عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره حذف یارانه پردرآمدها گفت: اگر اراده ای برای کاهش افراد یارانه بگیر وجود داشته باشد به راحتی امکان پذیر است. این کار هزینه سیاسی دارد و شاید دولت برایش سخت است که این هزینه سیاسی را بپردازد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جعفر قادری در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه درآمدهای حاصل از اجرای هدفمند کردن یارانه ها از دو محل افزایش قیمت حامل های انرژی و کمک های بودجه ای است، افزود: 48 هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حامل های انرژی و 6 هزار و 300 میلیارد تومان هم باید از محل منابع بودجه ای تامین شود که در مجموع، 54 هزار و 300 میلیارد تومان می شود.
وی ادامه داد: از این مقدار باید 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی و غیرنقدی پرداخت شود و 5 هزار و 200 میلیارد تومان به تولید ، 4 هزار و 800 میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان و هزار و 300 میلیارد تومان هم به بخش مسکن اختصاص یابد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کشف دهک های پردرآمد و حذف آنها از یارانه بگیران امکان پذیر است ؟ گفت: این موضوع با توجه به دسترسی دولت به اطلاعات بانک ها کار مشکلی نیست و اگر اراده ای برای کاهش افراد یارانه بگیر وجود داشته باشد به راحتی امکان پذیر است.
قادری افزود: این کار هزینه سیاسی دارد و شاید دولت برایش سخت است که این هزینه سیاسی را بپردازد .
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس شورای اسلامی حذف دهک های پردرآمد را از دریافت یارانه تکلیف نمی کند ؟ گفت: در این زمینه قانون وجود دارد و نیاز به قانون گذاری جدید نداریم ، مجری دولت است و اگر اراده شود امکان پذیر است .
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: شیب تند افزایش قیمت ها ممکن است آثار افزایش تورمی داشته باشد اما ثابت ماندن آن هم توجیهی ندارد .
قادری ادامه داد: اینکه دولت نه افزایش قیمت حامل های انرژی را بپذیرد و نه حذف دهک های پردآمد را و فشار به بودجه وارد کند، آثار رکودی و تورمی بیشتری در پی خواهد داشت.
وی گفت: اگر مجلس شورای اسلامی و دولت با هم این کار را انجام دهند ، تبعات سیاسی آن کاهش خواهد یافت و بار سیاسی آن میان مجلس و دولت توزیع می شود .
* معاون اول رئیس جمهور مخالف حذف یارانه درآمدهای بالای 2.5 میلیون تومان بود
قادری در پاسخ به این پرسش که چرا پیشنهاد کمیسیون تلفیق مجلس مبنی بر حذف یارانه افرادی با درآمد بالای دو و نیم میلیون تومان، اجرایی نشد، افزود: در جلسات کمیسیون تلفیق مقرر شد خانواده هایی که درآمد آنها بالاتر از دو و نیم میلیون تومان است از دریافت یارانه حذف شوند اما معاون اول رئیس جمهور با این موضوع مخالفت کرد و در عمل دیدیم اگر این موضوع ادامه یابد شاید تبعاتی برای مجلس داشته باشد بنابراین این مصوبه به کمیسیون برگشت و تصمیم گرفته شد همان نطر دولت انجام شود .
وی گفت: اینکه دولت بخواهد بدون مجوز مجلس شورای اسلامی، از جاهای دیگر ، بودجه را تامین کند قابل قبول نیست .
قادری با تاکید بر اینکه اختلافات میان مجلس و دولت راهگشا نیست،افزود: باید به این سمت برویم که میان این دو تفاهم ایجاد شود.
الجزیره: وزارت خزانهداری آمریکا معافیتهای ۶۰ روزه برای نفت و پتروشیمی ایران صادر کرد
خبرنگار الجزیره مدعی شد: وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) معافیتهای ۶۰...
دانش جعفری: اگر سیاستگذار کنترل تورم را در اولویت قرار داده بود، رقم تورم به این شکل بالا نبود
در حاشیه سی و سومین همایش سیاستهای پولی و ارزی، موضوع آثار سیاستهای...
با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزیر اقتصاد، مجوز تاسیس نخستین صندوق سرمایه گذاری ارزی به بانک ملت اعطا شد
در مراسمی با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزیر اقتصاد، رییس سازمان بورس...
همتی: با پیشرفت مذاکرات، انتظار داریم قدرت تأمین ارز از محل منابع مسدودی، افزایش داشته باشد/ با برقراری آرامش در منطقه، فشار تورمی کاهش پیدا خواهد کرد
رئیس کل بانک مرکزی گفت: با پیشرفت مذاکرات، انتظار داریم درآمدهای ارزی...
بازنگری در محدودیت حجمی و تیک قیمتی سهام فرابورس برای تسهیل معاملات
معاون عملیات بازار فرابورس ایران از بازنگری محدودیت حجمی سفارشها و حد...
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: جذب علاقهمندان به سرمایهگذاری ارزی در بورس امکانپذیر شد/ صندوقهای ارزی انگیزه نگهداری ارز در بازار غیررسمی را کاهش میدهند
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، صدور موافقت اص...
در جلسه شورای معاونان شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام شد؛ افزایش منابع زمینشناسی مس ایران به ۲۲.۳ میلیارد تن/ ثبت عمیقترین گمانه اکتشافی کشور
شرکت ملی صنایع مس ایران با ثبت رکورد ۵۵۰هزار متر حفاری اکتشافی، افزایش...
کانون بازنشستگان تامین اجتماعی: پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران با احکام جدید صورت میگیرد/ زمان پرداخت معوقات هنوز مشخص نیست
رئیس کانون بازنشستگان تامیناجتماعی استان تهران با اشاره به پرداخت حقو...















نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.