عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس 23 درصد از عوامل موثر در رشد پایه پولی در کشور را بدهی بانکها به بانک مرکزی توصیف و تصریح کرد: اضافه برداشت بانکها، عامل مهم در رشد پایه پولی کشور است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، هادی قوامی در نشست علنی امروز سهشنبه (18 فروردینماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با تبریک میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن، روز کارگر و هفته معلم گفت: علیرغم رشد 4 درصدی تولید ناخالص داخلی در شش ماهه اول سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل، سطح تولید اقتصاد کشور کماکان از سطح تولید در سال 90 کمتر است.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی افزود: بخش عمده رشد مشاهده شده مربوط به استفاده از ظرفیتهای خالی اقتصاد و در نتیجه هدایت منابع به سمت تامین منابع مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، کاهش نرخ تورم، ثبات نسبی بازار ارز و به طور کلی ثبات فضای اقتصاد کلان بوده است.
وی بیان کرد: نرخ بیکاری در سه ماهه سوم سال 93، حدود ده و نیم درصد بوده که این نرخ در میان زنان دو برابر مردان است و به 20 درصد می رسد؛ ضمن آنکه نرخ بیکاری جوانان در مناطق شهری 30 درصد و در مناطق روستایی 20 درصد است.
قوامی همچنین با اشاره به وضعیت نقدینگی در کشور توضیح داد: رشد نقدینگی در پایان سال 93 معادل 23 درصد بوده که از عوامل موثر در رشد پایه پولی، بدهی بانکها به بانک مرکزی است.
این نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: تنها عامل فزاینده رشد پایه پولی در ده ماهه سال 93، بدهی بانک ها به بانک مرکزی است که معادل 38.2 تخمین زده شده و از این میزان حدود 50 درصد آن مربوط به اضافه برداشت بانک ها است که ضریب فزاینده نقدینگی را به عدد 6 رسانده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: نقدینگی در کشور بیش از 700 هزار میلیارد تومان است که نشان می دهد باید تلاش کنیم تا این میزان کاتالیزه شود و در سال 94 به سمت تولید حرکت کنیم، زیرا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اگر تلاش شود نرخ بیکاری کاهش پیدا کند و شرایط برای ظهور و بروز کارآفرینان فراهم شود، قطعا از گام بزرگی که دولت به خصوص تیم هستهای برداشته و زمینه مذاکرات را فراهم کرده به نتیجه مثبت و مناسبی برای کشور برسیم و زمینه را برای بروز کارآفرینان فراهم کنیم.
قوامی گفت: در توافق تیرماه، ضمن آنکه شرایط برای رفع تحریمها برداشته خواهد شد، فضای رشد اقتصادی نیز بهبود پیدا خواهد کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.