Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

دنیای اقتصاد / هر چند توافق نهایی میان ایران و گروه ١+٥ مبنی بر لغو کامل تحریم‌ها تا کنون صورت نگرفته است اما پیش بینی‌ها برای اقتصاد ایران همچنان مثبت و امید بخش خواهند بود.
در این حین رقابت نفسگیری میان سرمایه‌گذاران اروپایی برای ایران آغاز شده است. براساس گزارش سایت گلوبال اینوستینگ اینسایت، بانک سرمایه‌گذاری انگلیسی به نام فرست فرانتیر در نظر دارد تا با یک گروه از سرمایه‌گذاران اروپایی به تهران سفر کند. اواخر هفته گذشته نیز یک مقام عضو کمیسیون توسعه و گسترش انرژی اتحادیه اروپا گفت: در حالی که واردات گاز از روسیه به کشورهای اروپایی کاهش چشمگیری داشته است، اتحادیه اروپا با شکستن یخ روابط با تهران سعی دارد طرح واردات گاز مایع از تهران را هرچه سریع‌تر عملی کند. وی پس از لغو تحریم‌ها ایران را نخستین گزینه اتحادیه اروپا برای واردات گاز مایع و کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه در یک برنامه میان‌مدت دانست. یکی از مدیران شرکت سرمایه‌گذاری انگلیسی به نام «شارلمانی» نیز با شرکتی مستقر در تهران برای تاسیس صندوقی برای سرمایه‌گذاری در بازار اوراق بهادار وارد مذاکره شده است. این نشانه‌ای از جریان ورود سرمایه خارجی در اقتصاد ایران قبل از رفع تحریم‌های اقتصادی است. شرکت سرمایه‌گذاری «شارلمانی» در لندن واقع است و یک گروه مدیریت دارایی بازارهای نو ظهور با 2/ 5 میلیارد دلار سرمایه را در اختیار دارد. وی تصریح کرد: در نظر دارد با مشارکت صندوق فیروزه یک صندوق جدید سرمایه‌گذاری را در بورس تهران تاسیس کند.
همچنین در هفته‌های آتی، بانک سرمایه‌گذاری بریتانیایی به نام فرست فرانتیر در نظر دارد در راس یک گروه از موسسات سرمایه‌گذار اروپایی به ایران سفر کند. این اولین سفر مقامات این شرکت به ایران است. بنابر گزارش گلوبال اینوستینگ اینسایت آمریکا برای دهه‌های متوالی ایران را از افق‌های سرمایه‌گذاری خود محو کرده است اما حتی برای بسیاری از سرمایه‌گذاران اروپایی، ایران ناشناخته مانده و از قلم افتاده است.
رئیس بانک سرمایه‌گذاری فرست فرانتیر، نیکولاس بنزسکی امید دارد که سفر به تهران منجر به ارتباط بلندمدت و سود بخش با ایران شود، چراکه پتانسیل سرمایه‌گذاری بسیاری وجود دارد. وی در ادامه گفت: «این موضوعی است که ما به دنبال آن هستیم و این موقعیت را فرصتی بزرگ می‌پنداریم.»
پیشرفت مذاکرات بین ایران و آمریکا هیجان بسیاری را در میان مجامع سرمایه‌گذاری به وجود آورده است. از این رو بسیاری از سرمایه‌گذاران آمریکایی به این اعتقاد دارند که اگر تحریم‌های ایران برداشته شود فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی است که البته ایران نیز به آن احتیاج دارد.
چارلز رابرتسون، رئیس استرتژی کلان موسسه «رنسانس کپیتال» در لندن گفت: «در سال‌های گذشته، وضع تحریم‌ها به ایران ضربه بدی وارد کرده است و 40 درصد از صادرات نفت و تقریبا 30 درصد کل صادرات کشور را کاهش داده است.»
وی افزود: «تولید ناخالص ملی ایران 6درصد کاهش یافت و رئیس‌جمهوری پیشین محمود احمدی‌نژاد با چاپ پول سعی در جبران تمامی مشکلات اقتصادی کشور داشت که این امر منجر به افزایش قیمت مسکن، افزایش 100 درصدی شاخص بورس تهران و کاهش ارزش ریال شد. ایران از رشد توسعه اقتصادی بازماند و قدرت خرید دستمزدها چنان کاهش یافت که به سطح دستمزد‌های کشور‌هایی نظیر ویتنام رسید. حال دولت یازدهم، سیاست‌های پولی انقباضی در پیش گرفته و قیمت ارز را تثبیت کرده‌ است. این کار منجر به کاهش تورم از 45 درصد به 15 درصد شده است و رشد اقتصادی در اثر حمایت از سرمایه‌گذاری، به دست آمده است. به این ترتیب ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی اولین گزینه است. وی تصریح کرد: «جز ایران کشور دیگری در جهان وجود ندارد که جزو 30 اقتصاد جهانی باشد و درهای اقتصاد خود را به روی سرمایه‌گذار جهانی بسته باشد و بعید می‌دانم که چنین فرصت دیگری به دست آوریم.»
سرمایه‌گذارانی نظیر آلیسون گراهام، موسس و مدیر اطلاعات مدیریت سرمایه «والتان» برای سرمایه‌گذاری در ایران انگیزه بسیاری دارند. از دیدگاه اقتصاد کلان، ایران برای رشد از عوامل بازار‌های پیشرو مانند جمعیت جوان و تحصیلکرده برخوردار است. این گروه بعد از لغو تحریم‌ها، خواستار اشتغال و برخی از کالاهای مصرفی هستند که به آنها در گذشته دسترسی نداشته‌اند. همچنین ایران از نفت و بازارهای سهام نقد شونده بهره می‌برد.
وی گفت: «هرچند مذاکرات بین ایران و آمریکا به نظر می‌رسد که در حال پیشرفت هستند، اما بسیاری چنین می‌اندیشند که تحریم‌ها لغو خواهند شد. انگیزه‌های ایران بسیار است و مردم ما را فرا می‌خوانند و می‌خواهند بدانند که در خارج از مرز‌ها چه اتفاقی می‌افتد اما از آنجا که ایران بازاری بزرگ و نقد شونده با اوراق بهادار مختلف و ارزان است، از اکنون نمی‌توان گفت که شرایط چگونه خواهد بود گراهام گفت: حتی اگر تحریم‌ها علیه ایران در آینده نزدیک برداشته شود بازارهای سرمایه در لیست اولویت‌ها نیستند و ایران از زیرساخت‌های لازم برای حمایت از فعالیت در بازار سرمایه و پرتفولیو سرمایه‌گذاری برخوردار نیست. وی درخصوص مشکل نبود زیر ساخت‌های مالی در ایران گفت: بسیاری از شرکت‌های نقد شونده، دولتی یا وابسته به نهاد‌های دولتی هستند و اگرچه تصویر بزرگ به نظر جذاب می‌آید، اما ما خواستار سرمایه‌گذاری در چنین شرکت‌هایی نیستیم.
ایرانیان امیدوارند که لغو احتمالی تحریم‌ها به سرعت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز را همراه بیاورد. رابرتسون گفت: ایران نتوانسته است از میادین مشترک نفت و گاز با عراق بهره‌برداری کند.
وی افزود: «طولانی شدن انتظارات می‌تواند موجب خالی شدن این منابع شود، چرا که رقیبان با سرمایه‌گذاری بسیاری در این حوزه وارد شده‌اند. اقتصاد ایران نیاز شدید به سرمایه‌گذاری دارد و اگر این امر محقق نشود این کشور به شدت از رقبایش عقب می‌ماند.» اکنون که سرمایه‌گذاران «فرست فرانتیر» به تهران خواهند آمد، نرخ بازدهی سرمایه‌گذاری در ایران بالاست در این حال ایران نیز بستر‌ها را برای سرمایه‌گذاری آماده می‌کند. بنزسکی گفت: سرمایه‌گذاران به شرکت‌ها مراجعه می‌کنند و پس از انجام مراحل ابتدایی، سرمایه‌گذاران پیشرو قادر خواهند بود با شرکت‌های سرمایه‌گذاری بانکی ایران مرتبط شوند. گروه «آگاه» اکنون موافقت‌نامه‌ای امضا کرده است که گزارشی به زبان انگلیسی در مورد شرکت‌های پیشرو ایرانی تهیه کند. در همین حال یک گروه از سرمایه‌گذاران با مدیران این شرکت‌های ایرانی ملاقات می‌کنند. آنها معتقدند اگرچه این اولین قدم برای حضور در ایران است اما بازار ایران بسیار جذاب است و به نظر می‌رسد کمتر از حد واقعی ارزش‌گذاری شده است. بنزسکی افزود: هنگامی که بررسی دقیق تحقیقات ما پایان یابد بهتر می‌توان فرصت‌های مناسب را شناسایی کنیم.
وی تصریح کرد: «فرست فرانتیر همچنین در تلاش است تا نقل‌وانتقال سرمایه از اروپا به ایران را قبل از لغو تحریم‌ها به نحوی امکان‌پذیر کند که حتی از نظر قوانین اتحادیه اروپا نیز هیچ‌گونه مشکلی نداشته باشد. البته هرچند عملکرد بازار داخلی ایران بسیار مناسب است، اما فقدان زیرساخت‌های مناسب نقل‌وانتقالات مالی در ایران، یک مانع بزرگ تجارت برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی است.»

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24