Bourse24 Ads 215

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

در گذشته ثابت شده که در بدترین اوضاع، صنعت مس در مقایسه با فولاد وضع بهتری داشت.

به گزارش مس پرس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با بیان این مطلب در مراسم افتتاح فاز دوم توسعه کارخانه تغلیظ مس سرچشمه تاکید کرد:‌ شرکت مس ایران در بدترین دوران، جزو بهترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بوده و امیدواریم دوران شکوفایی مس برگردد و فکر می کنم این امر شدنی است.
وی در این مراسم که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس هیات عامل ایمیدرو و مدیر عامل شرکت مس برگزار شد، با اشاره به اینکه آخرین باری که به مجتمع مس سرچشمه آمدم مربوط به اردیبهشت ماه سال 84 و در سفر مقام معظم رهبری به استان کرمان بود، گفت: خوشبختانه بخش‌های مختلف صنعتی کشور به دست نیروهای متخصص و کاردان به نحو مطلوب در حال تولید، سرمایه‌گذاری و توسعه هستند و برای یک بنگاه مهم مثل مجموعه مس هیچ چیز ارزشمندتر از این نیست که روند کار رو به توسعه و محصول تولیدی قابل رقابت بوده و توسعه بنگاه‌ صورت گیرد.
وی با اشاره به وجود معادن فلزی مختلف در نقاط مختلف کشور یادآور شد: دغدغه‌ای که وجود دارد و یکی از دلایلی که گفته می‌شود، ما از اتکاء به نفت خارج شویم، فشارهای سیاسی است که علیه کشورهای نفتی صورت می‌گیرد.
جهانگیری ادامه داد: به همین دلیل یکی از سیاست‌هایی که از سال‌های گذشته مقام معظم رهبری تاکید داشتند، این بود باید راه‌هایی پیدا کنیم که اتکای کشور از نفت کم شده و به جای اینکه تنها به نفت متکی باشیم به ده‌ها مواد معدنی اتکا کنیم.
جهانگیری ادامه داد: اما دغدغه‌ای که راجع به نفت وجود دارد، درباره ذخایر معدنی هم وجود دارد و آن تجدیدناپذیر بودن این ذخایر است.
وی افزود: پس باید از فرصت بهره‌مندی از منابع طبیعی استفاده و اقتصاد را از اتکاء به ذخایر طبیعی نیز مستقل کنیم.
جهانگیری ادامه داد: خوشبختانه کشور به لحاظ ظرفیت مواد معدنی جزو مناطق ممتاز دنیا است، تنوع مواد معدنی زیاد بوده و در زمینه فلزات به خصوص فلزات رنگی از ذخایر خوبی برخوردار است.
وی ادامه داد:‌ کشور ما روی کمربند مس دنیا قرار دارد و در آذربایجان و کرمان که جزو معادن بزرگ هستند، معادن مس فراوان وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: روزی ذخایر معدنی مانند مس سرچشمه تمام می‌شود و اقتصاد ایران راهی جز این ندارد که متکی به صنایع دانش‌بنیان باشد، اقتصاد بیش از اینکه به ذخایر معدنی متکی باشد، باید به مغز انسان‌ها اتکا داشته باشد.
جهانگیری تاکید کرد: اگر در اقتصاد متکی به معادن، فناوری‌های مدرن را هم در اختیار بگیریم، نتایج بهتری خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه زمانی اگر مس را تُنی 1800 دلار می‌فروختیم، اوج موفقیت مان بود، اما زمانی مس به 10 هزار دلار رسید و کسی تصور نمی‌کرد، ادامه داد:‌ در سال‌های اخیر سالی بوده که ما 118 میلیارد دلار نفت فروختیم و مس را 10 هزار دلار فروختیم. اما وقتی سیستم متکی به مدیریت‌های پیشرفته نباشد منابع به جای کمک به پیشرفت، بلای جان توسعه می‌شود. بیماری هلندی یعنی همین.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: یکی از راهکارهای دقیق نسخه اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی فقط برای دوران تحریم نیست، برای دوران بعد از تحریم بیشتر به آن نیاز داریم. اقتصاد باید به گونه‌ای شود که با هیچ تکانی دچار مشکل نشود.
معاون اول رئیس جمهور در این رابطه در حضور بخش خصوصی و مهیا شدن فضا برای فعالیت آن تاکید کرد.
وی گفت: ما امیدواریم حرکت رو به رشد اقتصاد سال آینده بهبود یابد، سال 95 یکی از بهترین سال‌های رونق اقتصادی خواهد بود.
جهانگیری ادامه داد: امروزه کشورها مشتاقانه برای همکاری با ایران از یکدیگر سبقت می‌گیرند و ما هستیم که انتخاب می‌کنیم شرایط همکاری چگونه باشد.
با اجرای فاز دوم توسعه تغلیظ سرچشمه، 160 هزار تن کنسانتره مس با عیار 28 درصد و 1100 تن کنسانتره مولیبدن با عیار 54 درصد، به مجموع تولیدات شرکت مس افزوده خواهد شد.
این پروژه با هزینه‌ای حدود80 میلیون یورو و 280 میلیارد تومان ظرف مدت 66 ماه به اجرا درآمده است و کارگران و کارشناسان صنعت مس با همکاری چند شرکت اروپایی این پروژه ملی را در شرایط دشوار تحریم به انجام رسانده‌‌اند.
همچنین، به گفته مهندس مرادعلیزاده مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، تولید این شرکت قرار است تا سال 95 به 300 هزار تن، سال 96 به 350 هزار تن ودر سال 97 به 380 تا 400 هزار تن برسد.
 معدن مس سرچشمه در 160 کیلومتری جنوب غرب کرمان و 50 کیلومتری جنوب رفسنجان و در ناحیه مرکزی رشته کوه زاگرس قرار گرفته‌است.
کانسار معدن مس سرچشمه از نوع پروفیری است. این معدن یکی از بزرگترین معادن روباز جهان بوده و با توجه به آخرین ارزیابی های زمین شناسی و بر اساس عیار حد 15 درصد، مجموع ذخایر قطعی و احتمالی آن برابر 1539 میلیون تن با عیار  58 درصد است.
مشخصات کلی پروژه
این پروژه با هدف تولید 160 هزار تن کنسانتره 25 درصد بر اساس خاک ورودی به میزان 7 میلیون تن در سال (معادل 900 تن خشک در ساعت) در محل مجتمع مس سرچشمه با زیربنای 40 هزار متر مربع احداث شده است.
پروژه فاز دو توسعه کارخانه تغلیظ مس سرچشمه  با قراردادی که با شرکت صاحب تکنولوژی (اتوتک فنلاند) در تاریخ 1/2/1388 منعقد شده، آغاز شد. تکنولوژی مورد استفاده شامل خردایش، فلوتاسیون و آب گیری است که برای 110 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می کند. 6هزار تن تجهیزات داخلی و 4هزار تن تجهیزات خارجی در این پروژه تامین و نصب و راه اندازی شده است. وزن تجهیزات نصب شده به 10 هزار تن می رسد و برای اجرای پروژه 63 هزار متر مربع قالب بندی، 130 هزار متر مکعب خاکبرداری، 30 هزار متر مکعب بتن ریزی، 440 کیلومتر کابل کشی و 2100 تن اسکلت فلزی صورت گرفته است.
تجهیزات اصلی پروژه شامل نوار نقاله ها، اپرون فیدرها، تیکنرها، آسیاها، موتورها و درایوهای آسیاها، هیدروسایکلون ها و پمپ های اسلاری، سرندها، سلول های فلوتاسیون، سیستم کنترل، غبارگیرها و سنگ شکن ریجکت است.
با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در هیچ دوره‌ای شرایطی به بدی سال 94 نداشته است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم سال 95، سال رونق اقتصادی خواهد بود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24