Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

معاون وزیر نفت ایران با اشاره به تصمیم ایران برای دریافت پول نفت خود به ارزهایی غیر از دلار گفت: تصمیم به معامله نکردن به دلار تلاشی برای حفاظت از دارایی های ایران در برابر تحریم های جدید یکجانبه دولت آمریکاست.

 قائم مقام معاون وزیر نفت مطرح کرد/ پیش‌دستی ایران در برابر تحریم‌های احتمالی با حذف دلار از معاملات نفتی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسعود هاشمیان اصفهانی گفت: درخواست ایران برای دریافت درآمدهای نفتی خود به یورو، یوان یا دیگر ارزهای معتبر جهانی بر مبنای ملاحظات اقتصادی بوده است نه سیاسی.

قائم مقام معاون وزیر نفت ایران در امور بین الملل که در گفت وگو با اسپوتنیک نیوز سخن می گفت افزود: «در نگاه اول به نظر می رسد تصمیم مبنی بر دلار زدایی از نفت ایران  بیشتر با انگیزه و توجیه سیاسی بوده باشد تا اقتصادی. حتی برخی تحلیلگران بلافاصله اعلام کردند که این اقدام ایران چیزی بیش از تلاشی برای شکستن هژمونی دلار آمریکا در پرداخت های نفتی در خاورمیانه نبوده است.»
وی گفت: «اما این مسئله عمیق تر از صرف یک اقدام تبلیغاتی است. ایران در دوران تحریم ها آسیب زیادی دیده است. مقدار زیادی از درآمدهای حاصل از فروش نفت بلوکه شده بودند. امروز آمریکا تهدیدات جدیدی مبنی بر اعمال تحریم ها به دلیل آزمایش موشک های بالستیک توسط ایران مطرح می کند.»
«به این دلیل تصمیم به معامله نکردن به دلار تلاشی برای حفاظت از دارایی های ایران در برابر تحریم های جدید یکجانبه دولت آمریکاست.»
اصفهانی در ادامه گفت، در کنار جلوگیری از تحریم های بیشتر آمریکا، معامله نفتی ایران با چین و کشورهای اروپایی با پول ملی این کشورها برای ایران سودآور خواهد بود، زیرا ایران به نحوی فعالانه کالاهای دیگری نیز با آنها داد و ستد می کند.
وی در عین حال افزود، هرچند ایران ترجیح می دهد به دلار معامله نکند، اما موقعیت دلار به عنوان ارز بین المللی بدان معناست که فضای تهران برای مذاکره در حال حاضر محدود است.
«امروز، دلار ارز اصلی صندوق های ذخیره ارزی بسیاری از کشورها و به ویژه مبنای ذخایر ارزی چین است.»
«به این دلیل است که اگر جایگاه دلار تضعیف شود، چین هم آسیب خواهد دید.»
مقصودی، اقتصاددان مقیم آلمان در این باره گفت، ایران در نهایت باید با مشتریان خود درباره قیمت و ارزی که در معاملات نفتی مورد استفاده قرار می گیرد مذاکره کند.
وی افزود: «همه چیز بستگی به مشتری دارد. همانطور که می دانید، وزیر نفت ایران گفته که کشور می خواهد تولید نفت خو را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد. اما یافتن مشتری برای این مقدار نفت یکی از دشوارترین کارها برای ایران است.»
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: «کنار گذاشتن کامل دلار و تغییر مسیر به سمت یورو تنها کارها را پیچیده خواهد کرد. برای مشتریان احتمالی همچنان معامله با دلار به صرفه تر است، زیرا دلار ارز اصلی ذخایر ارزی آنهاست.»

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24