Bourse24 Ads 215

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

قائم مقام شرکت بابک مس ایرانیان از زیرمجموعه‌های هلدینگ میدکو درباره فناوری کارخانه‌ تولید لوله‌های مسی اظهار کرد: فناوری مورد استفاده در کارخانه لوله مسی میدکو یکی از جدیدترین فناوری‌های دنیا است.

جزئیات فناوری منحصربفرد میدکو در صنعت مس

حسن علی پور در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با بیان این موضوع که در یک خط تولید لوله 3 یا 4 فناوری وجود دارد که با استفاده از این فناوری با یکدیگر ترکیب می‌شوند، افزود: نخستین یا مهم‌ترین بحث در حوزه ذوب و ریخته‌گری است. در واقع این قسمت را می‌توان نقطه قوت کارخانه دانست زیرا در فناوری‌های قدیمی شاهد انجام 8 مرحله در خط تولید بودیم اما در حال حاضر با استفاده از این فناوری مراحل ترکیب و تنها یک مرحله انجام می‌گیرد.

علی پور ادامه داد: با استفاده از این فناوری خط تولید کوتاه و هزینه‌ها نیز کاهش می‌یابد.

وی درباره این فناوری تصریح کرد: این فناوری متعلق به کشور فلاند به نام فناوری آپ‌ کست (Upcast) است که ریخته‌گری در آن به صورت عمود انجام می‌شود.

علی پور همچنین درباره دیگر بخش‌های این کارخانه اظهار کرد: در بخش کشش نیز از جدید‌ترین و به‌روزترین ماشین‌آلات اتریشی استفاده شده این در حالی است که این دو مرحله برای نخستین بار در دنیا با یکدیگر ترکیب شده است.

وی افزود: شرکت بابک مس ایرانیان دومین یا سومین شرکتی است که از فناوری آپ کست برای تولید لوله‌های مسی استفاده می‌کند. البته همزمان با ما نیز یک یا دو شرکت دیگر در دنیا به سراغ این فناوری رفته‌اند.

کاهش هزینه تولید به میزان یک سوم نسبت به روش‌های دیگر از مزیت‌های استفاده از این فناوری است که علی پور به آن اشاره کرد. همچنین قائم مقام شرکت بابک مس در ادامه اضافه کرد: علاوه بر کاهش قیمت در تولید و سرمایه‌گذاری، می‌توان این فناوری را به آسانی مدیریت کرد.

به گفته وی، در فاز اول ظرفیت تولید 212 هزار تن است اما با تثبیت این ظرفیت برنامه‌هایی برای توسعه آن در بخش‌هایی همچون لوله‌های آلیاژی نیز در دستورکار قرار دارد.

علی‌پور همچنین درباره کاربرد محصولات تولیدی در فاز اول افزود: این محصولات بیشتر در صنایع سرمایشی و گرمایشی کاربرد دارند. البته در اروپا از لوله‌های مسی در حوزه پایپینگ آب نیز استفاده می‌شود.

قائم مقام شرکت بابک مس ایرانیان در ادامه با اشاره به کارخانه کاتد بیان کرد: ظرفیت تولید کاتد 50 هزار تن است و یکی از جدید‌ترین فناوری‌ها که حق لایسنس آن برای میدکو و یک شرکت کانادایی (‌ای پی سی ان کانادا) است و برای نخستین بار در دنیا در سطح مقیاس صنعتی وارد خط تولید می‌شود. امیدوار هستیم این فناوری نیز تا اوایل سال آینده راه‌اندازی شود.

به گفته علی‌پور، در حال حاضر این پروژه نزدیک به 75 درصد پیشرفت داشته است و براساس برنامه‌ریزی باید در بهار 96 به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به موضوع آلودگی محیط‌ زیستی واحدهای مس اظهار کرد: فناوری که از آن استفاده خواهیم کرد هیچ نوع آلودگی زیست‌محیطی به همراه ندارد. از سوی دیگر با توجه به اینکه حق لایسنس آن‌ نیز در دست ما است، می‌توانیم آن‌را در اختیار دیگر واحدهای ذوب نیز قرار دهیم.

قائم مقام شرکت بابک مس ایرانیان گفت: اجرایی شدن این کار و استفاده از این فناوری باعث می‌شود تا فعالیت کارخانه‌های ذوب دنیا به چالش کشیده شود زیرا مزایای بسیاری از جمله هزینه‌ سرمایه‌گذاری بسیار کم، کاهش هزینه تولید و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی را به همراه داشته و می‌تواند در آینده این فناوری در واحدهای بسیاری جایگزین شود.

وی با اشاره به موضوع کاهش هزینه تولید با استفاده از این فناوری تصریح کرد: بی‌شک استفاده از این فناوری می‌تواند ما را رقیب مس سرچشمه کند. البته بحث اصلی ما کاهش هزینه تمام شده در این روش نسبت به دیگر روش‌ها است. در دنیا به صورت استاندارد، هزینه سرمایه‌گذاری در زنجیره ذوب 9 هزار دلار در تن است اما استفاده از این روش می‌تواند این رقم را 3000 تا 3500 دلار برساند.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24