Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

بورس 24: شرکت عطرین نخ قم ( نماد نطرین ) در صنعت نساجی فعال بوده و به تولید نخ و پارچه می پردازد. همان طور که می دانید ، پس از غذا ، نساجی یا پوشاک اولویت دوم هر شخصی می باشد.

تحرکات بنیادین در تک سهم تولید کننده بازار سهام ؛ «نطرین»

از طرح توسعه جدید نطرین خبر دارید؟

شرکت عطرین نخ قم ( نماد نطرین ) در صنعت نساجی فعال بوده و به تولید انواع نخ­های یکسره (فیلامنتی) پلی­استر می پردازد. همان طور که می دانید، پس از غذا، منسوجات (پوشاک) اولویت دوم نیاز بشر می باشد. این صنعت از سه بخش اصلی تبدیل مواد اولیه به الیاف یا نخ ، تبدیل نخ به پارچه و تبدیل پارچه به منسوجات به خصوص پوشاک تشکیل شده است. شرکت عطرین نخ قم به جهت دارا بودن تکنولوژی روز و ماشین آلات پیشرفته ، یکی از خوشنام ترین برندهای  فعال در بازار نخ شناخته می شود.

عایدی هر سهم سهامداران این شرکت در دوره مالی 1401 ، 358 ریال محاسبه شده است. سرمایه ثبت شده شرکت طی دو سال گذشته تغییری نداشته است ( 77.5 میلیارد تومان ).

در این دوره ، درآمد های عملیاتی (Operating Income  )  شرکت با رشد 84% از 163 به 299 میلیارد تومان رسیده است. سود ناخالص (Gross Profit  ) واحد تجاری در این دوره با افزایش 11.9 میلیاردی نسبت به دوره مقایسه ای ، از 49 به 61 میلیارد تومان رسیده است. گفتنی است که حاشیه سود ناخالص (Gross Margin ) شرکت در دوره 1401 ، 20% محاسبه شده است.  تغییرات سود ناخالص در سنوات گذشته به شرح زیر می باشد:

م

افزایش تنوع محصولات ،،تمایز بیشتر در بازار ، اندیشه صادرات ، افزایش میزان تولید و به تبع آن افزایش سود شرکت و سهامداران محترم ، هیئت مدیره شرکت را بر آن داشت که در خصوص طرح توسعه شرکت مطالعات عمیق و دقیقی را در سال ۱۴۰۱ کلید بزنند‌ .

پس از تشریک مساعی  ، برگزاری جلسات متعدد در سطوح مختلف مدیریت و کارشناسی  و مطالعات تخصصی از سه منظر فنی ، بازار و مالی ، سرانجام نخهای تکسچره ( DTY ) به عنوان یکی از پرمصرف ترین نخهای یکسره پلی استر ( با سهمی بالای ۵۰ درصد در سبد مصرف نخهای فیلامنتی پلی استر در صنایع پایین دستی ) کاندیدای طرح توسعه شرکت شدند.

به منظور نزدیکتر شدن ویژگی های الیاف مصنوعی به الیاف طبیعی و مناسب ساختن فیلامنتهای مصنوعی برای تولید منسوجات ، از روشهای مختلفی استفاده میشود ، که یکی از رایج ترین آنها روش تکسچر ایزینگ است ، که طی آن نخ  DTY

     ( DRAW  TEXTURED YARN)‌

به  روش تاب مجازی تولید میشود .‌

نخ DTY در چهار گروه اصلی اینتر مینگل ، کومینگل ، ساده و تابیده در بافندگی مورد استفاده قرار میگیرد .

برای اجرای طرح توسعه شرکت ، خرید سه ماشین تکسچر ایزینگ با تکنولوژی روز OERLIKON BARMAG آلمان  در هیئت مدیره شرکت مصوب  ،، که پس از مذاکرات خارجی ،  ماشین الات مربوطه با جمعا حدود ۷۰۰ پوزیشن جهت خرید  انتخاب شده اند

با نصب و راه اندازی ماشین آلات فوق ، پیش بینی میشود ، مقدار وزنی فروش به طور متوسط ماهیانه حدود ۵۰۰ تن افزایش و میزان ریالی فروش به طور متوسط ماهیانه حدود ۴۵۸ میلیارد ریال افزایش یابد و  انواع نخهای DTY نرمال ، میکرو ، ملانژ و صفرتاب به سبد محصولات شرکت اضافه و ورود به بازارهای جدید در صنایع پایین دستی از جمله بازار پوشاک ، پتو ، فرش ، دستکش ، پارچه های فاستونی ، پارچه های لباس ورزشی ، گردباف ، پارچه های شانل و  پرده ای ،، محقق شده  و دایره مصارف نخهای تولیدی شرکت عطرین وسعت بیشتری پیدا کند .

از جمله تولیدات دیگر ماشین آلات فوق انواع نخهای لاکرا میباشد که در تولید پارچه های البسه مردانه و زنانه ، لباس زیر ، جوراب و انواع پارچه جین و توری استفاده میشوند .

از نقاط قوت ماشین آلات فوق تنوع بسیار زیاد در تولیدات میباشد به طوریکه در طرح کنونی بیش از ۲۰ نوع نخ در برنامه تولید  قرار خواهد گرفت که با توجه به انعطاف پذیری وتوانایی بالای ماشین آلات ،  تا سه برابر تعداد کنونی از نظر تنوع (‌حسب تقاضای بازار و توجیه اقتصادی)‌  امکان تولید انواع نخ تکسچره و لاکرا وجود دارد .

شایان ذکر است انتخاب ماشین آلات ،  به گونه ای هوشمندانه از بهترین برند روز  اروپایی انجام شده ، که به لحاظ دوبل بودن ، جهت تولیدات نخهای چند لا ، با افت تولید مواجه نخواهیم شد .

در دوره مالی  1402 واحد تجاری با هدف  متنوع سازی و گسترش سبد محصولات و نهایتا  افزایش سود خود اقدام به خرید سه ماشین تکسچرایزینگ (مبدل نخ POY  به DTY )  کرده است. پس از بهره برداری کامل از این ماشین آلات ، حداقل 20 نوع محصول جدید ( انواع نخ های تکسچره ( DTY  ) ولاکرا در ظرافت و رنگ های مختلف  ) به سبد محصولات شرکت اضافه خواهد شد.             ( ماشین اول : حداقل چهار نوع محصول ، ماشین های دوم و سوم : حداقل 16 نوع محصول ) مدیریت واحد تجاری زمان بهره برداری از ماشین ها را زمستان 1402 اعلام کرده است.

لازم به ذکر است که مجموع سرمایه گذاری در این طرح توسعه ، حدود 100 میلیارد تومان برآورد شده است. پس از بهره برداری کامل ماشین آلات افزایش تولید حدود 6000 تن در سال پیش بینی می گردد. (افزایش ظرفیت تولید و فروش به 500 تن ماهیانه). بر اساس برآورد های اولیه ، درآمد عملیاتی و سود واحد تجاری پس از اجرای این طرح توسعه سالیانه به ترتیب حدوداً به میزان 550 میلیارد تومان و 8/45میلیارد تومان اضافه خواهد شد. ( سود خالص دوره جاری : 27.7 میلیارد تومان )

هزینه های اداری تشکیلاتی (Generally and Adminstrative Costs ) دوره 1401 نسبت به دوره قبلی ، افزایش 3.46 میلیاردی را ثبت کرده و از 6 به 9.5 میلیارد تومان رسیده است.

 فعالیت های عملیاتی این بنگاه اقتصادی در این دوره به سود عملیاتی معادل 55 میلیارد تومان ختم شده که نسبت به مقطع مقایسه مبین افزایش  11.4 میلیارد تومانی نسبت به مقطع مقایسه ای است ( سود عملیاتی دوره 1400 : 43.5 میلیارد ). لازم به ذکر است که در این مدت به ازای هر 100 تومان درآمد عملیاتی ، 18 تومان سود عملیاتی کسب شده است ( Operating Margin  )

در دوره 1401 ، به ازای هر 100 تومان دارایی به کار گرفته شده در عملیات اصلی این بنگاه اقتصادی ، 56 تومان سود عملیاتی کسب شده است (ROCE ). این نسبت در مقایسه با دوره 1400 ، 18% بهبود یافته است ( نسبت مذکور برای دوره 1400 : 47 تومان ). روند تغییرات سود عملیاتی در سنوات گذشته به شرح زیر می باشد:

م

در این دوره ، همانند دوره قبلی ، مجموعا 181 میلیارد تومان تسهیلات بانکی ( Received Loans ) به واحد تجاری تزریق شده است.  مبلغ 171 میلیارد تومان بابت بازپرداخت اصل تسهیلات و 26 میلیارد تومان بابت سود تسهیلات ( Finance Costs ) پرداخت شده است. هزینه های مالی دوره 1401 افزایش 9.4 میلیاردی را نسبت به دوره قبلی نشان می دهد (9% درآمد عملیاتی ). همچنین سرفصل تسهیلات بانکی در صورت وضعیت مالی (SFP ) مانده ای معادل 134 میلیارد تومان را نشان می دهد که معادل  83% بدهی های جاری شرکت می باشد. همانطور که می دانید ، در شرایط تورمی ، دریافت تسهیلات مالی از ارزانترین راه های تامین مالی بوده و مدیریت واحد تجاری با دیدگاه اقتصادی صحیح ، از تسهیلات سیستم بانکی کشور با نرخ 18% نهایت استفاده را برده است.

واحد مالی شرکت برای دوره 1401 ، ذخیره مالیاتی (Tax Provision  ) معادل 4 میلیارد تومان در نظر گرفته است. با عنایت به رقم مالیات برآوردی ، عملکرد واحد تجاری در دوره 1401 به سود خالص 27.7 میلیاردی ختم شده که نسبت به مقطع مقایسه ای ، 5.2 میلیارد تومان افزایش را نشان می دهد. توجه فرمایید که در این دوره ، عایدی عملیاتی هر سهم با افزایش 38% از 450 ریال دوره 1400 به 620 ریال رسیده است.

بهبود قابل ملاحظه ای در وضعیت نقدینگی واحد تجاری به چشم می خورد. در دوره 1401 ، خالص وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی واحد تجاری تقریبا دو برابر شده ( افزایش 90% ) و از 26.3 به 50.2 میلیارد تومان رسیده است و چنین رشدی توانایی مدیریت را در جهت توسعه و بهبود عملیات شرکت افزایش می دهد. مبلغ 11.2 میلیارد تومان نیز بابت تحصیل دارایی های ثابت مشهود سرمایه گذاری شده است.

در انتهای اسفند 1401 ، ساختار سرمایه شرکت بر 97 میلیارد حقوق مالکانه و 163 میلیارد بدهی استوار می باشد. سود انباشته واحد تجاری نیز در این تاریخ ، 22.6 میلیارد تومان گزارش شده است.

آنالیز تولید و فروش :

در دوره 1401 مجموعا 299 میلیارد تومان درآمد از محل فروش محصولات (انواع نخ ) عاید شرکت شده است. عمده درآمد شرکت از محل فروش سه محصول نخ سفید FDY 150   ( 78.3 میلیارد ) ، نخ DLY 800 ( 50.3 میلیارد ) و نخ سفید FDY 800 ( 32.8 میلیارد تومان ) حاصل شده است. آنالیز تناژ تولید و فروش این محصولات به شرح زیر است:

تناژ تولید و فروش نخ سفید FDY 150 نسبت به مقطع مقایسه ای تغییر چندانی نداشته و در دوره 1401 ، 1.127 تن از این محصول تولید شده است. در این دوره ، 1.117 تن از این محصول در بازار داخل به نرخ موزون 66.8 میلیون تومان در هر تن فروخته شده و درآمدی معادل 74.7 میلیارد تومان به همراه داشته است. نرخ فروش این محصول نسبت به مقطع مقایسه ای ، افزایش 7.9 میلیون تومانی در هر تن را نشان می دهد. همچنین در این دوره ، 48 تن از این محصول در بازارهای صادراتی به نرخ هر تن 75.4 میلیون تومان عرضه شده و درآمدی معادل 3.6 میلیارد تومان به همراه داشته است. مدیریت واحد تجاری در بودجه عملیاتی دوره 1402 ، تولید و فروش 1.200 تن از این محصول را به نرخ 68.3 میلیون تومان به ازای هر تن در بازار داخلی پیش بینی کرده که در صورت تحقق ، 82 میلیارد تومان  درآمد عاید شرکت خواهد شد. همچنین تولید و فروش 100 تن از این محصول نیز در بازار های صادراتی پیش بینی شده که در صورت فروش با نرخ برآوردی 78 میلیون تومانی ، 7.8 میلیارد تومان درآمد صادراتی مورد انتظار خواهد بود. لازم به ذکر است که در جدیدترین گزارش ماهانه  منتهی به اردیبهشت 1402 ، نرخ فروش هر تن ، 85.8 میلیون تومان گزارش شده است . ظرف دو ماه ابتدایی دوره 1402 ، با فروش 181 تن از این محصول 15% بودجه فروش پوشش داده شده است. نرخ فروش داخلی این محصول ظرف 3 ماهه گذشته نوساناتی به شرح زیر داشته است:

نه

در دروه 1401 ، بیشترین سود ناخالص از محل فروش نخ DLY 800 حاصل شده است. در این دوره ، 466 تن از این محصول تولید و فروخته شده که بیانگر افزایش 57% (معادل 170 تنی ) تناژ تولید و فروش می باشد. نرخ فروش موزون این محصول در دروه 1401 ، 108 میلیون تومان در هر تن گزارش شده که نسبت به مقطع مقایسه ای ، 17 میلیون تومان در هر تن افزایش داشته است. درآمد شرکت از محل فروش این محصول 50.3 میلیارد تومان بوده که با احتساب 29.6 میلیارد بهای تولید ، 20.7 میلیارد تومان سود ناخالص از محل فروش این محصول عاید شرکت شده است (حاشیه سود ناخالص : 41% ). در بودجه عملیاتی 1402 ، تولید و فروش 510 تن از این محصول به نرخ 108 میلیون تومان پیش بینی شده که در صورت عملیاتی شدن ، 55.5 میلیارد تومان درآمد به همراه خواهد داشت. در گزارش ماهانه اردیبهشت ماه ، نرخ فروش هر تن از این محصول ، 130 میلیون تومان گزارش شده و ظرف دو ماه ابتدایی سال مالی ، 98 تن ( معادل 19% از بودجه سالانه  ) از این محصول تولید و فروخته شده است. تغییرات نرخ فروش این محصول ظرف 3 ماهه گذشته به شرح زیر گزارش شده است:

ن

در ارتباط با نخ سفید FDY 800  نیز تناژ تولید و فروش تغییر چندانی نسبت دوره قبلی را ثبت نکرده و در این دوره با فروش 403 تن به نرخ 81.5 میلیون تومان ، درآمدی معادل 32.8 میلیارد تومان عاید واحد تجاری شده است. نرخ فروش محصول نسبت به مقطع مقایسه ای ، افزایش 20% را ثبت کرده است. در دوره 1402 ، تولید و فروش 480 تن از این محصول به نرخ هر تن 82.2 میلیون تومان برآورد شده که در صورت تحقق ، 39.5 میلیارد تومان درآمد عاید شرکت خواهد شد. مطابق با اخرین گزارش عملکرد ماهانه ، نرخ فروش هر تن از این محصول در اردیبهشت 1402 ، 97.3 میلیون تومان گزارش شده و با فروش 78 تنی ، 16% بودجه عملیاتی پوشش داده شده است.

ماده اولیه اصلی خطوط تولیدی شرکت ، نخ بوده که بخش عمده آن از بازارهای وارداتی تامین می شود. مواد اولیه وارداتی کیفیت به مراتب بالاتری از مواد داخلی داشته و در نتیجه محصولات نهایی به استاندارد های جهانی نزدیک تر خواهند شد ؛ فلذا واحد تجاری قادر به حضور فعالتر دربازارهای بین المللی خواهد بود. در دوره 1401 ، مجموعا 3.549 تن نخ خریداری شده که 3.070 تن آن ( معادل 87%)  از بازار های بین المللی تهیه شده است.  نرخ هر تن نخ وارداتی در دوره 1401 با افزایش 33% نسبت به مقطع مشابه به 48.7 میلیون تومان رسیده است.

واحد های بافندگی مشتریان اصلی شرکت بوده و بیشتر آنها در استانهای اصفهان ، یزد ، تهران ، گیلان ، خراسان ، مازندران و آذربایجان متمرکز شده اند. محصولات شرکت تابع قیمت گذاری دستوری نیست و عواملی همچون عرضه و تقاضای داخلی ، بهای تمام شده محصولات ، کیفیت محصولات تولیدی ، رتبه اعتباری مشتریان و محصولات جایگزین قیمت فروش کالا ها را تعیین می کنند.

تناژ تولیدی شرکت در دوره 1401 ، 3.620 تن گزارش شده است. بودجه عملیاتی دوره 1402 با فرض تولید و فروش 4.070 تن نخ تهیه شده است. در صورت تحقق  این بودجه ، درآمد عملیاتی با افزایش 50 میلیاردی به 350 میلیارد و بهای تمام شده با افزایش 39 میلیاردی به 278 میلیارد خواهد رسید و سود ناخالص نیز 72.2 میلیارد تومان محاسبه خواهد شد.

تحلیل حساسیت سود هر سهم دوره 1402 به شرح زیر ارائه شده است:

5

جدول فوق با فرض :

تولید و فروش 4.500 تن محصول

میانگین نرخ فروش 93 میلیون تومانی محصولات

هزینه های دستمزد مستقیم و سربار به ترتیب 40 و 50 میلیارد تومانی

هزینه مالی 42 میلیاردی تهییه شده است.

در تاریخ نگارش این مقاله ، اهم اطلاعات تابلوی سهم به شرح زیر می باشد:

قیمت پایانی : 12.480 ریال

ارزش بازار : 9.672 میلیارد

نسبت p/s : 3.02

بازدهی از ابتدای اسفند ماه : 94%

نمودار قیمت سهم نیز به شرح زیر تحلیل شده است:

مقاومت پیش رو : سقف قبلی 1.350 تومان

حمایت : محدوده روانی 1.000 تومان ، حمایت و مقاومت قبلی ، سطح 38% فیبوناچی اصلاحی


1

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24