استرا، وزیر خارجه پیشین انگلیس در دولت تونی بلر گفت که به دولت حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران خوشبین است و قصد دارد با هدف بهبود روابط با ایران و بریتانیا، به تهران سفر کند.
به گزارش عصر ایران استرا در گفتگو با بی بی سی، اعلام کرد که بعد از پیروزی آقای روحانی در حالی که سفارتخانه های دو کشور در پایتخت طرف مقابل تعطیل است، از طریق سفارت عمان، برای رئیس جمهور منتخب ایران پیام تبریک فرستاده است.
استرا افزود:" حسن روحانی یک مقام حکومتی باشخصیت بود که همیشه میدانست درباره چه صحبت میکند، و کاملا بر موضوعات مسلط بود."
وی با ذکر خاطراتی از گفت و گو با مقام های دولت ایران در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی گفت "اگر ما توانسته بودیم با دکتر روحانی و آقای خاتمی به توافقی آبرومندانه برسیم، ایران با این مشکلاتی که در 8 سال اخیر گرفتار آنها بوده، مواجه نمیشد."
او به دیدارهای متعددش از ایران از جمله سفرش به تهران پس از حوادث یازدهم سپتامبر 2001 و حمله به برج های دوقلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک اشاره کرده و گفت : "آقای خاتمی واقعا به طرف غرب قدم برداشت. دلیل اولین سفر من به تهران هم همین بود. او ضمانت داد که تهران به آمریکا و بریتانیا در سرنگون کردن طالبان کمک خواهد کرد."
وزیر خارجه پیشین بریتانیا ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور در دوره روحانی بهبود پیدا کند و سفارتخانه های دو کشور در تهران و لندن بازگشایی شود.
استرا در حال حاضر نماینده مجلس عوام بریتانیا و از مسئولان گروه دوستی پارلمانی بریتانیا و ایران است. وی پیشتر و به هنگامی که سمت وزارت خارجه بریتانیا در کابینه تونی بلر را در اختیار داشت به دلیل سفرهای متعدد به ایران در مطبوعات محافل محافظه کار آمریکا به " جک تهرانی" لقب یافته بود.
همزمان با بالا گرفتن بحران بر سر پرونده اتمی ایران در تابستان سال 1382، استرا به همراه وزاری وقت امور خارجه فرانسه و آلمان، مبتکر آغاز گفت و گوهای اتمی با ایران شد.
گفتنی است، استرا در سال هایی که روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول مذاکرات هسته ای با سه کشور اروپایی بود، بارها با روحانی برسر حل و فصل پرونده اتمی ایران گفت و گو کرده بود.
برای نخستینبار در ایرانول؛ تأیید اعتبار مالیاتی دو پروژه روانکار پیشرفته
شرکت نفت ایرانول برای نخستینبار در تاریخ فعالیت خود، تأییدیه دریافت ح...
محسن رضایی: پاسخ آمریکا به شروط ایران ناکافی است؛ ابهامات باید برطرف شود
محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات...
هشدار زرد هواشناسی برای ۲۶ استان؛ احتمال بالا آمدن آب رودخانهها
سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد، از فعالیت سامانه بارشی در ۲۶ اس...
آمریکا بهدنبال قطع مسیرهای زمینی تجارت ایران با همکاری ترکیه و پاکستان
وزیر خزانهداری آمریکا مدعی شد واشنگتن در چارچوب کارزار فشار اقتصادی ع...
زلنسکی: جنگ خاورمیانه و انسداد تنگه هرمز باعث افزایش قیمتها شده است
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، با اشاره به پیامدهای اقتصادی جنگ...
مخبر: ایران برای حفظ امنیت ملی، فراتر از مرزهایش به دشمن ضربه میزند
محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، در واکنش به اظهارات اخیر مق...
تغییر مدیریتی در پتروشیمی فنآوران؛ رفیقدوست از مدیرعاملی پتروشیمی فنآوران استعفا داد | خوانزاده سرپرست شد
با پذیرش استعفای حسین رفیقدوست از مدیرعاملی شرکت پتروشیمی فنآوران، ع...
رونمایی همراه اول از نسخه ارتقایافته سوپراپلیکیشن «شاد»
وزیر آموزش و پرورش در جریان بازدید از زیرساختهای فنی و تغییرات نسخه ج...














نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.