تسنیم: وزیر نیرو با هشدار نسبت به پایین آمدن ارتفاع آب از تراز ایمنی مورد نیاز در شمار قابل توجهی از سدهای کشور گفت: باید نامه ای خدمت رییس جمهوری تهیه و اعلام خطر شود.
حمید چیت چیان در نشست شورای مدیران آب وزارت نیرو، با بیان اینکه باروری ابرها طرحی بسیار خوب و ارزشمند است، گفت: با توجه به وضعیت نابسامان منابع آبی و بارش ها در کشور، باید با تخصیص اعتباری ویژه، 10 تا 15 درصد بارش ناشی از بارورسازی ابرها حاصل شود.
وی ادامه داد: باید با جابه جایی اعتبارها یا اخذ یک مجوز ویژه و یا با استفاده از اعتبار خشکسالی، بارورسازی ابرها از سر گرفته شود و ساختار اجرایی در شرکت منابع آب ایران برای این کار دیده شود.
چیت چیان با بیان اینکه گاهی تنها صحبت از کمبود منابع آبی در کشور برای مردم کفایت نمی کند، گفت: لازم است گزارش های تفصیلی همراه با اعداد و ارقام و گزارش تصویری از منابع آبی کشور در رسانه ها ارایه شود تا پیام های وضعیت کنونی منابع آب کشور، مخاطبان را قانع کند و پیام های وزارت نیرو مبنی بر لزوم مدیریت مصرف گوش شنوا پیدا کند.
وزیر نیرو بر لزوم توجه بر ایمنی سدها تاکید کرد و گفت: ارتفاع آب از تراز ایمنی موردنیاز در شمار قابل توجهی از سدها پایین آمده است و بنابراین باید نامه ای خدمت رییس جمهوری تهیه و اعلام خطر شود.
وی افزود: پایین آمدن آب از سطح ایمنی در پایداری سدها اشکال ایجاد می کند و مشکلاتی را برای پایین دست سدها به وجود می آورد و باید اعتباری برای این کار تخصیص یابد.
چیت چیان با بیان اینکه الگوی استفاده از آب در مناطق مختلف جهان متفاوت است، گفت: در برخی مناطق مانند برزیل و یا اروپا تامین آب متکی بر میزان بارش باران و در برخی مناطق مانند هند و چین تامین آب متکی بر ذخیره سازی آب های سطحی است.
وی ادامه داد: ایران جزو کشورهایی است که تامین آب آن از گذشته متکی بر منابع آب زیرزمینی بوده است و با توجه به تغییر اقلیم، بالا رفتن درجه حرارت و تبخیر اتکا بر ذخیره آب سطحی کاهش می یابد.
وی ادامه داد: بر اساس نظر شماری از استادان و کارشناسان بخش آب کشور، در وضعیت کنونی منابع آب کشور، باید از منابع ژرف آب مانند سدهای زیرزمینی استفاده شود و سراغ روش های ذخیره سازی برویم تا آب در درون زمین دچار تبخیر نشود.
وزیر نیرو ادامه داد: در زمان کنونی میزان قابل توجهی از بارش ها در مناطق مختلف ایران ازطریق گسل ها از سرزمین ما خارج می شود زیرا گسل ها هم آب را به کشور آورده و هم آب را خارج می کنند.
وی با بیان اینکه باید درباره آب های ژرف و نحوه ذخیره سازی آب در زیر زمین، مطالعه ها و سرمایه گذاری های بیشتری انجام شود، گفت:مرکز ویژه ای برای پژوهش در این زمینه لازم است تا در زمینه آثار تغییر اقلیم و به ویژه بخش آب زیرزمینی مطالعه بیشتری انجام دهد.
بازنگری در محدودیت حجمی و تیک قیمتی سهام فرابورس برای تسهیل معاملات
معاون عملیات بازار فرابورس ایران از بازنگری محدودیت حجمی سفارشها و حد...
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس: جذب علاقهمندان به سرمایهگذاری ارزی در بورس امکانپذیر شد/ صندوقهای ارزی انگیزه نگهداری ارز در بازار غیررسمی را کاهش میدهند
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، صدور موافقت اص...
در جلسه شورای معاونان شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام شد؛ افزایش منابع زمینشناسی مس ایران به ۲۲.۳ میلیارد تن/ ثبت عمیقترین گمانه اکتشافی کشور
شرکت ملی صنایع مس ایران با ثبت رکورد ۵۵۰هزار متر حفاری اکتشافی، افزایش...
کانون بازنشستگان تامین اجتماعی: پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران با احکام جدید صورت میگیرد/ زمان پرداخت معوقات هنوز مشخص نیست
رئیس کانون بازنشستگان تامیناجتماعی استان تهران با اشاره به پرداخت حقو...
جزییات و نحوه فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری در داراییهای با درآمد ثابت ارزی/ تامین سرمایههای ملت و کیمیا برای تاسیس صندوق ارزی موافقت اصولی دریافت کردند
رئیس مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار ا...
تغییرات در خصوص اصلاح بخشی از ریز ساختارهای معاملاتی در بازار سهام عادی و مرحله معاملات پایانی TAL
مدیرعملیات بازار سهام بورس تهران اعلام کرد: مطابق تبصره ۴ ماده ۲۳ از د...
شرکت ملی مس مجوز تأسیس صندوق سرمایهگذاری ارزی دریافت کرد
شرکت ملی صنایع مس ایران موافقت اصولی تأسیس صندوق سرمایهگذاری در اوراق...
مدیرعامل بانک در ورکشاپ بررسی مشکلات و چالشها تاکید کرد: نقطه اهرمی تحول در بانک سرمایه، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی است
موسی اسلامیان، مدیرعامل بانک سرمایه، در ورکشاپ تخصصی بررسی چالشهای با...















نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.