صادرات روزانه یکصد هزار بشکه نفت اقلیم کردستان عراق به آنکارا برخلاف مخالفت های دولت بغداد، امروز - جمعه - به گفته ˈتانر یلدیزˈ وزیر انرژی ترکیه آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، وزیر انرژی ترکیه در گفت و گو با خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود : طی سه روز آینده فروش نفت وارداتی از اقلیم کردستان عراق در بازارهای جهانی آغاز خواهد شد.
یلدیز افزود: با توافق میان ترکیه و اقلیم کردستان عراق پول حاصل از فروش نفت در ˈهالک بانک ˈ ترکیه ذخیره خواهد شد.
وی گفت : هم اکنون 1.8 میلیارد بشکه نفت اقلیم کردستان عراق در ترکیه ذخیره شده است.
ترکیه و اقلیم کردستان عراق شش قرارداد همکاری در زمینه اکتشاف، استخراج و انتقال نفت و گاز شمال عراق امضا کرده اند که با واکنش های دولت بغداد روبه رو شده است.
بغداد به توافقات آنکارا و اربیل در زمینه انتقال نفت و گاز شمال عراق به ترکیه با دور زدن دولت مرکزی آن کشور اعتراض دارد.
اربیل و بغداد برای رفع اختلافات خود در ماه گذشته مذاکرات متعددی داشتند ولی به توافقی دست نیافته اند. آنکارا پیشتر اعلام کرده بود که بدون کسب رضایت بغداد صادرات نفت عراق از ترکیه شروع نخواهد شد.
ادعای صادرات نفت شمال عراق از طریق ترکیه با وجود مخالفت بغداد ˈنچیروان بارزانیˈ نخست وزیر اقلیم کردستان عراق روز سه شنبه گذشته عنوان کرده بود که صادرات نفت شمال عراق به طور مستقل از دولت مرکزی بغداد،از طریق ترکیه به بازارهای جهانی از روز جمعه هفته جاری آغاز می شود.
بارزانی گفت: در صورت خواست ترکیه، نفت شمال عراق به این کشور فروخته خواهد شد و درآمد حاصل از صادرات نفت نیز در بانکی در ترکیه واریز خواهد شد.
وی افزود : انتقال نفت از شمال عراق به ترکیه از اول سال جاری میلادی شروع شده و در انبارهای نفت پایانه جیهان ترکیه ذخیره شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
نخست وزیر اقلیم کردستان عراق گفت : کردستان دیگر بیش از این منتظر دولت مرکزی بغداد نخواهد بود و به طور مستقل، از دوم ماه مه(جمعه 12 اردیبهشت ماه جاری) ، صادرات نفت از پایانه جیهان ترکیه شروع خواهد شد.
او گفت که اولویت اول فروش نفت منطقه در صورت تقاضای ترکیه به آنکارا است و در غیر این صورت نفت خود را به بازارهای جهانی عرضه خواهیم کرد.
بارزانی با اشاره به اینکه پول حاصل از فروش نفت نیز به حساب بانکی در ترکیه واریز خواهد شد، افزود، دولت مرکزی بغداد به دستور ˈنوری المالکیˈ نخست وزیر عراق بودجه اقلیم کردستان عراق را قطع کرده است که این اقدام مغایر با قانون اساسی عراق است.
عرضه اولیه «آکو»؛ ششصدوسیوسومین نماد در بورس تهران
شرکت آکوباتری ایرانیان با نماد معاملاتی «آکو» در روز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ طی...
تبدیل مطالبات دولتی به دارایی مولد؛ سرمایهگذاری ۵ همتی شفادارو، ارزش بازار پخش رازی را از ۱.۲ به ۲.۸ همت رساند
هلدینگ شفادارو با هدایت بخشی از مطالبات خود از مراکز درمانی دولتی و د...
عرضه اولیه ۴۲ شرکت در دستور کار فرابورس/ دانشبنیانها و صنایع بزرگ در صف ورود به بازار سرمایه قرار دارند
معاون توسعه بازار فرابورس ایران، از برنامه عرضه اولیه ۴۲ شرکت در بازار...
ورود پرقدرت نفتی ها به معدن «اهداف»سرمایه گذاری های معدنی را کلید زد
سیدابوتراب فاضل، مدیرعامل شرکت کانیکو با تشریح برنامههای این شرکت در...
صندوق تضمین غیردولتی مهرگان دی شهر؛ گامی در مسیر توسعه تأمین مالی
مراسم رونمایی «صندوق تضمین غیردولتی مهرگان دی شهر» با حضور دکتر سیدمحم...
بلندینگ و اختلاط متانول با بنزین در کشور عملیاتی شد
طرح آزمایشی اختلاط متانول با بنزین با موفقیت به نتیجه رسید؛ گامی نوآور...
گشان | ۴۰ روز سخت، ۳۰ روز سبز
در روزهایی که بازار سرمایه پس از جنگ رمضان، نفسهای پرنوسان و بیقرار...
ثبت یک رکورد تازه در بازار سرمایه ایران: ارزش بازارهای سهام به ۲۰ هزار همت رسید
مجموع ارزش بازارهای سهام ایران شامل بورس تهران، فرابورس و بازار پایه د...














نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.