معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، احداث سدهای آبی غیر استاندارد، برداشت بی رویه از منابع سفره های آبی زیرزمینی و کاهش بارندگی را از عوامل مهم بروز خشکسالی فعلی در کشور عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز دوشنبه در سومین روز از هفته دولت و در حاشیه آئین تجدید میثاق جمعی از کارکنان سازمان حفاظت از محیط زیست با امام راحل (ره) اظهار داشت: متاسفانه در بحث مدیریت کلان آب به خصوص احداث سدهای آبی در مناطق مختلف کشور ملاحظات و ارزیابی زیست محیطی لازم صورت نگرفته است.
وی افزود: احداث سدهای بیش از نیاز به دلیل نوع سازه هایی که در ساخت آنها استفاده شده مانع از جاری شدن آب ها در منابع طبیعی و سیراب شدن رودخانه ها و سفره های زیر زمینی در مناطق مختلف کشور شده است.
به گفته ابتکار، علاوه بر سدسازی با سازه های غیراصولی، کاهش بارندگی و همچنین برداشت بی رویه از منابع آبی و سفره های زیر زمینی به خصوص در دهه اخیر و عدم نظارت شایسته دولت در این خصوص از عوامل بروز خشکی رودخانه ها و تالاب های کشور و بروز خشکسالی فعلی است.
وی، همچنین ضمن تاکید بر لزوم بازنگری جدی در سیاست های کلان بخش کشاورزی اظهارداشت: بخش کشاورزی در کشورمان در شرایط فعلی نیازمند یک انقلاب و تحول اساسی در زمینه شیوه ها و روش های مصرف بهینه آب و همچنین توجه به الگوی صحیح کشت است و در غیر اینصورت مشکل کم آبی کشور و خشکسالی حادتر خواهد شد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در ادامه، سیاست های کلان دولت در خصوص حفظ منابع آبی کشور و همچنین تغییر رویکرد و شیوه مردم در خصوص استفاده بهینه از آب در بخش های مختلف را در مبارزه با پدیده خشکسالی بسیار بااهمیت دانست.
ابتکار، همچنین در خصوص علت آتش سوزی اخیر در جنگل های استان گلستان اظهارداشت: بر اساس گزارش های واصله بخشی از این آتش سوزی عمدی و بخشی نیز سهوی بوده است که در این خصوص یک گزارش از طرف سازمان به دولت ارائه شده است.
وی در ادامه، با اشاره به گرمای بیش از حد فصل تابستان و خشکی بیش از اندازه مناطق طبیعی و جنگلی کشور، به مردم توصیه کرد به منظور مقابله با آسب رسانی به طبیعت از هرگونه ایجاد اشتعال در جنگل ها و پارک ها به خصوص مناطق جنگلی خشک خودداری نمایند.
برای نخستینبار در ایرانول؛ تأیید اعتبار مالیاتی دو پروژه روانکار پیشرفته
شرکت نفت ایرانول برای نخستینبار در تاریخ فعالیت خود، تأییدیه دریافت ح...
محسن رضایی: پاسخ آمریکا به شروط ایران ناکافی است؛ ابهامات باید برطرف شود
محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات...
هشدار زرد هواشناسی برای ۲۶ استان؛ احتمال بالا آمدن آب رودخانهها
سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد، از فعالیت سامانه بارشی در ۲۶ اس...
آمریکا بهدنبال قطع مسیرهای زمینی تجارت ایران با همکاری ترکیه و پاکستان
وزیر خزانهداری آمریکا مدعی شد واشنگتن در چارچوب کارزار فشار اقتصادی ع...
زلنسکی: جنگ خاورمیانه و انسداد تنگه هرمز باعث افزایش قیمتها شده است
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، با اشاره به پیامدهای اقتصادی جنگ...
مخبر: ایران برای حفظ امنیت ملی، فراتر از مرزهایش به دشمن ضربه میزند
محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، در واکنش به اظهارات اخیر مق...
تغییر مدیریتی در پتروشیمی فنآوران؛ رفیقدوست از مدیرعاملی پتروشیمی فنآوران استعفا داد | خوانزاده سرپرست شد
با پذیرش استعفای حسین رفیقدوست از مدیرعاملی شرکت پتروشیمی فنآوران، ع...
رونمایی همراه اول از نسخه ارتقایافته سوپراپلیکیشن «شاد»
وزیر آموزش و پرورش در جریان بازدید از زیرساختهای فنی و تغییرات نسخه ج...














نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.