Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بازار طلا امروز ملتهب بوده و قیمت ها به رکوردهای جدید رسیده اند. البته بازارهای دیگر آرام بوده اند و نوسان قیمت نفت، قیمت فلزات پایه، ارزش دلار و قیمت بیت کوین زیاد نبوده است. نشانه های ضعف در اقتصاد جهان فراوان است اما آیا ممکن است شرایط بهتر شود؟ در مطلب حاضر به نکاتی درباره وضعیت کنونی اقتصاد جهان و چهار رویداد که زمینه رونق پایدار بازارها را فراهم می کنند اشاره شده است. بسیار ضروری است سرمایه گذاران منطقی رفتار کنند و دچار وحشت یا سرخوشی نشوند.

پیش شرط های رونق بازارها

بورس24 : امروز یعنی نخستین روز معاملات هفته برخی بازارها نسبتا آرام هستند و داده هایی که از بخش تجارت چین منتشر شده منفی است. امروز نوسان قیمت نفت، قیمت فلزات پایه، ارزش دلار و شاخص های مالی در بورس های بزرگ شدید نبوده و به نظر می رسد سرمایه گذاران مایلند منتظر بمانند تا فضا شفاف تر شود. البته امروز قیمت طلا به رکوردهای جدید رسیده و یک نکته مهم این است که هر چه رشد قیمت ها بیشتر شود ریسک اصلاح عمیق بازار بیشتر می شود و به همین دلیل سرمایه گذاران باید مراقب باشند.

نشانه های نگران کننده

امروز وضعیت صادرات و واردات چین در ماه قبل مشخص شد. رشد هر دو شاخص کمتر از پیش بینی ها بوده و این یعنی ضعف تقاضای داخلی و تنش های تجاری با آمریکا اثرات مخرب بر اقتصاد داشته است. دولت چین تلاش کرده بدون اجرای برنامه های بزرگ حمایتی اقتصاد را حمایت کند اما به نظر می رسد این کار امکان پذیر نیست. در داخل چین اقتصاد با چالش های بزرگ نظیر بحران در بخش مسکن، بدهی های عظیم دولت های محلی و ضعف مصرف مواجه است و در بیرون با تنش تجاری.

امروز در گزارش وضعیت تجاری مشخص شد کاهش سفارش کالا از آمریکا سبب شده رشد صادرات چین اندک باشد. از سوی دیگر مصرف کنندگان شاهد تحولات نگران کننده در اقتصاد کشورشان و جهان هستند در نتیجه ترجیح می دهند کمتر مصرف کنند. کاهش مصرف سبب افت واردات می شود.

دولت چین تلاش کرده مقاصد جدید برای کالاهای صادراتی خود بیابد اما این کار آسان نیست زیرا میزان مبادلات تجاری آمریکا و چین صدها میلیارد دلار است و براحتی نمی توان برای بازار آمریکا جایگزین پیدا کرد. نتیجه شرایط کنونی در داخل و بیرون از چین این است که ضعف ادامه پیدا می کند و احتمال رونق پایدار بازار مواد خام همچنان بسیار اندک است.

نوسان قیمت فلزات پایه و نفت امروز محدود بوده و قیمت هر تن مس و روی در بورس لندن به ترتیب در سطح 9930 دلار و 2870 دلار قرار گرفته است. قیمت نفت کمی رشد کرده و قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب 66 دلار و 62.5 دلار است.

ضعف در اقتصاد اروپا

در اروپا نیز وضعیت بخش تولید مطلوب نیست و نهادهای سرمایه گذاری معتقدند سال جاری نرخ رشد اقتصاد این کشورها پایین تر از سال گذشته خواهد بود. بانک مرکزی اروپا از سال گذشته نرخ های بهره را بارها پایین آورده و بعید نیست این اقدام باز هم انجام شود. اما یک واقعیت مهم این است که کاهش نرخ های بهره به تنهایی مشکلات را حل نمی کند.

اروپا به صادرات وابسته است و اگر تنش های تجاری ادامه یابد مسلما اثرات منفی این تنش ها در آینده بیشتر خواهد شد. روز پنجشنبه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا برگزار می شود و احتمالا در این نشست تغییری در نرخ های بهره اعمال نخواهد شد. بانک مرکزی اروپا باید هم به رونق اقتصاد منطقه یورو کمک کند و هم مراقب باشد تورم رشد نکند.

یک موضوع مهم این است که اقتصاد اروپا مانند اقتصاد آمریکا و چین فعلا دچار ضعف است و این دوره ضعف ادامه پیدا خواهد کرد. این یک خبر منفی برای بازار مواد خام است. از سوی دیگر در بخش تولید آمریکا هم وضعیت مطلوب نیست. بدین ترتیب در سه اقتصاد بزرگ یعنی چین، اروپا و آمریکا شرایط مطلوب نیست.

بر همین مبناست که برخی نهادهای سرمایه گذاری معتقدند بعید است قیمت فلزات پایه در ماه ها و فصول آینده رشد پایدار داشته باشد. البته برخی معتقدند قیمت مس سال آینده به محدوده 10500 دلار در هر تن خواهد رسید.

یک احتمال مثبت

در کنار احتمال های منفی و واقعیت های نگران کننده اقتصاد جهان، یک احتمال مثبت وجود دارد و آن این است که در ماه های آینده مجموعه ای از رویدادها سبب بهبود فضای اقتصاد جهان شود و بازارها رونق پیدا کنند.

نخستین رویداد کاهش تنش های تجاری است. مذاکرات تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور ماه هاست ادامه دارد اما هنوز به نتیجه شفاف و مشخص نرسیده است. تداوم تنش ها یک عامل بسیار مهم ضعف اقتصاد جهان است. اگر در ماه های آینده تعرفه ها بین آمریکا و دیگر کشورها به میزانی قابل ملاحظه کاهش یابد وضعیت بازار مواد خام بهتر می شود.

رویداد دوم کاهش مکرر نرخ های بهره در آمریکاست. نشست آتی بانک مرکزی هفته آینده برگزار می شود. ضعف بازار کار آمریکا سبب شده احتمال کاهش نرخ های بهره افزایش یابد اما مشخص نیست میزان کاهش نرخ ها در نشست های آینده چه میزان است. اگر تا اواسط سال آینده نرخ های بهره حداقل دو درصد پایین آورده شود آنگاه وضعیت بهتر می شود.

سومین رویداد، اجرای برنامه های حمایتی بزرگ در چین است. برخی کارشناسان معتقدند دولت چین در حال تدوین چنین برنامه هایی است و بزودی شاهد اقدام برای حمایت از اقتصاد و غلبه بر چالش ها خواهیم بود.

چهارمین رویداد که در صورت رخ دادن سه رویداد قبلی رخ می دهد افزایش مصرف است. در چین نگرانی درباره آینده سبب افت شدید مصرف شده و اقتصاد را با چالش بزرگ مواجه کرده است. در آمریکا و اروپا نیز مصرف کنندگان شاهد تحولات منفی هستند و همین عامل بر رفتار آنها تاثیر می گذارد. اگر سه رویداد قبلی رخ دهد رفتار مصرف کنندگان تغییر خواهد کرد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24