Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش این هفته خود دیدگاهی نسبتا مثبت درباره افق اقتصاد جهان در سال جاری ارائه کرده است. سال جاری عملکرد بورس های بزرگ مثبت بوده اما قیمت نفت کاهش یافته است. در مطلب حاضر به بخش هایی از گزارش این سازمان و نکاتی که باید درباره وضعیت بازارها بدانیم اشاره شده است. به سبب غیرعادی بودن وضعیت اقتصاد جهان باید برای رویدادهای غیرمنتظره آماده بود.

نگاه مثبت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی

بورس24 : بازارها این هفته نسبتا آرام بوده البته قیمت طلا روز سه شنبه به رکوردی جدید رسید و قیمت مس نیز رشد سیصد دلاری داشته است. نوسان ارزش دلار در برابر یورو و پوند، تغییرات قیمت نفت و بیت کوین و نیز نوسان شاخص های مالی در بورس های بزرگ این هفته محدود بوده است.

این هفته وضعیت بخش های تولید و خدمات در آمریکا و اروپا مشخص شد و امروز نرخ رشد اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم امسال اعلام گردید. محتوای این گزارش ها، اخبار از تنش های تجاری و ژئوپلیتیک، سخنان ترامپ و دیدگاه نهادهای بین المللی از جمله سازمان توسعه و همکاری اقتصادی و صندوق بین المللی پول بیشترین تاثیر را بر بازارها دارد.

از آغاز سال جاری میلادی حدود 9 ماه گذشته و طی این دوره تنش ها، عدم قطعیت های اقتصادی و نگرانی درباره آینده شدت پیدا کرده است. نهادهای بین المللی در گزارش های اخیر خود دیدگاه های مختلف درباره وضعیت اقتصاد جهان در سال جاری و سال آینده میلادی ارائه کرده اند.

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی این هفته گزارشی جدید درباره چشم انداز اقتصاد جهان منتشر کرده و محتوای آن نسبتا مثبت است. در ادامه به بخش هایی از این گزارش اشاره می کنیم.

دیدگاه سازمان توسعه و همکاری اقتصادی

بسیاری از اقتصادها نسبت به آنچه چند ماه قبل پیش بینی شده بود تاب آوری بیشتری از خود نشان داده اند. سال جاری میلادی اقتصاد جهان 3.2 درصد رشد می کند. سه ماه پیش این رقم 2.9 درصد پیش بینی شده بود. نرخ رشد اقتصاد جهان سال آینده 2.9 درصد است. سال پیش اقتصاد جهان 3.3 درصد رشد کرد.

اقتصاد آمریکا سال جاری 1.8 درصد رشد می کند. سه ماه پیش این رقم 1.6 درصد پیش بینی شده بود. سال قبل نرخ رشد اقتصاد آمریکا 2.8 درصد بود. برای سال آینده نرخ رشد اقتصاد آمریکا 1.5 درصد رشد خواهد کرد.

رشد اقتصاد جهان در نیمه نخست سال جاری میلادی بهتر از حدی بود که تصور شده بود. بویژه اقتصادهای نوظهور وضعیت بهتری داشتند. اما یک واقعیت مهم این است که هنوز تاثیر تنش های تجاری و تعرفه ها بر اقتصاد جهان بطور کامل نمایان نشده است.

این یعنی نباید تصور کرد تنش های تجاری تاکنون تمامی اثرات منفی ممکن را داشته اند و از این پس اثرات آنها شدت پیدا نمی کند. بانک های مرکزی همچنان بر داده ها از اقتصاد تمرکز دارند زیرا می دانند که تعرفه ها و تنش ها همچنان بر اقتصاد جهان تاثیر دارند و در آینده این تاثیر نمایان تر می شود. بانک مرکزی آمریکا هفته پیش نرخ های بهره را برای نخستین بار پایین آورد اما رییس این نهاد در سخنان این هفته خود به تداوم ریسک تورم اشاره کرد. تورم در آمریکا کمی بالا رفته و اگر کاهش نرخ های بهره ادامه یابد ممکن است نرخ تورم بالاتر رود.

عدم قطعیت های اقتصادی، ریسک بزرگ دیگر هستند که اقتصاد جهان را تهدید می کنند. تکلیف تنش های تجاری و ژئوپلیتیک مشخص نیست و بانک های مرکزی نمی توانند مسیر سیاست های پولی خود را بطور شفاف پیش بینی کنند. ابهام از سرمایه گذاری شرکت ها و مصرف شهروندان می کاهد و سبب ضعف اقتصاد می شود. تاثیر تعرفه ها به تدریج بر بازار کار، مصرف شهروندان و نرخ های تورم گذاشته می شود.

دو ریسک بزرگ

از دید سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، در ماه های آینده تعرفه های بالاتر و رشد فشارهای تورمی دو عامل نگرانی برای اقتصاد جهان خواهند بود. بعید نیست متوسط تعرفه ها در آینده بالاتر از حالا باشد و تاثیر قطعی تعرفه ها افزایش فشارهای تورمی است.

اگر اقتصاد جهان دچار ضعف بیشتر بشود بانک های مرکزی مجبور هستند اقداماتی نظیر کاستن از نرخ های بهره انجام دهند و این اقدامات سبب افزایش فشارهای تورمی می شود. بدین ترتیب بانک های مرکزی با وضعیت های دشوار مواجه هستند.

نوسان های بزرگ در بازار ارزهای دیجیتال یک ریسک دیگر برای سیستم مالی جهان است. عملکرد بیت کوین سال جاری میلادی مثبت است اما رشد قیمت آن نسبت به سال های قبل بسیار کمتر بوده و بعید است در سه ماه باقی مانده تا پایان سال شاهد رشد شدید قیمت ها باشیم. اگر سرمایه گذاران به سمت دارایی های دیگر حرکت کنند یک عامل جدید بی ثباتی در بازارها ایجاد خواهد شد. دیدگاه بسیاری از تحلیلگران درباره آینده بازار مثبت است اما سال جاری یک سال عادی نیست و باید همه احتمال ها را در نظر گرفت.

تصمیم هایی که بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ های بهره می گیرد و مبنای آن وضعیت اقتصاد و تورم است اثرات بزرگ بر بازارها دارد. سرمایه گذاران باید برای تغییر مسیر ناگهانی بانک مرکزی آمریکا آماده باشند.

نکته دیگر، احتمال تغییر مسیر بازارهاست. برای مثال رشد قیمت طلا و نقره سال جاری بسیار چشمگیر بوده اما هیچ تضمینی برای تداوم این رشد وجود ندارد و شاید در ماه های آینده بازار چندان رونق نداشته باشد.

عملکرد بورس های بزرگ سال جاری مثبت بوده و این رشد حاصل خوشبینی درباره رفع چالش هاست اما درباره تداوم این عملکرد مثبت نیز تضمین وجود ندارد.

بازار مواد خام عموما از اقتصاد چین تاثیر می پذیرد. از آنجا که بعید است رونق در اقتصاد این کشور رخ دهد احتمالا وضعیت بازار مواد خام به شکل کنونی باقی خواهد ماند. سال آینده تحولاتی در بازارها رخ می دهد و ممکن است قیمت ها بالاتر از سطوح کنونی باشد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24