Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

دو هفته از جنگ در خاورمیانه گذشته و اخبار این رویداد در کنار داده ها از اقتصادهای بزرگ به رفتار سرمایه گذاران شکل داده است. قیمت نفت این هفته نوسان های بزرگ داشته و این باور وجود دارد که در صورت طولانی شدن جنگ قیمت ها بسیار بالاتر از اکنون نوسان خواهند کرد. بازار طلا وضعیت چندان مطلوبی ندارد و در بورس های بزرگ نیز شاخص ها عموما کاهش یافته اند. هنوز برای قضاوت درباره آینده زود است. در مطلب حاضر به وضعیت برخی بازارها و تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو اشاره شده است.

نگرانی، سرگردانی و عدم قطعیت

بورس24 : دو هفته از شروع جنگ در خاورمیانه گذشته و شاهد تحولاتی در بازارهای مختلف بوده ایم. عملکرد بازار طلا در این مدت منفی بوده اما قیمت نفت به میزان چشمگیر رشد کرده است. برای قضاوت درباره وضعیت بازارها و تاثیر جنگ بر آنها بسیار زود است اما بر مبنای رویدادهایی که در روزهای اخیر رخ داده می توان به نکاتی اشاره کرد.

سرمایه گذاران نگران هستند و این نگرانی سبب کاهش شاخص های مالی در برخی بورس های بزرگ از جمله بورس آمریکا شده است. همچنان ابهام درباره آینده مهم ترین عامل کاهش ریسک پذیری سرمایه گذاران است. آنها شاهد رشد قیمت نفت هستند و معتقدند بر فشارهای تورمی افزوده می شود در نتیجه نرخ های بهره فعلا پایین آورده نخواهد شد. بالا باقی ماندن نرخ های بهره به زیان اقتصاد است و به بازده شرکت ها لطمه وارد می کند.

طولانی شدن جنگ سبب تشدید اثرات آن می شود به این معنا که سرمایه گذاران و مصرف کنندگان تغییر رفتار می دهند و فعالیت های اقتصادی کاهش می یابد در نتیجه اقتصاد جهان دچار ضعف یا رکود خواهد شد. این عامل مهم به شرکت ها و بورس ها لطمه وارد می کند. صندوق بین المللی پول معتقد است نرخ رشد اقتصاد جهان سال جاری کمی پایین تر از سال گذشته خواهد بود. این دیدگاه مربوط به قبل از جنگ در خاورمیانه است. اگر این جنگ طولانی شود صندوق بین المللی پول در گزارش جدید دیدگاه خود را تغییر می دهد.

برخی معتقدند در هفته ها و ماه های آینده بی ثباتی افزایش می یابد زیرا سرمایه گذاران نمی دانند چه رخ خواهد داد. عدم قطعیت سال پیش بسیار عمیق بود و بر رفتار سرمایه گذاران و مصرف کنندگان تاثیر گذاشت. اکنون این عدم قطعیت عمیق تر شده است. تنش در خاورمیانه در نهایت پایان می یابد و سپس بار دیگر موضوع تنش های تجاری مطرح خواهد شد. تا زمانیکه ترامپ در کاخ سفید حضور دارد شرایط به ثبات نخواهد رسید. او پرونده های زیادی را باز کرده و رسیدگی به آنها به زمانی طولانی نیاز دارد.

یک نکته مهم این است که درباره آینده بازارها و عملکرد دارایی ها هیچ قطعیتی وجود ندارد و نباید بی دلیل خوشبین یا بدبین بود. ممکن است افق بازاری که بسیار منفی به نظر می رسد در نهایت مثبت شود و برعکس. سال پیش موارد متعدد از این تحول غیرمنتظره را مشاهده کردیم. سال پیش هیچکس انتظار نداشت عملکرد بازار طلا و نقره اینقدر مثبت شود و عملکرد بازار بیت کوین منفی شود. برای سال جاری هم باید به این موضوع توجه داشت.

هفته پیش رو

هفته آینده، هم برخی بانک های مرکزی بزرگ نشست سیاستگذاری خواهند داشت و هم داده های مهم از اقتصادهای بزرگ منتشر می شود. تحولات ژئوپلیتیک، تصمیم هایی که بانک های مرکزی درباره نرخ های بهره می گیرند و داده ها از شاخص های اقتصادی بر بازارها بیشترین تاثیر را دارد. افق بازارها به عواملی نظیر جنگ در خاورمیانه، سیاست های پولی بانک های مرکزی بزرگ، وضعیت اقتصاد چین، عدم قطعیت ها و اقدامات ترامپ وابسته است.

تقویم اقتصاد جهان

روز دوشنبه چند داده بسیار مهم از اقتصاد چین منتشر می شود: شاخص بهای مسکن، سرمایه گذاری ثابت، تغییرات تولید صنعتی، خرده فروشی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی. این داده ها نشان می دهد وضعیت دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه قبل به چه شکل بوده است. وضعیت بازار فلزات پایه و بسیاری از مواد خام دیگر به شرایط اقتصاد چین وابسته است. این هفته نوسان قیمت فلزات پایه محدود بوده و قیمت مس در بورس لندن در سطح 13 هزار دلار نوسان کرده است.

روز سه شنبه وضعیت فروش مسکن در آمریکا و شاخص اعتماد اقتصادی در آلمان و منطقه یورو منتشر می شود.

روز چهارشنبه در آمریکا تغییرات ذخیره نفت در هفته جاری، شاخص بهای تولید کننده و تغییرات سفارش های کارخانه ای منتشر می شود و نشست سیاستگذاری بانک مرکزی کانادا برگزار خواهد شد. مهم ترین رویداد این روز، مشخص شدن نتیجه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا و اظهارنظر رییس بانک مرکزی پس از نشست است. بعید است تغییری در نرخ های بهره اعمال شود. سخنان رییس بانک مرکزی پس از نشست می تواند مسیر سیاست های پولی را مشخص کند. جنگ در خاورمیانه به رشد شدید قیمت نفت منجر شده است. اگر این رشد موقت باشد تاثیر تورمی آن اندک خواهد بود اما اگر برای مدت طولانی قیمت نفت بالا باقی بماند بر سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا تاثیر خواهد داشت. قیمت هر بشکه نفت برنت در محدوده 100 دلار در نوسان است.

روز پنجشنبه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی انگلستان و نشست سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا برگزار خواهد شد. در این روز وضعیت بازار کار آمریکا در هفته جاری و فروش مسکن در این کشور مشخص می شود.

روز جمعه بانک مرکزی چین نشست سیاستگذاری خواهد داشت. تحلیلگران معتقدند دولت و بانک مرکزی چین سال جاری برنامه های حمایتی اجرا خواهند کرد. نرخ هدف رشد اقتصاد چین برای سال جاری مانند سال قبل حدود 5 درصد است و این رقم بالایی نیست. اگر این نرخ تحقق یابد بعید است شاهد رونق چشمگیر بازار فلزات پایه باشیم. تنش در خاورمیانه اگر طولانی شود و شدید باشد برتمامی بازارها تاثیر خواهد گذاشت. فعلا باید صبور بود و بر تحولات نظارت داشت.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24