Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

Bourse24 Ads 304

روز دوشنبه ارزش معاملات صندوق‌های طلا با افزایش 5 درصدی نسبت به روز یکشنبه به 8،406 میلیارد تومان رسید. در این روز، صندوق‌های مذکور با رشد حوالی 1 درصدی مواجه شدند و معامله‌گران حقیقی 328 میلیارد تومان ورود پول را رقم زدند. در بازارهای جهانی نیز اونس طلا کاهشی بود اما افزایش انتظارات برای رشد نرخ ارز منجر به تقویت تقاضا برای صندوق‌های طلا شد.

بررسی وضعیت بازارها، 26 فروردین 1405

بررسی معاملات صندوق‌های طلا و نقره

روز دوشنبه ارزش معاملات صندوق‌های طلا با افزایش 5 درصدی نسبت به روز یکشنبه به 8،406 میلیارد تومان رسید. در این روز، صندوق‌های مذکور با رشد حوالی 1 درصدی مواجه شدند و معامله‌گران حقیقی 328 میلیارد تومان ورود پول را رقم زدند. در بازارهای جهانی نیز اونس طلا کاهشی بود اما افزایش انتظارات برای رشد نرخ ارز منجر به تقویت تقاضا برای صندوق‌های طلا شد.

گفتنی است، از زمان آغاز جنگ تا انتهای معاملات روز دوشنبه، رقمی بالغ بر 12 همت پول توسط معامله‌گران حقیقی از صندوق‌های طلا خارج شده است. در جریان معاملات روز دوشنبه، صندوق‌های عیار، طلا، کهربا، مثقال و زروان برترین صندوق‌ها بر اساس ارزش معاملات بودند.

صندوق‌های نقره نیز با ارزش معاملات 367 میلیارد تومان و ورود 180 میلیارد تومانی پول حقیقی به کار خود پایان دادند. ارزش معاملات نقره‌ای‌ها 95 درصد بیشتر از روز یکشنبه بود. 4 صندوق نقران، سیمین، سیلور و نقرابی به ترتیب با دلار 174 - 173 - 173 و 186 هزار تومان معامله شدند و بطور کل دلار این صندوق‌ها نسبت به بازار یکشنبه افزایشی بود.

در صورتی که صندوق‌های نقره دارید، همچنان در موقعیت فروش باشید و خرید توصیه نمی‌گردد؛ چراکه به دلیل حباب مثبت، مدیر صندوق‌ها در حال فروش هستند.

بازارها در وضعیتی بی‌ثبات قرار دارند و طبیعی است که در چنین شرایطی شاهد معاملاتی نوسانی و کم‌رمق باشیم. برای امروز نیز فضایی شبیه به بازار روز دوشنبه مدنظر است.

بررسی معاملات صندوق‌های با درآمد ثابت

روز دوشنبه ارزش معاملات صندوق‌های با درآمد ثابت به 18,743 میلیارد تومان رسید که نسبت به ارزش معاملات 16,326 میلیارد تومانی روز یکشنبه، حکایت از رشد 15 درصدی داشت. تراز نقدینگی در این معاملات نشان از ورود 600 میلیارد تومان پول حقیقی داشت. 4 صندوق کارا، پاسارگاد، کیان و یاقوت برترین صندوق‌ها از نظر ارزش معاملات بودند.

لازم به ذکر است که از زمان آغاز جنگ رمضان، رقمی بالغ بر 23 همت پول توسط معامله‌گران حقیقی وارد صندوق‌های درآمد ثابت شده است. این مساله نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران حقیقی همواره صندوق‌ها را محلی امن و کم‌ریسک در دوران جنگ می‌دانند.

بررسی معاملات گواهی‌های سپرده در بورس کالا

روز دوشنبه گواهی سپرده شمش طلا و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بورس کالا متعادل معامله شد و در پایان رشد کمتر از 1 درصدی را ثبت کردند. اما گواهی سپرده شمش نقره با وجود نوسانات متعادل اول وقت، در دقایق پایانی زیر فشار عرضه رفت و با افت بیش از 3 درصدی به کمتر از 400 هزار تومان رسید.

گواهی سپرده مس کاتد فضای نوسانی بهتری داشت؛ این گواهی در پایان معاملات با رشد بیش از 2 درصدی در سطوح یک میلیون و 640 هزار تومانی قرار گرفت. گواهی سپرده شمش روی نیز کم نوسان بود.

گواهی سپرده قیر نیز بعد از کاهش 35 درصدی اخیر طی معاملات دو روز کاری گذشته با دو رشد پیاپی 10 درصدی و تشکیل صف خرید مجددا در صدر توجهات قرار گرفت.

گواهی سپرده گندله سنگ‌آهن بالاخره کمی از فضای کم‌نوسان بودن فاصله گرفت و در معاملات روز دوشنبه با رشد 2 درصدی به مرز کانال 9 هزار تومانی رسید.

اما میلگرد در معاملات روز دوشنبه با بیش از 8 درصد افزایش قیمت در سطوح 63 هزار تومانی قرار گرفت. همزمان با اوج‌گیری بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی در کشور، بازار میلگرد ایران با تشنج قیمتی مواجه شده و نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند. این امر باعث شده تا تقاضای سفته‌بازانه و احتیاطی برای این محصول افزایش یابد. با توجه به رشد تقاضا، منفی‌های گواهی سپرده میلگرد، فرصت خرید محسوب می‌شود.

و در پایان به گواهی سپرده وانت کرمان‌خودرو می‌رسیم. نگرانی‌ها از بابت مشکل خودروسازان از ناحیه تامین ورق بدنه خودرو منجر به ایجاد انتظار رشد قیمت شده و در همین راستا نرخ این وانت نیز با افزایش 10 درصدی به 555 هزار تومان رسید. خرید T9 از بورس کالا با توجه به اختلاف قیمت بیش از 15 درصدی با بازار، فعلاً صرفه اقتصادی ندارد.

سر تیتر خبرهای سیاسی و اقتصادی اخبار و شایعات بازار :  

* ادعای ونس: ما، آمریکا، در ۴۹ سال گذشته هرگز چنین جلساتی در این سطح با دولت ایران نداشته‌ایم. این جلسه‌ای بود که قبلاً هرگز اتفاق نیفتاده بود، نه دموکرات، نه جمهوری‌خواه. ما هرگز جلسه‌ای مانند آن با ایران نداشته‌ایم. این هرگز اتفاق نیفتاده بود و صادقانه بگویم، بعد از ۴۹ سال، البته بی‌اعتمادی زیادی بین ایران و ایالات متحده آمریکا وجود دارد. شما نمی‌توانید یک‌شبه آن مشکل را حل کنید. اما بله، من فکر می‌کنم افرادی که مقابلشان نشسته بودیم می‌خواستند توافق کنند، و من می‌دانم که رئیس‌جمهور ایالات متحده به ما گفت به آنجا برویم و با حسن‌نیت مذاکره کنیم. این کاری بود که ما کردیم. این کاری است که ادامه خواهیم داد و من نسبت به نقطه‌ای که در آن قرار داریم، احساس بسیار خوبی دارم. به صورت اساسی، رئیس‌جمهور یک سیاست تعیین کرده: "ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد." و در حال حاضر ما مذاکره می‌کنیم تا مطمئن شویم دقیقاً همین اتفاق می‌افتد. نکته جالب در این مورد این است که ما یک آتش‌بس داریم که برقرار است و آنچه می بینید چیزی است که رئیس‌جمهور می‌خواهد شکل دهد: او نمی‌خواهد یک توافق کوچک انجام دهد. او می‌خواهد "معامله بزرگ" (grand bargain) را انجام دهد. پیشنهادی که او اساساً به ایران می‌دهد بسیار ساده است و صادقانه بگویم، فکر می‌کنم چیزی است که هیچ رئیس‌جمهوری قبلاً توانایی ارائه آن را نداشته است. او گفته: اگر شما حاضر باشید مثل یک کشور عادی رفتار کنید، ما حاضریم با شما از نظر اقتصادی مثل یک کشور عادی رفتار کنیم. او یک توافق کوچک نمی‌خواهد. و این یکی از دلایلی است که می‌گویم، در پاکستان پیشرفت بسیار زیادی کردیم. اما دلیل اینکه توافق هنوز نهایی نشده این است که رئیس‌جمهور واقعاً توافقی می‌خواهد که در آن ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد، ایران حامی تروریسم نباشد، اما همچنین مردم ایران بتوانند شکوفا شوند و پیشرفت کنند و به اقتصاد جهانی بپیوندند. و این معامله‌ای است که او ارائه می‌دهد. او می‌گوید: اگر شما متعهد شوید که سلاح هسته‌ای نداشته باشید، ما ایران را شکوفا خواهیم کرد. ما آن را از نظر اقتصادی مرفه خواهیم کرد و مردم ایران را به گونه‌ای به اقتصاد جهانی دعوت خواهیم کرد که در تمام طول زندگی من چنین نبوده است. و این همان "معامله بزرگ ترامپی" است که رئیس‌جمهور روی میز گذاشته است.

* ترامپ با بیان اینکه انگلیس و استرالیا از پیوستن به محاصره دریایی ایران خودداری کردند مدعی شد که کشورهای زیاد دیگری برای کمک به آمریکا برای محاصره ایران می‌آیند.

* دونالد ترامپ مدعی شد گفت‌وگوها ممکن است طی دو روز آینده در پاکستان از سر گرفته شود.

* زاهد گیشکوری خبرنگار شبکه پاکستان: یک مقام عالی‌رتبه پاکستانی که هفته‌ها درگیر مذاکرات ایران و آمریکا بوده، تأیید کرده که اسلام‌آباد حداکثر تلاش دیپلماتیک خود را برای میزبانی از مذاکرات ایران و آمریکا در هفته سوم آوریل به کار گرفته است. برای این منظور، احتمال سفر ترامپ، بن‌سلمان، رئیس‌جمهور ترکیه و نخست‌وزیر مصر در جریان این مذاکرات وجود دارد. رئیس‌جمهور ایران به احتمال زیاد از پاکستان بازدید خواهد کرد. در همین حال، نخست‌وزیر (شهباز) شریف قصد دارد به عربستان سعودی سفر کند و یک هیئت عالی‌رتبه از پاکستان به چین خواهد رفت. بنابراین انتظار می‌رود یک پیشرفت بزرگ در مذاکرات آمریکا و ایران در چهار روز آینده حاصل شود.

* در دومین حراج عملیات اجرایی سیاست پولی، بانک مرکزی به ۲۲۵ همت از ۳۲۵ همت تقاضای پول سیستم بانکی پاسخ مثبت داده است. در همین حال، با سررسید ۳۶۱ همت توافقِ بازخرید، خالص جذب پول در این حراج، معادل ۱۳۶ همت بوده است.

* طبق گزارش‌ وزارت نفت، در پی حملات اخیر، مجتمع مبین انرژی در عسلویه به عنوان قلب تپنده یوتیلیتی منطقه، هدف آسیب‌های جدی قرار گرفته. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که واحدهای جداسازی هوا و کلکتورهای اصلی بخار دچار تخریب سازه‌ای شده‌اند. از منظر تخصصی، آسیب به سیستم‌های کنترل DCS و توربین‌های زیمنس، به دلیل تحریم‌های موجود، بحرانی‌ترین بخش خسارت است که منجر به توقف تولید در بیش از ۱۰ مجتمع پائین‌دستی شده است؛ خسارت مستقیم این واحد حدود ۱.۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود. مسیر بازسازی، از بومی‌سازی نرم‌افزارهای کنترلی و جایگزینی سیستم‌های هدایت مرکزی با نمونه‌های داخلی می‌گذرد. به نظر برای بازسازی این مجتمع باید با استفاده از ظرفیت مهندسی معکوس برای ساخت پره‌های توربین و نوسازی خطوط انتقال، فرآیند عملیاتی آغاز شود. همچنین، تشکیل یک کنسرسیوم اضطراری برای واردات قطعات از طریق کشورهای ثالث و همزمان تجهیز پدافند سایبری برای جلوگیری از اختلال در شبکه توزیع برق و بخار، می‌تواند کلیدی‌ترین گام برای احیای این شریان حیاتی ظرف ۱۲ ماه آینده باشد.

* بر اساس داده‌های مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت از ابتدای جنگ تحمیلی تاکنون، (از ۹ اسفند ۱۴۰۴ تا ۲۲ فروردین ۱۴۰۵) حدود ۷۰ همت منابع جذب کردند.

* مجمع آریاساسول به ازای هر سهم 5,000 معادل 95 درصد سود تقسیم کرد. (پارس از تقسیم سود آریا ساسول 8 هزار میلیارد تومان سود دریافت می‌کند (به ازای هرسهم حدود 170 ریال)).

* اکوتحلیل: فولاد مبارکه و فولاد خوزستان در مجموع، ۱۲ میلیون تن کنسانتره و ۶ میلیون تن گندله مصرف می‌کردند. حذف دو مصرف‌کننده بزرگ از کنسانتره و گندله منطقه سنگان، وضعیت کمبود عرضه مواد اولیه را به مازاد عرضه تغییر می‌دهد. این مهم، صادرات مواد اولیه به‌خصوص از منطقه سنگان را تسهیل خواهد کرد. همچنین کاهش تقاضای محصول منطقه سیرجان به نفع شرکت‌های باقیمانده به خصوص فولاد کاوه و هرمزگان تمام خواهد شد. بیشترین ضربه را از محل فولاد مبارکه شرکت چادرملو و شرکت سنگان فولاد مبارکه خواهند خورد. در واقع حدود 3 تا 4 میلیون تن از تقاضای کنسانتره چادرملو به واسطه حذف فولاد مبارکه از بین خواهد رفت. تامین کنندگان مواد اولیه فولاد خوزستان نسبت به فولاد مبارکه غیر‌متمرکز‌تر هستند و شرکت‌های چادرملو، معدنی سناباد و گهرزمین حدود 80% از کنسانتره این شرکت را تامین می‌کنند. بنابرین از محل حذف فولاد خوزستان، حدود 1.5 میلیون تن از تقاضای کنسانتره چادرملو کاهش خواهد یافت. در مجموعه حدود 5 میلیون تن از تقاضای کنسانتره برای چادرملو و حدود 2 تا 3 میلیون تن از تقاضای کنسانتره برای گهرزمین کاهش خواهد داشت. دو شرکت در گذشته نشان داده‌اند پتانسیل بالایی برای صادرات کنسانتره دارند. در صورت رفع مشکل صادرات، شاهد افزایش صادرات مواد معدنی به ویژه کنسانتره خواهیم بود. اضافه شدن واحد احیا گهرزمین و تقاضا برای گندله گلگهر از سمت زیرمجموعه‌ها، باعث خواهد شد که گندله بر خلاف منطقه سنگان، در منطقه سیرجان کمتر تحت فشار قرار گیرد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24