Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

هفته پیش عملکرد بازار طلا کمی مثبت شد اما سرمایه گذاران به علل مختلف درباره آینده چندان خوشبین نیستند. در مطلب حاضر به وضعیت بازار طلا، نتیجه نظرسنجی این هفته کیتکو درباره افق بازار در هفته جاری، دیدگاه بانک یو بی اس و چند نکته درباره سرمایه گذاری در این بازار اشاره شده است.

رشد محدود قیمت طلا و احتیاط سرمایه گذاران

بورس24 : هفته گذشته عملکرد بازار طلا مثبت بود و روز گذشته در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، قیمت نقد و آتی هر اونس فلز زرد به ترتیب در سطح 4430 دلار و 4375 دلار قرار گرفت. قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم به ترتیب 65 دلار، 1755 دلار و 1315 دلار بود. قبل از بررسی وضعیت بازار طلا به نتیجه نظرسنجی این هفته کیتکو درباره افق بازار طلا در هفته جاری اشاره می کنیم:

در نظرسنجی این هفته، 90 درصد تحلیلگران و 68 درصد سرمایه گذاران معتقد بودند قیمت طلا رشد خواهد کرد. در مقابل، 10 درصد تحلیلگران و 17 درصد سرمایه گذاران درباره افق بازار بدبین بودند.

در نظرسنجی قبلی، 84 درصد تحلیلگران و 69 درصد سرمایه گذاران معتقد بودند قیمت طلا رشد می کند و در نهایت دیدگاه انها تحقق یافت البته رشد قیمت ها محدود بود.

آنچه گذشت

هفته پیش نوسان ارزش دلار در برابر ارزهای معتبر شدید نبود و در نهایت عملکرد شاخص دلار خنثی شد. رقم شاخص دلار در پایان معاملات هفته 99.65 بود. هفته پیش نرخ بازده اوراق 10 ساله خزانه در آمریکا افزایش یافت و رقم آن در پایان معاملات هفته در سطح 4.7 درصد بود. رشد نرخ بازده این اوراق بر قیمت طلا فشار وارد می کند.

هفته پیش مجموعه ای از عوامل بر بازار فلزات گرانبها تاثیر گذاشتند و در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

وضعیت تورم آمریکا

دو گزارش از وضعیت تورم مصرف کننده و شاخص بهای تولیدکننده آمریکا روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته پیش منتشر شد و محتوای آن نشان داد فشارهای تورمی رشد نکرده است. این یک خبر مثبت برای بازار طلا بود و شاهد رشد قیمت ها بودیم اما میزان رشد زیاد نبود و این یعنی سرمایه گذاران مایلند منتظر بمانند تا شفافیت بیشتری در محیط بازار ایجاد شود.

واقعیت این است که تاثیر قیمت بالای نفت بر بازارها و تورم آمریکا هنوز بطور کامل نمایان نشده است. شاید ماه آینده یا ماه بعد از آن شاهد رشد تورم باشیم. با آنکه قیمت نفت خیلی بالا نرفته اما نمی توان مطمئن بود که تورم پایین می ماند.

نکته دیگر این است که نرخ تورم هنوز به رقم مورد نظر بانک مرکزی کاهش نیافته است. نرخ هدف بانک مرکزی رقم 2 درصد است درحالیکه تورم ماه قبل در مقیاس سالانه 3.4 درصد بود. اگر قیمت نفت رشد نکرده بود بانک مرکزی می توانست مطمئن باشد که در ماه های آینده نرخ تورم به 2 درصد نزدیک می شود اما بالا رفتن قیمت نفت سبب می شود احتمال کاهش تورم کم شود.

به همین دلیل گزارش هایی که هفته پیش از تورم آمریکا منتشر شد به رشد شدید قیمت طلا منجر نشد.

خبرهایی که از تورم آمریکا منتشر شد احتمال افزایش نرخ های بهره را کم کرده است. نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا اواسط ماه آینده میلادی برگزار می شود.

وضعیت خاورمیانه مبهم است

روزهای اخیر تحولات بزرگ در خاورمیانه رخ نداده و این امیدواری وجود دارد که آتش بس از میان رفته، تمدید شود اما واقعیت این است که حصول توافق یا حتی تفاهم بین ایران و آمریکا دشوار است و حتی اگر حاصل شود شکننده خواهد بود.

تنش در خاورمیانه عاملی برای فشار بر قیمت طلاست زیرا قیمت نفت را بالا می برد و بانک مرکزی آمریکا را وادار می کند نرخ های بهره را بالا ببرد. رشد نرخ های بهره به زیان بازار طلاست.

از آنجا که هیچ قطعیتی درباره تحولات آینده وجود ندارد باید صبور و محتاط بود. خبرهای ضد و نقیض پیوسته در حال انتشار است و نباید به آنها اتکا کرد. عملکرد بازار فلزات گرانبها سال جاری میلادی منفی است و بعید است در ماه های آینده وضعیت تغییر کند.

قیمت طلا و نقره پایان ماه ژانویه به اوج رسید و سپس کاهش یافت. مادام که خاورمیانه بی ثبات است شرایط برای رونق بازار طلا فراهم نیست مگر آنکه سرمایه گذاران ناگهان تغییر رفتار دهند و وارد این بازار شوند.

آینده روشن است؟

واقعیت این است که دیدگاه نهادهای سرمایه گذاری درباره افق بازار طلا مثبت است اما میزان رشد قیمت ها محدود خواهد بود. اگر شرایط کنونی در خاورمیانه ادامه پیدا کند بعید است قیمت طلا به رکوردی جدید برسد. قیمت طلا اکنون نسبت به رکورد پایان ماه ژانویه 1200 دلار پایین تر است.

آندسته از سرمایه گذاران که در اوج قیمت ها وارد بازار شدند برای مدت طولانی در زیان می مانند. شاید قیمت طلا در ماه ها و فصول آینده تا رقم 5000 دلار رشد کند. بانک یو بی اس معتقد است اگر در ماه های آینده شاخص دلار کاهش یابد، تقاضای بانک های مرکزی برای طلا بالا رود و نرخ بازده اوراق 10 ساله خزانه در آمریکا کاهش یابد قیمت طلا در نیمه نخست سال آینده میلادی به 5000 دلار خواهد رسید. اگر این شرایط تحقق یابد و قیمت طلا به 5000 دار برسد باز هم بسیاری از سرمایه گذاران همچنان در زیان خواهند بود زیرا در ارقام بالاتر وارد بازار شده اند.

یک نکته مهم

به دلیل بی ثباتی شرایط، دیدگاه ها درباره افق بازارها دائما تغییر می کند و این یعنی سرمایه گذاران باید بسیار محتاط باشند و بدانند که ممکن است رویدادهای غیرمنتظره رخ دهد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24