
جریان نقدینگی با خبر توافقات احتمالی بار دیگر به سوی بازار سرمایه در حال حرکت است.این رشد تقاضا و عرضه در بازار موجب رشد قیمت سهامی شده که در سال 93 با مشکل کاهش قیمت مواجه بوده اند.
محمود رضا خواجه نصیری، مدیر نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص مثبت بودن این روزهای بازار به خبرنگار بورس24 گفت:با توجه به اتفاقاتی که در یک سال گذشته رخ داده این استنباط می شود که چارچوب مسیر جریان نقدینگی تغییر می کند و عده ای به عنوان سرمایه گذاران پیش رو می خواهند جز اولین هایی باشند که در بازار سرمایه گذاری می کنند به عبارتی استنباط از توافقات هسته ای جریان نقدینگی بانک ها را به سمت بورس کشانده است.
به گفته وی، در ابتدا که اخبار توافقات به گوش می رسد و با توجه به هیجانات بازار این عرضه و تقاضا است که روی قیمت ها تاثیر گذار خواهد بود . ولی آنچه در غالب زمان روی بازار تاثیر گذار است سودآوری ، برنامه ریزی تولید، فروش کاهش هزینه ها و مدیرت مالی شرکت ها خواهد بود.
انتظار سرمایه گذاران این است که دیده می شود...
خواجه نصیری با بیان این که بازار را سرمایه گذاران و انتظارات شان از آینده رقم می زند،تصریح کرد: سرمایه گذاران براساس انتظارات خود سرمایه گذاری می کنند در زمان انتخابات ریاست جمهوری و توافقات اولیه نیز بازار چنین واکنشی را از خود نشان داد. در آن زمان هم نمی توانستیم بگوییم بازار حباب گونه بوده و نه امروز می توان گفت رشد بازار حبابی است. هر سهامداری بر اساس معیار های خود به معامله می پردازد.در هر حال سهامداران بر اساس انتظارات خودشان تصمیم می گیرند که در بازار منفی و یا مثبت چگونه خرید و فروش نمایند. اما نمی توان تصمیماتشان را تغییر داد چرا که همین تصمیمات مسیر بازار را مشخص می کند.
از یک قرارداد تا سودآوری زمان لازم است...
مدیر نظارت بر بازارها و بورس ها با اشاره به این که توافقات اولین گام برای حرکت بازار است،گفت: تازمانی که تاثیرات عملی اقتصاد ایجاد نشود نمی توان در مورد میزان رشد و تعادل بازار سرمایه تصمیم گرفت. از نوشتن یک قرارداد تا سود آوری رسیدن یک شرکت ماه ها طول می کشد،در نتیجه بعد از انجام توافقات تا زمانی که بخش واقعی اقتصاد فعال شود، زمان بر خواهد بود.
وی اضافه کرد:به نظر بنده اثر توافقات خود را روی عملکرد وضعیت سودآوری شرکت ها در میان مدت و حدود 6 ماه بیشتر خواهد گذاشت.حال باید دید که با توجه به شکل گیری این انتظارات مثبت اگر توافق انجام شود در میان مدت چه تاثیری روی تولید خواهد داشت . بسیاری از قیمت های سهام بدون توجه به ارزش جایگزینی و سایر روش های بنیادی ارزش گذاری ، قیمت گذاری شده اند و با کاهش ای پی اس همراه بوده اند اما بعد از تحولات اخیر توافقات در بخش های مختلف اقتصاد ازصنعت فولاد تا صنایع مرتبط با تحریم ها ، بانکی و ... تغییراتی انجام می شود.
این مقام نظارتی بازار در برابر این سوال خبرنگار ما مبنی بر این که آیا سازمان برنامه ریزی قبلی داشته تا نوروز 94 بازار مثبتی داشته باشیم؟ اظهار داشت: استراتژی سازمان در خصوص بازگشایی نماد پالایشگاه ها این بود که در اولین فرصت بازگشایی انجام شود و پایان سال برای بازگشایی اولین فرصت بوده است. به گواهی جریانات مالی پالایشگاه ها روز سه شنبه اولین روزی بوده که حداقل اطلاعات برای بازگشایی به دست سازمان رسیده است.
وی ادامه داد: نکته ای که وجود دارد این است که بازار شفاف است درنتیجه قیمت گذاری پالایشگاهی ها در بازار انجام شده و همچنین در جریان منفی بازار قیمت خورده و بازگشایی شده اند گرچه حمایت هایی هم در مقاطعی شده است. درکل تلاش های زیادی از چند ماه گذشته برای بازگشایی نماد این شرکت ها انجام شده تا بتوان در شرایط مناسبی نماد این شرکت ها بازگشایی شوند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.