بازار در سال 94 با وجود اخبار خوبی همچون تفاهم در مذاکرات و کاهش نرخ سود بانکی آغازی خوب داشته. این در حالی است که پیش بینی می شود با روند مثبت اقتصادی تا حداکثر 9ماه آینده بازار از تلاطم و هیجانات منفی و مثبت ناشی از هر نوع ریسک سیستماتیک خارج شود و به سمت ثبات حرکت کند. از ماه های آتی گزارشات 12 ماهه و عملکرد 93 شرکت ها سرازیر می شود اما با وجود عملکرد نامناسب برخی از این شرکت ها پیش بینی وضعیت آینده اقتصاد، اجازه نمی دهد بازار سال 93 بار دیگر تداعی گردد. در این رابطه با یکی از مدیران و بازیگران اصلی بازار سرمایه به گفت و گو نشستیم. خدامرادی، سرپرست سرمایه گذاری صبا تامین به خبرنگار بورس24 گفت: آثار روانی و مثبت در بازار معمولا زودتر از اثرات واقعی تاثیر گذار است. اما بعد از توافق هسته ای، می توان ارتباط معنا داری بین شاخص و قیمت ها برقرار کرد.
اگر توافقات انجام شود آثار آن با یک فاصله زمانی 6تا 9ماهه پدیدار می شود.
بنده معتقدم در این شرایط هیجانات روانی هم فروکش کرده و با توجه به وضعیت واقعی اقتصاد رشد 30تا 45درصدی شاخص برای سال 94، دور از ذهن نباشد.
ارائه گزارشات 12ماهه به نوعی همزمان با توافقات خواهد بود و بازار بیشتر روی پیش بینی از روند مثبت آینده تصمیم می گیرد چراکه عملکرد 93شرکت ها متاثر از سال مالی گذشته بوده و در آن شرایط اقتصاد وضعیت کاملا متفاوت تری نسبت به اکنون داشته است.
قطعا همین طور است. تغییرات نرخ سود بانکی با P/E بازار رابطه معکوس دارد. هرچه شدت افت و خیز بیشتر باشد روی قیمت بازار تاثیر بیشتری دارد. نکته دوم این است که عملکرد 93 در مقابل کاهش سود بانکی و توافقات تاثیر کمتری در بازار خواهد داشت.
هر سهمی روی تابلو با یک قیمتی معامله می شود که ممکن است برای عده ای فرصت خرید و برای سهامدارانی فرصت فروش ایجاد کند. اگر هم عملکرد شرکتی در سال 93 مناسب نباشد تاثیرات توافق روی اقتصاد در حدی خواهد بود که بازار فرصت خرید را از دست ندهد.
با کاهش نرخ سود بانکی قیمت تمام شده پول کاهش می یابد به این موضوع به نفع صنعت بانک داری است. شرکت نیز طبق برنامه های خود بانک ، بیمه و صنایع اصلی دیگری در اختیار دارد که نسبت به این شرکت ها برنامه ریزی نیز خواهد داشت.
در تمام شرکت های زیر مجموعه در حدی که NAV اجازه بدهد ، بازار گردانی خواهیم داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.