در حالی که بازار سرمایه این روزها از تعادل ناپایدار و مستمر رنج می برد،بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد:عرضه اولیه سهام شرکت پتروشیمی مبین روز سه شنبه مورخ 08 /02 /1394 انجام می شود.
به گزارش خبرنگار بورس24 ، روز سه شنبه هفته جاری تعداد 000ر640ر997 سهم معادل 7 درصد از سهام شرکت پتروشیمی مبین متعلق به شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس به عنوان 490 امین شرکت پذیرفته شده در نماد " مبین" جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد.
لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار پس از پذیرش و درج نام شرکت در فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش«تامین برق، گاز و آب»، گروه «تامین برق، گاز، بخار و آب گرم» و طبقه «تامین بخار و آب گرم» در فهرست نرخ های بازار دوم و در نماد "مبین" جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد.
بورس تهران البته غیر از اعلام تاریخ عرضه از اطلاع رسانی سایر جزئیات عرضه از جمله سهمیه ایستگاه های معاملاتی ،سهمیه معامله گران برخط و صندوق های سرمایه گذاری خودداری کرده است.
لازم به ذکر است، پتروشیمی مبین در حالی برای سال 93 سود 539 ریالی را به ازای هر سهم اعلام نموده که برای سال 94 سود خود را با رشد 24 درصدی در سطوح 671 ریال به ازای هر سهم اعلام نموده است.گفتنی است، این شرکت علی رغم نام خود که شرکتی پتروشیمی می باشد بیشتر در زمینه تامین یوتیلیتی شرکت های پتروشیمی مانند برق و گاز و بخار آب و اکسیژن و ساری نیازهای جانبی شرکت های پتروشیمی فعالیت می کند.
این عرضه لغو نمی شود
اما در حالی که در برخی از شبکه های مجازی عدم ارائه جزئیات عرضه سبب حرف و حدیث ها و احتمال دادن لغو عرضه شده است،مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت که ارزشگذار و مشاور پذیرش پتروشیمی مبین است،جزئیاتی در خصوص این عرضه اولیه داد و احتمال لغو برنامه این عرضه بزرگ را تائید نکرد.
علی قاسمی در گفت و گو با خبرنگار بورس24 اعلام کرد:از 7 درصد آگهی شده برای عرضه 2 درصد در قالب سهام ترجیحی به کارکنان شرکت اختصاص پیدا می کند و 2.5 درصد توسط کارگزاری ملت و 2.5 درصد دیگر هم از سوی کارگزاری خبرگان سهام روز سه شنبه هفته جاری در قالب عرضه عمومی به فروش می رسد.
ارزشگذار و مشاور پذیرش پتروشیمی مبین درباره این شرکت گفت:برای این عرضه با بورس هماهنگی های لازم شده است و زمان عرضه قطعی است.
وی گفت:پتروشیمی مبین از شرکت های بزرگ خدمات یوتیلیتی در خاورمیانه به شمار می رود و با توجه به توسعه روزافزون پارس جنوبی تقاضا برای خدمات این گونه شرکت ها به شدت در حال افزایش است،بنابراین با توجه به بازار رو به رشد،ارزش جایگزینی بالا و همچنین نسبت نقدینگی مبین می تواند گزینه خوبی برای سرمایه گذاری باشد.
علی قاسمی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت، به فعالیت های تخصصی شرکت تامین سرمایه بانک ملت در حوزه انرژی و صنعت پتروشیمی اشاره کرد که در راستای این فعالیت ها، تهیه برنامه کسب و کار ، ارزش گذاری و پذیرش 6 مجموعه از هلدینگ خلیج فارس که شامل شرکت های پتروشیمی نوری، مبین، بوعلی سینا، فجر ، شهید تندگویان و عملیات غیر صنعتی پازارگاد می شود، نیز برعهده مجموعه شرکت تامین سرمایه بانک ملت و کارگزاری بانک ملت سپرده شده است.
بر این اساس قاسمی در اشاره به آماده سازی شرکت پتروشیمی مبین از سوی تامین سرمایه بانک ملت، اظهار داشت: پتروشیمی مبین در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) و در زمینی به مساحت حدود 71 هکتار، در دو بخش یوتیلیتی سنتر و واتر سنتر احداث شده است.
وی از پتروشیمی مبین به عنوان بزرگترین مجتمع تولید کننده سرویس های جانبی برای واحدهای تولید محصولات پتروشیمی در کشور نام برد که تامین کننده برق و کلیه یوتیلیتی های مورد نیاز واحدهای فاز یک پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.
به گفته علی قاسمی؛ واحدهای پتروشیمی استفاده کننده از خدمات این شرکت، تقریباً 40 درصد از کل تولیدات پتروشیمی را در کشور شامل می شوند. بنابراین شرکت در جایگاه تامین کننده خدمات مورد نیاز این واحدها، جایگاه منحصر بفردی در صنعت پتروشیمی و در منطقه عسلویه دارد.
جزئیاتی درباره مبین
مشاور عرضه و پذیرش شرکت پتروشیمی مبین، سرمایه این شرکت را 14،252 میلیارد ریال ذکر کرد که در سال 1392 سرمایه شرکت از مبلغ 300 میلیارد ریال به مبلغ فعلی و از محل تجدید ارزیابی دارایی ها افزایش یافته است. سود شرکت در سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 1392 معادل 459 ریال و برای شش ماهه اول سال 1393 معادل 265 ریال به ازای هر سهم بوده است. همچنین پیش بینی سود سال 93 این شرکت 539 ریال است.
وی از برخورداری از امکانات و زیرساختهای مناسب در تولید انواع یوتیلیتی، انتفاع مناسب از پتانسیل افزایش نرخ گاز، پایین بودن دوره وصول مطالبات و وجود نقدینگی بالا طی سال، پوشش ریسک نوسان نرخ ارز با عقد قرارداد با شرکت خریدار یوتیلیتی به صورت ارزی، وجود نیروهای مجرب و توانمند و استفاده از تکنولوژیهای نوین در سیستمهای بهرهبرداری به عنوان نقاط قوت شرکت پتروشیمی مبین نام برد.
قاسمی همچنین از وجود خوراک کافی به دلیل نزدیکی به منابع گازی پارس جنوبی، استراتژیهای توسعهای دولت در صنعت نفت و گاز، ارائه خدمات در حداکثر ظرفیت عملی در صورت افزایش تقاضا از سوی شرکت های پتروشیمی منطقه و اتصال به شبکه برق سراسری کشور و فروش برق به شبکه به عنوان فرصت هایی یاد کرد که پیش روی این شرکت قرار گرفته است.
به گفته وی، 8.6 میلیون مگاوات برق تولیدی شرکت پتروشیمی مبین از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی قیمت گذاری و به شرکت های پتروشیمی فعال در منطقه عسلویه عرضه می شود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت در مورد قیمت گذاری محصولات این شرکت ابراز داشت: قرار دادهای شرکت به صورت تیپ با شرکت های پتروشیمی عسلویه منعقد می شود. ارزش قراردادها نیز برمبنای فرمول تعیین قیمت فروش و هر ساله توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت ارزی ابلاغ می شود. همچنین طبق قرار دادهای منعقده، شرکت ها می توانند بر روی قیمت دیگری به جز ابلاغیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی توافق کنند. بر این اساس ریسک نوسانات نرخ دلار هیچ گونه تاثیری بر سوددهی و عملکرد این شرکت ندارد.
مشاور عرضه و پذیرش مبین در مورد قراردادهای این شرکت نیز عنوان کرد: زمان کلیه قرار دادهای پتروشیمی مبین 25 ساله است که به موجب مصوبه هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این شرکت موافقت کرده است که با حفظ اولویت تامین سرویس های جانبی مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی فاز یک عسلویه، تا زمان بهره برداری از واحدهای سرویس های جانبی دماوند، تامین، فروش و انتقال سرویس های جانبی تولیدی توسط این شرکت به مجتمع های پتروشیمی مصرفکننده مستقر در فاز 2 عسلویه را بر عهده گیرد. براین اساس شرکت با ریسک تامین نقدینگی مواجه نخواهد بود.
بر این اساس مشاور پذیرش مبین در اشاره به سهم بازار فعلی شرکت پتروشیمی مبین ، از شرکت های پتروشیمی پردیس، آریا ساسول، پارس، پلیپروپیلن جم، پتروشیمی جم، زاگرس، کاویان، مروارید، مهر و نوری به عنوان شرکت هایی نام برد که یوتیلیتی مصرفی خود را از شرکت پتروشیمی مبین تامین می کنند.
وی در خصوص مشتریان آتی شرکت، به اطلاعات منتشره از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرد که به موجب آن در حال حاضر 67 طرح پتروشیمی در کشور در حال اجراست که در صورت بهرهبرداری کامل از این طرحها، میزان 61 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به تولید این محصولات در کشور افزوده میشود.این مساله نقطه عطفی در خصوص مشتریان و بازار فروش یوتیلتی به این مجتمع ها خواهد بود.
به گفته قاسمی؛ با اجرای کامل این طرح ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در کشور به 120 میلیون تن در سال خواهد رسید. در صورتی که بهره برداری از طرح پتروشیمی دماوند به موقع صورت نگیرد، یوتیلیتی مصرفی مجتمع های تازه به بهرهبرداری رسیده، می بایست توسط شرکت پتروشیمی مبین تامین شود ضمن این که بهره برداری از این طرح ها برای پتروشیمی مبین نیز بازار مناسبی ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان این که شرکت پتروشیمی مبین برای افزایش رشد و بازده دارایی های خود در نظر دارد که مازاد تولیدات خود را در بورس انرژی ایران عرضه کند، هدف از احداث این مجتمع را صرفه جویی در هزینه های سرمایه گذاری و تولیدی و کاهش قیمت تمام شده انرژی مصرفی مجتمع های مستقر در منطقه ذکر کرد که بر این اساس مجتمع های پتروشیمی سعی می کنند که یوتیلیتی مصرفی مورد نیاز خود را از یک مجتمع مرکزی که هزینه تولیدی پایینی دارد، خریداری کند.
مدیرعامل تامین سرمایه ملت، سیاست تقسیم سود شرکت پتروشیمی مبین را بر مبنای 90 درصد سود قابل تخصیص از سوی هیات مدیره این شرکت اعلام کرد و با توجه به این که این شرکت تامین سرمایه، مشاور تامین مالی شرکت پتروشیمی دماوند به عنوان شرکتی مشابه شرکت مبین در تولید یوتیلتی شرکت ای فاز دو عسلویه محسوب می شود، ارزش جایگزینی پتروشیمی مبین را تقریبا 3.5 میلیارد دلار برآورد کرد.
در معارفه شرکت چه گفته بودند؟
پیش از این در جلسه معارفه پتروشیمی مبین حکیم کرمی، مدیر مالی شرکت اعلام کرده بود: فعالیت "مبین" در راستای سیاست های کلان احداث، راه اندازی و بهره برداری از کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش، صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره واردات و صادرات و تبدیل کلیه مواد پتروشیمی و پتروشیمیایی و فرآورده های فرعی و مشتقات ذیربط آن ها و انجام کلیه فعالیت های تولیدی، صنعتی، بازرگانی ، فنی و مهندسی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم مربوط به عملیات گفته شده، است.
وی ادامه داده بود: تولید برق و بخار، تولید اکسیژن و نیتروژن ، آب ، دریافت گاز از خط لوله سراسری گاز کاهش فشار وتوزیع بین پتروشیمی های منطقه از وظایف این شرکت است. از واحد های این یوتیلیتی می توان به واحد آب خنک کننده، بدون املاح، زباله سوز، واحد تولید اکسیژن ، نیتروژن و هوای فشرده آب شیرین کن واحد برق و بخار واحد آب دریا (آب گیر، کلرزنی، پمپاژ آب خنک کننده مدار باز و بسته و آب شیرین کن) آب آتش نشانی و... از واحد های این پتروشیمی است.
کرمی با اشاره به طرح های آینده شرکت اذعان داشته بود: بویلر 350تن درساعت جهت بخار، توسعه واحد آب بدون املاح با ظرفیت تولید 1017متر مکعب درساعت آب DM، توسعه واحد تصفیه پساب جهت افزایش 500متر مکعب درساعت ظرفیت تصفیه، راه اندازی واحد آب آشامیدنی و ... از طرح های در دست اجرای شرکت است.
مدیر مالی شرکت درخصوص پیش بینی سود مبین هم گفته بود: مبین درسال 93 ، 539ریال و برای سال 94 معادل 671ریال سود پیش بینی کرده است. همچنین سود فروش مبین در سود هلدینگ فارس لحاظ نشده است.
او درخصوص قرار داد های مبین نیز اضافه کرده بود: تمام قرار داد های دلاری در نرخ گذاری از سال 89تا پایان 92 اضافه نشده است. از سال 93 این موضوع توسط کارشناسان بررسی شد و نرخ ها به دلار اعلام گردید،همچنین تمام تغییرات ناشی از تسعیر ارز بوده است.
کرمی افزوده بود: مبین از سال 89تا 99 شامل معافیت مالیاتی است. همچنین نرخ گذاری محصولات به صورت سالانه انجام می شود.
وی با اشاره به این که ایجاد ظرفیت از برنامه های این شرکت است، افزوده بود: فاز 3پتروشیمی پردیس در پایان سال 94 به بهره بردای می رسد.در نتیجه تامین یوتیلیتی آن بر عهده ما خواهد بود و این موضوع به افزایش ظرفیت شرکت کمک خواهد نمود.
بازار مبین را می خرد!؟
عرضه اولیه سهام شرکت پتروشیمی مبین روز سه شنبه به انجام خواهد رسید.
این خبری بود، که امروز یکشنبه اعلام شد و شنیده های خبرنگار بورس24 از این عرضه اولیه حاکی از آن است که ناشر سهم (هلدینگ خلیج فارس) تمایل زیادی جهت این عرضه از خود نشان داده است و به دنبال عرضه سهم با نرخ مورد توافق بازار می باشد.
این مهم به گونه ای هست، که سهامدارعمده در صورت جمع بندی بازار سهام پتروشیمی مبین را با پی. بر. ای زیر 5 نیز خواهد فروخت. یک کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار ما گفت: ناشر احتیاج به نقدینگی دارد. آن ها می خواهند سهم بفروشند. می خواهند ارتباط دراز مدتی با بازار سهام داشته باشند.
سید علیرضا ناجی افزود: موفقیت این عرضه به آن ها کمک خواهد کرد، تا شرکت های دیگرشان را نیز بورسی کنند. اصراری که هم جهت این عرضه وجود داشت، از طرف سهامدار عمده بود و نه سازمان بورس. اگر مکانیزم بازار را بخواهیم جلویش را بگیریم که هیچ کمکی به بهبود شرایط بورسمان نکرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: مگر عرضه اولیه های دیگری هم نبود، که درباره آن ها نیز گفته می شد بازارآمادگی پذیرش آن ها را ندارد؟ همانند نفت و گاز پارسیان؛ اما سهم آمد، با نرخ خوب کشف قیمت شد و در نهایت به رشد بازار کمک کرد. درباره پتروشیمی مبین نیز من حالا می گویم، سهم، سهم خوبی است و عرضه اولیه جذابی را شاهد خواهیم بود.شایان ذکر است، اعلام سهمیه آنلاین ها نیز منوط شده به بررسی شرایط بازار، جهت عرضه 5 یا 10 درصدی سهم؛ براین اساس سهمیه آنلاین ها، فردا یا پس فردا اعلام خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.