Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 269
تبلیغ بورس24

بورس24 :با تصویب کاهش دودرصدی نرخ سود سپرده‌ها در جلسه دیروز عصر شورای پول و اعتبار بسیاری انتظار بازار خوبی را برای امروز داشتند لیکن بورس اوراق بهادار چندان واکنش مناسبی به این امر نشان نداد. حجم و ارزش معاملات نیز ارقام نامناسب و کمی را نشان دادند.

تنها نماد پتروشیمی مبین امروز را با صف چندمیلیاردی پیش از آغاز معاملات آغاز کرد که تنها در حدود 11 میلیون سهم مورد عرضه قرار گرفت. البته عده‌ای تصور دارند که معادل این تقاضای سنگین نقدینگی بلوکه‌شده و یا آمادگی تزریق نقدینگی از سوی خریداران وجود دارد لیکن بسیاری اعتقاد بر تصنعی بودن این تقاضا به‌منظور القا هیجان به بازار دارند. تجربه اخیر فولاد هرمزگان این فرضیه را به‌خوبی اثبات کرد چراکه تقاضای تصنعی در قیمت حدود 1800 ریال که بیش از 200 میلیون سهم بود به‌یک‌باره برچیده شد و نماد چندین روز صف فروش را دید و با افت قیمت قابل‌ملاحظه تا زیر 1500 ریال در روز جاری به تعادل نسبی رسید. سایر نمادها حرف خاصی برای گفتن از حیث ارزش معاملات نداشتند البته نمادهای پالایشگاهی به نظر می‌رسد با جریان پول قرارگرفته پشت آن‌ها، علیرغم ابهامات عدیده‌ای که هرروز به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود وضعیت متفاوتی را نشان می‌دهند. درنهایت بازار به مدد رشد قیمت هلدینگ صنایع خلیج‌فارس توانست رشدی در حدود 126 واحد را به ثبت برساند.

در خصوص مصوبه روز گذشته شورای پول و اعتبار که علاوه بر کاهش نرخ سود سپرده‌ها و همچنین برقراری سقف‌هایی برای نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای و مشارکتی، حاوی نکات مهمی همچون کاهش نیم درصدی نرخ ذخیره قانونی و نیز نرخ تسهیلات لیزینگ و اوراق مشارکت نیز بود. تبصره 2 ماده 3 که اشعار می‌دارد: "مقرر شد بانک مرکزی به میزان اضافه برداشت ناشی از تسهیلات تکلیفی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری (در مقطع پایان سال 1393) را برای یک‌مرتبه به خط اعتباری تبدیل نماید. نرخ سود اعتبار مذکور معادل متوسط نرخ سود تسهیلات تکلیفی یادشده خواهد بود" به نظر می‌تواند پتانسیل‌های مناسبی را برای برخی بانک‌ها که به دلیل تسهیلات تکلیفی، مطالبات سنگینی از دولت دارند تدریجاً ایجاد خواهد کرد.

انتشار یادداشتی از دکتر علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در بعضی سایت‌ها در خصوص 8 پروژه کلان این وزارتخانه نیز توجهاتی را به خود جلب کرده بود. ایشان در این یادداشت اعلام کرده‌اند: وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌عنوان یک اَبَر وزارتخانه تقریباً در ٢٠ حوزه تخصصی اعم از بانک، بیمه، بورس، گمرک، مالیات، سرمایه‌گذاری خارجی و حوزه‌های متنوع اقتصادی دیگر فعالیت دارد. ایجاد مشکل در هرکدام از این حوزه‌ها می‌تواند منجر به بحرانی در کشور شود؛ بنابراین برای جلوگیری از بروز این مشکلات و رهایی از غرق شدن در موضوعات کوتاه‌مدت و کم‌عمق، داشتن یک نگاه راهبردی و ایجاد تغییرات ساختاری - نهادی را مبنای کار خودم و وزارت اقتصاد قراردادم. با کمک تیمی از همکارانم، عزم خود را در وزارتخانه جزم کرده‌ایم که فراتر از گرفتاری‌های روزانه و به‌دوراز هیاهو، ۸ ابر پروژه را به‌صورت ویژه طراحی، اجرا و رصد کنیم. همچنین سازمان‌های وابسته را ملزم به انتشار اسناد راهبردی‌شان در وب‌سایت‌های خودکرده‌ام. دراین‌بین برخی به من توصیه اکید داشتند که برنامه‌ها و پروژه‌ها را اعلام نکرده و آنان را به مطالبه عمومی تبدیل نکنم، اما تصمیم من این بود که تعهدات و برنامه‌های خود را به مردم اعلام کنیم. می‌دانم این کار برای مجموعه وزارت اقتصاد تبعات زیادی در پی دارد اما منافع آن‌که شامل مشارکت و نظارت مردم و تبدیل آن به خواست عمومی است بیشتر از هزینه‌های آن است.

عنوان این ۸ اَبَر پروژه عبارت‌اند از:

توسعه و تسهیل تجارت فرامرزی با ایجاد پنجره واحد تجاری

ایجاد بستر یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی (بیتا)

مدیریت دارایی‌های دولت (مولدسازی دارایی‌ها)

شفاف‌سازی‌و‌هوشمندسازی عملیاتمانی دولت (خزانه‌داری‌ الکترونیک)

بهبود محیط کسب‌وکار (بسترسازی و توانمندسازی اقتصاد مردمی)

متوازن‌سازی و روزآمدسازی نظام تأمین مالی کشور

سهولت بخشی و شفافیت بخشی به نظام جامع مالیاتی

ساماندهی سهام عدالت و تأسیس صندوق‌های دارایی‌های مردمی

رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور فرمودند: کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیت‌های متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به‌عنوان «تنها راه علاج مشکلات اقتصادی»، انجام دهند. رهبر انقلاب، با اشاره به گستردگی دستگاه‌های دولتی، دولت را بزرگ‌ترین مصرف‌کننده کالا خواندند و به وزیر کار تأکید کردند: در دولت اصرار و پافشاری کنید که مصارف دستگاه‌های دولتی، مطلقاً داخلی باشد و دولت هرگونه مصرف کالاهای ریزودرشت خارجی را در صورت وجود مشابه داخلی، بر خود حرام بداند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مبارزه قاطعانه و عملی با قاچاق را یکی دیگر از عوامل بسیار مؤثر در تقویت تولید داخلی برشمردند. ایشان افزودند: البته واردات برخی کالاها در اختیار بخش خصوصی است اما دولت می‌تواند با نظارت و هدایت بر واردات، از وارد شدن لطمه به تولیدات داخلی جلوگیری کند.

وزیر خارجه ایران در سخنرانی خود در دانشگاه نیویورک درباره دیدگاه‌های ایران درباره مسائل مختلف بین‌المللی ازجمله تحولات یمن، برنامه هسته‌ای و توقیف کشتی آمریکایی اظهارنظر کرد. ظریف تصریح کرد: مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 از روز پنجشنبه در سطح معاونان وزرای خارجه در نیویورک آغاز خواهد شد. به گفته وی، طرفین سپس روز دوشنبه رایزنی‌ها را در اروپا ادامه خواهند داد. وی همچنین درباره چارچوب زمانی مذاکرات هسته‌ای ایران گفت که دو طرف به دنبال آن هستند که توافق را قبل از ضرب‌الاجل 30 ژوئیه به اتمام برسانند و این موضوع امکان‌پذیر است. وزیر خارجه ایران در پاسخ به سؤالی درباره محورهای اختلافی گروه ایران و 1+5 افزود: «نگارش متن را از فردا آغاز می‌کنیم. پرانتزهایی باقی‌مانده است، اما بر سر کلیات توافق وجود دارد.»

جان کری وزیر خارجه آمریکا در تازه‌ترین مصاحبه خود در مورد مذاکره با ایران، بار دیگر به کنگره توصیه کرد از تلاش برای مانع‌تراشی در مسیر گفت‌وگوها دست بردارد، چراکه واشنگتن در صورت توافق بر برنامه هسته‌ای ایران نظارت دارد و در صورت لزوم می‌تواند بار دیگر ایران را تحریم کند و «گزینه نظامی» هم فوراً در دسترس خواهد بود. وی گفت: گزینه‌های پیش رو، یک توافق و یک توافق بهتر نیست، بلکه واشنگتن و 1+5 باید بین توافق یا عدم توافق یکی را انتخاب کنند. وزیر خارجه آمریکا بابیان اینکه در آن صورت رژیم تحریم‌های ضد ایرانی از میان می‌رود، گفت: «دیگر تحریمی نخواهد بود، چراکه اگر آن‌ها احساس کنند که ما به توافق معقول رسیده‌ایم، اما فقط کنگره تصمیم به رد آن گرفته، هیچ‌کدامشان دیگر تحریم‌ها را اجرا نخواهند کرد.» وی نهایتاً گفت: اگر کنگره بنا به دلایل سیاسی بخواهد توافق هسته‌ای احتمالی با ایران را از بین ببرد، این اقدام به معنی پایان نظام تحریم‌ها علیه ایران خواهد بود. سنای آمریکا در نشست روز گذشته خود با 57 رأی مخالف در برابر 39 رأی موافق با طرح جمهوری‌خواهان برای تشدید طرح بازنگری توافق هسته‌ای با ایران مخالفت کردند.

مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به رقم 140.1 میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی 13 میلیارد تومان و سهم معاملات عمده‌ (شامل بازار بلوک) 20.9 میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم 72.6 میلیارد تومان و در فرابورس به 67.5 میلیارد تومان رسید که پذیره‌نویسی اوراق سلف موازی استاندارد نفت كوره 380 (مرحله 2) با 11.7 میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و معامله بلوکی پالایشگاه تهران با 16.3 میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه خودرو با 10.7 میلیارد تومان و گروه فراورده‌های نفتی با 9.6 میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 126 واحد، شاخص قیمت 54 واحد و شاخص فرابورس 3 واحد افزایش یافتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد امروز خود به عدد 65634 واحد و شاخص قیمت به 28079 واحد رسیدند. هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با 112 واحد بیشترین اثر مثبت و صنعتی و معدنی گل گهر با 15 واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:

معاملات کم‌حجم با تعداد نمادهای کم و قیمت‌های نزولی صنعت سیمان همچنان ادامه دارد. ارزش سهام معامله‌شده به ارقام بسیار نازلی رسیده است البته با توجه به در پیش بودن تعطیلات کاهش حجم در روزهای ماقبل تعطیل روال سنتی است. نمادهای حق تقدم سیمان کرمان و سیمان کردستان امروز در پایان معاملات به دلیل اتمام مهلت قانونی متوقف شدند. نمادهای سیمان شرق و سیمان شاهرود نیز پیش از شروع معاملات به دلیل تعدیل سود پیش‌بینی‌شده متوقف شدند. تعداد نمادهای سیمانی مورد معامله امروز به ۲۵ نماد (شامل دو نماد حق تقدم) رسید حجم معاملات با افزایش نسبت به‌روز گذشته به 7336 هزار سهم و ارزش معاملات به 12052 میلیون ریال رسید از این میان تنها 6 نماد اندکی مثبت و مابقی نمادها در دامنه منفی قیمت بودند. از میان نمادهای باز 8 نماد سیمان اردبیل، بجنورد، خاش، خزر، اصفهان، صوفیان، فارس، قاین و نی‌ریز مورد معامله واقع نشدند. حق تقدم سیمان کرمان با 1511 هزار سهم به ارزش 2517 میلیون ریال حدود 21 درصد معاملات و سیمان خوزستان با 560 هزار سهم به ارزش 2314 میلیون ریال معادل 19٪ کل معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود تخصیص دادند. اطلاعیه‌های دعوت مجامع عمومی عادی سالیانه شرکت‌های سیمان شاهرود برای روز 19 اردیبهشت، سیمان خزر برای روز 21 اردیبهشت، سیمان خاش برای روز 22 اردیبهشت و سیمان‌سفید نی‌ریز برای روز 23 اردیبهشت در سامانه کدال انتشاریافته است. گزارش هیئت‌مدیره سیمان خزر، گزارش هیئت‌مدیره و صورت‌های مالی حسابرسی شده سیمان شاهرود، تغییرات 1 ماهه پرتفوی سیمان فارس و خوزستان، صورت‌های مالی شش‌ماهه منتهی به پایان اسفندماه 1393 شرکت سیمان شرق (همراه با تعدیل سود پیش‌بینی‌شده سال مالی منتهی به 31 شهریورماه 1394) و صورت‌های مالی شرکت حمل‌ونقل بهمن بار کرمان (زیرمجموعه سیمان کرمان) در سامانه کدال انتشاریافته است. سیمان شرق سود پیش‌بینی‌شده خود را برای چهارمین بار کاهش داده است و از 303 ریال در مراحل قبلی و تدریجاً به 251 ریال و 193 ریال و هم‌اکنون به 109 ریال تقلیل داده است. سیمان شاهرود نیز که در سال 1393 سودی معادل 1071 ریال کسب کرده بود در سال 1394 با کاهشی معادل 26 درصد موفق به تحقق سودی معادل 792 ریال به ازای هر سهم شده است.

شرایط نمادهای لیدر صنعت سیمان:

سه هلدینگ بزرگ صنعت سیمان (سیمان فارس و خوزستان، سیمان تهران و سیدکو) امروز هم معاملات کم‌حجم و منفی را به خود دیدند. حجم معاملات نماد سیمان فارس و خوزستان از دیروز کمتر بود و به 383 هزار سهم و به ارزش 710 میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل 1902 ریال تعیین شد که نسبت به قیمت روز قبل 13 ریال کاهش نشان می‌داد. نماد در بازه قیمتی 1839 ریال تا 1889 ریال معامله شد. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل 4.31 و مجموع ارزش بازار این شرکت 8559 میلیارد ریال است. خریداران متشکل از 37 فرد حقیقی و 3 فرد حقوقی و فروشندگان شامل 27 شخص حقیقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل 46٪ و درفروش معادل 100٪ بود. حجم معاملات سیمان تهران کمتر از روز گذشته و به 221 هزار سهم و به ارزش 597 میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل 2722 ریال تعیین شد که نسبت به قیمت روز گذشته 10 ریال کاهش نشان می‌داد. نماد در بازه قیمتی 2681 ریال تا 2730 ریال معامله شد. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل 3.73 و مجموع ارزش بازار این شرکت 4764 میلیارد ریال است. خریداران متشکل از 15 فرد حقیقی و 3 فرد حقوقی و فروشندگان شامل 15 شخص حقیقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل 28٪ و درفروش معادل ۱۰۰٪ بود. حجم معاملات نماد سیدکو با کاهش نسبت به‌روز گذشته به 765 هزار سهم و ارزش آن به 1053 میلیون ریال رسید. بازه قیمتی شکل‌گرفته برای نماد 1353 تا 1409 ریال بود. خریداران متشکل از 45 نفر شخص حقیقی و 4 نفر حقوقی و فروشندگان مشتمل بر 65 شخصیت حقیقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل 43٪ و درفروش معادل 100٪ بود.

تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکت‌های این صنعت، در روز گذشته در نماد سیمان سیدکو شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، در نماد سیمان خاش شرکت آینده‌سازان صنعت سیمان و در نماد سیمان کرمان شرکت مدبران اقتصاد خریدار سهام بوده و در سمت عرضه هیچ‌یک از سهامداران مهم این صنعت در بازار سرمایه حضور نداشته‌اند.

 مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24