بورس24 :حواشی ایجادشده در روز گذشته برای نماد تازه وارد پتروشیمی مبین امروز هم دامنگیر بازار بود، بازاری که برای افول دنبال کوچکترین بهانه میگردد!! با تصمیم شرکت بورس اوراق بهادار تهران که در گزارش روز گذشته نیز به آن اشارهشده بود، امروز صرفاً به ازای هر کد سهامداری امکان یک صدور دستور خرید موجود بود. این موضوع امروز بهکرات بهعنوان پیام ناظر از طریق سامانههای مختلف مورد گوشزد قرار گرفت. بهمنظور کنترل صحت اجرای این تصمیم بازگشایی این نماد برخلاف سایر نمادهای بازار با تأخیر قابلملاحظه انجام شد. این نحوه عمل بهنوعی از سوی تعدادی از فعالان بازار بهعنوان دستکاری در مکانیسم متعارف بازار قلمداد شد. علاوه بر این حدود ۸ میلیون سهم از معاملات انجامشده پس از پایان بازار مورد ابطال قرار گرفت. البته امروز حدود ۲۸۵ میلیون سهم از سهام این شرکت به ارزشی قریب به ۸۹.۴ میلیارد تومان در بازار بلوک از سوی هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیجفارس (سهامدار عمده) جهت واگذاری به کارکنان پتروشیمی مبین مورد نقلوانتقال قرار گرفت. بهجز مسائل مربوط به این نماد پرحاشیه بازار روند نزولی خود را با شدت بیشتری در مقایسه با روز گذشته پیگیری کرد و نهایتاً با کاهش ۶۷۲ واحدی به کانال ۶۴۰۰۰ واحدی سقوط کرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران گفت: سرمایهگذاران خارجی استقبال خوبی برای حضور در بازار سرمایه ایران نشان دادهاند و جلسات زیادی هم با علاقهمندان به فعالیت در این بازار برگزارشده است. محمد فطانت امروز در حاشیه هفتمین همایش بینالمللی ابزارهای مالی اسلامی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: باید برای جذب این سرمایهها بهخوبی برنامهریزی شود و همایشی در شهریور پیشبینیشده است که با حضور فعالان بسیاری از کشورهای خارجی بهویژه اروپا و آمریکا خواهد بود و از دستاوردهای تسهیلکننده سرمایهگذاری خارجی رونمایی خواهیم کرد. محمد فطانت فرد همچنین معتقد است تأثیر کاهش نرخ سود بانکی در بازار سرمایه در درازمدت معلوم می شود.
وی ادامه داد: نرخ تسهیلات باید متناسب با کاهش سود و تورم کاهش یابد، اما هنوز شاهد تغییرات نرخ تسهیلات در بخش واقعی اقتصاد نیستیم. اگر این موضوع رخ دهد، میتوان شاهد اثرگذاری آن در صورتهای مالی شرکتها و بخش واقعی اقتصاد باشیم. بااینحال امیدواریم نرخ سود بهصورت واقعی اجرا شود تا آثار آن را در صورتهای مالی و طبیعتاً در شاخص بورس مشاهده شود. رئیس سازمان بورس با تأکید بر نبود هیچ تخلفی در افشای اطلاعات از تغییر رویه انتشار اطلاعات شرکتها از اول خرداد و نقش شرکتهای مشاوره خبر داد. وی افزود: از ابتدای خردادماه، تمام اطلاعات شرکتها بهصورت مستقیم، بدون دخالت نظر هرگونه کارشناس، توسط ناشر بهصورت مستقیم منتشر خواهد شد و به شرکتهای مشاوره هم این امکان داده میشود تا از طریق توکن، درباره هرکدام از اطلاعات منتشره بهصورت آزاد و بدون هزینه، اظهارنظر کنند.
مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار گفت: کاهش شاخص بورس نگرانکننده نیست، چون نوسان از ویژگیهای ذاتی بازار سرمایه محسوب میشود. حسن قالیباف اصل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه روند بازار سرمایه رو به پایین است، گفت: کمبود نقدینگی، به قطعیت نرسیدن مذاکرات و بالا بودن نرخ سود بانکی، وضع کنونی بازار سرمایه را ایجاد کرده است. وی تأکید کرد: طولانی شدن این وضعیت موجب میشود سهامداران خسته شوند و ارزش سهام کمتر شود و متضرر شوند. بخش عمده نبود شفافیت از بخش واقعی اقتصاد و خارج از بازار سرمایه که به داخل آن پمپ میشود ازجمله بحثهایی است که درباره پالایشگاهها یا پتروشیمیها مطرح میشود. سرمایهگذار به مقررات بلندمدت نیاز دارد، مجلس هم در قانون فضای کسبوکار مصوبهای گذراند که بهموجب آن به مدت ده سال تکلیف خوراک پتروشیمیها روشن شود ولی باگذشت چند ماه هنوز آییننامه آن در دولت تهیه نشده است. وزارت نفت باید تکلیف پتروشیمی را بهصورت بلندمدت مشخص کند.
محمدحسن پیوندی قائممقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتگوی تلویزیونی گفت: در بخش بالادستی صنعت پتروشیمی اقدامات بسیاری صورت گرفته و این بخش توسعهیافته است. کل هیدروکربوری که وارد صنایع پتروشیمی میشود 5 تا 7 درصد بیشتر نیست اما همین میزان 44 میلیون تن کالا تولید کرده است و 40 درصد صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل میدهد که این نشاندهنده ارزشافزوده بالای این صنعت و جلوگیری از خام فروشی است. برای توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی مواد اولیه و پایه آن را تولید کردیم اما یکسری مواد میانی لازم است که منجر به کالای نهایی میشود که باید تولید کنیم و بر همین اساس نقشه راهی طراحیشده است. با برنامهریزی صورت گرفته تولید صنایع پتروشیمی در سال 1404 به 180 میلیون تن خواهد رسید.
یک هیئت نفتی آمریکایی هفته جاری بهمنظور آشنایی با فرصتهای جدید سرمایهگذاری و حتی مشارکت با شرکتهای نفتی، پیمانکاران و سازندگان صنعت نفت ایران به تهران میآید. قرار است این هیئت نفتی با برخی از مسئولان، سازندگان و پیمانکاران صنعت نفت ایران دیدار و گفتگو کند. عباس شعری مقدم معاون وزیر نفت هم با تائید سفر این هیئت نفتی آمریکایی به تهران، گفت: پیشبینی میشود با سفر این هیئت نفتی آمریکایی به تهران و در صورت لغو تحریمهای صنعت نفت در آینده شاهد حضور شرکتهای بزرگ بینالمللی نفت و گاز آمریکا در ایران باشیم. در همین حال، شعری مقدم معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اخیراً در گفت و گو با مهر از اعلام آمادگی چند شرکت اروپایی-آمریکایی برای سرمایهگذاری در طرحهای جدید پتروشیمی خبر داده و گفته است: مذاکرات با شرکتهایی از آلمان، هلند و ایتالیا برای مشارکت در صنایع پتروشیمی آغازشده است.
کوروش پرویزیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در ارتباط با تأثیر سیاست جدید سود بانکی بر فعالیت بانکها، اظهار داشت: مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در حوزه سود بانکی تصمیمی روبهجلو در نظام بانکی محسوب میشود. وی بابیان اینکه بانک مرکزی با این تصمیم به درخواستهای شبکه بانکی واکنش مثبت نشان داده است، تصریح کرد: همانطور که در اطلاعیه بانک مرکزی هم آمده وفاق و هماهنگی بین این بانک با بانکهای عامل و ارکان دولت برای اجرای سیاستهای جدید سود بانکی وجود دارد. مدیرعامل بانک پارسیان ضمن اشاره به کاهش نیم درصدی سپرده قانونی با تصمیم شورای پول و اعتبار گفت: البته درخواست بانکها از بانک مرکزی این بود که 2 درصد از نسبت سپرده قانونی کم شود اما بااینوجود هنوز ناامید نشدهایم و امید داریم که بانک مرکزی به بانکها کمک خواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد روز دوشنبه گفت: کار نگارش متن توافق هستهای، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک در حال پیشرفت است. آقای ظریف این اظهارات را همزمان با ادامه مذاکرات هستهای ایران و گروه موسوم به 1+5 در شهر نیویورک آمریکا مطرح کرد. وی در پیامی در توئیتر نوشت: نگارش توافق هستهای بهپیش میرود. کار دشوار و پرانتزهای بسیاری باقیمانده است. اشاره آقای ظریف به پرانتزهای باقیمانده، نکات و مواردی است که هنوز طرفین بر سر آنها اختلافنظر داشته و نتوانستهاند به نقطه مشترکی برسند. وزیر امور خارجه همچنین نوشته است: مصمم هستیم که به این بحران ساختگی پایان داده و افقهای جدیدی بگشاییم. بر اساس دومین تمدید برنامه اقدام مشترک، ایران و 6 کشور متعهد شدهاند تا 30 ژوئن (9 تیرماه) به توافق جامع دست یابند. طرفین روز 13 فروردین امسال پس از 9 روز مذاکره در شهر لوزان سوئیس، بیانیهای صادر و اعلام کردند که بر سر رئوس اصلی توافق جامع، به تفاهم رسیدهاند. ایران و 1+5 از آن زمان در تلاشاند تا جزئیات توافق جامع را نهایی کنند.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به رقم ۲۹۱.۵ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی ۷۱ میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک) ۱۰۱.۵ میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۱۸۰.۷ میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۱۰.۸ میلیارد تومان رسید که معامله بلوک پتروشیمی مبین با ۸۹.۴ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و اوراق صکوک اجاره گروه مپنا با ۲۰ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه تأمین آب، برق و گاز با ۱۶.۶ میلیارد تومان و گروه بانک با ۱۵.۳ میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۷۲ واحد، شاخص قیمت ۲۸۸ واحد و شاخص فرابورس ۱۱ واحد کاهش یافتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت امروز خود به عدد ۶۴۴۱۶ واحد و شاخص قیمت به ۲۷۵۵۸ واحد رسید. پتروشیمی مبین با ۳۸ واحد بیشترین اثر مثبت و پالایشگاه بندرعباس با ۵۸ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
همانگونه که در جدول ماقبل صفحه آخر این گزارش آمده است، شرایط روز جاری هم همانند کلیت بازار در نمادهای صنعت سیمان دلچسب نبود. حجم و ارزش معاملات ارقام پایینی را تحقق بخشیدند. تعداد نمادهای سیمانی مورد معامله امروز به ۲۵ نماد رسید حجم معاملات با افزایش کمی نسبت بهروز گذشته به ۵۴۱۷ هزار سهم و ارزش معاملات به ۱۱۲۱۳ میلیون ریال رسید از این میان تنها ۳ نماد اندکی مثبت و مابقی نمادها تماماً در دامنه منفی قیمت مورد معامله قرار گرفتند. از میان نمادهای باز ۸ نماد سیمان اردبیل، دشتستان، شاهرود، اصفهان، صوفیان، قاین، ایلام و نیریز مورد معامله واقع نشدند. سیمان خوزستان با ۷۵۹ هزار سهم به ارزش ۳۱۵۹ میلیون ریال حدود ۲۸ درصد معاملات و سیمان فارس و خوزستان با ۷۱۷ هزار سهم به ارزش ۱۳۰۳ میلیون ریال معادل ۱۲٪ کل معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود تخصیص دادند.
در سامانه کدال تنها اطلاعیه مهم قابلذکر مربوط به صورتهای مالی حسابرسی نشده سال ۱۳۹۳ شرکت سیمان مازندران است. بر اساس اطلاعات منتشره این شرکت موفق به کسب سودی معادل ۲۵۱۴ ریال به ازای هر سهم شده توضیح اینکه سود اکتسابی هر سهم این شرکت در سال مالی ۱۳۹۲ معادل ۳۸۰۵ ریال بوده که عملکرد این شرکت حمایت از افت سودی معادل ۳۴ درصد دارد. ضمناً آخرین سود پیشبینیشده هر سهم معادل ۳۳۳۵ ریال بوده است.
نایبرییس اتحادیه صادرکنندگان سیمان خوزستان گفت: به علت افزایش ناگهانی نرخ تعرفههای گمرکی عراق، صادرات محصول سیمان و مصالح ساختمانی به این کشور مختل شده است. صادق سواعدی اظهار کرد: افزایش تعرفههای گمرکی عراق نهتنها صادرات را از هفته گذشته کاهش داده بلکه در روزهای اولیه، صادرات سیمان را به مدت 2 روز متوقف کرد.
شرایط امروز بازار سرمایه برای سه هلدینگ بزرگ صنعت سیمان (سیمان فارس و خوزستان، سیمان تهران و سیدکو) همانند روز گذشته بود. حجم و ارزش معاملات بسیار پایین و تماماً در دامنه منفی قیمت بود. فضای کسالتآور و کمرمق معاملات این نمادها مدتهای زیادی است که ادامه دارد و به نظر نیازمند محرکهای قویتری برای بهبود میباشد.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز گذشته در نماد سیمان سیدکو شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، در نماد سیمان خوزستان شرکتهای سیمان سپاهان، در نماد سیمان قاین شرکت سرمایهگذاری سیمان تأمین، در نماد سیمان خاش شرکت آیندهسازان صنعت سیمانُ در نماد سیمان نیریز شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر و در نماد سیمان ارومیه صندوق سرمایهگذاری مشترک بورسیران خریدار سهام بوده و در سمت عرضه هیچیک از سهامداران مهم این صنعت در بازار سرمایه حضور نداشتهاند.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.