Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 269
تبلیغ بورس24

رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی گفت: ما در بخش خصوصی دلخوش به رفع تحریم‌ها نیستیم و زیر ۱۰ درصد امید به رفع تحریم‌ها داریم، اگر چه کار ما را بسیار آسان می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسن خسروجردی در جریان یک همایش در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: 5 سال پیش به شرکت ملی نفت گفتم کشور به سمت تحریم می‌رود و پیشنهاد کردم 20 شرکت مشترک بین دولت و بخش خصوصی در خارج از کشور ثبت شود، تا دولت هر چه را می‌تواند مستقیماً خود به فروش برساند و هر چه را نمی‌تواند از ظرفیت ما به عنوان محلل استفاده کند و امضای کلیدی هم دست شرکت نفت باشد تا درآمدها مستقیماً به خزانه برود اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی با بیان اینکه امروز تمایل به خرید نفت در بازار جهانی بیش از مازوت است، گفت: اکثر انبارهای سنگاپور، بجیره و چین پر است و پیشنهاد صادرات مازوت به بخش خصوصی در شرایطی داده می‌شود که تقاضا در بازار کم است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با تأکید بر اینکه نفت در سراسر دنیا اعتبار محور است، گفت: اگر بخش خصوصی ایران بخواهد نفت بخرد، نمی‌تواند اول پول بدهد و بعد با یک پالایشگاه خارجی وارد مذاکره شود و بانک‌ها هم در سطحی نیستند که بتوانند در این مورد خدمات ارائه دهند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه این حلقه مفقوده که باید مسئله آن حل شود، گفت: وقتی یک شرکت پالایشی پتروشیمی خصوصی شده چه تغییری کرده که دیگر نمی‌توان به آن نسیه داد.
وی تصریح کرد: شرکت‌ها باید اعتبارسنجی شوند و اگر دارایی آنها بیش از رقم نسیه و تضامین بود، باید بتوانند نفت را نسیه بدهند.
خسروجردی با تأکید بر اینکه اگر اعتبار محوری صنعت نفت بازنگردد، مشکل ادامه پیدا می‌یابد، گفت: الان شرکت ملی نفت به چه کسی نفت را نقد می‌فروشد که بخش خصوصی ایران نفت بخرد.
وی ادامه داد: اگر شرکت‌های مشترک دولتی - خصوصی تأسیس شود، نگران مشکلات برنگشتن پول مانند ماجرای بابک زنجانی نخواهیم بود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی تأکید کرد: اگر مشکل خرید نسیه نفت توسط بخش خصوصی تأمین نشود، صادرات نفت توسط بخش خصوصی هرگز محقق نخواهد شد.
وی در مقایسه وزرای نفت و نیرو اظهار داشت: آقای زنگنه بعد از خروج از دولت یک شرکت تأسیس کرد که با سیاست‌های دولت همسو نبود و در نهایت تعطیل شد و شروع به تدریس در دانشگاه کرد، اما آقای نعمت‌زاده یک فرد خلاق و کارآفرین است و در این 4 سالی که از دولت خارج شده، دهها شرکت را ایجاد کرده و این خیلی مثبت است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در ادامه اظهار داشت: ما در بخش خصوصی دلخوش به رفع تحریم‌ها نیستیم، چرا که اگر چه کار ما را به خصوص در نقل و انتقال پول بسیار آسان می‌کند، اما بعید است، طرف مقابل به راحتی به این مسئله تن در دهد.
خسروجردی توضیح داد: ایران از نظر نظامی، فرهنگی و علمی رشد کرده و قدرت پیدا کرده و تنها جایی که ابرقدرت‌ها توانستند، گلوی ما را بگیرند، اقتصاد است؛ به همین دلیل خوش‌بینی است که تصور کنیم تفاهم به راحتی اتفاق می‌افتد، چرا که اگر اقتصاد را هم به ما تقدیم کنند، دیگر نمی‌تواند هیچ کدام از نوکران خود در منطقه را کنترل کند.
وی تصریح کرد: اوباما مانند جان اف کِندی دوست دارد، کارهایی بکند، اما عبور از خط قرمز آمریکای صهیونیستی بسیار مشکل است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: بر این اساس به نظر می‌رسد، احتمال حل نشدن مسئله تحریم‌ها 90 درصد و احتمال حل شدن آن 10 درصد است؛ اگر چه مذاکره کردن بسیار مثبت است، چون فضا را آرام می‌کند و باعث کاستن از تنش‌ها می‌شود.
خسروجردی تأکید کرد: اگر مسئله تحریم‌ها حل نشود، جز اقتصاد مقاومتی و گرفتن بخش خصوصی راهکاری وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: چرا کسی که روی صندلی مدیریتی می‌نشیند، فکر می‌کند به محض نشستن روی صندلی عقل و تجربه او رشد می‌کند و نیاز به مشورت ندارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه آفریقا یک بازار بسیار خوب برای ایران است، گفت: شما گاز را با سود 5 دلار در تن به هند می‌فروشید، در حالی که اگر آن را به ساحل آفریقا بفروشیم حداقل 50 دلار در تن ارزش خواهد داشت، اگر مخزن بگیرید و به صورت بنکداری آن را توزیع کنید 170 تا 180 دلار و اگر به صورت سیلندر پر شده گاز را توزیع کنیم 300 تا 400 دلار فروش خواهد رفت.
خسروجردی با طرح این پرسش که چرا ما نباید وارد این بازار شویم، گفت: 8 سال پیش آقای نعمت‌زاده در اندونزی برای احداث پالایشگاه قرارداد بسته اما این قرارداد تا الان قفل بود، تا اینکه یک سال و نیم پیش بخش خصوصی را وارد این کار کردند و ما زمین را فراهم کردیم، فاینانس را درست کردیم و آماده کار شدیم و این توان بخش خصوصی که البته با پشتیبانی دولت حاصل شده است.
وی اظهار داشت: در مقابل سنگاپور کشور اندونزی یک منطقه آزاد دارد و ما می‌توانیم آنجا مخزن بزنیم و کار بانکرینگ انجام دهیم، چنانچه اگر ظرفیت بانکرینگ خلیج‌فارس پر شده باشد، می‌توانیم به آنجا برویم اما اگر مشکل اعتباری نفت حل نشود دوباره در تحویل سوخت به بانکرها به مشکل خواهیم خورد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی گفت: می‌توانیم یک باشگاه شرکت‌های خوش‌نام بین‌المللی برای معامله و تهاتر کالا بدون گردش پول احداث کنیم که چه در تحریم و چه در غیرتحریم می‌تواند کمک زیادی به کشور بکند.
خسروجردی خطاب به مدیران دولتی گفت: در پروژه‌هایی که واگذار می‌کنیم، می‌گویید وقتی که ما بودیم و دولت بود خوب بود، وقتی واگذار شد بخش خصوصی عُرضه نداشت و نتوانست، در حالی که انتقال را به طور کامل و به درستی انجام نمی‌دهید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24