Bourse24 Ads 215

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

سالانه ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوری در کشور از دست می رود که از این تعداد ۴۱۰ هزار مورد به دلیل عدم ازدواج، ۱۰ هزار فرصت به علت فوت همسر و ۲۰ هزار فرصت نیز به علت طلاق است.

یکی از معضلاتی که امروزه بسیاری از مسئولان و دولتمردان را به فکر انداخته و جامعه‌ شناسان و روان‌ شناسان هم در زمینه حرفه‌ ای خود آن را بررسی و پژوهش می‌ کند، افزایش میانگین سن ازدواج و بی‌رغبتی جوانان ایرانی برای تشکیل خانواده و ازدواج است.

عده‌ ای نوک شمشیر این معضل را به سمت دختران نشانه می‌روند و معتقدند افزایش سطح توقعات، افزایش استقلال اجتماعی و تمکن مالی باعث این شده است که دختران ایرانی به ازدواج بی‌تفاوت شده و عده ای دیگر بی مسئولیتی پسران و فرار آنها از تعهدات یک زندگی مشترک را عاملی برای ترغیب نشدن به ازدواج برمی شمارند. اگرچه بسیاری همچنان معتقدند رشد تجمل گرایی از مهم ترین علل کاهش ازدواج در میان جوانان شده است. 

"ازدواج اولویت هفتم جوانان در کشور است"؛ حالا این خبر تلخی است که مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از آن سخن گفته و با نگاهی به آنچه اطرافمان می‌گذرد نیز می‌توان فرار جوانان از ازدواج را مشاهده کرد. 

محمد اسماعیل مطلق روز یکشنبه در همایش تبیین سیاست های کلی جمعیت در راستای ارتقای نرخ باروری مبتنی بر سلامت مادر و کودک در ارومیه با بیان این مطلب افزوده که در این نظرسنجی که از جوانان صورت گرفته پیش از ازدواج، اولویت های دیگری نظیر اشتغال و تحصیل مطرح شده که نشانگر بی توجهی نسل جوان به تشکیل خانواده است.

وی ادامه داد: اکنون بیش از ۱۱ میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور داریم که بخش قابل توجهی از آنان درحال پشت سر گذاشتن سن مناسب ازدواج و باروری هستند. مطلق افزود: در سال های گذشته سن ازدواج به میزان زیادی در کشور بالا رفته بطوریکه این افزایش در میانگین کشوری حدود شش سال و در شهر تهران حدود ۱۰ سال بوده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: اکنون متوسط سن ازدواج مردان به ۲۶.۷ سال و زنان به ۲۳.۴ سال رسیده که برای رشد نرخ باروری باید حداقل دو سال کاهش یابد.

مطلق از کاهش آمار ازدواج طی شش سال گذشته در کشور خبر داد و گفت: در سال ۹۳ افزون بر ۷۲۴ هزار ازدواج در کشور ثبت شد.
وی همچنین با اشاره به کاهش نگران کننده نرخ باروری در کشور طی ۳۰ سال گذشته افزود: در سال ۹۲ متوسط نرخ باروری ایرانیان ۶.۸ برای هر زوج بود که این رقم در سال جاری به ۱.۸ رسید.

مطلق گفت: سالانه ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوری در کشور از دست می رود که از این تعداد ۴۱۰ هزار مورد به دلیل عدم ازدواج، ۱۰ هزار فرصت به علت فوت همسر و ۲۰ هزار فرصت نیز به علت طلاق است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، سقط جنین را یکی دیگر از موارد مهم کاهش نرخ باروری عنوان کرد و ادامه داد: یک میلیون و ۷۳۰ هزار بارداری در سال رخ می دهد که از این تعداد یک میلیون و ۵۵۰ هزار مورد منجر به زایمان شده و نزدیک به ۱۸۰ هزار مورد با سقط خاتمه می یابد که این امر نشان از بالا بودن نرخ سقط جنین در کشور دارد.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش علل کاهش نرخ باروری در کشور را برشمرد و افزود: مشکلات ناباروری، نبود رضایت از زندگی مشترک، مشکلات اقتصادی خانواده ها از جمله مهمترین این عوامل به شمار می رود.

محمد اسلامی افزود: جمعیت ایران در ۱۰۰ سال گذشته حدود ۹ برابر شده و از ۸.۹ میلیون نفر به نزدیک ۷۸ میلیون نفر رسیده و بررسی ها نشان می دهد که سالانه نزدیک به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به جمعیت کشور افزوده می شود ولی این روند در سال های اخیر با سرعت کمتری بوده است.
 
منبع: مهر

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24