Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

گرچه شاخص کل به مدد انجام بعضی معاملات در نمادهای ویژه‌ای توانست درنهایت رشد ضعیف ١۵ واحدی را ثبت کند، لیکن باطن بازار منفی بود...

بورس24 :فضای امروز بازار سرمایه کسالت آور و منفی بود و نمادهای زیادی رنگ قرمز را به خود دیدند. در این میان نماد ایران‌خودرو که روز شنبه شرایط بسیار خوبی داشت حتی تشکیل صف فروش در اواخر وقت را هم تجربه کرد. گرچه شاخص کل به مدد انجام بعضی معاملات در نمادهای ویژه‌ای توانست درنهایت رشد ضعیف 15 واحدی را ثبت کند، لیکن باطن بازار منفی بود.

در شرایطی که شاخص کل افزایش 15 واحدی را نشان داد شاخص کل هم‌وزن بیش از 20 واحد کاهش یافت. ارزش معاملات خرد سهام نیز به‌زحمت به حدود 80 میلیارد تومان در بازارهای بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران رسید. شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که به اعتقاد بسیاری به نظر می‌رسد آثار دوپینگ طرح جدید رونق اقتصادی به انتهای اثربخشی خود نزدیک می‌شود. به نظر می‌رسد جزئیات بسته اقتصادی جدید خیلی موردتوجه اهالی تالار قرار نگرفته و همین موضوع باعث شد تا تب تند بورسی‌ها برای خرید سهام خیلی زود فروکش کند و مجدداً بازار سرمایه راه نزول را در پیش بگیرد. امروز عصر شورای پول اعتبار جلسه مهمی دارد. اهالی بورس منتظر تصمیم امشب شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود بانکی هستند و این انتظاری است که در پی وعده دولتمردان اقتصادی دربسته تسریع رونق خروج از رکود برای بهبود وضعیت بازار سرمایه داده‌شده است البته بسیاری اعتقاددارند که حتی در صورت کاهش نرخ سود سپرده بانکی در جلسه امروز شورای ول و اعتبار و با توجه به شرایط عمومی حاکم بر صنعت بانکداری امکان کاهش واقعی این نرخ‌ها در عمل فراهم نیست و بسیاری از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری از راه‌های دیگری برای دور زدن مصوبات شورای پول و اعتبار بهره خواهند برد. محمدرضا پورابراهیمی بعد از اتمام جلسه شورای پول و اعتبار با اشاره به ارائه بسته خروج از رکود توسط دولت در روزهای اخیر اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش عمده این سیاست‌ها مربوط به سیاست‌های پولی می‌شد، چارچوب آن در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید. وی افزود:‌امیدواریم این بسته ضد رکودی برای خروج اقتصاد ایران از رکود مؤثر باشد و مصوبه شورای پول و اعتبار مسیر بهبود فضای اقتصادی را هموار کند. عضو ناظر شورای پول و اعتبار در خصوص مصوبات شورا گفت: برای حمایت از تولید اعطای تسهیلات در سه بخش اصلی تصویب شد که رئیس‌کل بانک مرکزی به‌عنوان متولی اصلی سیاست‌های پولی جزئیات آن را تشریح خواهد کرد. به گفته پورابراهیمی اعطای تسهیلات برای کالاهای اساسی و بخش خودرو با نرخ‌های سود پایین از دیگر مصوبات شورا در جلسه امروز بود.

همزمان با آمادگی ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌ها علیه ایران، همچنین انتشار بیانیه مشترک فدریکا موگرینی، هماهنگ‌کننده سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا و محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در خصوص متعهد بودن دو طرف در اجرای برجام، روز گذشته، رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در پارلمان بخش خصوصی،‌ روند تصویب و اجرای برجام را بررسی کرد. علی لاریجانی در پاسخ به مخالفان اجرای برجام گفت: برخی توافق هسته‌ای را وارونه جلوه می‌دهند و از خوشحالی مردم ناراحت هستند. این در حالی است که کشور با چشم‌باز مسیر مذاکرات را انتخاب کرد و بحث‌های فنی و حرفه‌ای در این زمینه انجام شد. لاریجانی در جمع فعالان اقتصادی در بخش خصوصی از آن‌ها خواست تا با حضور در صحن علنی مجلس، تحلیل خود را از اوضاع اقتصادی کشور مطرح کنند و پیشنهادهای خود را برای درج در لایحه بودجه سال 95 و قانون برنامه پنج سال ششم توسعه به کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارائه دهند. اتحادیه اروپا پس از برگزاری اولین نشست کمیسیون مشترک ایران و گروه 1+5 بیانیه‌ای منتشر کرد. به نقل از پایگاه اینترنتی اتحادیه اروپا در این بیانیه آمده است: این مرحله مهم دیگری است که ما را به آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نزدیک‌تر می‌کند، چیزی که تمامی ما قویاً به آن متحد هستیم. این توافق در ژوئیه میان ایران و گروه 3+3 حاصل شد که نتیجه سال‌ها مذاکرات سخت و پیچیده است. برنامه جامع اقدام مشترک قرار است درباره‌ ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران اطمینان دهد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی همزمان با عملیاتی شدن برجام یک بیانیه مشترک منتشر و تأکید کردند: تمام طرف‌های توافق قویاً متعهد هستند که اطمینان یابند اجرای برنامه جامع اقدام مشترک در کوتاه‌ترین زمان ممکن آغاز شود و ما برای تحقق این هدف، تمام مقدمات لازم را فراهم می‌کنیم. در ادامه بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: اکنون ایران، اجرای تمام تعهدات مرتبط هسته‌ای خود را آغاز خواهد کرد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز مقدمات لازم برای نظارت و راستی آزمایی این اقدامات را فراهم می‌کند.

علی طیب نیا در خصوص تأثیر اجرای بسته رونق اقتصادی بر روی بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه، آیینه تمام نمایی از اقتصاد کشور است و آن چیزی را نشان می‌دهد که در بخش واقعی اقتصاد می‌گذرد. بر این اساس انتظار این است که بارونق در بخش واقعی اقتصاد، بازار سرمایه نیز رونق داشته باشد. وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسش مهر افزود: با توجه به اینکه به‌زودی تحریم‌ها نیز در عمل لغو خواهد شد، بنابراین انتظار رونق را در بخش واقعی اقتصاد داریم و اگر این بخش رونق یابد به‌تبع آن بازار سرمایه نیز از رشد مناسبی برخوردار خواهد شد. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال رشد حباب گونه در بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه اتفاقات در بخش واقعی اقتصاد در حال رخ دادن است، به نظر می‌رسد باید منتظر رشد مناسب بازار سرمایه طی ماه‌های آینده بود. طیب نیا در ادامه به وضعیت نرخ ارز پس از اجرای بسته رونق اقتصادی اشاره کرد و گفت: کشوری که درآمدهای ارزی آن کاملاً وابسته به نفت است، زمانی که قیمت این کالا در بازارهای جهانی نصف می‌شود و درآمد ارزی کشور ناشی از صادرات نفت به بیش از یک‌دوم کاهش می‌یابد باید نوساناتی از نرخ ارز را داشته باشد اما خوشبختانه شاخص مقاومتی اقتصاد ایران به‌شدت افزایش‌یافته است. این عضو کابینه دولت تصریح کرد: به‌طورقطع تکانه‌ای در قیمت نفت سال گذشته وارد شد. اگر طی سال‌های ۹۰ و ۹۱ رخ می‌داد حتماً آثار بسیار شدیدی در نوسان نرخ ارز داشت درحالی‌که هم‌اکنون نوسانات نرخ ارز به‌مراتب کمتر از تورم است و درآمد ارزی کشور به‌شدت کاهش‌یافته اما ضریب مقاومتی اقتصاد ایران اجازه تکانه‌های شدید ارزی را نداده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ممکن است منجر به افزایش جهش وار در نرخ ارز در آینده شود، گفت: افزایش جهش وار در ارز رخ نخواهد داد چراکه این افزایش زمانی در اقتصاد ایران رخ می‌دهد که قیمت نفت کاهش می‌یابد، بنابراین اگر در شرایط کاهش قیمتی نفت شاهد نوسان شدید نبودیم نباید انتظار داشت که در آینده هم این افزایش رخ دهد.

ولی‌الله سیف گفت: بانک مرکزی به‌زودی نرخ رشد اقتصادی فصل بهار را اعلام خواهد کرد. رئیس‌کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی مبنی بر آینده قیمت ارز بعد از اجرایی شدن بسته رونق اقتصادی در نیمه دوم سال اظهار داشت: همان‌طور که در بورس اتفاقات مختلف می‌تواند منجر به رفتار هیجانی شود، برخی اوقات بازار ارز نیز متأثر از خبرهای هیجانی و زودگذر تکانه‌هایی را تجربه می‌کند اما طی دو سال گذشته به دلیل شفافیت و دسترسی سهل و آسان به اطلاعات و آمار، کمتر شاهد هیجانات و نوسانات ناشی نرخ ارز بودیم. وی تصریح کرد: علیرغم اینکه خبرهای مهمی در اقتصاد ایران اعلام‌شده اما در بازار ارز اثر نگذاشته که به دلیل شفافیت در اقتصاد ایران بوده ولی آنچه مسلم است وقتی رشد ۸ درصدی اقتصادی محقق شود، یعنی بخش واقعی تولید افزایش‌یافته و منجر به افزایش پول ملی می‌شود و به‌تدریج اثر تقویت پول ملی در کاهش قیمت ارزهای خارجی نمایان خواهد شد. رئیس‌کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در سال ۹۰ درآمدهای ارزی کشور ۱۱۹ میلیارد دلار بوده که این رقم در سال ۹۳ به ۶۰ میلیارد دلار رسیده است، ضمن اینکه بعد از تکانه شدید نفتی فقط ۴ درصد به قیمت ارز در بازار اضافه‌شده است. سیف در ادامه در پاسخ به پرسش مهر درباره نحوه ارائه وام ۲۵ میلیون تومانی خودرو به مردم تصریح کرد: قطعاً ارائه این وام منجر به تحریک تقاضا خواهد شد، زیرا تا پیش‌ازاین، وام خودرو ۱۵ میلیون تومان با بهره ۲۲ درصدی بود اما هم‌اکنون همین وام به میزان ۲۵ میلیون تومان و با نرخ سود ۱۶ درصدی به مردم ارائه می‌شود. وی گفت: یک فرد برای خرید خودرو می‌تواند پیش‌پرداخت اندکی داشته باشد و مبلغ وام را نیز طی ۷ سال بازپرداخت کند. رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین درباره ارائه وام برای خرید لوازم‌خانگی اظهار داشت: وامی که برای خرید لوازم‌خانگی به مردم ارائه می‌شود، منجر به ایجاد یک فضای رقابتی و نیز دسترسی به کالای مناسب از سوی مردم خواهد شد و بنابراین فروشندگان باید این وام را پس از اعمال تخفیف لحاظ کنند، چراکه یک بازار رقابتی به وجود آمده و بر این اساس اگر فروشندگان تخفیف ندهند، رقبای آن‌ها کالا را باقیمتی ارزان‌تر در اختیار مردم می‌گذارند. وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر انگیزه بانک‌ها برای اعطای تسهیلات ۱۶ درصدی به خریداران کالا گفت: بانک‌ها ۲ درصد سود از این محل به دست می‌آورند که یک سود معقول است، این در شرایطی است که بانک مرکزی وام را با نرخ ۱۴ درصد به بانک‌های عامل می‌دهد و آن‌ها با سود ۲ درصدی آن را با نرخ ۱۶ درصدی در اختیار مردم می‌گذارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه آیتم‌های پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی که به کارگروه تدوین بسته خروج از رکود اقتصادی ارائه‌شده اوایل هفته آینده توسط سازمان مدیریت منتشر می‌شود، گفت: یکی از آیتم‌های این بسته انتشار اوراق مشارکت رهنی برای اعطای تسهیلات به انبوه‌سازان مسکن است. حامد مظاهریان در پاسخ به این سؤال که دربسته پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی به دولت آیا قرار است سقف وام مسکن افزایش یابد، گفت: سقف وام خرید و ساخت مسکن دربسته جدید افزایش خواهد یافت. وی افزود: در بحث خروج مسکن از رکود وزارت راه و شهرسازی پیشنهادهای مشخصی به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه کرده است که این اقدامات نیز آیتم‌بندی مشخصی دارد. مظاهریان ادامه داد: یکی از محورها و آیتم‌های اصلی این بسته خروج از رکود مسکن توجه به بافت فرسوده است که پرداخت و تسهیل وام 50 میلیونی برای ساخت 300 هزار واحد مسکونی و انتشار اوراق مشارکت رهنی برای اعطای تسهیلات به انبوه‌سازان مسکن است. وی در پاسخ به این سؤال که آیا این اوراق مشارکت رهنی بالاتر از سقف 80 میلیون تومان است، گفت: ان‌شاءالله که این‌طور است.

محسن صالحی‌نیا معاون وزیر صنعت با تشریح جزئیات شیوه خرید خودرو با وام ۲۵ میلیون تومانی گفت: به‌طورقطع پرداخت وام ۲۵ میلیون تومانی خودرو می‌تواند تقاضا را برای خرید این کالا تحریک کند، این در حالی است که وقتی کسی بتواند با شرایط اقساطی مناسب و بازگشت وام طی ۷ سال و با سود ۱۶ درصدی خودرو بخرد، به‌طورقطع از این طرح استقبال می‌کند، چراکه تا پیش‌ازاین، وام خودرو ۱۵ میلیون تومان و با سود ۲۲ درصد پرداخت می‌شد. ایشان در خصوص نگرانی‌های موجود از بابت رواج خریدوفروش خودرو از سوی نمایندگی‌ها با فاکتورهای صوری، افزود: روشی که در این طرح در نظر گرفته‌شده است، به‌هیچ‌عنوان اجازه خریدوفروش‌های صوری را نمی‌دهد و شیوه اجرای طرح به نحوی نیست که این کار بتواند عملیاتی شود. وی تصریح کرد: روشی که در اجرای طرح خرید خودرو با وام ۲۵ میلیون توانی پیش‌بینی‌شده به نحوی است که صرفاً درازای خرید کالا عملیاتی می‌شود و اگر خرید کالا اتفاق نیفتد و بخواهد فاکتورهای صوری رواج پیدا کند، طرح عملیاتی نیست. البته اکنون در ابتدای اجرای طرح هستیم؛ ولی تا جایی که می‌دانم قرار بر این است که کار بر اساس خرید دین انجام شود و بانک‌ها درازای سفته‌هایی که فروشنده از خریدار دریافت کرده و آن‌ها را نزد بانک‌ها خرید دین می‌کند، به خودروسازان پول دهد. به گفته صالحی‌نیا، مسلماً سفته‌های دریافتی مربوط به خریداران است و خریداران درازای تحویل خودرو، این سفته‌ها را ارائه می‌کنند، ضمن اینکه فروشنده نیز بر اساس این سفته‌ها می‌تواند خرید دین کند و از بانک به نسبتی که خودرو فروخته، پول دریافت کند.

با اجرایی شدن برجام و تسهیل همکاری شرکت‌های بزرگ اروپایی با ایران سه شرکت ایران‌خودرو، بم خودرو و ماموت خواستار تولید و مونتاژ محصولات فولکس‌واگن در ایران شده‌اند و در مذاکراتی موازی به دنبال جلب نظر این خودروساز آلمانی هستند. دو هفته پیش نیز عضو هیئت‌مدیره شرکت فولکس‌واگن در قالب هیئت تجاری آلمانی به ایران آمده‌ بود تا با ظرفیت‌های اقتصادی کشورمان آشنا شود. او و هیئت همراهش راهی ایران‌خودرو شدند و از این شرکت بازدید کردند تا زیرساخت‌های به وجود آمده در صنعت خودرو ایران را موردبررسی قرار دهند. حتی گفته‌شده که او به همراه یکی از مدیران ایران‌خودرو راهی بانک مرکزی شده تا در خصوص سیاست‌های پولی ایران برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی اطلاعات کسب کند. عضو هیئت‌مدیره فولکس‌واگن درباره نتیجه دیدارهای خود از شرکت‌های ایرانی گفته ما آلمانی هستیم و برعکس فرانسوی‌ها که برای همکاری با ایران عجله می‌کنند، با صبر بیشتری در این راه گام برمی‌داریم. فولکس‌واگن لقب بزرگ‌ترین شرکت خودروساز اروپا و سومین خودروساز جهان را همراه خود یدک می‌کشد. این شرکت در زبان آلمانی به معنای خودرو مردم است. این کارخانه در سال ۱۹۳۰ به درخواست رهبر وقت آلمان نازی؛ آدولف هیتلر بناشده است. او از فردیناند پورشه تقاضا کرد، خودرویی بسازد که عموم مردم آلمان، توانایی خرید آن را داشته باشند.

سازمان بورس و اوراق بهادار "کمیته راهبری استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS)" را متشکل از نمایندگان معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی ایران، سازمان امور مالیاتی و برخی از خبرگان مالی در حوزه بازار سرمایه و حرفه حسابداری و حسابرسی، تشکیل داد. حسن امیری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار بابیان خبر فوق به پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: این کمیته در راستای بسترسازی اجرای سیاست‌های دولت برای توسعه بازار سرمایه در حوزه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار اوراق بهادار، ارتقای جایگاه شفافیت اطلاعاتی کشور از منظر بین‌المللی، فراهم کردن امکان استفادۀ مؤثرتر از فناوری‌هایی چون XBRL جهت افزایش شفافیت اطلاعات و ضرورت حرکت به‌سوی پذیرش استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS) تشکیل‌شده است. وی بابیان اینکه سازمان‌دهی کمیته راهبری IFRS یکی از اولویت‌های ویژه این سازمان در مسیر حرکت به‌سوی پذیرش استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS)، بوده است، گفت: جلسات این کمیته امسال طی دو نوبت در مرداد و مهرماه، برگزار شد که ازجمله مهم‌ترین تصمیمات این جلسات، تشکیل کارگروه‌های "فنی و تخصصی"، "آموزش" و "ارزش‌های منصفانه" تحت نظارت کمیته راهبری به‌منظور پیگیری و اجرای تخصصی امور و نیز تدوین نقشه راه پیاده‌سازی استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS)، بود.

به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران، پذیرش اوراق مشارکت شهرداری قم به‌منظور تأمین بخشی از منابع مالی طرح قطار شهری قم از روز چهارشنبه 29 مهرماه در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران انجام می‌شود. بر اساس این گزارش، مبلغ کل اوراق 3 هزار و 289 میلیارد و 999 میلیون ریال باقیمت اسمی هر ورقه یک‌میلیون ریال به‌صورت 3.5 ساله است و سود آن سه ماه یک‌بار پرداخت می‌شود. طبق این گزارش، بانک شهر به‌عنوان عامل فروش، ضمانت پرداخت اصل و سود اوراق را در سررسیدهای مقرر بر عهده دارد ضمن آنکه شهرداری قم و وزارت امور اقتصادی و دارایی هریک به میزان 50 درصد، بازپرداخت اصل و سود این اوراق را تضمین کرده‌اند. سررسید اوراق مشارکت شهرداری قم، 14 دی‌ماه 1397 خواهد بود. اوراق شهرداری قم، در سه نماد جداگانه پذیرش‌شده و توسط بازارگردانان مستقل بازارگردانی خواهد شد؛ اوراق خریداری‌شده در هر نماد، صرفاً در همان نماد و با مظنه‌های تعیین‌شده توسط بازارگردان همان نماد قابل معامله هستند. سه شرکت تأمین سرمایه آرمان، سپهر و لوتوس پارسیان بازارگردانی این اوراق را به عهده‌دارند.

وحید صدوقی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) در ارتباط با تمایل کمپانی‌های خارجی برای ورود به صنعت ارتباطات ایران گفت: علاقه‌مندی‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد و در همین راستا توافقاتی با دو اپراتور اروپایی داشتیم که ترجیح می‌دهیم با توجه به حساس بودن شرایط نامی از آن‌ها نبرم. وی عنوان کرد: البته برخی اپراتورهای خارجی نیز که تمایل به خرید سهام همراه اول دارند، علاقه‌ای ندارند اطلاعات بیشتری از آن‌ها منتشر شود و رسانه‌ای گردد. ایشان گفت: ورود اپراتورهای خارجی به بازار ارتباطات ایران در قالب خرید سهام همراه اول نیازمند رعایت مقررات خاصی است و در زمان مقرر باید درباره آن صحبت کرد. صدوقی اذعان کرد: آن‌ها به‌صورت جدی دنبال خرید سهام همراه اول به‌عنوان یک شرکت سودده هستند زیرا طی 10 سال گذشته، وضعیت این صنعت دستخوش تحولاتی شده و درآمد اپراتورهای دنیا به‌شدت کاهش‌یافته است؛ درحالی‌که همراه اول همچنان وضعیتی رو به رشد دارد.

محمدباقر نوبخت گفت: لایحه دائمی شدن احکام برنامه ششم توسعه، بین دوره 1395-1399 در دولت تهیه‌شده و این لایحه در اولین جلسه مجلس شورای اسلامی با قید یک‌فوریت تقدیم مجلس می‌شود. احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس نیز در این خصوص گفت: جمع‌بندی احکام دائمی برنامه ششم توسعه صورت گرفته و به‌احتمال‌زیاد اواسط هفته آینده به مجلس ارائه می‌شود. وی افزود: با توجه به بررسی جزئیات این احکام در کمیسیون ویژه حداکثر یک هفته پس از ابلاغ در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود که به‌احتمال‌زیاد رأی هم خواهد آورد. انتظار می‌رود برنامه ششم نه‌تنها با سرعت بلکه با دقت فراوان و در چارچوب اقتصاد مقاومتی تهیه و ارائه شود تا در دوران پساتحریم که از حدود دو ماه دیگر آغاز می‌شود دولت برنامه جامع و کاملی را برای اداره امور و حرکت در مسیر صحیح داشته باشد.

بیژن زنگنه وزیر نفت درباره این‌که سیاست ایران برای صادرات گاز به بازارهای دوردست از طریق خط لوله است یا ال ان جی، گفت: هم‌اکنون، ال ان جی است؛ چون صادرات گاز از طریق خط لوله مشکلات فراوانی دارد و علاوه بر مسیرهای طولانی هزینه زیادی صرف ترانزیت می‌شود. وی بابیان این‌که ایران با ال ان جی سریع‌تر می‌تواند به بازارهای صادراتی راه پیدا کند، درباره این‌که ایران هم‌اکنون تولید ال ان جی ندارد، تصریح کرد: به‌محض برداشته شدن تحریم و با آزاد شدن تجهیزات توقیف‌شده و با فعال شدن پروژه ایران ال ان جی ظرف چند سال آینده ایران می‌تواند 10 میلیون تن ال ان جی به بازار تحویل دهد. وزیر نفت درباره این‌که ظرف چند سال این میزان ال ان جی تولید می‌شود، اظهار کرد: این موضوع بستگی به ساماندهی کارها در این پروژه دارد. زنگنه درباره این‌که آیا با مشتریان اروپایی دراین‌باره مذاکراتی انجام‌شده است، گفت: ایران به دنبال گرفتن شریک برای ساختن ال ان جی و بازار برای آن است.

معاون وزیر نفت از انجام مذاکرات جدیدی با کشورهای برزیل، هند و اسپانیا به‌منظور خرید پالایشگاه‌های جدید نفت خبر داد و گفت: یکی از سیاست‌های نفتی ایران در پساتحریم خرید پالایشگاه‌های نفت به‌منظور تأمین امنیت عرضه نفت ایران در دوران پساتحریم است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه تاکنون مذاکراتی با چندین پالایشگاه نفت جهان به‌منظور خرید سهام یا اجرای طرح توسعه برخی از پالایشگاه‌های بزرگ نفت انجام‌گرفته است، تصریح کرد: این مذاکرات توسط شرکت ملی نفت ایران با طرف‌های خارجی تاکنون انجام‌گرفته و پیش‌بینی می‌شود در صورت لغو تحریم‌ها، امکان خرید سهام برخی از واحدهای پالایشگاهی فراهم شود. وی با تأکید بر اینکه تاکنون مذاکراتی با شرکت پالایشگاه نفت «اسار» هند انجام‌گرفته است، تأکید کرد: در این مذاکرات پیشنهادی به‌منظور انجام طرح توسعه این پالایشگاه نفت توسط ایران انجام‌گرفته است. کاظمی همچنین یکی از فرصت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در صنعت پالایش نفت ایران در دوران پساتحریم را در کنار احداث پالایشگاه جدید نفت، اجرای طرح‌های توسعه، بهینه‌سازی و بهبود کیفیت تولید فرآورده‌های نفتی عنوان کرد و افزود: یکی از برنامه‌های در دست اجرا کاهش ظرفیت تولید نفت کوره در پالایشگاه‌های نفت و تولید محصولاتی با ارزش‌افزوده بیشتر همچون بنزین و گازوئیل است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به انجام مذاکراتی با چند شرکت نفتی کره جنوبی و ژاپن به‌منظور اجرای طرح بهینه‌سازی در ۲ پالایشگاه بندرعباس و اصفهان توضیح داد: بر اساس این مذاکرات، قرار است ظرفیت نفت کوره در این ۲ واحد پالایشگاهی با سرمایه‌گذاری خارجی به حداقل کاهش یابد.

به نقل از رویترز وزیر نفت ونزوئلا اعلام کرد نشست کارشناسی اوپک فردا در وین اتریش با حضور کشورهای آذربایجان، برزیل، کلمبیا، قزاقستان، نروژ، مکزیک، عمان و روسیه برگزار خواهد شد. وزیر نفت ونزوئلا اعلام کرد که این کشور قرار است تا پیشنهادی را در این نشست برای کشورهای اوپک و غیر عضو اوپک مطرح کند و معتقد است که در صورت عمل به آن، قیمت نفت در کوتاه‌مدت بشکه‌ای 70 دلار و در طولانی‌مدت بشکه‌ای 100 دلار خواهد رسید. همچنین وزیر نفت کویت دراین‌باره به خبرنگاران گفته است که پیشنهاد ونزوئلا در اجلاس اوپک در ماه جاری مطرح می‌شود. علی العمیر درباره پیشنهاد ونزوئلا اعلام کرد: فقط بحث می‌کنیم و موافقت یا مخالفت خود را با آن اعلام خواهیم کرد و هنوز هیچ تصمیمی دراین‌باره گرفته نمی‌شود.

وال‌استریت ژورنال اعلام کرد اینکه شرکت‌های نفت و گاز خارجی به ایران سفرکرده‌اند، نشان‌دهنده جدی بودن رقابت بر سر میادین نفتی این کشور، بدون حضور شرکت‌های آمریکایی است. به نقل از وال استریت ژورنال، رینر سیل، مدیر اجرایی شرکت انرژی OMV که بخشی از سهام آن متعلق به دولت استرالیا است، تأکید کرد با در نظر گرفتن تعداد شرکت‌های نفتی و گازی خارجی که برای حضور در صنعت انرژی ایران به کشور سفرکرده‌اند می‌توان فهمید که رقابت بر سر میادین ایران بسیار جدی است. طی دیروز و در حاشیه یک کنفرانس مرتبط با امور انرژی که در ایران برگزار شد، شرکت‌های خارجی با ارائه سابقه و توانمندی‌های فنی خود قصد ربودن گوی رقابت از دیگر شرکت‌های خارجی حاضر در این کنفرانس داشتند. در این کنفرانس توتال فرانسه به سابقه طولانی خود در صنعت نفت ایران پرداخت و انی ایتالیا نیز با نشان دادن یک انیمیشن ویدئویی فن‌آوری حفاری‌های عمیق این شرکت را به رخ دیگر رقبا کشید. شرکت OMV نیز از تمایل خود برای بازگشت به صنعت گاز کشور که تا سال 2007 در آن مشغول به فعالیت بوده است خبر داد و اعلام کرده است میدان گازی "چشمه خوش" را برای شروع فعالیت در ایران در نظر دارد؛ اما یکی از نکاتی که در این کنفرانس توجهات را به خود جلب کرده بود غیبت بزرگ شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکایی نظیر اگزون مبیل و شورن بود. در حالی شرکت‌های اروپایی در حال رقابت برای بازگشت سریع‌تر و گسترده‌تر به ایران هستند که شرکت‌های آمریکایی به دلیل سیاست‌های کاخ سفید از حاشیه نظاره‌گر این رقابت هستند.

مرضیه شاهدایی مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تشریح برنامه‌های جدید توسعه صنعت پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل جذب سرمایه‌گذاران خارجی و یا بخش خصوصی واقعی به‌منظور احداث واحدهای جدید در صنایع پتروشیمی، تعیین قیمت مناسب برای فروش خوراک گاز طبیعی است. ایشان با اعلام اینکه اخیراً نهاد ریاست جمهوری دستورالعملی صادر کرده که بر اساس آن، سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در صنایع پتروشیمی ایران مشمول تخفیف‌هایی درفروش گاز طبیعی به‌عنوان خوراک اصلی در صنعت پتروشیمی می‌شود، تصریح کرد: بر اساس بندهای مختلف این دستورالعمل، آن دسته از شرکت‌های خارجی که به‌طور کامل زنجیره توسعه بخش بالادستی، میان دستی و پایین‌دستی یک مجتمع پتروشیمی را به‌طور کامل توسعه دهند، مشمول تخفیف‌های ۲۰ درصدی درفروش گاز طبیعی می‌شوند. این مقام مسئول در شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین تخفیف‌هایی تا ۳۰ درصد برای فروش گاز به واحدهای پتروشیمی که در مناطق محروم یا کمتر توسعه‌یافته احداث می‌شوند، در نظر گرفته‌شده است، اظهار داشت: ازاین‌رو، سرمایه‌گذاران خارجی در طرح‌هایی که توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی معرفی می‌شود و در مناطق محروم و یا کمتر توسعه‌یافته همچون بندر جاسک، چابهار، قشم و شهید کنارک احداث می‌شود، تخفیف‌هایی در نظر گرفته‌شده است. مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه در طول چند سال گذشته تاکنون احداث واحدهای تولیدی اوره، آمونیاک و متانول در دستور کار توسعه صنعت پتروشیمی ایران قرارگرفته بود، تأکید کرد: در شرایط فعلی با توجه به محدودیت انواع خوراک‌های مایع همچون نفتا احداث واحدهای جدید پتروشیمی با استفاده از خوراک گاز طبیعی در دستور کار قرارگرفته است. این مقام مسئول بابیان اینکه تبدیل گاز طبیعی و یا متانول به پروپیلن و پلی پروپیلن یکی از برنامه‌های توسعه صنعت پتروشیمی در دوران لغو تحریم‌ها است، گفت: در صورت اجرای طرح‌های مصوب و جذب سرمایه‌گذار خارجی، پیش‌بینی می‌شود تا ۶ سال آینده ظرفیت تولید پروپیلن ایران به ۵.۵ میلیون تن در سال افزایش یابد که در این صورت خوراک مطمئنی برای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی و به‌ویژه صنعت پلاستیک فراهم می‌شود. شاهدایی در پایان با اشاره به وجود ۴ سناریو و فناوری برای تبدیل گاز و متانول به پروپیلن خاطرنشان کرد: اخیراً مصوبه‌ای به‌منظور احداث یک واحد ۱۲۰ هزار تنی تبدیل گاز به پروپیلن در بندر ماهشهر اخذشده که پیش‌بینی می‌شود در صورت احداث این واحد پتروشیمی ایران به فناوری تبدیل گاز به پروپیلن دست یابد.

خسرو سلجوقی عضو هیئت عامل سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران گفت: نمایندگان شرکت اوراکل برای حضور در ایران اظهار علاقه کردند و بر همین اساس قرار شد که نمایندگان این شرکت هفته دوم نوامبر (17 آبان ماه به بعد) برای انجام مذاکره در خصوص توسعه همکاری‌ها در این بخش در تهران حضور یابند. اوراکل (Oracle) یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری دنیا است که دفتر مرکزی آن در کالیفرنیای آمریکا قرار دارد. وی تصریح کرد: اخیراً از شرکت اوراکل میهمانانی داشته‌ایم که درخواست‌ همکاری با ایران را داشته‌اند و همچنین پیشنهاد‌هایی از سمت رقبای این شرکت نیز داشته‌ایم.

دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان در خبرنامه شماره 6 برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن (بام) تصریح کرده است: ازجمله مباحث مهم در بازار مسکن تطابق الگوی عرضه و تقاضا به لحاظ مساحت واحدهای مسکونی است به‌طوری‌که سازندگان در طراحی ساختمان‌های مسکونی می‌بایست مساحت واحدهای مسکونی را متناسب باقدرت خرید متقاضیان و خانوارها تعیین کنند. در این صورت ازیک‌طرف برای خانوارها امکان تأمین مسکن در استطاعت مهیا می‌شود و از طرف دیگر امکان فروش واحدهای نوساز عرضه‌شده توسط سازندگان تسهیل و از خالی ماندن واحدهای مسکونی نوساز و قفل شدن منابع مالی سازندگان جلوگیری می‌شود؛ بنابراین گزارش، باوجود تمایل خانوارها به خرید واحدهای مسکونی با مساحت بالا، به دلیل بالا بودن قیمت مسکن و عدم تکافوی درآمد و پس‌اندازشان، توانایی خرید واحدهای با مساحت بالا را ندارند لذا بخش قابل‌توجهی از تقاضا در بازار مسکن برای واحدهای کوچک است هرچند به دلیل کاهش بعد خانوار کشور به‌خصوص در مناطق شهری در سال‌های اخیر، نیاز و تمایل خانوار شهری به خرید واحدهای مسکونی با مساحت بالا نیز تا حدودی کاهش‌یافته است. از طرف دیگر بررسی بازار ساخت‌وساز نشان می‌دهد که بخش زیادی از واحدهای مسکونی عرضه‌شده نوساز، از مساحت بالایی برخوردار بوده و متناسب باقدرت خرید و تقاضای خانوار نیست و آمارها نشان‌دهنده کاهش میانگین مساحت واحدهای تکمیل‌شده در مناطق شهری کشور و استان تهران نیست. همچنین توزیع واحدهای مسکونی معامله‌شده در شهر تهران در بازه‌های مختلف مساحتی (بیانگر نوع تقاضای مؤثر) در خردادماه سال 1394، نشان می‌دهد توزیع تجمعی واحدهای مسکونی معامله‌شده با مساحت کمتر از 80 مترمربع از کل معاملات صورت گرفته، حدود 60 درصد است.

محمد ابکاء مشاور طرح جامع فولاد بابیان اینکه در مقطع فعلی تولیدکنندگان فولاد محصولات خود را زیر قیمت واقعی به فروش می‌رسانند، اظهار کرد: اغلب فولادسازان از درصد تعرفه واردات فولاد که در ابتدای سال به 15 تا 20 درصد افزایش پیدا کرد رضایت ندارند و انتظار دارند دولت تعرفه را به 40 درصد برساند. ایشان بابیان اینکه تعرفه 20 درصدی واردات میلگرد و تیرآهن باعث شده عمق نفوذ محصولات چینی در بازار بیشتر شود، گفت: درخواست آن‌ها مبنی بر بالا بردن درصد تعرفه به این معنا نیست که توان رقابت با محصولات خارجی در بازار داخلی را ندارند، بلکه ازآنجایی‌که اصلاً تقاضایی برای خرید فولاد وجود ندارد، توقع دارند با ابزار جلوگیری از واردات دولت ورود پیدا کند. او در پاسخ به این سؤال که آیا تزریق منابع مالی به طرح‌های عمرانی بازار فولاد را تکان خواهد داد یا خیر، گفت: هنوز مشخص نیست که این منابع در اختیار کدام پروژه‌های فولادی قرار خواهد گرفت و ممکن است هدف دولت پروژه‌های ساخت‌وساز نباشد و عمرانی و راه‌سازی یا حتی صنعتی باشد که مصرف اولیه و عمده آن‌ها محصولات فولادی است. وی با اشاره به بسته خروج از رکود دولت گفت: سیاست‌گذاری دولت دربسته خروج از رکود به‌صورت مقطعی بازار فولاد را تکان می‌دهد اما رونق بازار در گروی این است که برای مصرف فولاد در صنایع مختلف به چه میزان تقاضا ایجاد شود.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مراسم روز ملی صادرات امسال به‌عنوان صادرکننده نمونه ملی انتخاب شد. بر این اساس شرکت فولاد مبارکه در مراسم روز ملی صادرات که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و وزرای صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه برگزار شد، به‌عنوان صادرکننده نمونه ملی انتخاب‌شده و مورد تجلیل قرار گرفت. در این مراسم بهرام سبحانی، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه حضور داشت و لوح مربوط به صادرکننده نمونه شرکت فولاد مبارکه را از معاون اول رئیس‌جمهوری دریافت کرد. پیش‌تر مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه از صادرات 1.5 میلیون تنی این شرکت در سال 1393 به ارزش بالغ‌بر 700 میلیون دلار خبر داده بود. بزرگ‌ترین فولادساز ایران برنامه خود را برای سال جاری رسیدن به صادرات 2 میلیون تن محصول اعلام کرده است.

مدیران سه شرکت بزرگ ماروبنی، هیتاچی و میتسوبیشی نیروگاهی ژاپن برای مذاکره درباره نحوه حضور در بازار برق وارد ایران شدند. هوشنگ فلاحتیان در حاشیه دیدار با مدیران شرکت‌های ماروبنی (Marubeni Power System)، هیتاچی (Hitachi) و میتسوبیشی (Mitsubishi) در ساختمان ستادی وزارت نیرو بابیان این مطلب که مدیران این شرکت‌ها آمادگی خود را برای ساخت نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی در ایران اعلام کرده‌اند اظهار داشت: بحث تعهدات کاری و خدمات پس از فروش برای ما بسیار حائز اهمیت است. وی بابیان اینکه مردم ایران و مسئولین به جامعه ژاپن علاقه‌مند هستند و تمایل دارند بتوانند با مشارکت با شرکت‌های ژاپنی در ساخت نیروگاه‌ها از تجربیات آنان استفاده نمایند، افزود: درصورتی‌که این شرکت‌ها آمادگی 100 درصدی فاینانس پروژه‌های ایرانی را داشته باشند، از این کار استقبال خواهیم کرد. فلاحتیان ادامه داد: ژاپنی‌ها انسان‌های پرتلاش، سخت‌کوش، مؤدب و باتجربه و بسیار مسئولیت‌پذیر هستند و چنانچه بتوانند پروژه‌های داخلی را به‌صورت کامل با بهره 2 تا 3 درصد و بازپرداخت اقساط 12 ساله پس از راه‌اندازی نیروگاه، فاینانس کنند، حاضر هستیم پروژه‌های تا سقف 5 میلیارد دلار شامل احداث نیروگاه و استفاده از تجهیزات در پست‌های 63 و 230 کیلوولت را به آنان واگذار کنیم.

هوشنگ فلاحتیان گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق ایران به حدود ۷۴ هزار مگاوات افزایش‌یافته که احداث طرح‌های جدید نیروگاهی در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرارگرفته است. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه از مجموع تولید ظرفیت برقی ایران، ۱۱ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق‌آبی و واحدهای تولید برق تجدیدپذیر اختصاص‌یافته است، تصریح کرد: هم‌اکنون با ایجاد ۲۵۰ مگاوات ظرفیت تولید برق پاک با احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی درمجموع پنج درصد از کل انرژی مصرفی کشور از محل تولید و عرضه انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود. وی با اشاره به برنامه‌ریزی به‌منظور استفاده از نسل جدید توربین‌های گازی باراندمان بالای ۶۰ درصد، اظهار داشت: با استفاده از این توربین‌های جدید به میزان قابل‌توجهی در مصرف سوخت مایع و گاز طبیعی نیروگاه‌ها صرفه‌جویی حاصل می‌شود. فلاحتیان با یادآوری اینکه با اجرای یک برنامه پنج‌ساله به‌طور متوسط سالانه باید حدود پنج هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در ایران احداث شود، تأکید کرد: بر این اساس سهم تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک حدود پنج هزار مگاوات تأمین‌شده است که می‌تواند نقش قابل‌توجهی در کاهش مصرف سوخت و انرژی‌های فسیلی داشته باشد. معاون وزیر نیرو بابیان اینکه یکی از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت برق ایران، به‌روزرسانی نیروگاه‌های بخاری و افزایش راندمان نیروگاه‌ها است، بیان کرد: احداث پست‌های جدید GIS، ساخت خطوط انتقال با ولتاژ بالا، دستیابی به فن‌آوری نسل جدید نیروگاه‌های خورشید و ساخت توربین‌های باراندمان بالا از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت برق ایران به شمار می‌رود. فلاحتیان با اشاره به پتانسیل ظرفیت احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه بادی و حدود ۶۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی – خورشیدی در ایران در دوران پساتحریم، گفت: علاوه بر این تاکنون ۱۵ منطقه در کشور به‌منظور تولید برق با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی شناسایی‌شده است. وی، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های صنعت برق در دوران پساتحریم را کاهش وابستگی به مصرف انرژی‌های فسیلی به‌ویژه انواع سوخت مایع، نفت کوره و گازوئیل عنوان کرد و افزود: کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها علاوه بر استفاده بهینه از انرژی‌های فسیلی در زنجیره ارزش، منجر به انتشار گازهای گلخانه‌ای و صیانت بیشتر از محیط‌زیست می‌شود.

ولی‌الله افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: الحاق به سازمان تجارت جهانی در دستور جدی کار دولت قرار دارد و چراغ سبزی از سوی این سازمان به ایران برای الحاق نشان داده‌شده است که امیدواریم با دیپلماسی وزارت امور خارجه بتوانیم فرایند الحاق را آغاز کنیم. وی گفت: 10 سال است که ایران عضو ناظر سازمان تجارت جهانی شده است، اما هنوز اقدامات اولیه را برای ورود انجام نداده‌ایم، درحالی‌که افغانستان و عراق مراحل نهایی الحاق را سپری می‌کنند. افخمی این را هم گفت: که سازمان تجارت جهانی اکنون 161 کشور عضو دارد که امسال به 163 کشور خواهد رسید، کشورها 98 درصد تجارت جهانی را تحت ضوابط خود درآورده‌اند. وی با اشاره به اینکه مذاکره با گروه کاری ایران برای الحاق به سازمان تجارت جهانی به‌زودی آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: اما قبل از هر چیز لازم است تا یکسری اصلاحات گسترده در قوانین و مقررات بخش تجاری کشور در راستای ایجاد شفافیت انجام شود. افخمی راد ایجاد ثبات نسبی در فضای قانونی کشور و اصلاح ساختار را در راستای مبارزه با قاچاق و حمایت از صنایع نوپا ضروری برشمرد و افزود: در این میان حمایت از صنایع هایتک (با فن‌آوری بالا) به‌طور خاص باید در دستور کار قرار گیرد، چراکه بررسی روند صادرات کالا با فن‌آوری بالا در دنیا نشان می‌دهد که در سال 2012، 2 هزار و 400 میلیارد دلار از کالاهای با فن‌آوری بالا در دنیا صادرشده است که نشان‌گر آن است که باید بیشتر بر روی صادرات و ارزش‌افزوده بالا تمرکز کنیم. وی در مورد مقررات زدایی بر سر راه صادرات و ورود به سازمان تجارت جهانی نیز گفت: چین در فرآیند الحاق به WTO، 2 هزار و 300 قانون و روسیه 1166 قانون را بازبینی کرده است و بنابراین مجموعه‌ای از سیاست‌های حمایتی بر اساس توانمندسازی بخش تولید باید انجام شود. به‌نحوی‌که کمک به بنگاه‌های کوچک و متوسط را در دستور کار داشته باشد. ایشان کمک به شکل‌گیری شرکت‌های بزرگ‌مقیاس را از دیگر مواردی عنوان کرد که باید در دستور کار قرار گیرد، چراکه این شرکت‌ها توان بیشتری برای رقابت در بازارهای صادراتی دنیادارند.

حجم تجارت خارجی کشور در 6 ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد در شهریورماه نسبت به ماه قبل خود ازلحاظ ارزش ریالی، واردات 10.4 درصد رشد داشته است. همچنین ازلحاظ وزنی واردات در شهریور نسبت به ماه قبل 18.44 درصد رشد نشان می‌دهد، این در حالی است که در صادرات، ازلحاظ ارزش ریالی، 0.03 درصد رشد داشته و ازلحاظ وزنی 0.8- درصد در صادرات شهریور نسبت به مرداد، کاهش نشان می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد صادرات شهریورماه همچنان نسبت به واردات روند نزولی طی می‌کند و تنها 0.03 درصد رشد داشته است. ارزش کل واردات در شش ماه نخست سال جاری واردات منفی 20 درصدی و صادرات منفی 14 درصد گزارش‌شده است. نکته مهم گزارش افزایش جهشی برخی اقلام وارداتی است که نسبت به روند مدت‌های مشابه خود رشد قابل‌توجه دارند. بر اساس گزارش گمرک، افزایش 2466 درصدی لوبیای سویا، 325 درصدی ماشین‌آلات و دستگاه‌ها در کنار واردات 100 درصدی محصولات فولادی و روغن خام سویا و مکمل‌های دارویی مشاهده می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در مورد پول‌های بلوکه‌شده خارج از کشور گفت: 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی در خارج از کشور داشته‌ایم که برخی صرف تضمین فاینانس شده، برخی در پروژه‌های نفت و گاز بکار گرفته‌شده و برخی به داخل کشور آورده‌ایم و اگرچه برخی می‌گویند معادل ریالی 30 میلیارد دلار خرج شده است اما درنهایت این پول منبعی است که به کشور وارد می‌شود و در اختیار واردات، صادرات و فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد. معاون اول رئیس‌جمهور در مورد نتیجه ورود سرمایه‌گذاران خارجی طی این مدت به کشور گفت: با برخی از آن‌ها به قرارداد رسیده‌ایم که نمونه آن سرمایه‌گذاری 4.2 میلیارد یورویی در بخش برق است که با وزارت نیرو توافق شده است. وی با انتقاد از عملکرد دولت نهم و دهم تصریح کرد: گزارش دیوان محاسبات عنوان می‌کند که حساب ذخیره ارزی می‌بایست در هنگام تحویل 171 میلیارد دلار پول در خود داشته باشد ولی آقایان بی‌حساب میلیاردها دلار پول مملکت را خرج کردند و روزی که حساب ذخیره ارزی به صندوق توسعه ملی انتقال یافت فقط 12 میلیارد دلار مانده بود. ایشان در مورد توضیح بیشتر درآمدهای نفتی دولت در سال 90 گفت: درآمد ارزی حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی 191 میلیارد دلار بوده که رشد اقتصادی کشور منفی 6.8 اعلام‌شده است و امسال پول نفت که در بودجه می‌آید کمتر از 20 میلیارد دلار است. در یک مقطعی مجبور شدند برای کنترل نرخ ارز 22 میلیارد دلار پول کشور را در استانبول و دبی بفروشند تا بتوانند نرخ ارز را کنترل کنند.

مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به مبلغ 130.4 میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی 18.6 میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک) 26.7 میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده امروز در بورس اوراق بهادار تهران به مبلغ 91.1 میلیارد تومان و در فرابورس به 39.3 میلیارد تومان رسید که معامله بلوکی ارتباطات سیار ایران (همراه اول) با 12.3 میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و اوراق صکوک رایتل با 5.7 میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه بانک با 9.8 میلیارد تومان و گروه خودرو با 9.2 میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 15 واحد و شاخص قیمت 6 واحد افزایش ولیکن شاخص فرابورس 7 واحد کاهش داشتند. شاخص کل بورس تهران با رشد امروز خود به عدد 63142 واحد و شاخص قیمت به 24732 واحد رسید. هلدینگ نفت و گاز پارسیان با 38 واحد بیشترین اثر مثبت و بانک تجارت با 22 واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:

در روز جاری از میان 34 نماد باز صنعت سیمان، 22 نماد (و 1 نماد حق تقدم) با حجم معاملاتی معادل 6595 هزار سهم و ارزش معاملاتی برابر با 9867 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفتند. حجم و ارزش سهام معامله‌شده امروز هم روند نزولی داشت. از میان نمادهای معامله‌شده و بر پایه قیمت‌های پایانی 9 نماد اندکی مثبت و مابقی نمادها منفی بودند. سیمان کرمان با 438 هزار سهم به ارزش 1482 میلیون ریال حدود 15 درصد ارزش معاملات و سیمان شرق با 1097 هزار سهم به ارزش 1107 میلیون ریال معادل 11% ارزش معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود اختصاص دادند. امروز هیچ‌یک از نمادهای صنعت سیمان مشمول بازگشایی، توقف و یا حراج مجدد قیمتی نبودند. از میان نمادهای باز 12 نماد سیمان اردبیل، بجنورد، بهبهان، خزر، دشتستان، شمال، اصفهان، فارس، قاین، مازندران، ایلام و نی‌ریز امروز شاهد انجام معاملاتی نبودند.

حجم و ارزش معاملات هر سه هلدینگ سیمانی بورس اوراق بهادار تهران امروز کاهش یافت و مجموع ارزش سهام معامله‌شده آن‌ها به‌زحمت از 200 میلیون تومان فراتر رفت. با توجه به پایین بودن ارزش معاملات و برقراری تعادل در زمان فعال بودن بازار نمی‌توان اظهارنظر خاصی در خصوص روند حرکت قیمت سهم داشت.

تغییرات سهامداران بالای ۱% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فن‌آوری بورس تهران، در روز گذشت‍ه در نماد سیمان هرمزگان شرکت سرمایه‌گذاری امید و در نماد سیمان دورود شرکت سیمان فارس و خوزستان خریدار سهام بوده و سایر سهامداران مهم این صنعت در بازار عهده‌دار نقش خاصی نبوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24