Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بورس24 :بعد از گذشت دوروز فضای منفی، امروز مجدداً شرایط طوفانی و هیجانی بر بازار سهام مستولی شد و شاخص رشد قابل‌ملاحظه 999 واحدی را تجربه کرد و به کانال 66 هزار واحدی خود را رساند. صنایع خودروسازی امروز موردتوجه اصحاب بازار سرمایه قرار داشتند. این روزها اخبار زیادی در خصوص انعقاد قراردادهای مختلف فی‌مابین شرکت‌های اروپایی و صنایع خودروسازی داخلی منتشر می‌شود که بر شدت هیجانات بازار سرمایه مؤثر می افتد. چند روزی است که مخابرات ایران و شرکت ارتباطات سیار نیز توجهاتی را به خود جلب کرده است در خصوص این شرکت نیز شایعاتی زیادی ازجمله احتمال مشارکت شرکت فرانسوی Orange به گوش می‌رسد.

این دو نماد امروز اثر قابل‌ملاحظه‌ای بر رشد شاخص داشتند. روند صعودی شاخص کل از ابتدای وقت آغاز و تا پایان معاملات ادامه یافت. ارزش معاملات سهام خرد نیز امروز به نزدیکی‌های 250 میلیارد تومان رسید که رقم قابل قبولی قلمداد می‌شود. در جریان معاملات امروز 10 درصد از سهام دارویی کاسپین تأمین در فرابورس عرضه اولیه شد و با واگذاری 9 میلیون سهم از 15 میلیون سهم قابل‌عرضه، هر سهم آن 1320 تومان کشف قیمت شد. قرار است 6 میلیون سهم دیگر به‌صورت آنلاین و بعد از کشف قیمت عرضه شود. این کشف قیمت در حالی انجام شد که قیمت مدنظر اکثر فعالان کمتر از 1000 تومان بود و حداقل قیمت واردشده در سامانه معاملات برای خرید 900 تومان بود. بااین‌حال برخی از فعالان از این کشف قیمت راضی هستند. چراکه از قرار معلوم قیمت مدنظر سهامدار عمده یعنی تیپیکو، 1450 تومان بود. با این کشف قیمت، P/E هر سهم "کاسپین " بیش از 5 مرتبه محاسبه شد اما نسبت P/E گروه 4.2 مرتبه است. بر اساس این گزارش، دارویی کاسپین تأمین دوازدهمین شرکت تازه‌وارد سال جاری بشمار می‌رود.

در بعد اقتصاد جهانی اما شرایط به نحو نامناسبی به‌پیش می‌رود. سازمان کشورهای تولید و صادرکننده نفت، اوپک، در آخرین به‌روزرسانی سایت خود اعلام کرد: هر بشکه سبد نفتی این سازمان، دوشنبه 28 دی‌ماه، نخستین روز کاری بازارهای جهانی در این هفته با یک دلار و 16 سنت کاهش نسبت به قیمت روز جمعه، 23.58 دلار در هر بشکه فروخته شد. به‌این‌ترتیب بار دیگر رکورد کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال 2016 شکست؛ کمترین قیمت سبد نفتی اوپک روز جمعه 25 دی‌ماه برابر با 24.74 دلار ثبت‌شده بود. نفت اوپک سال جدید میلادی را باقیمت 31.79 دلار (4 ژانویه) آغاز کرد که با توجه به آخرین قیمت آن، طی 2 هفته گذشته 8.21 دلار از ارزش خود را ازدست‌داده است. به نقل از بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی با توجه به ضعف گسترش اقتصادی چین و افزایش پیش‌بینی‌ها برای عرضه خارج از اوپک، برآورد خود از میزان تقاضای جهانی نفت برای سال 2016 را کاهش داد. درحالی‌که عرضه غیراوپک در سال 2016 قرار است روزانه 600 هزار بشکه کاهش یابد، بازگشت ایران می‌تواند این فضای خالی را پر کند. درنتیجه، بازارهای جهانی باعرضه مازاد روزانه 1.5 میلیون بشکه در نیمه اول سال مواجه خواهند شد.

مشاور اقتصاد صنعتی آژانس بین‌المللی انرژی با اعلام اینکه قیمت‌ها کمتر از این نیز خواهد شد اضافه کرد: «درحالی‌که سرعت پر شدن ذخایر نفتی در نیمه دوم سال کاهش‌یافته و عرضه از سوی تولیدکنندگان غیر اوپک نیز سقوط کرده است، بااین‌حال بازار نفت در عرضه مازاد می‌تواند غرق شود.» به نقل از رویترز، صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه با اشاره به کاهش شدید تجارت چین و قیمت ضعیف کالاها که در حال وارد آوردن فشار بر برزیل و دیگر بازارهای نوظهور است، پیش‌بینی‌های خود از رشد اقتصاد جهانی را برای سومین بار در طی کمتر از یک سال گذشته کاهش داد. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که اقتصاد جهان در سال‌های 2016 و 2017 به ترتیب 3.4 و 3.6 درصد رشد خواهد کرد که رشد هر دو سال 0.2 درصد کمتر از برآوردهای انجام‌شده در اکتبر سال گذشته است. صندوق گفته سیاست‌گذاران کشورهای مختلف باید راه‌هایی را برای افزایش تقاضا در کوتاه‌مدت موردتوجه قرار دهند. گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول در مورد پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی در شرایطی منتشر می‌شود که بازارهای مالی به دلیل نگرانی‌ها از افت رشد اقتصادی چین و کاهش قیمت نفت دچار آشفتگی شده‌اند. صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی قبلی خود از رشد اقتصادی چین در سال‌های 2016 و 2017 را در رقم‌های 6.3 و 6 درصد بدون تغییر حفظ کرده است. این رقم‌ها نشان‌دهنده کاهش شدید رشد اقتصادی چین نسبت به رشد 7.3 درصدی و 6.9 درصدی سال‌های 2014 و 2015 است؛ اما صندوق گفته که کند شدن شدیدتر تقاضا در چین همچنان ریسکی برای رشد اقتصاد جهانی است و اینکه واردات و صادرات ضعیف‌تر از حد انتظار این کشور تأثیر شدیدی بر دیگر بازارهای نوظهور و صادرکنندگان کالا دارد.

اخبار وضعیت عمومی اقتصاد:

علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: برای رشد 8 درصدی نیازمند 750 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داخلی و 90 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی هستیم. اقتصاد نفتی ایران بیمار است و اجرای برجام مسیر بخش خصوصی را هموار می‌کند. وی با اشاره به اینکه برنامه‌های جامعی برای اصلاح مالیات بر ارزش‌افزوده وجود دارد، گفت: در این خصوص قانونی به دولت تقدیم کرده‌ایم تا سامانه فروش مکانیزه را برای خرده‌فروشی‌ها ایجاد کنیم. با کمک اتاق اصناف کشور در کمیسیون تخصصی دولت این موضوع تکمیل و اصلاح‌شده و در مرحله تقدیم به دولت و نهایتاً مجلس قرار دارد. بر این اساس تمام واحدهای فروش مکانیزه خواهند بود و از ماشین فروش استفاده می‌کنند. ماشین فروش تنها به یک حساب بانکی و همزمان به سیستم مالیاتی وصل است. تمام هزینه‌های اجرای این سیستم مالیاتی را خود ما می‌پذیریم. تمامی کسانی که در این سامانه قرار می‌گیرند شامل معافیت‌های مالیاتی می‌شوند و ما امیدواریم با اجرای این قانون و استقرار این سامانه در واحدهای فروش امور مربوط به مالیات بر ارزش‌افزوده را تکمیل کنیم. دریافت مالیات بر ارزش‌افزوده به‌صورت یادشده درواقع دوستدار تولید خواهد بود و فشار مالیات را بر دوش بخش‌های تولیدی برمی‌دارد.

ولی‌الله افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اولویت‌های سازمان توسعه تجارت پس از برجام گفت: یکی از برنامه‌های ما دعوت از کشورهایی که قبلاً نیز با آن‌ها همکاری داشته‌ایم برای سرمایه‌گذاری و تأمین نیازهای کشور و توسعه صادرات و زیرساخت‌ها است. وی افزود: قرار گرفتن در زنجیره تولید جهانی نیز از دیگر اولویت‌های ما است و باید از کشورهایی که توان اقتصادی بالایی دارند دعوت کنیم که ایران را جزئی از زنجیره تولید بین‌المللی خودشان قرار دهند و در ایران سرمایه‌گذاری کرده و با این روش صادرات را افزایش دهیم. موضوع دیگری که جز اولویت‌های ما پس از برجام است استفاده از کشورهای مختلف برای فاینانس کردن پروژه‌ها و طرح‌ها است که باید بانک‌های خارجی را ترغیب کنیم که منابع مالی را به ما اختصاص دهند و بازپرداخت آن را در زمان طولانی از ما دریافت نماید. وی بابیان اینکه ثبات نسبی ارز باید درگرو حمایت از صادرات و تولید باشد گفت: یکسان‌سازی نرخ ارز در شش ماه آینده باید در دستور کار قرار دارد.

ولی‌الله سیف رییس‌کل بانک مرکزی گفت: ثبات نرخ ارز می‌بایست برای ایجاد ثبات در فضای اقتصادی کشور مدنظر قرار گیرد. وی از آرامش در بازار پول نیز سخن گفت و ادامه داد: وجود مؤسسات غیرمجاز مالی و اعتباری ثبات بازار پولی کشور را مختل کرده است لذا با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط برای پایان کار این مؤسسات اقداماتی جدی مدنظر گرفته‌شده است همچنین یکی از لازمه‌های تحقق این امر همراهی تمام فعالین اقتصادی می‌باشد. با تقویت شرایط نظام بانکی کشور امیدواریم فضا به نحوی مهیا شود که نرخ سود بانکی با استفاده از منطق‌های بانکی به یک دامنه منطقی برسد. در حال حاضر نرخ سود بین‌بانکی از 29.5 درصد به 19.5 درصد کاهش‌یافته است و امیدواریم این روند نزولی ادامه یابد تا به یک دامنه منطقی برسد که تحقق آن نیازمند درک شرایط بازار است. وی از پارازیت‌های منفی و مخل نیز یادکرد و گفت: وجود صرافی‌های غیرمجاز در سطح کشور موجب ایجاد اخلال در نظام پولی و مالی کشور شده است که می‌بایست توقف آن‌ها در دستور کار قرار بگیرد که نهایتاً منجر به نرخ سود باثبات در حدود نرخ تورم می‌شود. رئیس بانک مرکزی در پایان گفت: نظام بانکی کشور همچون سال‌های گذشته تماماً دولتی نیست و اکثر بانک‌ها به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل‌شده‌اند که در فضای به وجود آمده پساتحریم باید برای ارتقای کارایی خود تلاش کنند.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، بازار بین‌بانکی ریالی یکی از اجزای بازار پول و یکی از روش‌های تأمین مالی بانکی است که امکان معاملات بین بانک‌های عضو را فراهم آورده و تلاش می‌کند تا بانک‌ها از طریق به‌کارگیری منابع مازاد یکدیگر نیازهای کوتاه‌مدت خود را برطرف کرده و کمتر به منابع بانک مرکزی اتکا کنند. بدیهی است تحت شرایط فوق انتظار می‌رود روابط مالی میان بانک‌ها و بانک مرکزی بهبودیافته و آمار اضافه برداشت بانک‌ها نزد بانک مرکزی کاهش یابد در سال جاری با مدیریت بانک مرکزی نرخ سود بازار بین‌بانکی ریالی از 29 درصد در ابتدای سال جاری به 21.5 درصد در اواخر آذرماه کاهش یافت‌، بر این اساس تداوم و ثبات نرخ مزبور در دستور کار این بانک قرار دارد. مداخله بانک مرکزی در بازار بین‌بانکی ریالی به‌منظور تحقق دو نقش خود است: الف: ایفای نقش آخرین وام‌دهنده The lender of last resort ب: تثبیت نرخ سود هدف بانک مرکزی سیاست پولی خود را از طریق بازار بین‌بانکی برای کنترل و هدایت نرخ سود در بازار بین‌بانکی سیاست‌گذاری کرده و همسو با اهداف کلان اقتصادی به اجرا می‌گذارد؛ لذا هدف عملیاتی بانک مرکزی مدیریت نقدینگی سیستم بانکی در راستای تحقق سیاست‌های پولی است. بانک مرکزی نرخ تصریحی بهره بانکی را تحت عنوان «دامنه نرخ سود» یا «کریدور نرخ سود» به‌عنوان قسمتی از عملیات بازار بین‌بانکی ریالی در دست بررسی دارد. هدف از تعیین دامنه نرخ سود در بازار بین‌بانکی ریالی، استفاده از یک ابزار سیاستی برای بهبود کارکرد چارچوب سیاست پولی Monetary policy ازجمله مدیریت بهینه نقدینگی می‌باشد. به دلیل فقدان ابزارهای مالی قابل معامله در بازار بین‌بانکی ریالی (که بیانگر عدم وجود انواع اوراق بهادار در پرتفوی دارایی‌های سیستم بانکی کشور است)، امکان مداخله مؤثر بانک مرکزی جهت راهبری نرخ سود بازار بین‌بانکی ریالی در دامنه مربوط فراهم نیست. لذا یکی دیگر از اقدامات بانک مرکزی معرفی و به‌کارگیری ابزارهای نوین مالی در این بازار (همانند قرارداد‌های REPO قبولی بازخرید Repurchase agreement) است. با عملیاتی کردن ابزارهای مالی نوین ریسک‌های موجود در بازار و احتمال نکول معاملات کاهش‌یافته و درنتیجه شفافیت در بازار نیز افزایش خواهد یافت.

صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: انتظار داریم با توجه به اجرایی شدن برجام و اقدامات انجام‌شده و افزایش دارایی‌های بانک مرکزی تا پایان سال عرضه ارز بیشتر شود و با توجه به اجرایی شدن برجام پیش‌بینی می‌کنیم نرخ‌های آینده ارز باثبات‌تر باشد. وی با اشاره به اینکه ساماندهی بازار ارز آزاد کشور را از سال 93 آغاز کردیم گفت: برخورد با صرافی‌های غیرمجاز بر اساس اجرای کامل مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافی‌ها علاوه بر تهران در شهرستان‌ها هم استمرار خواهد داشت تا زمانی که هیچ صرافی غیرمجاز در کشور فعالیت نکند. اسامی صرافی‌های غیرمجاز را داریم اما اقدامات با جدول زمانی انجام‌شده در تعامل با سازمان تعزیرات و نیروی انتظامی است. در مرحله بعدی با صرافی‌هایی که مجوز دارند اما بر اساس مقررات بانک مرکزی فعالیت نمی‌کنند و یا در خارج از محل استقرار خود خریدوفروش ارز می‌کنند برخورد خواهیم کرد. برای نخستین بار در تاریخ فعالیت بانک مرکزی مقررات ناظر بر عملیات صرافی بانک‌ها تهیه و ابلاغ و اجرایی شد و این قانون با همکاری سازمان تعزیرات و نیروی انتظامی انجام می‌شود. صرافی‌های غیرمجاز و دلالان در نوسانات نرخ ارز نقش دارند و با ساماندهی آنان این نوسانات کاهش می‌یابد و به ثبات می‌رسد.

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: بانک شهر برای فروش قسطی مسکن اعلام آمادگی کرده است که البته تفاهم‌نامه آن هنوز امضا نشده است. وی در پاسخ به این پرسش که کارمزد مدنظر این بانک برای طرح مذکور چه رقمی است، تصریح کرد: توافق درصدی نکرده‌ایم اما مطمئناً کارمزد این طرح بین 2 تا 3 درصد خواهد بود. وی با یادآوری این‌که فروش قسطی مسکن سال گذشته مطرح شد، گفت: به دنبال این بودند که به‌صورت لیزینگ با مجوز بانک مرکزی این کار را انجام دهند که در ادامه دیدند نیازی به این مجوز نیست. برای تضمین خریدار و فروشنده نیاز به کارگزار معتمد بود که بهترین آن بانک مسکن بود که البته سایر بانک‌ها نیز می‌توانند به‌عنوان کارگزار عمل کنند. بانک مسکن در این زمینه اشتباه کرده و عدد 100 میلیون تومان را با کارمزد 6 درصدی مطرح کرد. وی با تأکید بر این‌که فروش قسطی مسکن باید با کارمزد 2 درصد اجرایی شود که مطمئنم بانک‌های خصوصی با کارمزد پایین‌تری این کار را انجام می‌دهند، گفت: مخاطب این برنامه خریداران با درآمد بالا هستند و باید ماهانه 3 میلیون تومان پرداخت کنند.

حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در رابطه با وضعیت بازار مسکن در دی‌ماه گفت: در دی‌ماه نسبت به آبان و آذرماه شاهد مقداری افزایش حجم معاملات بودیم که این افزایش بین هشت‌تا 10 درصد نسبت به آبان و آذر بوده است و امید داریم که این روند افزایشی تا پایان سال ادامه پیدا کند. وی در رابطه با وضعیت بازار مسکن بعد از اجرای برجام نیز گفت: مطمئناً بعد از اجرای برجام با یک رونق اقتصادی مواجه خواهیم بود و اجرایی شدن برجام برای بازار مسکن هم بی‌تأثیر نخواهد بود و می‌تواند سرعت خروج از رکود بازار مسکن را نیز افزایش دهد و ما خیز خروج از رکود را با سرعت بیشتر طی می‌کنیم. عقبایی در رابطه با وضعیت بازار مسکن تا پایان سال گفت: بنابراین تا قبل از سال جدید یعنی تا پایان سال ما تقریباً باثبات قیمت‌ها مواجه خواهیم بود و اتفاق خاصی تا پایان امسال در حوزه خریدوفروش به‌ویژه قیمت‌ها رخ نخواهد داد، اما امکان اینکه حجم معاملات مسکن افزایش پیدا کند وجود دارد.

اخبار مربوط به بورس‌ها:

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس تهران، عصر روز دوشنبه 28 دی‌ماه، جمعی از سرمایه‌گذاران فرانسوی حاضر در ایران با بورس تهران و جایگاه صنعت دارویی آشنا شدند. در این نشست روح‌الله حسینی مقدم معاون ناشران و اعضا بورس تهران ضمن معرفی بورس تهران، پتانسیل‌های صنعت دارویی بورس را ارائه کرد. حسینی مقدم ضمن اشاره به پذیرش 27 شرکت دارویی در بورس تهران افزود: این صنعت بیشتر از 3 میلیارد دلار از ارزش بازار را در اختیار دارد و هشتمین صنعت بزرگ بورس تهران می‌باشد. این صنعت در 9 ماهه گذشته رشد بیش از 20 درصد را در شاخص صنعت تجربه کرده است، درحالی‌که شاخص کل کاهش حدود 2 درصد را نشان می‌دهد. این شرکت‌ها ازنظر شفافیت و افشای اطلاعات در وضعیت مناسبی قرار دارند.

علی پناهی معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران با اشاره به فراهم بودن تمام زیرساخت‌های معاملاتی و نظارتی برای آغاز معاملات بازار مشتقه ارز، گفت: با تصویب نهایی شورای عالی بورس، ظرف یک هفته شاهد ثبت نخستین معاملات آتی ارز در بورس کالا خواهیم بود. با توجه به فقدان بازاری برای پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز برای فعالان اقتصادی و بازاری که بتواند در بحث سرمایه‌گذاری خارجی و تسهیل مبادلات بین‌المللی تأثیرگذار باشد، شورای عالی بورس کلیات راه‌اندازی بازار مشتقه ارز را به تصویب رسانده است که به نظر می‌رسد با اجرایی شدن برجام، لزوم آغاز به کار این بازار بیش از گذشته احساس می‌شود. او با اشاره به اینکه بازاری برای پوشش نوسانات ارز در تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید نیز پیش‌بینی‌شده است گفت: بورس کالای ایران طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر با تشکیل کارگروه‌های فنی درون‌سازمانی و همچنین تعامل و مذاکرات با فعالان بازار به‌ویژه کارگزاران، صرافی‌ها و بانک‌ها همه جوانب را برای آغاز به کار بازار مشتقه ارز در نظر گرفته است تا معاملات آتی ارز بدون کوچک‌ترین تردیدی امکان راه‌اندازی پیدا کند. معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران افزود: با توجه به نشست‌های برگزارشده به نظر می‌رسد که علاوه بر کارگزاران، بسیاری از معامله گران و بازیگران بازار ارز نیز با نحوه معاملات قراردادهای آتی و بسترهای معاملاتی بورس کالای ایران آشنایی مناسب داشته باشند که به‌این‌ترتیب امکان راه‌اندازی این بازار در کمترین زمان و بدون وجود مانعی خاص وجود دارد.

اخبار مرتبط با شرکت‌ها و صنایع:

وزیر نفت فرمول جدید را تلفیقی از قیمت‌های داخلی و هاب‌های گازی اروپا و آمریکا دانست و گفت: باقیمت‌های فعلی نفت و گاز، قیمت گاز پتروشیمی 8.5 تا 9 سنت خواهد بود و فرمول جدید از سال 95 اعمال خواهد شد. بدیهی است که با تغییر قیمت نفت و گاز در بازارهای جهانی قیمت خوراک پتروشیمی‌ها نیز بر اساس فرمول تغییر خواهد کرد و بالا یا پایین خواهد رفت. وزیر نفت همچنین این نکته را نیز تائید کرده است که قیمت خوراک پتروشیمی‌ها تا پایان سال جاری 13 سنت باقی خواهد ماند و از سال آینده محاسبه قیمت خوراک با فرمول جدید اجرایی خواهد شد

محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از اصول مورد تأکید برای قراردادهای جدید خودروی با شرکت‌های خارجی مشارکت سرمایه‌گذاری مستقیم و حداقل 50 - 50 و در برخی موارد بیش از 50 درصد توسط طرف خارجی است. علاوه بر این تعهد صادرات حداقل یک‌سوم تولیدات، افزایش کیفیت محصولات، انطباق محصولات با حوزه آلایندگی و همچنین همکاری مهندسی برای طراحی خودروهای جدید نیز در همه قراردادها باید لحاظ شود. وی با اشاره به توافق ایران‌خودرو با شرکت بزرگ خودروساز آلمانی دایملر گفت: در جریان دیدار با مدیران یک شرکت آلمانی توافق اولیه برای 3 مشارکت جدید حاصل و قرار است تا دو ماه آینده به مرحله امضا برسد. در این مذاکرات چارچوب‌هایی مبنی بر استفاده از سهم 39 درصدی، 49 درصدی و 51 درصدی طرف‌های خارجی از مشارکت با شرکت‌های داخلی درزمینهٔ تولید خودروی تجاری مطرح شد.

صالحی نیا معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: روز گذشته قرارداد جوینت ونچری در حوزه خودرو به امضا رسید که بسیار خوب بود. قرارداد جوینت ونچر آینده در راستای پررنگ شدن نقش زنجیره تأمین و به‌کارگیری فناوری‌ها در بازارهای مشترک است. تلاش ما این است تا با تمرکز بر بازارهای مشترک، محصولاتی در سطح بین‌المللی ارائه دهیم. صالحی نیا با اشاره به نهایی شدن قرارداد پژو گفت: این قرارداد هفته آینده به امضا می‌رسد و بعدازآن قرارداد رنو هم در دست تدوین است. وی با اشاره به فروش پارس‌خودرو به رنو گفت: این شرکت فروشی نیست اما قرار است یکی از سایت‌های سایپا (بندرو یا پارس‌خودرو) برای تولید در اختیار رنو قرار بگیرد.

دکترعبدالهی اصل مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: در نامه‌ای خطاب به مدیران عامل همه شرکت‌های دارویی اعم از داروسازی، ثبت‌کننده، واردکننده و تک‌نسخه‌ای و همچنین شرکت‌ها و نمایندگان و دفاتر علمی شرکت‌های دارویی بین‌المللی اعلام کرده‌ایم در راستای کاهش قیمت داروهای وارداتی و تسهیل در ثبت داروها توسط شرکت‌های اصلی، در نظر داریم تأمین داروهای وارداتی موردنیاز کشور را به فراخوان بگذاریم. وی ازجمله شروط موردنظر جهت شرکت در فراخوان را مشمولیت تمامی داروهای وارداتی و تولید داخل تحت لیسانس طبق آمارنامه دارویی شش‌ماهه 94 کشور، با توجه به لزوم قیمت اعلامی برای تعداد موردنیاز حداقل دو ماه و حداکثر شش ماه سال برشمرد. وی بابیان اینکه شرکت‌های LH و MAH ثبت‌شده در ایران باقیمت 20 درصد بالاتر از حداقل قیمت اعلام‌شده سایر شرکت‌ها، در اولویت هستند ازجمله دیگر شروط حضور در این فراخوان را صرفاً تأمین دارو از منابع ثبت‌شده در فهرست منابع ثبتی اداره کل دارو در وب‌سایت سازمان غذا و دارو عنوان کرد. توان مالی تأمین داروی موردنظر توسط شرکت متقاضی و ارائه برنامه دقیق و شفاف توسط آن‌ها و الزام به شرکت در فراخوان و ارائه قیمت و برنامه واردات داروهای مربوط به خود توسط شرکت‌های ثبت‌کننده (دارای IRC) داروهای یادشده لازم است. همچنین با آگاهی به اینکه در صورت عدم اعلام قیمت این قبیل شرکت‌ها در فراخوان، ادامه فعالیت در شرایط پایین‌تر بودن قیمت نسبت به سایر شرکت‌ها خواهد بود و این موضوع از ضوابط دیگری است که از سوی حاضران در فراخوان باید رعایت شود.

اخبار سیاسی و تعاملات بین‌المللی:

دکتر روحانی رییس‌جمهور مشکل اصلی امروز را بیکاری، رکود و نبود رونق توصیف کرد و افزود: دولت باید از بدهی‌های خود خارج شود. دولت بدحساب باید به دولت خوش‌حساب تبدیل شود. باید مسئله بدهکاری و طلبکاری دولت و بخش خصوصی پیمانکاران در این دولت تسویه شود و ما این هدف را در بودجه امسال پیش‌بینی کرده‌ایم. امروز شاهد آلودگی هوا هستیم. گفته بودند 10 صبح سرکار بیایید هرچند ما تخلف کردیم. این معنایش این است که ما مشکل زیست‌محیطی داریم. با شعار مشکلات زیست‌محیطی حل نمی‌شود. با دعای تنها هم حل نخواهد شد که دعا آن‌وقت مستجاب می‌شود که همه تلاش کنیم و برای رفع آن کمک کنیم و تا مشکل صنعت ما، سوخت استانداردمان حل نشود هوای پاک به شهرهای ما آیا برمی‌گردد؟ همه باید به صحنه بیایند. دولت وظایفی به عهده دارد و مردم هم همچنین. بنده درگذشته گفتم که اقتصاد تا زمانی که دست دولت باشد مشکلاتش حل نخواهد شد، می‌دانم که چقدر سخت است وزرا بنگاه‌ها را ول کنند (خنده)، اما باید تلاش و کوشش کنیم. باید بخش خصوصی به میدان بیاید و اقتصاد دست مردم سپرده شود. وی بابیان "باید سرمایه و تکنولوژی به کشور بیاید و بازار جدیدی برای تولیدمان ایجاد کنیم " تصریح کرد: باید تکنولوژی‌های جدید را به میدان بیاوریم، با تکنولوژ‌ی‌های قدیمی نمی‌توان در بازار رقابت کرد، به‌جای تصدی‌گری خرید خدمت کنیم. مردم بهتر از ما می‌توانند مدرسه بسازند و بچه‌ها را آموزش دهند. دولت قدم‌به‌قدم باید از اقتصاد به نفع بخش غیردولتی عقب‌نشینی کند تا مسائل حل‌وفصل شود.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، شرکت‌های مهم خارجی هم‌اکنون با فراهم شدن زمینه در تلاش هستند وارد بازار ایران شوند و بتوانند در این کشور ۸۰ میلیونی سرمایه‌گذاری کنند. این گزارش به شرکت‌هایی که به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند اشاره کرد و نوشت، ایرباس یکی از شرکت‌هایی است که قرار است در ایران سرمایه‌گذاری کند. طبق این گزارش، وزیر حمل‌ونقل ایران اعلام کرده است که این کشور قصد دارد در توافقی به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار به قیمت فروشگاه، ۱۱۴ هواپیمای مسافربری از ایرباس خریداری کند. ایرباس روز شنبه اعلام کرد که هنوز مذاکرات تجاری با ایران برگزار نکرده است. شرکت بعدی «آئودی» است که رویترز دراین‌باره می‌نویسد، شرکت خودروسازی آلمانی «آئودی» اعلام کرده است که نمایندگان این کشور به ایران سفرکرده‌اند تا درباره واردکنندگان احتمالی با مقامات تهران گفت‌وگو کنند و این برای اولین بار است که آئودی قصد ورود به ایران را دارد. کامرتس‌بانک، وام‌دهنده شماره دو آلمان اعلام کرده است که احتمال بازگشت به ایران را بررسی می‌کند و این در حالی است که کمتر از یک سال پیش موافقت کرد به دلیل آنچه که نقض تحریم‌های ایران خوانده‌شده بود، مبلغ ۱.۴۵ میلیارد دلار به مقامات آمریکایی جریمه پرداخت کند. سخنگوی شرکت آئودی روز دوشنبه بدون بیان جزئیات بیشتری گفت، نمایندگان برند آئودی، متعلق به شرکت فولکس‌واگن در حال حاضر برای مذاکره با واردکنندگان احتمالی در ایران به سر می‌برند تا چشم‌انداز تجارت با این کشور را موردبررسی قرار دهند. وی افزود: «پتانسیل رو به رشدی برای خودروهای لوکس (در بازار ایران) وجود دارد.» وی خاطرنشان کرد که آئودی تاکنون هیچ‌گاه با ایران همکاری تجاری نداشته است. زمانی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در سال 1979 رابطه ایران با بازارهای بین‌المللی کاهش یافت، آئودی هنوز به‌عنوان یک برند شناخته‌شده در بازار خودروهای لوکس ظهور نکرده بود. شرکت دایملر، رقیب آئودی نیز روز دوشنبه اعلام کرد، بخش خودروهای باری این شرکت تفاهم‌نامه‌هایی با شرکت‌های ایران‌خودرو دیزل و گروه ماموت به امضا رسانده است. سخنگوی شرکت بی ام دبلیو، تولیدکننده خودروهای لوکس نیز گفت، هرگونه ورود بیشتر به بازار ایران «بستگی به تحولات سیاسی و اقتصادی خواهد داشت.»

به نقل از رویترز، وزیر خارجه اسپانیا از مذاکره‌ایران و اسپانیا در مورد احداث یک پالایشگاه متعلق به ایران در جبل‌الطارق خبر داد. خوزه مانوئل گارسیا مارگالو گفت امیدوار است که این پالایشگاه که در بخش جنوبی شهر الگسیراز توسط شرکت‌های اسپانیایی احداث خواهد شد، نخستین مورد از قراردادهای بی‌شمار میان 2 کشور باشد. وی ادامه داد پالایشگاه ایران در الگسیراز فرصت‌های شغلی در این منطقه را که بالاترین نرخ بیکاری در اسپانیا را دارد، افزایش خواهد داد. کاظمی معاون وزیر نفت هفته پیش گفت یک پالایشگاه احتمالی حدود 200 هزار بشکه نفت در روز تسویه خواهد کرد که تقریباً با ظرفیت کنونی جبل‌الطارق- سن روک، بزرگ‌ترین پالایشگاه اسپانیا متعلق به شرکت سپسا برابری می‌کند.

به نقل از رویترز، بانک صادرات و واردات کره جنوبی امروز از برنامه خود برای امضای یک توافق 5.5 میلیارد دلاری با بانک مرکزی ایران برای حمایت مالی از شرکت‌های کره‌ای فعال در ایران خبر داد. این بانک دولتی کره‌ای تأکید کرد این قرارداد در سه‌ماهه نخست سال جاری نهایی خواهد شد و هدف از آن حمایت از قراردادهایی است که شرکت‌های کره‌ای در حوزه‌های نیرو، فولاد و ساخت‌وساز در ایران می‌بندند. یکی از اهداف این اقدام، حمایت از شرکت‌های کره‌ای در ایران در شرایطی است که تقاضا برای محصولات و خدمات کره جنوبی در بازارهای جهانی و به‌خصوص چین کاهش‌یافته است.

بر اساس اعلام سایت رسمی دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC)، تمامی مدیران، شرکت‌های گروه و کلیه کشتی‌های ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از لیست تحریم‌ها خارج شدند. کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مجموعه شرکت‌های گروه از سپتامبر 2008 تاکنون در 22 نوبت تحت تحریم دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) قرار گرفت که 20 مورد آن پس از تصویب قطعنامه 1929 و از ابتدای تیرماه 1389 بوده است. علاوه بر این از ابتدای سال 1390 تاکنون OFAC 13 تحریم و دو بخشنامه علیه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران صادر و اعمال کرد که درمجموع (OFAC) تابه‌حال 132 شرکت و 16 نفر از مدیران کشتیرانی را تحریم کرد.

عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران اظهار داشت: از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادیم و روز گذشته بانک مرکزی آلمان مجوز فعالیت شعبه بانک ملی در هامبورگ را صادر کرد. پول بلوکه‌شده شعبه بانک ملی در آلمان با این مجوز فعالیت، آزاد شد و از طرف دیگر محدودیت نقل‌وانتقال پول شعبه بانک در دوبی هم برداشته شد. به گفته وی اقدامات لازم برای آغاز به کار شعبه لندن بانک ملی انجام‌شده و فقط منتظر دریافت مجوز از دولت انگلیس هستیم. محدودیت فعالیت میر بیزینس بانک ملی در مسکو نیز برداشته شد و در آینده نزدیک فعالیت همه شعب بانک ملی در خارج از کشور فعال می‌شود. همتی با اشاره به انجام مذاکرات با بانک‌های خارجی برای ایجاد کارگزاری، گفت: برای راه‌اندازی کارگزاری به توافق رسیدیم. بانک ملی 17 مجموعه در خارج از کشور دارد که برای ارائه خدمات به فعالان اقتصادی آماده می‌شوند.

علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مراحل عقد قرارداد برای ساخت دو نیروگاه هسته‌ای با همکاری چین انجام‌شده و در سفر رئیس‌جمهوری چین به تهران یکی از موضوع‌های موردبررسی خواهد بود. برخی کشورهای اروپایی و آسیایی ازجمله چین، ژاپن و کره جنوبی آماده همکاری هستند و شرایط با قبل تفاوت کرده است. دو نیروگاه هزار مگاواتی با هزینه بالغ‌بر ٣٠٠ هزار میلیارد ریال اولین پروژه نیروگاهی ما بعد از نیروگاه بوشهر است که کلنگ آن در بهمن‌ماه به زمین زده می‌شود. وی افزود: پروژه‌های بعدی ما نیروگاه‌های کوچک صد مگاواتی است که اولین قرارداد آن در مراحل اولیه است و پس از توافق نهایی با طرف چینی منعقد می‌شود. جانمایی این دو نیروگاهی که چینی‌ها قرار است بسازند در سواحل مکران نزدیک چابهار است.

علی نورزاد معاون وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست با مسئولان یک شرکت اتریشی فعال درزمینهٔ هوشمندسازی حمل‌ونقل در شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: شرکت یادشده از مشارکت در پروژه‌های زیرساخت حمل‌ونقل ایران استقبال کرد. نورزاد چشم‌انداز توسعه راه‌های ایران در سال 2025 را 15 هزار کیلومتر راه‌آهن، 70 هزار کیلومتر بزرگراه و پنج هزار کیلومتر آزادراه دانست و از آمادگی این شرکت یادشده برای سرمایه‌گذاری خارجی در بیش از دو هزار کیلومتر راه‌آهن و بیش از یک هزار کیلومتر آزادراه خبر داد. نماینده شرکت اتریشی نیز مهم‌ترین فعالیت این شرکت را در حوزه هوشمند سازی حمل‌ونقل ذکر کرد و فعالیت‌های شرکت را در سه زمینه هوشمندسازی ارتباط بین لوکوموتیو و مرکز کنترل قطار، هوشمندسازی جاده درزمینهٔ اخذ عوارض، کنترل سرعت و کنترل ترافیک درون‌شهری و ارتباطات امن بین جاده و مراکز کنترل در شرایط اضطراری ذکر کرد. وی آمادگی و علاقه شرکت متبوعش را برای هوشمند سازی راه‌آهن سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان اعلام کرد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: خوشبختانه بخشی از مشکلات زیرساختی برای صادرات مواد غذایی ایران به کشور روسیه پشت سر گذاشته‌شده است به‌طوری‌که در حال حاضر کشور روسیه برای 25 شرکت ایرانی مجوز صادرات به کشور خود صادر کرده است که شامل 19 شرکت شیلاتی، 4 شرکت لبنی و 2 شرکت بخش طیوراست. همچنین وزیر کشاورزی روسیه گفت: پیشنهاد کاهش تعرفه واردات پسته، خرما، انگور خشک، کلم بروکلی و گل‌کلم از ایران به روسیه به کمیسیون مجمع اقتصادی اوراسیا ارائه شد.

وزیر نیرو در خصوص مذاکراتی که برای سرمایه‌گذاری هندی‌ها در ایران صورت گرفت، گفت: علاوه بر صحبت‌هایی که بر روی توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و ظرفیت‌های دو کشور در این زمینه شد، وزیر هند از تمایل کشورش برای سرمایه‌گذاری در توسعه بندر چابهار و سرمایه‌گذاری در صنعت راه‌آهن ایران خبر داد و بنده نیز به نمایندگی از دولت، علاقه‌مندی دولت ایران را در این خصوص به ایشان ابلاغ کردم و قرار شد در روزهای آینده هیئتی از کشور هند برای مذاکره در خصوص سرمایه‌گذاری در بندر چابهار و صنعت راه‌آهن ایران به کشور ما سفر کند و نشست‌هایی با وزیر و مسئولان وزارتخانه راه و شهرسازی داشته باشند.

شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین این هفته نخستین سفر دوره‌ای خود را به خاورمیانه آغاز کرد و امروز وارد ریاض شد. وی بعداً به ایران و مصر سفر خواهد کرد. اتفاقی نیست که حضور رئیس‌جمهور چین در ایران یک هفته پس از اجرای رسمی برجام صورت می‌گیرد. برجام شمشیری دو لبه برای روابط ایران و چین است. از یک‌سو، لغو تحریم‌ها راه را برای روابط عمیق‌تر هموار می‌کند، بی‌آنکه پکن مجبور باشد با احتمال مجازات بین‌المللی روبرو باشد. به همین علت، چین به‌سرعت کوشید تا از توافق هسته‌ای استفاده و روابط اقتصادی و نظامی خود را با تهران تقویت کند. از دیگر سو، اما چین تنها کشوری نیست که از دسترسی جدید به بازارهای ایران استفاده کند. به‌بیان‌دیگر، پکن ممکن است جایگاه ممتاز خود را با ورود شرکت‌های اروپایی به ایران از دست بدهد.

نخست‌وزیر انگلستان در تماس تلفنی با دکتر حسن روحانی رییس‌جمهور، اظهار داشت: همه طرفین باید به تعهدات خود تحت برجام عمل کنند و انگلستان قطعاً این کار را انجام خواهد داد. وی همچنین به‌ضرورت تحرکی جدی در روابط همه‌جانبه ایران و انگلستان اشاره کرد و گفت: انگلستان آماده است تا تمامی تخصص و تجربیات مالی و بانکی و اقتصادی خود را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دهد و بی‌تردید افزایش رفت‌وآمد میان مقام‌های ارشد دو کشور می‌تواند به تقویت این همکاری‌ها و روابط دو کشور کمک کند. اطمینان می‌دهم که خواهان روابط بهتر میان دو کشور هستیم. اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که توسعه بیش‌ازپیش روابط دو کشور را ضروری می‌سازد و ما باید رایزنی‌های خود را در عرصه منطقه‌ای نیز تقویت کنیم. نخست‌وزیر انگلستان همچنین گفت به‌زودی بخش صدور ویزا در سفارت لندن در تهران فعال خواهد شد.

خلاصه اطلاعات و ارقام معاملات:

مجموع معاملات صورت گرفته در بازار سرمایه (با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک) در روز جاری به مبلغ 379.7 میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی 59.1 میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک) 38.4 میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده‌ امروز در بورس اوراق بهادار تهران به مبلغ 229.7 میلیارد تومان و در فرابورس به مبلغ 150 میلیارد تومان رسید که معامله بلوکی اوراق مشارکت شهرداری شیراز با 16.4 میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و عرضه اولیه داروسازی کاسپین تأمین با 19.8 میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه بانک با 30.7 میلیارد تومان و گروه خودرو با 20.9 میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار 999 واحد، شاخص قیمت 386 واحد و شاخص فرابورس 11 واحد افزایش داشتند. شاخص کل بورس تهران با رشد امروز خود به عدد 66118 واحد و شاخص قیمت به 25557 واحد رسید. مخابرات ایران با 120 واحد بیشترین اثر مثبت و بانک خاورمیانه با 13 واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان:

امروز از میان 32 نماد باز این صنعت، 25 نماد (و 1 نماد حق تقدم) با حجم معاملاتی معادل 6389 هزار سهم و ارزش معاملاتی برابر با 12214 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفتند. ارزش معاملات روز جاری نسبت به‌روز قبل رشد خوبی داشت ولیکن همچنان بسیار نازل است. از میان نمادهای معامله‌شده و بر پایه قیمت‌های پایانی 8 نماد مثبت، 1 نماد بدون تغییر و مابقی نمادها یکپارچه منفی بودند. سیمان دورود با 696 هزار سهم به ارزش 4309 میلیون ریال حدود 35 درصد ارزش معاملات و سیمان شرق با 1144 هزار سهم به ارزش 1066 میلیون ریال معادل 9% ارزش معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود اختصاص دادند. 7 نماد سیمان اردبیل، بجنورد، اصفهان، صوفیان، فارس، ایلام و نی‌ریز امروز شاهد انجام معاملاتی نبودند. امروز نماد سیمان شاهرود پس از تعدیل سود سال جاری بازگشایی و نماد سیمان دورود در پایان معاملات به‌منظور برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده با موضوع افزایش سرمایه متوقف شد. نماد حق تقدم سیمان شرق نیز به‌منظور عرضه حق تقدم‌های استفاده‌نشده این شرکت بازگشایی گردید.

فضای عمومی حاکم بر معاملات نمادهای لیدر صنعت سیمان، امروز بسیار بهتر از روز گذشته بود. ارزش معاملات به حدود 290 میلیون تومان بالغ شد که همچنان مبلغ بسیاری نازلی است. هر سنه نماد به‌طور متعادل مورد معامله قرار گرفتند و شاهد تشکیل صف خرید و یا فروش نیز نبودند.

تغییرات سهامداران بالای ۱% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فن‌آوری بورس تهران، در روز گذشت‍ه تنها در نماد سیمان هرمزگان شرکت سرمایه‌گذاری امید و در نمادسیمان خزر 1 شخص حقیقی خریدار سهام بوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24