Bourse24 Ads 235

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 215
تبلیغ بورس24

از پایان فروردین ماه و قیمت هایی نزدیک به ١٨٠٠ تومان در هر کیلوگرم ، تاکنون شاهد کاهش ممتد قیمت ها بوده ایم یعنی این رشد نرخ را می توان اولین افزایش قیمت مهم در ٣ ماه و نیم گذشته به شمار آورد که قطعاً رخداد بزرگی در بازار فولاد به شمار می آید...

پرش میلگرد!

بورس24 :بالاخره پس از چند ماه شاهد رشد قیمت ها در بازار فولاد بودیم تا نهایتاً بهای میلگرد حتی تا نزدیکی 50 تومان در هر کیلوگرم نیز رشد کند. این رخداد را باید بسیار جدی ارزیابی کرد زیرا همان گونه که بارها به آن اشاره کردیم بازار فولاد مستعد رشد نرخ بوده یعنی می توان این افزایش قیمت روز شنبه را تنها گام اول رشد نرخ ها در بازار فولاد به شمار آورده بنابراین احتمال افزایش ادامه دار قیمت ها در دورنمای بازار چندان دور از ذهن نخواهد بود. از سوی دیگر ممکن است روند افزایشی نرخ ها با وقفه هایی رو به رو شود ولی این رشد قیمت تازه حرکت خود را آغاز کرده بنابراین با فراز و فرودهایی ادامه خواهد یافت.

از پایان فروردین ماه و قیمت هایی نزدیک به 1800 تومان در هر کیلوگرم ، تاکنون شاهد کاهش ممتد قیمت ها بوده ایم یعنی این رشد نرخ را می توان اولین افزایش قیمت مهم در 3 ماه و نیم گذشته به شمار آورد که قطعاً رخداد بزرگی در بازار فولاد به شمار می آید. از سوی دیگر روند افزایشی قیمت ها پس از بازار میلگرد به بازار شمش و تیرآهن نیز سرایت کرده بنابراین از هم اکنون می توان به رشد بهای ورق و پروفیل نیز در بازار فولاد امیدوار بود. البته برخی از فعالان بازار این اقدام یعنی رشد قیمت ها را هیجانی توصیف کرده و سایر فعالان بازار را به رفتاری منطقی دعوت کردند اما مشخص نیست که دقیقاً چه آینده ای پیش روی بازار فولاد خواهد بود هرچند که باید قیمت ها افزایش یابد زیرا این روند قیمتی با واقعیت های بازار فولاد همخوانی ندارد.

در معاملات روز شنبه در بازار فولاد در ابتدای روز شاهد کاهش قیمت ها بودیم تا جایی که افت نرخ ها حتی از هفته گذشته نیز شتاب بیشتری را نشان داد ولی در اواسط روز با افزایش قیمت میلگرد از سوی برخی از کارخانجات کوچک و متوسط ، جهت گیری جدیدی به بازار تزریق شد که البته افزایش قیمت شمش را دلیل اصلی آن دانسته اند. این در حالی بود که سایر تولیدکنندگان و عرضه کنندگان نیز از این روند کلی تبعیت کرده تا جایی که به رغم کاهش قیمت ها در ابتدای روز به صورت رسمی ، با افزایش نرخ بازار روز شنبه به کار خود پایان داد.

نکته مهم را باید عدم اعلام قیمت از سوی اغلب کانال های فروش دانست زیرا قیمت های اعلام شده نیز از صحت کافی برخوردار نبوده و قابل استناد نمی باشد. از سوی دیگر عدم اعلام نرخ باعث خواهد شد تا بازار شرایط مساعدتری برای افزایش نرخ داشته باشد یعنی روند صعودی قیمت ها تسهیل شده و ابهام ایجاد شده نیز به تزریق جو افزایشی در بازار منجر خواهد شد. در هر حال با توجه به عدم ارائه گسترده قیمت ها و موردی شدن آن ها از درج نرخ در جدول قیمتی روز شنبه معذوریم.

نکته جالب توجه را باید میل غالب بازار به رشد نرخ ها دانست زیرا شواهدی از وجود جذابیت رشد قیمت در سایر بازارهای فولادی نیز در زیر پوست بازار در جریان است هرچند که برای اظهارنظر قاطع باید تا پایان روز یکشنبه منتظر ماند زیرا شواهد کلی بازار در این زمان هویدا خواهد شد. در هر حال کاهش حجم تولید ، افزایش قیمت تمام شده محصولات ، پایین بودن موجودی انبارها ، افزایش قیمت های جهانی ، میل اقتصاد به رشد قیمت ها که در تورم نیز مشهود است ، وجود تقاضا و حتی احتمال سرایت نقدینگی به بازار فولاد مواردی است که می تواند به ادامه رشد قیمت ها منجر شود اما باز هم به شواهدی متقن نیاز داریم که هنوز محقق نشده است.

سایر رسانه ها:

صادرات محصولات فولادی 77 درصد رشد کرد/ اصفهانی‌ها پیشتاز در صادرات

آمارهای گمرک در چهار ماه ابتدایی امسال نشان می‌دهد صنعت فولاد توانسته در این مدت با رساندن حجم صادرات محصولات خود به بالای 2 میلیون تن، نسبت به مدت مشابه سال قبل 77 درصد رشد صادرات را تجربه کند.

به گزارشخبرگزاری فارساز اصفهان، گسترش رکود در کشور در سال‌های اخیر موجب شده که اغلب صنایع کشور از روی ناچاری در ظرفیت‌های پایین به تولید خود ادامه دهند. از دید کارشناسان اقتصادی، یکی از دلایل عمده رکود در کشور، کاهش قیمت نفت، افزایش هزینه‌های دولت، کاهش سهم عمران و سرمایه‌گذاری در بودجه و نهایتاً کاهش شدید تقاضای مؤثر داخلی است.

اتفاقی که با افزایش هزینه‌های خانوار در عین تثبیت یا کاهش درآمدهای آن اتفاق افتاده و نتیجه آن فاصله، کاهش قدرت خرید جامعه در کالاهای بادوام و کاهش نرخ پس‌انداز در کل اقتصاد است.

به‌ گونه‌ای که بر اساس آمار اعلامی مرکز آمار، شکاف هزینه و درآمد خانوار در سال 94 به 1.7 میلیون تومان و به نفع هزینه‌ها افزایش‌ یافته و این عدد نشان می‌دهد خانوار ایرانی به‌ طور متوسط ماهانه 1.7 میلیون از پس‌انداز بلندمدت خود را صرف امور جاری کرده و توانایی چندانی برای خرید کالاهای بادوام نظیر مسکن، خودرو و لوازم‌ خانگی ندارند.

صادرات به‌ عنوان راه‌حل خروج از رکود

در چنین حالتی، نسخه رکودزدای کارشناسان اقتصادی تمرکز بر صادرات و استفاده از تقاضای خارجی برای رفع مشکل مازاد عرضه است. سیاستی که بارها از سوی کشورهای در حال‌ توسعه مورد استفاده قرار گرفته و اقتصاد شکوفای شرق آسیا از نمونه‌های موفق آن محسوب می‌شود.

افزایش صادرات برای صنایع ایرانی به دلایل متعددی از جمله یکسان نبودن نرخ ارز، قطع ارتباطات بانکی، از دست رفتن سهم بازار در سال‌های تحریم و بهای تمام‌ شده زیاد تولیدات داخلی اقدامی بسیار سخت بوده و به‌ راحتی قابل‌ دسترسی نیست اما با همه این شرایط، دولت و بخش خصوصی در سال‌های اخیر تمرکز خود را به توسعه این امر اختصاص داده و بعضاً در برخی محصولات شاهد افزایش آمار صادرات هستیم.

*عزم صنعت برای تحقق اقتصاد مقاومتی

در فصل بهار و در وضعیتی که هنوز بسیاری از تحریم‌ها پابرجاست و بدعهدی و کارشکنی طرف غربی در بسیاری از تعاملات اقتصادی و سیاسی ادامه دارد برخی صنایع کشور توانسته‌اند با حفظ تولید و اشتغال خود و با اتکا به توان داخلی، صادرات خود را افزایش دهند و آمارهای منتشر شده از میزان صادرات کشور در سال جاری نیز گواهی بر بهبود عملکرد صاحبان صنایع در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» است.

آمارهای گمرک در چهار ماه ابتدایی امسال نشان می‌دهد صنعت فولاد توانسته در این مدت، نمونه موفقی از توسعه صادرات را به نمایش گذاشته و رساندن حجم صادرات محصولات خود به بالای 2 میلیون تن، نسبت به مدت مشابه سال قبل 77 درصد رشد صادرات را تجربه کند.

بر اساس برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامه صادرات فولاد ایران در سال جاری معادل 6 میلیون تن پیش‌بینی‌ شده که با عملکرد کنونی، تحقق آن تقریباً قطعی به نظر می‌رسد.

بر اساس این آمارها، وضعیت صادرات در تیرماه نسبت به ماه‌های قبل بهبود یافته و فولادسازان توانسته‌اند در این ماه، بیش از 520 هزار تن فولاد صادر کنند. آمار تیرماه سال جاری در قیاس با مدت مشابه سال قبل 86 درصد رشد را نشان می‌دهد که بالاتر از رشد میانگین کل سال و به معنای صعودی بودن روند صادرات است.

*اصفهانی‌ها پیشتاز در صادرات

بررسی‌ها نشان می‌دهند در این دوره نیز فولاد مبارکه موفق به کسب رتبه اول صادرات در کشور شده است. این بنگاه موفق شده در 4 ماهه ابتدایی امسال بالغ‌بر 797 هزار تن محصولات فولادی صادر کند که در قیاس با 392 هزار تن مدت مشابه سال قبل، 103 درصد رشد را نشان می‌دهد. از نظر ارزش ریالی نیز صادرات این شرکت 52 درصد افزایش‌ یافته است.

شرکت ذوب‌آهن اصفهان نیز در این دوره عملکرد موفقی در حوزه صادرات از خود به‌ جای گذاشته و 214 هزار تن انواع میلگرد و تیرآهن را صادر کرد.

فولاد هرمزگان نیز دیگر واحد موفق در صادرات فولاد در 4 ماه ابتدای سال است که صادرات وزنی این بنگاه 77 درصد و ارزش آن نیز 43 درصد رشد داشته و این شرکت با توجه به موقعیت جغرافیایی خود و سیاست‌های مجموعه فولاد مبارکه توانسته رکورد مناسبی در این بخش از خود برجای گذارد.

در تیرماه بیشترین افزایش صادرات در فولاد خراسان با 2 هزار درصد رشد ثبت‌شده و در همین مدت فولاد مبارکه نیز توانسته صادرات ماهانه خود را نسبت به تیرماه سال قبل 136 درصد در وزن و 90 درصد در ارزش افزایش دهد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24