Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

آمریکا برای اعمال تحریم مالی جهان شمول علیه ایران هیچ نیازی به همراهی هیچ دولت دیگری ندارد! یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: آمریکا برای اعمال تحریم های مالی علیه ایران روی دلار یا هر ارز دیگری نیازی به حتی یک دست خط هم از اروپا ندارد، چه برسد به قانون یا همراهی عملی...!

پاسخ یک کارشناس اقتصادی به سوال خبرگزاری مهر درباره ادامه برجام با همراهی کشورهای اروپایی

مهر: یک کارشناس اقتصادی گفت: آمریکا برای اعمال تحریم های مالی علیه ایران روی دلار یا هر ارز دیگری نیازی به حتی یک دست خط هم از اروپا ندارد چه برسد به قانون یا همراهی عملی. 

کاوه تقوی، دکترای مدیریت مالی در گفتگویی در پاسخ به این سوال که آیا به لحاظ فنی، ادامه برجام با همراهی کشورهای اروپایی ممکن است، گفت: حقیقت ان است که آمریکا برای اعمال سراسری تحریم های مالی علیه ایران روی دلار یا هر ارز دیگری از جمله یورو نیازی به حتی یک دست خط از دولت های اروپایی ندارد چه برسد به قانون یا همراهی عملی.

تقوی در درباره اینکه آیا در بعد مالی - که تیزترین بخش تحریم های آمریکاست - امکان ادامه برجام با تکیه بر اروپایی ها ممکن است، اظهار کرد: مکانیسم تحریم آمریکا به این صورت است: هر نهادی که به یک عضو لیست تحریمی آمریکا در فقره «اس دی ان لیست» خدمت مالی برساند، از چرخه دلار حذف می‌ شود، و اگر بخواهد وصل شود ناچار از پذیرش جریمه سنگین است.

وی ادامه داد: این موضوع قبل و بعد از برجام بارها تکرار شده است و دولت های اروپایی هرگز کوچکترین دفاعی از بانک های موجود در خاکشان در مقابل این رویه نکرده اند. چون نمی توانند دفاعی کنند.

وی ادامه داد: این موضوع نه فقط درباره اروپا بلکه درباره سایر دولت ها نیز صادق است. آمریکا برای اعمال تحریم مالی جهانشمول علیه ایران هیچ نیازی- تاکید می کنم-به همراهی هیچ دولت دیگری ندارد.

تقوی گفت: این حقیقت ناشی از نسبت عظیم تامین مالی و انتقال جهان به دلار است که به مراتب بیش از نسبت اقتصاد آمریکا به کل اقتصاد دنیاست. هیچ بانک معتبر یا نیمه معتبری بین دسترسی به بیش از ۸۰ درصد از تراکنش های سوئیفت و تجارت حداکثر ۶۰ میلیارد دلاری با ایران، دومی را انتخاب نمی کند. بخصوص آن که آمریکا بارها با جریمه بانک های مختلف با اعداد بسیار بزرگ، تلخی مجازات را در جان بانک ها نشانده است.

این کارشناس ارشد مالی تصریح کرد: برجام بدون آمریکا معنای اجرایی ندارد.

وی گفت: در تحریم کاتسا، با رفتن بخش مهمی از اقتصاد ایران به مراتب دستور اجرایی تحریم های تروریستی، یا در موارد شدیدتر از کاتسا، تروریست خطاب شدن بعضی نهادها، جریمه بانک خدمت رسان به اعضای لیست تحریمی موصوف، نه قطع شدن از دلار بلکه انتقال خود بانک خدمت رسان به اس دی ان لیست است. درست مثل سرطان، مثل سیاهچاله ای که همه چیز را ببلعد.

وی تصریح کرد: دولت باید برجام با اروپا را فراموش کند.

تقوی گفت: در وضعیت «حدّی»، شرایطی قابل تصور است که اروپا در ایران سرمایه گذاری کند و عواید خود را ببرد و ما از دریافت عواید از پروژه نفتی داخل خاک خودمان هم محروم باشیم. سایه‌ای از این حقیقت در سال ۹۱ و در پروژه های نفتی مشترک با اروپایی ها قابل رصد است.

این کارشناس ارشد مالی درباره راه حل این موضوع گفت: ایجاد روابط پولی پایدار با کشورهای همسایه و مقاصد اصلی مصارف ارز ایران، تنها راه حل است.

«چرا تحریم های مالی آمریکا کشورهای اروپایی را به زحمت می اندازد ولی ممکن است روابط مالی ایران را با همسایه ها یا مقاصد ارزی اصلی قطع نکند؟»، شاکری در پاسخ به این سوال اظهار کرد:بدلایل بسیار مثل جغرافیا و سهولت قاچاق، در هم تنیدگی جمعیتی، تراز بودن یا قابل تراز شدن مبادلات ارزی با همسایگان یا مقاصد اصلی مصرف ارزی، امریکا نمی تواند روابط مالی ایران با همسایه ها را قطع کند.

وی توضیح داد: این حقایق نه ناشی از قدرت همسایگان بلکه ناشی از حقیقت جغرافیا است. آمریکا هم با فهم همین حقیقت از زمستان ۹۵ به جای تلاش برای تخریب روابط پولی ایران مثلا با کشورهای اروپایی کوشید روابط ارزی ایران را با چین، هند و ترکیه تخریب کند.

تقوی ادامه داد: متاسفانه در روزگاری که بانک مرکزی باید مانع از این تخریب می شد مسئولان محترم کارهای دیگری را مهمتر می پنداشتند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بزرگترین ریسک تصور امکان ادامه حیات برجام با تکیه بر اروپا، آن است که اروپایی ها امتیازی را که نمی‌ توانند بدهند با هزینه گزاف به ما خواهند فروخت.

منبع: مهر 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24