سرمایه بر باد رفته! عصر ایران - قیمت دلار در بازار ارز تهران روز دوشنبه بیستم فروردین ماه ١٣٩٧ از مرز ۶ هزار تومان عبور کرد و صف های دراز برای خرید دلار و دیگر ارزهای خارجی همچنان در مقابل صرافی های مرکز شهر برقرار است. عده ای از ما بهتران! حتی زمزمه دلار ٧ هزار تومانی تا پایان ماه و دلار ١٠ هزار تومانی تا پایان سال را سر می دهند. بالاخره آنهایی که زحمت کشیده و از ساعت ۴ - ۵ صبح مقابل صرافی ها رفته و اسم نوشته و در صف ایستاده و با هزار زحمت دلار و یورو و... خریده اند، باید در ازای زحمت شان سودی ببرند و آنهایی که کاهلی کرده و به این صف ها نپیوسته اند و یا به زد و بند و رانتی دسترسی ندارند و از همه مهم تر ریالی ته جیب شان نیست که آن را تبدیل به دلار و ارز خارجی کنند، چشم شان کور و دنده شان نرم باید کل زندگی و دارایی شان را که نتیجه سال ها زحمت و عرق ریختن است، یک شبه بر باد رفته ببینند...

عصر ایران - قیمت دلار در بازار ارز تهران روز دوشنبه بیستم فروردین ماه 1397 از مرز 6 هزار تومان عبور کرد و صف های دراز برای خرید دلار و دیگر ارزهای خارجی همچنان در مقابل صرافی های مرکز شهر برقرار است.
عده ای از ما بهتران! حتی زمزمه دلار 7 هزار تومانی تا پایان ماه و دلار 10 هزار تومانی تا پایان سال را سر می دهند.
شکر خدا! اوضاع دارد به سمتی می رود که خریداران دلار طی هفتههای اخیر ضرر نکنند و آب در دلشان تکان نخورد! چون پیش از نوروز 97 گفته شد بیش از 20 میلیارد دلار ارز خانگی در گاو صندوق ها نگهداری می شود و اخیرا یک نماینده مجلس از خروج 30 میلیارد دلاری ارز از کشور طی ماه های گذشته خبر داده است.
بالاخره آنهایی که زحمت کشیده و از ساعت 4 - 5 صبح مقابل صرافی ها رفته و اسم نوشته و در صف ایستاده و با هزار زحمت دلار و یورو و... خریده اند، باید در ازای زحمت شان سودی ببرند و آنهایی که کاهلی کرده و به این صف ها نپیوسته اند و یا به زد و بند و رانتی دسترسی ندارند و از همه مهم تر ریالی ته جیب شان نیست که آن را تبدیل به دلار و ارز خارجی کنند، "چشم شان کور و دنده شان نرم" باید کل زندگی و دارایی شان را که نتیجه سال ها زحمت و عرق ریختن است، یک شبه بر باد رفته ببینند.
عقربه های اقتصاد دارد به نفع اغنیا و رانت بازان میچرخد؛ بالاخره به هیچ وجه حتی به قیمت ذلیل شدن ارزش پول ملی نباید ریالی از سرمایه از ما بهتران و انباشت کنندگان دلار کم شود، الباقی قضایا بالاخره یک جوری قابل رفع و رجوع است!
مردم هم عادت می کنند؛ زمانی دلار 4 هزار تومانی تابو بود که الحمدلله! با عبور از این مرز این تابو شکست و چشم همه به دلار 5 هزاری روشن شد. بعد از تعطیلات عید این تابو و مرز روانی هم شکست و امروز به دلار 6 هزار تومانی سلام کردیم و خواستهمان بازگشت دلار به همان مرز 5 هزار تومان شد و فردا روزی هم اگر دلار 7 هزار تومان شد خواسته مان بازگشت به رقم 6 هزار تومان خواهد شد و این قصه همچنان می تواند ادامه یابد به شرطی که تامین کننده منافع اغنیا و ارزداران باشد!
اصلا چرا نباید همه عقربه های خود را با ساعت از ما بهتران و خریداران و سرمایه گذاران روی دلار تنظیم کنند! بالاخره آنها یا با عقل معاش بیشتر از زمانه جلوترند یا به رانتهای اطلاعاتی خاصی دسترسی دارند که زمان دقیق و درست خرید و فروش را جلوتر از همه به آنها اعلام می کند!
کمتر از 3 ماه پیش بود که حسن روحانی در مصاحبه زنده تلویزیونی با رضا رشید پور به مردم وعده فروکش التهاب بازار ارز و کاهش قیمت ها در ماه های بهمن و اسفند سال گذشته را داد و رییس جمهوری و رییس بانک مرکزی با هشدار دادن به مردم درباره خریدن دلار از کنترل بازار طی روزها و هفته های آتی و حتی زیان دیدن کسانی که دلار خریده اند خبر داده بودند.
مصاحبه رشیدپور با روحانی در بهمن ماه 96
اما طی 2-3 ماه گذشته نه تنها کسانی که دلار خریدند و در گاو صندوق های منزل شان انباشتند ضرر نکردند، بلکه در 4 ماه گذشته به طور میانگین قیمت دلار بیش از 40 درصد افزایش یافت و ارزش پول ملی در برابر آن به همین میزان کاهش یافت.
آنهایی که دلار خریدند بدون هیچ کار و زحمتی و فقط به قیمت سحرخیزی و صف ایستادن در همین 4 ماه 40 درصد سود کردند و آنهایی که به اظهارات رییس جمهوری و رییس بانک مرکزی اعتماد کردند به همین میزان زیان دیدند.
یک چهره رسانه ای امروز در صفحه توییتر خود درباره کاهش 40 درصدی ارزش ریال در برابر دلار در 4 ماه گذشته – به طور متوسط هر ماه 10 درصد – با کنایه نوشته است: " کاش کاهش 40 درصدی ارزش پول ملی ظرف 4 ماه به اندازه حرکات موزون دختربچه ها با دختران خیابان انقلاب اهمیت داشت. انگار مسئولان ثروتشان را تبدیل به دلار کرده اند و چند میلیون ته حساب هم ارزش ناراحتی ندارد که اینقدر خونسردند."
حالا دولتمردان انتظار دارند مردم از این پس در قبال اظهارات و سخنان آنها چه واکنشی داشته باشند؟ به حرف های "باد هوای" آنها اعتماد کرده و ضرر کنند ویا وقعی نگذارند و کار خودشان را انجام دهند؟!
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.