بورس 24: شرکت «فولاد کاوه جنوب کیش» با سرمایه اسمی 3.2 همتی، در بازار بورس تهران بالغ بر 23.5 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. ظرف مدت سه سال اخیر، مارکت کپ این مجموعه فولادی تقریبا 50% رشد داشته و از 15.8 به 23.5 همت رسیده است.

بورس24 : شرکت «فولاد کاوه جنوب کیش» با سرمایه اسمی 3.2 همتی، در بازار بورس تهران بالغ بر 23.5 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است. ظرف مدت سه سال اخیر، مارکت کپ این مجموعه فولادی تقریبا 50% رشد داشته و از 15.8 به 23.5 همت رسیده است.
صورت های مالی دوره 9 ماهه منتهی به آذر 1403 «کاوه» مانده حساب سود انباشته را در سطح 5.7 هزار میلیارد تومان نشان می دهد؛ تقریبا 2.57 همت بیشتر از سرمایه اسمی. در مباحث ارزش گذاری، حساب سود انباشته را نوعی منبع تامین مالی داخلی می خوانند؛ چرا که هر زمان که تیم مدیریتی و سهامداران اقدام کنند، منابع نهفته در این حساب به سرمایه اسمی منتقل شده و سپس می توان از آن با هدف بهبود و تقویت فعالیت های عملیاتی و یا سرمایه گذاری در پروژه های اقتصادی استفاده کرد.
در صورت جریانات نقدی 9 ماهه «کاوه»، سرفصل خالص وجوه نقد عملیاتی (CFO) در سطح مثبت 3.6 هزار میلیارد تومان گزارش شده که خب! گویای وضعیت مطلوب نقدینگی در شرکت است. از طرفی حجم منابع صرف شده به منظور تحصیل دارایی های ثابت مشهود جدید نیز نسبت به دوره مشابه رشد داشته و از 1.27 به 1.41 هزار میلیارد تومان رسیده است.
در نتیجه این رویداد، نه تنها جریانات درآمدی و سودآوری بیزینس تثبیت شده، بلکه حاشیه سود عملیاتی نیز به مرور زمان بهبود خواهد یافت؛ چرا که تحصیل دارایی های جدید و جایگزینی آنها با دارایی های قدیمی با بهبود راندمان عملیات رابطه مستقیم دارد.
مجموع خالص وجوه نقد صرف شده در فعالیت های سرمایه گذاری که آن را CIO می نامیم، در سطح 1.39 همت گزارش شده است. از آنجایی که CFO نسبت به CIO بزرگتر است؛ بنابراین وجوه نقد آزاد (FCF) در فولاد کاوه در سطح مثبت 2.26 هزار میلیارد تومان محاسبه می شود که خب! گویای پتانسیل بالای شرکت در سرمایه گذاری این منابع در فعالیت های عملیاتی و یا پروژه های اقتصادی است! عملا دست مدیریت «کاوه» باز است که بهترین پلن با بیشترین ارزش افزوده را برای سهامداران انتخاب و اجرا کند.
پرواضح است که در این شرایط تورمی، استقراض از سیستم بانکی، ارزان ترین نوع تامین مالی است. تیم مالی فولاد «کاوه جنوب کیش» نیز با علم بر این موضوع، در این مدت 9 ماهه اقدام به اخذ تسهیلاتی به ارزش 7.62 هزار میلیارد تومان کرده است! تسهیلاتی که با پول های امروز وارد چرخه عملیاتی و مالی شرکت شده و با پول های ارزانتر فردا بازپرداخت خواهد شد!! مسلما این رویداد تاثیر مثبتی بر پتانسیل درآمدی و سودآوری شرکت داشته است!
در ضمن، در سایه هزینه مالی ایجاد شده، رقم سود مشمول مالیات نیز کمتر شده و بدین ترتیب، با کاهش جریان خروجی از بابت مالیات، تراز نقدینگی شرکت در وضعیت بهتری قرار خواهد گرفت.
در بودجه عملیاتی زمستان 1403 رقم درآمدی 8.8 هزار میلیارد تومان را تارگت کرده است. با گذشت دو ماه دی و بهمن وکسب 3.7 همت درآمد، «کاوه» تقریبا 42% از این بودجه را کاور کرده است.
در انتهای بهمن ماه، موجودی انبار محصول استراتژیک «کاوه» یعنی شمش بیلت در سطح 38.781 تن برآورد شده که با احتساب نرخ فروش بهمن ماه یعنی 26.8 میلیون تومان درهر تن، مجموعا 1.04 همت درآمد در انبار شرکت وجود دارد.
اگر رقم درآمد «کاوه» در اسفند ماه را بر مبنای میانگین دو ماه گذشته یعنی 1.8 همت برآورد کنیم، در آخرین ماه دوره 1403 پتانسیل کسب 2.8 الی 3 همت درآمد را دارد:
- درآمد نهفته در انبار: 1.04 همت
- درآمد عادی اسفند ماه: 1.8 همت
بنابراین در یک سناریو معقول، ارزش درآمدهای زمستان «کاوه» در سطح 6.5 همت برآورد می شود و این یعنی تقریبا 75% از بودجه به احتمال زیاد، کاور خواهد شد.
توجه فرمایید که نرخ فروش داخلی شمش بیلت در بودجه زمستانه در سطح 26.3 میلیون تومان برآورد شده؛ حال آن که در بهمن ماه هر تن از این محصول به نرخ 26.8 میلیون تومان معامله شده!
همچنین نرخ فروش صادراتی بهمن ماه نیز نسبت به بودجه برآوردی بالاتر بوده و این یعنی انحراف مثبت در نرخ فروش که تاثیر مثبتی بر توان سودسازی «کاوه» خواهد داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.