از بحث مذاکرات که گذر کنیم، به نظر بازار به اصلاح، استراحت و دستبهدست شدنهای روزهای ابتدایی هفته نیاز داشت. چراکه اگر قرار است بازار با ثبات و دوام بیشتری حرکت کند، ایجاد چنین دستاندازها و منفیهایی برای روند پیش رو مفید و موثر خواهد بود و اتفاقا فرصتهای جذابی را برای جریان پول بیرون بازار فراهم کرده و آنها را درگیر خواهد کرد.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات سومین روز کاری هفته را با افزایش جدی تقاضا (18 همت صف خرید در پیشگشایش و 13 همت در گشایش) برگرفته از خبرهای مثبتی که از عصر روز یکشنبه مخابره شده بود، آغاز کرد و در یک روز طلایی و به لطف سوییچ شدن مذاکرات از وضعیت غیرمستقیم روی حالت مستقیم، شاهد سبزپوش شدن 90 درصد از نمادها و جهش 2.6 درصدی شاخص کل بودیم که البته فملی با گشایش خود سهم موثری در این رشد داشت و دماسنج اصلی بازار را در آستانه شکست سقف سه میلیون و 187 هزار واحدی قرار داد. ارزش معاملات تحت تاثیر عدم پاسخ فروشندگان به 9 همت صف تقاضا، رشد چندانی نسبت به بازار یکشنبه نداشت و حوالی 12 همت گزارش شد و رکود ورود نقدینگی به بازار با تزریق 5.4 همت پول توسط سهامداران حقیقی شکسته شد. لازم به ذکر است، در دو روز ابتدایی هفته برخی از معاملهگران از ترس شکست مذاکرات حدود 3.9 همت پول از بازار خارج کردنده بودند اما روز گذشته مبلغی بالاتر از پول خارج شده به گردونه معاملات بازگشت.
در مذاکرات پیشین، عموما بازار به پیشواز اتفاقات مثبت میرفت اما از دور سوم که خروجی مذاکرات دلگرمکننده نبود و جریان خبری احتمال شکست مذاکرات را افزایش داده بود، رفتار بازار هم تغییر کرد و پیش از نشست روز یکشنبه، بازار تا بیخ شکست مذاکرات پیش رفت و حالا طبیعی است که یک حرکت چکشی افزایشی داشته باشیم و دستکم سهمها به سقفهای اخیر بازگردند. ظاهرا فضای نشستها از آنچه در تصورات بود، بهتر پیش رفته؛ این موضوع را از لبخند ملیح عراقچی در مصاحبه بعد از مذاکره میتوان متوجه شد. (هر چند که آنچه بیان میشود مبهم و گنگ است و در ظاهر اطلاعات خاص و مهمی دستگیر سهامداران نمیشود ... !)
این یعنی توافقاتی روی اصول و پایه مذاکرات و درخواست طرفین صورت گرفته که دیدارهای غیرمستقیم تبدیل به رویارویی مستقیم شده است. حتی برخی پا را فراتر گذاشته و معتقدند در جریان نشست روز یکشنبه بر سر موضوع غنیسازی یا توقف کامل آن توافقاتی صورت گرفته و به قول معروف طرفین ماجرا سنگهایشان را واکندهاند و طبیعتا هر چه نشستها بیشتر شود، بلند شدن از پای میز مذاکرات سختتر و دشوارتر خواهد شد و در عین اینکه طولانی شدن مذاکرات شاید چندان جذاب نباشد اما به هر جهت رسیدن به این نقطه که تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی، مذاکره کردن و امتیاز دادن و امتیاز گرفتن (بده و بستان سیاسی و شاید اقتصادی) است، اتفاق و خبر خوبی است.
نکته جالبتر اینکه خبرهای مثبت یکشنبه شب صرفا به موضوع مذاکره ایران و آمریکا خلاصه نمیشد. فراهم شدن مقدمات توافق تجاری آمریکا با چین، زمزمههایی مبنی بر آغاز مذاکرات بین روسیه و اوکراین و دیدار پوتین و زلنسکی در روزهای پایانی هفته، اظهارات مثبت وزارت خارجه قطر درخصوص توافق احتمالی ایران و آمریکا، آزاد شدن اسیر دو تابعیتی صهیونیستی - آمریکایی توسط حماس، زمزمه مذاکرات مستقیم حماس با آمریکا جهت اداره نوار غزه توسط یک نهاد «مستقل و حرفهای» که تضمینکننده آرامش و ثبات مداوم برای سالهای آینده باشد، بازگشت تمام بمبافکنهای رادارگریز B2 ایالات متحده به آمریکا و برخی اخبار ریز و درشت دیگر کافی بود تا بازار روز گذشته هیچ بهانهای برای عقبگرد نداشته باشد. البته انتظار ما این بود که سطح عرضهها کمتر باشد.
از بحث مذاکرات که گذر کنیم، به نظر بازار به اصلاح، استراحت و دستبهدست شدنهای روزهای ابتدایی هفته نیاز داشت. چراکه اگر قرار است بازار با ثبات و دوام بیشتری حرکت کند، ایجاد چنین دستاندازها و منفیهایی برای روند پیش رو مفید و موثر خواهد بود و اتفاقا فرصتهای جذابی را برای جریان پول بیرون بازار فراهم کرده و آنها را درگیر خواهد کرد. از این رو معتقدیم تا ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.