گزارش جدید شامخ ساختمان که برای ماه فروردین منتشر شده است، از رکود جدی در این صنعت خبر میدهد. عدد شاخص کل در این گزارش به 44 رسیده است که با قرار گرفتن زیر مرز تعادلی 50، نشاندهنده کسادی فعالیتهای مختلف در صنعت ساختمان است.

بورس24 : گزارش جدید شامخ ساختمان که برای ماه فروردین منتشر شده است، از رکود جدی در این صنعت خبر میدهد. عدد شاخص کل در این گزارش به 44 رسیده است که با قرار گرفتن زیر مرز تعادلی 50، نشاندهنده کسادی فعالیتهای مختلف در صنعت ساختمان است.
رکود در سفارشات جدید ساختوساز
شاخص میزان سفارشات جدید در فروردین 1404، عدد 44.8 را ثبت کرده است که این رقم بهوضوح رکود در تقاضای ساختوساز را تأیید میکند. کارشناسان اقتصادی میگویند ثبات نسبی قیمت زمین و مسکن در سال گذشته باعث کاهش تمایل مالکین به سفارش ساخت شده و در نتیجه، سازندگان نیز با کاهش فعالیتها و تولید روبرو شدهاند.
فروش پایینتر از سطح تولید
شاخص میزان فروش شرکتهای ساختمانی در فروردینماه عدد 43.5 را نشان میدهد که از رکود سنگینتر در فروش نسبت به ساختوساز حکایت دارد. دلیل اصلی این اختلاف، رشد بیشتر هزینههای ساخت نسبت به قیمت فروش ساختمانها عنوان شده است. هزینههای ساخت در سال گذشته حداقل 30 تا 40 درصد افزایش داشته، در حالی که قیمت فروش تنها حدود 20 درصد رشد کرده است.
تفاوت در رشد هزینه تولید و قیمت فروش
عدم تناسب بین رشد هزینههای تولید و افزایش قیمت فروش به کاهش سودآوری سازندگان منجر شده است. این وضعیت نهتنها تمایل به فعالیت در این بخش را کاهش داده، بلکه خود عامل رکود بیشتر در تولید و فروش ساختمان شده است.
افزایش قیمت مواد اولیه و مصالح ساختمانی
گزارش شامخ صنعتی ساختمان نشان میدهد که شاخص مربوط به قیمت خرید مواد اولیه به 75.6 رسیده است. این رقم حکایت از رشد چشمگیر در هزینههای تولید دارد. تورم ساخت مسکن نیز طی سالهای اخیر میانگینی بیش از 40 درصد داشته و در سال گذشته قیمت فروش مصالح ساختمانی حداقل 30 درصد افزایش پیدا کرده است. متوسط عدد شاخص قیمت فروش مصالح نیز بالای 65 بوده است که نشاندهنده فشار اقتصادی بر تولیدکنندگان مسکن است.
پیشبینی بهبود فعالیتها در اردیبهشتماه
با وجود آنکه فروردینماه شرایط سختی را برای فعالان صنعت ساختمان رقم زده است، اما مولفه انتظارات برای فعالیت شرکتها در ماه آینده، عدد 56.84 را نشان میدهد. این رقم بیانگر پیشبینی فعالان صنعت برای رونق احتمالی در اردیبهشتماه است. رفع محدودیتهای دسترسی به حاملهای انرژی، نوسانات نرخ ارز، کمبود نقدینگی و افزایش هزینههای کالاها و خدمات نقش کلیدی در این روند خواهند داشت.
گزارش شامخ صنعت ساختمان در فروردینماه 1404، تصویری واضح از رکود در بخشهای مختلف این صنعت ارائه داده است. با این حال، پیشبینیها حاکی از بهبود نسبی شرایط در ماههای آتی است؛ هرچند چالشهایی چون تورم ساختوساز، نوسانات نرخ ارز و مشکلات نقدینگی همچنان فشار سنگینی بر این صنعت وارد میکند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.