نکته حائز اهمیت که طی روزهای اخیر هم اشاره شد، این است که از امروز و از اینجا به بعد ماجرا، شاهد مرحلهای تازه در روند بازار خواهیم بود؛ جایی که تمرکز نقدینگی به تدریج از فضای هیجانی فاصله گرفته و به سمت سهامی متمایل میشود که یا از جریان خبری قدرتمندتری برخوردارند، یا گزارشهای مالی ۱۲ ماهه و ماهانه آنها از وزن بنیادی بالاتری حکایت دارد.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : چهارمین روز معاملاتی هفته در بورس تهران با موجی از تقاضا و تشکیل صفهای خرید سنگین به ارزش 9 همت آغاز شد؛ اما خاطره عرضههای قابلتوجه در دقایق پایانی بازار دوشنبه و متعادل شدن برخی از نمادهای کلیدی، باعث شد تا معاملهگران کوتاهمدتی دست به ماشه برای فروش و شناسایی سود باشند. در نتیجه، به محض عبور از دقایق ابتدایی، جدالی تمامعیار میان خریداران و فروشندگان شکل گرفت. این کشمکش باعث شد ارزش معاملات نسبت به روز دوشنبه حدود 23 درصد رشد کند و به بیش از 14.8 همت برسد. در این میان، شاخص کل با اتکا به رشد ابتدای بازار و تحرکات نیمه دوم در برخی از نمادهای بزرگ و موثر، موفق شد از سقف کوتاهمدتی ۳ میلیون و ۱۸۷ هزار واحد عبور کرده و رشد دیگری را (حدود 1.1 درصد) در کارنامه بهاری خود ثبت کند. در انتهای معاملات روز گذشته، 60 درصد از نمادها سبزپوش ماندند و 40 درصد به رنگ سرخ درآمدند. ضمنا تراز نقدینگی حقیقیها اندکی منفی بود و 100 میلیارد تومان از چرخه بازار خارج شد.
بازار بعد از آن دو روز جهنمی ابتدای هفته که از ترس مرگ مذاکرات، خون گریه میکرد، طی دو روز اخیر با شستن اشکهای خود و لبخندی کنار لب از سقف 3,187 هزار واحد عبور کرد. جالب است بدانید که از ابتدای فروردین تا پایان معاملات روز گذشته مجموعا 16.6 همت پول جذب بازار شده و این در شرایطی است که در سالهای 1400 ، 1401 ، 1402 و 1403 به ترتیب 61 - 48 - 40 و 37.5 همت خروج پول رقم خورد.
البته همانطور که انتظار میرفت، میهمانی و جشن حرکت تمامعیار بازار بسیار کوتاه بود. دلیل اصلی این میهمانی کوتاه هم این است که اگرچه دیت چهارم مذاکرات را به سلامت پشت سر گذاشتیم اما به زودی به دیت پنجم و نشست بعدی ایران و آمریکا (احتمالا پس از خاتمه یافتن سفر ترامپ به خاورمیانه) میرسیم و همین مساله باعث شده تا هیجانات بازار زودگذر باشد و کسی ریسکهای پیش رو را فراموش نکند. اتفاقات اخیر نشان داد که در شرایط فعلی و فضای پیچیده و مبهم سیاسی، بهتر است کمی از رفتارهای هیجانی روزمره و دیترید آنهم در بازاری با دامنه نوسان کوچک 3 درصدی فاصله بگیریم و با پختگی و استراتژی منطقیتری در بازار حاضر شویم.
در حوزه سیاسی، پیش از برگزاری نشست چهارم در عمان، فضای خبری بهشدت ملتهب شده بود؛ تا جایی که برخی رسانهها چنان فضاسازی کردند که گمان میرفت طرفین مذاکره احتمالاً در این دور از گفتگوها از میز مذاکره کنار کشیده و شرایط بار دیگر بهسمت تقابل و فضای جنگی سوق پیدا کند. با این حال، اتفاقات اخیر خلاف این تصور را ثابت کرد. در میانه بالاترین سطح از تنشها، پایبندی به اصل مذاکره همچنان مورد تأکید هر دو طرف بود. حتی برخی معتقدند این فضای پرتنش، در واقع گامی مثبت در جهت پیشبرد مذاکرات بوده و طرفین را به یکدیگر نزدیکتر کرده است. بیپرده باید گفت این فضا حتی ما را هم تا حدی نگران کرده بود، اما آنچه در عمل رخ داد، مسیری متفاوت از انتظارات بود.
سیاست، همچون کوه یخی است که تنها بخش کوچکی از آن دیده میشود؛ آنچه ما از بیرون مشاهده میکنیم، تنها نوک ماجراست و عمق واقعی تحولات در پس پرده باقی میماند. بنابراین اتفاقات اخیر یک تلنگر به بسیاری از اهالی بازار بود که معاملات خود را بر اساس جریان خبری و هیجانات زودگذر تنظیم نکنند. حقیقت ماجرا این است که طرفین مذاکرات به تازگی مسیری را آغاز کردهاند که علاوه بر طولانی بودن، پیچ و خم بسیاری دارد و به این راحتی نمیتوان پایان مسیر و تعداد پیچ و خم و دستاندازهای آن را تشخیص داد. بدون تعارف حتی ممکن است در این مسیر بواسطه شدت پیچ و خم، ناگهان ته دره برویم و مذاکره به بنبست برسد؛ شاید هم به نقطه پایانی رسیدم و این جدال چندساله خاتمه یافت ! نمیگوییم همه چیز ختم به خیر و توافق میشود ولی احساس میکنیم طرفین احتیاج دارند که در مسیر توافق قرار بگیرند و این موضوع با وجود تمام چالشها و تنشها پیش خواهد رفت.
نکته حائز اهمیت که طی روزهای اخیر هم اشاره شد، این است که از امروز و از اینجا به بعد ماجرا، شاهد مرحلهای تازه در روند بازار خواهیم بود؛ جایی که تمرکز نقدینگی به تدریج از فضای هیجانی فاصله گرفته و به سمت سهامی متمایل میشود که یا از جریان خبری قدرتمندتری برخوردارند، یا گزارشهای مالی ۱۲ ماهه و ماهانه آنها از وزن بنیادی بالاتری حکایت دارد. در واقع، میتوان گفت ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.