در گفتوگو با بورس 24، حجت میرزایی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در حاشیه نخستین رویداد مشهد اینوکس، از مذاکرات جدی برای واگذاری سهام شرکتهای پتروشیمی اصلی از جمله جم و امیرکبیر به هلدینگ خلیج فارس خبر داد و جزئیات روند فعلی و اهداف این انتقال بزرگ را تشریح کرد...

بورس24 : در گفتوگو با بورس24 ، حجت میرزایی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در حاشیه نخستین رویداد مشهد اینوکس، از مذاکرات جدی برای واگذاری سهام شرکتهای پتروشیمی اصلی از جمله جم و امیرکبیر به هلدینگ خلیج فارس خبر داد و جزئیات روند فعلی و اهداف این انتقال بزرگ را تشریح کرد.
روند مذاکرات واگذاری سهام پتروشیمیها به هلدینگ خلیج فارس
در خصوص مذاکرات اخیر درباره واگذاری سهام شرکتهای پتروشیمی به هلدینگهای تخصصی مانند فارس، لطفاً درباره روند فعلی ماجرا توضیح بفرمایید.
در حال حاضر در مرحله مذاکره و بررسی هستیم؛ هم ما و هم طرف مقابل یعنی مجموعه صندوق بازنشستگی نفت که خود این مجموعه چند شرکت وابسته همچون گروه اهداف و هلدینگ خلیج فارس را دارد. بحث این است که مقصد انتقال سهام کدام یک از این شرکتها یا چه ترکیبی از آنها باشد و شکل واگذاری و ترکیب سهامی که دریافت میشود چگونه باشد. هنوز این موارد قطعی نشدهاند و هر دو طرف در حال بررسی کارشناسی ابعاد مختلف موضوع هستند.
حضور تیمهای تخصصی در بررسی ابعاد واگذاری
آیا تیمهای تخصصی هم درگیر این بررسیها هستند؟
تیمهای کارشناسی حقوقی، مالی و بازار سرمایه هر دو طرف شکل گرفتهاند و روی جنبههای مختلف این واگذاری کار میکنند. از این لحاظ مشکلی وجود ندارد و صرفاً باید ببینیم در نهایت چه ترکیبی از سهام به چه شکلی واگذار میشود. نکته مهم این است که هنوز به جمعبندی قطعی نرسیدهایم، اما موضوع واگذاری سهام به جای سهام دیگر در دستور کار است.
اهداف کلیدی واگذاری سهام به هلدینگها
هدف اصلی شما از انجام این واگذاری چیست؟
دو هدف عمده داریم؛ اول آنکه صندوقهای بازنشستگی، به ویژه صندوق بازنشستگی کشوری و سایر صندوقها و شستا به جای اینکه تعداد زیادی شرکت را بهطور مستقیم مدیریت و کنترل کنند، وارد سهامداری در یک سبد متنوع از شرکتهای پتروشیمی شوند. به این ترتیب از بنگاهداری به سمت سهامداری حرکت میکنیم.
هدف دوم این است که زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی تکمیل شود. بعد از خصوصیسازیهایی که در گذشته انجام شد، شرکتهای پتروشیمی از هم جدا و به صندوقهای مختلف واگذار شدند و این جدایی ضربه سنگینی به بهرهوری و بازدهی اقتصادی این شرکتها وارد کرد. شرکتهای پتروشیمی از یک سازمان صنعتی متشکل و زنجیره ارزش پیوسته جدا شدند و به سمت یک صندوق بازنشستگی پرتاب شدند، ما امیدواریم با این مذاکرات، بخشی از مشکلات ناشی از این تکهتکه شدن را حل کنیم و حداقل بخشی از فرایند تا پایان سال جاری محقق شود.
تمرکز مذاکرات بر پتروشیمی جم و دیگر شرکتهای زیرمجموعه
این واگذاری شامل چه شرکتهایی میشود و آیا همه بنگاهها درگیر این فرایند هستند؟
در حال حاضر بیشتر تمرکز ما روی مجموعه پتروشیمی جم است، البته بانک رفاه امیرکبیر را دارد و تعدادی شرکت دیگر هم مطرح هستند. شستا یا تاپیکو نزدیک به ۲۰ شرکت را مدیریت میکند و هر کدام از این شرکتها در چارچوب حکمرانی شرکتی سهامدار خاص خود را دارند. بنابراین تصمیم برای واگذاری بهصورت یکجا امکانپذیر نیست و باید مورد به مورد بررسی شود.
احتمال نهایی شدن بخشی از واگذاریها تا پایان سال
آیا این موضوع تا پایان سال به نتیجه میرسد؟
امیدواریم و در تلاش هستیم که بخشی از این واگذاریها در سال جاری انجام شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.