ابوالفضل نجار زاده مدیرعامل بانک ملی ایران با حضور در غرفه بورس 24 طی برگزاری نمایشگاه مشهد اینوکس با اشاره به عملکرد این بانک در حوزه مدیریت شرکت های زیرمجموعه ، واگذاری آن ها، چگونگی درآمدزایی ، ارتقا سطح اعتبار، میزان ارایه تسهیلات و... به خبرنگار بورس 24 اظهار داشت: بانک ملی بهعنوان یکی از قدیمیترین نهادهای مالی کشور، وظیفه سنگینی در قبال مشتریان و اقتصاد ملی دارد. بانک ملی در سال مالی ۱۴۰۳ شاهد رشد قابل توجهی بوده و سودآوری بانک با افزایش ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بورس24 : ابوالفضل نجار زاده مدیرعامل بانک ملی ایران با حضور در غرفه بورس24 طی برگزاری نمایشگاه مشهد اینوکس با اشاره به عملکرد این بانک در حوزه مدیریت شرکت های زیرمجموعه ، واگذاری آن ها، چگونگی درآمدزایی ، ارتقا سطح اعتبار، میزان ارایه تسهیلات و... به خبرنگار بورس24 اظهار داشت: بانک ملی بهعنوان یکی از قدیمیترین نهادهای مالی کشور، وظیفه سنگینی در قبال مشتریان و اقتصاد ملی دارد. بانک ملی در سال مالی ۱۴۰۳ شاهد رشد قابل توجهی بوده و سودآوری بانک با افزایش ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود:این رشد، عمدتاً ناشی از بهبود درآمدهای غیرمشاع بهویژه کارمزد خدمات دیجیتال و همچنین کاهش هزینههای عملیاتی بوده است.
واگذاری شرکتهای زیرمجموعه و کارنامه تسهیلاتدهی
نجارزاده گفت:بانک ملی درصدد واگذاری شرکتهایی است که سهامدار آنهاست و در سال گذشته نیز ۵۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشهای مختلف از جمله صنایع کوچک، کشاورزی و مسکن ارائه کرده است.
وی افزود:نسبت کفایت سرمایه بانک به ۹.۵ درصد رسیده که از استانداردهای بینالمللی بالاتر است و این موضوع ثبات مالی بانک را نشان میدهد.
مدیریت ریسک و کاهش مطالبات غیرجاری
وی گفت:بانک ملی موفق شد مطالبات غیرجاری خود را به ۴.۲ درصد از کل تسهیلات کاهش دهد که نشانهای از مدیریت ریسک مؤثر است.
سه محور اصلی توسعه بانک ملی
نجارزاده با اشاره به محورهای توسعه بانک تصریح کرد: بانک در حال توسعه یک پلتفرم دیجیتال جدید است که تا پایان سال ۱۴۰۴ رونمایی خواهد شد و قابلیتهایی چون افتتاح حساب آنلاین، پرداختهای بینالمللی و مدیریت سرمایهگذاری را ارائه میکند.
همچنین برنامهریزی برای افتتاح چهار شعبه جدید در کشورهای همسایه از جمله عراق و ترکیه به منظور تسهیل نقلوانتقالات مالی در دستور کار قرار گرفته است. بانک ملی ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ترجیحی ۱۴ درصد به استارتاپها و SMEها اختصاص داده است.آینده بانکداری در گرو فناوری و نوآوری است و بانک ملی باید خود را با نیازهای نسل جدید هماهنگ سازد.
مقابله با چالشهای اقتصادی
نجارزاده گفت:تورم و نوسانات نرخ ارز بر سودآوری بانک تأثیر گذاشته و بانک با تنظیم نرخ سود سپردهها (۱۸ تا ۲۹ درصد) و تسهیلات (۲۰ تا ۲۲ درصد) سعی در حفظ تعادل دارد.
دیجیتالیسازی و نقش فینتکها
وی افزود:شرکتهای فناوری مالی با ارائه خدمات سریعتر و ارزانتر، فضای رقابتی جدیای ایجاد کردند. بانک ملی هم با سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد تومان در زیرساختهای دیجیتال، در حال تقویت جایگاه خود است.
تسهیلات قرضالحسنه و انرژیهای تجدیدپذیر
نجارزاده بیان کرد:در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲,۵۰۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه برای ازدواج، اشتغال و نیازهای ضروری پرداخت شده، همچنین هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد برای پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص یافته است.
حرکت به سوی بانکداری مدرن
وی گفت:شرکتهای ابزاری بانک باید در قالب یک سوپرمارکت مالی عمل کند و برخی از این شرکتها هنوز ایجاد نشده که باید توسعه یابند.
وی افزود:بانک ملی دستیابی به نسبت کفایت سرمایه ۱۲ درصد تا سال ۱۴۰۸ را به عنوان یکی از اهداف اصلی خود دنبال میکند.
خروج از بنگاهداری و واگذاری داراییها
نجارزاده تصریح کرد: خروج از شرکتهایی که ارتباطی با فعالیت بانک ملی ندارند در اولویت برنامههاست و برای سال جاری باید ۵۰ همت از شرکتها واگذار شود. بخشی از این شرکتها بورسی هستند و برخی دیگر از طریق تامین مالی جمعی واگذار خواهند شد.
وی تاکید کرد: چهار شرکت زیر مجموعه برای واگذاری آماده شدهاند. خروج از بنگاهداری از اولویتهای بانک است و طی دو سال گذشته بالغ بر ۶۰ همت از داراییهای بانک واگذار شده است.
چشمانداز آینده
مدیرعامل بانک ملی گفت:امروز بیش از ۹۰ درصد تامین مالی کشور از طریق نظام بانکی صورت میگیرد و موفقیت بانک ملی در مسیر توسعه و دیجیتالیسازی به سرعت اجرای پروژهها و مدیریت منابع وابسته است. تمرکز بر دیجیتالیسازی و مسئولیت اجتماعی، نشانه تطبیق بانک با نیازهای مدرن و تعهد به توسعه پایدار است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.