ترکیب گزارشهای ماهانه مطلوب با عملکرد سالانه مناسب میتواند واچلیست خوبی برای شناسایی سهام ارزنده در دوران اصلاح پرتفوی فراهم کند. از همین رو توصیه میکنیم در این مقطع حساس و در میان چالشهای سیاسی، نگاه دقیقتری به تحولات کدال داشته باشید؛ چراکه برخی از نمادهایی که در نیمه دوم هفته گذشته در برابر فشار فروش مقاومت کردند و خلاف جریان حرکت بازار ایستادند، دقیقاً به پشتوانه دادههای بنیادی مثبت خود مورد اقبال پولهای هوشمند قرار گرفتند.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات نخستین روز کاری خرداد را با افزایش نسبی تقاضا و سبزپوش شدن 80 درصد از نمادها آغاز کرد اما از همان دقایق ابتدایی به شکل واضحی روشن بود که طرف خریدار انگیزه و انرژی کافی برای اینکه به مانند روزهای پس از مذاکرات قبلی مثبت قوی را تجربه کند، ندارد و لذا از همان دقایق ابتدایی با آشکار شدن ضعف طرف تقاضا، فروشندهها توپ و میدان را به دست گرفتند و با عبور از یکساعت ابتدایی، دستکم نیمی از نمادها سرخپوش شدند اما با گذر از نیمههای بازار و فروکش هیجان اولیهِ معاملهگران کوتاهمدتی و نوسانگیر، رفتهرفته معاملات سر و شکل بهتری گرفت و با رنج مثبت در برخی از نمادهای مورد توجه، 60 درصد بازار به رنگ سبز در آمد. در نهایت، ماحصل معاملات روز شنبه، رشد 0.85 درصدی شاخص کل، افزایش دمای 0.4 درصدی شاخص هموزن و بازگشت 740 میلیارد تومان از پولهای خارجشده به بازار بود. همچنین ارزش معاملات حوالی 13 همت گزارش شد که حدود 10 درصد بیشتر از ارزش معاملات چهارشنبه گذشته است.
بازار خرداد را در حالی آغاز کردهایم که اردیبهشت، ماه بدی برای بازار نبود. البته بازدهی شاخص کل به 1 درصد خلاصه شد و تفاوت چندانی بین نقطه آغازین و پایانی آن نبود اما در شاخص هموزن وضعیت به مراتب بهتر بود و در این دماسنج که ابزار دقیقتری برای نمایش دمای بازار است، شاهد رشد 8.5 درصدی و پیشروی آن تا ارتفاع 955 هزار واحد بودیم. در اردیبهشت اکثر شاخصها بازدهی مثبتی داشتند. 5 گروه خودروسازی، رادیویی، لیزینگ، مواد غذایی و سیمانی به ترتیب از 25 تا 16 درصد بیشترین رشد ماهانه را تجربه کردند و 3 گروه حملونقلی، شیمیایی و فلزات اساسی بازدهی منفی 5 تا 8 درصدی را ثبت کردند. در واقع اگرچه شاخص کل بازدهی چندانی نداشت و در مجموع روزهای پرتلاطم و سختی را پشت سر گذاشتیم اما هموزنیها به رهبری 5 گروه اشاره شده، فضای خوب و قابل قبولی داشتند.
البته با این تحولات و تنشهای سیاسی و سایه ترسی که برقرار است، طبیعتا روزهای آسانی در پیش نیست. با این حال، نمیتوان از عملکرد قابل قبول بازار در روزهای پایانی هفته گذشته چشمپوشی کرد؛ جایی که با ورود قوی حقوقیها و صندوقهای حمایتی، وضعیت بهخوبی کنترل شد و بازار جمعوجور شد. بر اساس برخی خبرها، در اردیبهشتماه، صندوقهای تثبیت و توسعه بازار و گروهی از حقوقیها در سمت فروش فعال بودند، اما در نیمه دوم هفته گذشته با تکیه بر منابع قابل توجه خود، بهطور جدی در سمت خرید فعال شدند و نقشی مؤثر در حمایت از بازار ایفا کردند. با این حال، طبق معمول عملکرد صندوقهای اهرمی چندان دلچسب نبود. حتی در روزهای سهشنبه و چهارشنبه، رد پای برخی از آنها در صفوف فروش برخی از نمادها مشاهده شد ! موضوعی که بار دیگر نقدهایی را متوجه نقش این ابزارها در شرایط بحرانی میکند. به هر جهت خریداران هفته گذشته که تمامعیار پای کار بودند تا بلکه الگویی شوند برای معاملهگرانی که یکپا در صف خرید و پای دیگر در صف فروش دارند و از هیجان آنها میتوان ناترازی برق کشور را جبران کرد ! بگذریم ...
در حوزه سیاسی، پنجمین دور مذاکرات بین ایران و آمریکا روز جمعه مذاکرات برگزار شد. هرچند اختلاف بر سر مسئله غنیسازی همچنان پابرجاست، اما نشست اخیر نتایجی پشت درهای بسته به همراه داشت که نشان میدهد طرفین همچنان پایبند به ادامه گفتوگوها هستند. در این میان، نقش عمان پررنگتر از قبل به چشم میخورد. گویا «بدر ابوسعیدی» پیشنهاداتی را روی میز گذاشته که قرار است در پایتختها بررسی کارشناسی بیشتری روی آنها انجام شود؛ برخی حتی این ابتکار عمل را نقطه عطفی در مسیر مذاکرات میدانند.
در کدال، تاکنون طیفی از شرکتها صورتهای مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر کردهاند، با این حال بخش زیادی از بازار همچنان در انتظار گزارشهای باقیمانده است. واقعاً باید دستمریزاد گفت به آن دسته از ناشرینی که هیچگونه احترامی برای جامعه سهامداری قائل نیستند ! نهاد ناظر هم، علیرغم تمام گلایهها و انتقادات وارده، ترجیح داده با چشمانی بسته از کنار این موضوع بگذرد ! درخصوص گزارشها باید گفت که بهجز معدودی از شرکتها که با عملکردی فوقالعاده مثبت یا منفی بازار را غافلگیر کردند، فضای کلی گزارشها تا به اینجا نرمال و منطقی بوده است. ضعیفترین عملکردها عمدتاً از سوی دو گروه پتروشیمی و فولادی دیده شد که البته با توجه به بحران انرژی و قطعیهای برق و گاز در فصل زمستان، چندان هم دور از انتظار نبود.
در هفته پیشرو، علاوه بر انتشار باقی صورتهای مالی سالانه، نوبت به گزارش عملکرد ماهانه شرکتها میرسد و معتقدیم که این گزارشها هم اهمیت زیادی برای بازار دارند. ترکیب گزارشهای ماهانه مطلوب با عملکرد سالانه مناسب میتواند واچلیست خوبی برای شناسایی سهام ارزنده در دوران اصلاح پرتفوی فراهم کند. از همین رو توصیه میکنیم در این مقطع حساس و در میان چالشهای سیاسی، نگاه دقیقتری به تحولات کدال داشته باشید؛ چراکه برخی از نمادهایی که در نیمه دوم هفته گذشته در برابر فشار فروش مقاومت کردند و خلاف جریان حرکت بازار ایستادند، دقیقاً به پشتوانه دادههای بنیادی مثبت خود مورد اقبال پولهای هوشمند قرار گرفتند.
از مباحث کدال، گزارشها و تحولات سیاسی که عبور کنیم، بد نیست نگاهی هم به خرداد و چشمانداز سومین ماه از فصل بهار داشته باشیم ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.