Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مدیرعامل هلدینگ بین‌المللی صنعتی و معدنی غدیر : «اول این‌که فعالان بازار باید با رصد دقیق و تحلیلی از آینده تحولات، تصمیم‌گیری کنند نه با واکنش‌های احساسی. دوم این‌که متولیان بازار، در دو روز ابتدایی بازگشایی با ابزارهایی چون محدودسازی نوسان، نباید اجازه دهند رفتار هیجانی از سوی بازیگران اصلی، بازار را دچار بحران کند.»

دو توصیه به بازیگران بورس در آستانه بازگشایی بازار سهام

بورس24 : در آستانه بازگشایی بازار سرمایه پس از وقفه‌ای چند روزه به‌دلیل تحولات اخیر و جنگ، توجه فعالان اقتصادی به چگونگی بازگشت بورس به جریان عادی معاملات جلب شده است.

مدیرعامل هلدینگ بین‌المللی صنعتی و معدنی غدیر در گفت‌وگو با بورس24  با تأکید بر ضرورت بازنگری در رفتارهای بازار و اهمیت تصمیم‌سازی بر پایه تحلیل و آینده‌نگری، معتقد است که هم بازیگران بازار و هم سیاست‌گذاران می‌توانند با نگاهی دقیق‌تر و اقدامات سنجیده‌تر، مسیر بازگشت به تعادل را هموار کنند.

سید ابوتراب فاضل، فعال بازار سرمایه و مدیرعامل هلدینگ بین‌المللی صنعتی و معدنی غدیر، در گفت‌وگو با خبرنگار بورس24 با اشاره به شرایط بازار سرمایه در آستانه بازگشایی پس از جنگ ۱۲ روزه گفت:«واقعیتی که امروز باید به آن اذعان کنیم این است که بازار سرمایه ایران بیش از یک سال است که به تمام تکانه‌های سیاسی، واکنشی شدید و بعضاً غیرعقلانی نشان می‌دهد. این واکنش‌ها نه‌تنها طبیعی نیست بلکه نشان از شرطی‌شدن بازار دارد؛ بدون آن‌که سازوکاری عالمانه برای تحلیل دقیق داشته باشد.»

وی افزود: «بازار سرمایه باید از لحاظ تحلیلی و رفتاری مورد آسیب‌شناسی قرار گیرد. واکنش‌های آنی و غیرعقلانی به حوادثی چون جنگ ۱۲ روزه که به ملت ایران تحمیل شد، خود یک زنگ خطر است.»

بازار باید هوشمندانه‌تر رفتار کند

فاضل با تأکید بر اینکه انتظار می‌رود بازار سرمایه در مقایسه با سایر ارکان جامعه هوشمندانه‌تر عمل کند، گفت:«بازار باید با تحلیل آینده جریانات سیاسی، امنیتی و اقتصادی، و با رصد دقیق اتفاقاتی که به تبع این جنگ تحمیلی رخ داده یا خواهد داد، خود را بازسازی و سپس تصمیم‌گیری کند. فعال بازار باید نسبت به شرایط نگاه خوش‌بینانه‌تری داشته باشد، چرا که بازارهای جهانی هم مانند نفت و طلا، علی‌رغم همه فشارها، با منطق عرضه و تقاضا خود را تطبیق می‌دهند.»

بازارساز باید هیجان‌ها را کنترل کند

وی در ادامه به وظایف نهادهای ناظر و تصمیم‌ساز در این شرایط پرداخت و تصریح کرد:«اگرچه احتمال بازگشایی بازار سرمایه در روز شنبه وجود دارد، اما اگر جای تصمیم‌گیرندگان بودم، ترجیح می‌دادم بازار را دست‌کم دو روز دیگر تعطیل نگه دارم تا فضا آرام‌تر شود.»

وی توضیح داد: «در صورت بازگشایی نیز باید با اتخاذ سازوکارهایی چون کاهش دامنه نوسان، تماس با بازیگران اصلی بازار و کنترل فروش‌های هیجانی، از افتادن بازار در دام واکنش‌های رفتاری مخرب جلوگیری کرد. این کنترل، وظیفه‌ای است که نهادهای ناظر نباید از آن غافل شوند.»

دو توصیه به بازیگران بازار و سیاست‌گذاران

 فاضل در پایان، دو پیشنهاد مهم را مطرح کرد:«اول این‌که فعالان بازار باید با رصد دقیق و تحلیلی از آینده تحولات، تصمیم‌گیری کنند نه با واکنش‌های احساسی. دوم این‌که متولیان بازار، در دو روز ابتدایی بازگشایی با ابزارهایی چون محدودسازی نوسان، نباید اجازه دهند رفتار هیجانی از سوی بازیگران اصلی، بازار را دچار بحران کند.»

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24