مجمع سالانه شرکت مخابرات ایران با تقسیم ۸۰ درصد سود سال ۱۴۰۳ و اعلام پرداخت ۴۰ ریال نقدی به ازای هر سهم به کار خود پایان داد. مدیرعامل شرکت علاوه بر گزارش دستاوردهای فنی و مالی، از افزایش سرمایه ۱۶ برابری تا رکورد توسعه فیبر نوری و ورود جدی به خدمات ابری و پروژههای هوش مصنوعی خبر داد. مخابرات با تاکید بر ساماندهی بدهیهای سنواتی و اصلاح ساختار مالی، حالا چشم به آیندهای دیجیتالتر و سودآورتر دارد.

بورس24 : امروز پنج شنبه 12 تیر 1404 در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مخابرات ایران ، با حضور ۸۰ درصدی سهامداران، محمد جعفرپور مدیرعامل این شرکت ضمن ارائه گزارشهای عملکردی، مهمترین تغییرات استراتژیک، مالی و فنی سال ۱۴۰۳ و برنامههای سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد.
وی با تاکید بر نقش مخابرات در توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور، به رشد چشمگیر اتصالهای فیبرنوری، افزایش سرمایه، تسویه بدهیهای سنواتی و دستیابی به توافقهای مهم تعرفهای اشاره داشت و راهبردهای جدید برای ورود به عرصه خدمات دیجیتال و تکمیل زنجیره ارزش را توضیح داد.
دستاوردهای تعرفهای و بازتاب مالی آن
محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: یکی از دستاوردهای اصلی سال گذشته، حل برخی مسائل مزمن و قدیمی از جمله موضوع تعرفه بود که با همکاری وزارت ارتباطات، شورای رقابت، رگولاتوری و ستاد تنظیم بازار به نتیجه رسید. اگرچه این توافق در سال ۱۴۰۳ تأثیر مالی در سود و زیان نداشت، اما از ابتدای ۱۴۰۴ شاهد تأثیر آن بر درآمد و هزینههای شرکت خواهیم بود.
گسترش شبکه فیبر نوری و سهم بازار
وی افزود: شبکه تلفن ثابت مخابرات ایران با بیش از ۲۰۴ هزار کیلومتر فیبر نوری، ستون ارتباطی کشور است و ۸۶ درصد بازار را در اختیار داریم. افتخارات سال گذشته شامل حضور در بین ۱۰۰ شرکت برتر ایران، محصول رویکرد شفافیت و مسئولیت اجتماعی و تمرکز بر توسعه اشتغال و رضایت مشتریان است. هدف، ساختن آیندهای متصلتر و هوشمندتر برای کشور است.
جعفرپور درباره پوشش و خدمات گفت:
در سال ۱۴۰۳، تلفن ثابت ۲۷.۷ میلیون مشترک داشت که ۵.۴ میلیون نفر آنان فعال بودند (۴.۷ میلیون ADSL و بیش از ۵۰۰ هزار نفر FTTH). اکنون فیبر نوری ۲۰۴ هزار کیلومتر از ارتباطات کشور را پوشش میدهد، و بخش عمدهای از ارتباطات شهری، بینشهری و روستایی توسط مخابرات انجام میشود.
تحول فناورانه و افزایش ترافیک دیتا
مدیرعامل مخابرات ایران تاکید کرد: رشد اتصال FTTH طی چهار ماه پایانی سال ۱۴۰۳ به ۸۲ درصد نسبت به هشت ماه نخست سال رسید. بیش از ۵۱ هزار روستا و ۲۷,۵۰۰ سایت BTS همراه اول تحت پوشش و نگهداری این شرکت قرار دارند. توسعه خدمات مبتنی بر فیبرنوری و پلتفرمهای نوآورانه، راهبرد اصلی ما خواهد بود.
افزایش بهرهوری و تسویه بدهیهای سنواتی
جعفرپور درباره نیروی انسانی و وضعیت مالی شرکت خاطرنشان کرد:شرکت مخابرات ایران با ۴۶,۴۶۹ نفر نیروی انسانی (۶,۸۳۱ پرسنل شاغل، ۵۲۸ کارگزار روستایی، ۳۱,۲۵۲ نفر پیمانکاری و ۵۲,۵۲۰ نفر مستمریبگیر)، طی سال ۱۴۰۳ اقدامات مالی مهمی نظیر پرداخت معوقات ششگانه صندوق بازنشستگی (۲۰۰ میلیارد تومان)، پاداش پایان خدمت بازنشستگان (۶۰۰ میلیارد تومان)، تسویه بدهی بیمه تکمیلی (۷۵ میلیارد تومان)، تقسیط بدهی مالیاتی (۱۳۰۰ میلیارد تومان) و اجرای متناسبسازی حقوق ۹,۰۰۰ بازنشسته (با افزایش میانگین شش میلیون تومان) انجام داد.
وی افزود: همچنین، پرداخت بدهیهای سنواتی به سازمان خصوصیسازی (۴۰۰ میلیارد تومان)، مطالبات سنتی کارکنان (۷۰۰ میلیارد تومان)، معوقات صندوق (۵۰ میلیارد تومان) و اصلاح طبقهبندی مشاغل کارگزاران روستایی (۲۰۰ میلیارد تومان) به سرانجام رسید.
سرمایهگذاری، جهش درآمد و تحول بودجهای
وی با اشاره به افزایش سرمایه شرکت، گفت:در پایان سال ۱۴۰۳ سرمایه شرکت از ۶ همت به ۹۶ همت افزایش یافت و اصلاح ساختار مالی انجام شد. درآمد عملیاتی شرکت در مقایسه با سال گذشته ۲۱ درصد رشد کرده و سود از ۴.۱ همت به ۵.۱ همت رسیده است. همچنین، بودجه سال ۱۴۰۴ با رشد ۶۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۳ تصویب و بر لزوم پاسخگویی به انتظارات سهامداران و ذینفعان تاکید شده است.
تمرکز بر مولدسازی و مدیریت داراییهای شرکت
جعفرپور گفت: مولدسازی داراییها با هدف تأمین منابع پروژهها، صیانت از املاک، اخذ سند و حصارکشی و همچنین ساماندهی املاک در دستورکار قرار گرفته است. پروژه سیدخندان نیز با صدور حکم قطعی خلع ید شریک در مرحله اجراست.
پیشرفت دیجیتال، هوش مصنوعی و تغییر مدل کسبوکار
وی افزود:مهاجرت از اپراتور سنتی به سمت سرویسمحوری و ارائه محصول نهایی در دستور کار قرار دارد. شرکت با رونمایی از برند کلادما (ابر ما)، ورود به خدمات ابری و B2B را آغاز کرده و ارائه خدمات به بخش خانگی نیز برنامهریزی شده است. همچنین پروژه هوش مصنوعی “آیما” از ابتدای ۱۴۰۵ عملیاتی خواهد شد.
چشمانداز آینده، توسعه FTTH و همگرایی خدمات
مدیرعامل مخابرات ایران گفت:ظرفیت شبکه FTTH هماکنون معادل ۸۶ درصد ظرفیت کشور است و قصد داریم این رقم را افزایش دهیم. برنامه “سوآپ” برای مهاجرت کامل از شبکههای موازی به فیبر نوری از ابتدای ۱۴۰۴ آغاز شده است. جذب ۱.۲۵ میلیون مشترک جدید و حرکت به سمت همگرایی خدمات ثابت و سیار (FMC)، تضمینکننده جایگاه شرکت در اقتصاد دیجیتال آینده خواهد بود.
در پایان، مجمع شرکت مخابرات ایران به تقسیم سود نقدی معادل ۴۰ ریال به ازای هر سهم و تقسیم ۸۰ درصد از سود تخصیصی سال ۱۴۰۳ رای داد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.