در حالی که شرکت بیمه سرمد تا سه سال پیش با زیان انباشته سنگین و چالشهای ساختاری مواجه بود، اتخاذ رویکردهای جدید مدیریتی و تمرکز بر جذب پرتفوهای با کیفیت، این شرکت را در مسیر سودآوری، ارتقای شاخصهای مالی و بهبود جایگاه در صنعت بیمه قرار داده است. مدیرعامل بیمه سرمد از دستاوردهای مهم سه سال اخیر، سیاستهای کنترل ریسک، افزایش سرمایه و برنامههای توسعه دیجیتال این شرکت گفت.

بورس24 : در حالی که شرکت بیمه سرمد تا سه سال پیش با زیان انباشته سنگین و چالشهای ساختاری مواجه بود، اتخاذ رویکردهای جدید مدیریتی و تمرکز بر جذب پرتفوهای با کیفیت، این شرکت را در مسیر سودآوری، ارتقای شاخصهای مالی و بهبود جایگاه در صنعت بیمه قرار داده است. مدیرعامل بیمه سرمد از دستاوردهای مهم سه سال اخیر، سیاستهای کنترل ریسک، افزایش سرمایه و برنامههای توسعه دیجیتال این شرکت گفت.
سید محمدمهدی بهشتینژاد، مدیرعامل شرکت بیمه سرمد در تشریح روند تحولات سه سال اخیر این شرکت به بورس24 گفت :از سال ۱۴۰۱ که شرکت با زیان انباشته نزدیک به ۴۸۰ میلیارد تومان مواجه بود، با تغییر در مدیریت، راهبردهای فروش تازهای اتخاذ کردیم. مهمترین تصمیم این بود که هیئت مدیره و هیئت عامل به اتفاق نظر رسیدیم از جذب پرتفوهایی که نسبت خسارت بالای ۸۰ درصد دارند، خودداری کنیم و این تصمیم را بهصورت جدی دنبال کردیم.
وی افزود:استراتژی ما نه تنها افزایش صرف سهم بازار نبود، بلکه تمرکز بر جذب پرتفوهای با کیفیت را در اولویت قرار دادیم؛ موضوعی که آثار آن به وضوح در نتیجههای سه سال گذشته دیده میشود. همانطور که در مجمع اشاره کردم، نسبت خسارت شرکت سرمد نه تنها پایینتر از میانگین صنعت بیمه بوده، بلکه رشد پرتفو نیز به مراتب کمتر و حسابشدهتر از صنعت صورت گرفته است که این نشاندهنده کیفیت پورتفوی دریافتی و مدیریت اصولی خطر میباشد.
مدیرعامل سرمد با اشاره به سیاستهای کنترل هزینهها گفت:در فاصله این سه سال، موفق شدیم حدود ۱۰ درصد از نیروی انسانی خود را کاهش دهیم و روند مدیریت هزینهها در سایر بخشها از جمله هزینههای عمومی و اداری نیز دنبال شد. این اقدامات باعث شد تا شرکت به سودآوری مناسبی دست یابد و برای نخستینبار پس از چهار سال، امکان تقسیم سود فراهم آید و سهامداران طعم شیرین سود را بچشند.
بهشتینژاد در خصوص افزایش سرمایه توضیح داد:در سال ۱۴۰۱ افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها صورت گرفت. بر اساس مصوبه جدید هیئت وزیران، شرکتهای بیمه جنرال باید حداقل سرمایه ۱۴۰۰ میلیارد تومان را داشته باشند. هرچند سرمد در سال ۱۴۰۱ به این رقم رسیده بود، اما برای باقی ماندن در سطح مقررات، برنامه افزایش سرمایه مجدد از محل تجدید ارزیابی داراییها مطرح شد. متأسفانه به دلیل رعایت دوره تناوب پنجساله، سازمان بورس این اجازه را نداد و نهایتاً با رایزنی میان سهامداران عمده، پیشنهاد افزایش سرمایه از محل آورده نقدی مورد موافقت قرار گرفت.
وی افزود:با تقسیم سود مناسبی که امسال داشتیم و تعهد سهامداران به بازگرداندن سود به شرکت، مقدمات افزایش سرمایه از محل آورده نقدی فراهم شده است. البته اگر طبق قانون، افزایش بهای دارایی بیش از دوبرابر شود ـ که با توجه به تورم فعلی کشور بین سال ۱۴۰۱ تا کنون این امکان وجود دارد ـ شاید بتوانیم امسال از محل تجدید ارزیابی نیز اقدام نماییم؛ مذاکراتی با سازمان بورس در حال انجام است و در صورت دریافت مجوز، افزایش سرمایه دوگانه انجام میشود، در غیر این صورت طی دو مرحله تا سال آینده سرمایه شرکت به ۱۴۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
بهشتینژاد به اصلاح برند شرکت نیز اشاره کرد و گفت:فرایند اصلاح برند از سال گذشته با آغاز تبلیغات تلویزیونی و سایر اقدامات تبلیغاتی استارت خورده که امسال با جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت. همچنین کنترل هزینهها و حرکت به سمت دیجیتالی شدن از برنامههای محوری است.
مدیرعامل سرمد افزود:هرچند سهم کمی از ظرفیتهای فناوریهای دیجیتال داشتیم، اما امروز در تلاش هستیم با رونمایی سوپر اپلیکیشن سرمد، مسیر ارائه خدمات آنلاین اعم از خرید بیمهنامه و پرداخت خسارت را برای مشتریان باز کنیم و در کنار آن تعاملات مبتنی بر CRM را توسعه دهیم. متأسفانه ظرف همین روزهای اخیر به دلیل اختلال اینترنت موفق به رونمایی نشدیم اما پیشبینی میکنیم تا هفته آینده این اپلیکیشن به صورت رسمی معرفی شود.»
وی در پایان تاکید کرد:این دستاوردها مرهون تلاش و همدلی هیئت مدیره، هیئت عامل و تمامی پرسنل شرکت از سال ۱۴۰۱ تا کنون بوده است و امیدوارم بتوانیم خدمترسانی کیفیتر و اثربخشتر به ذینفعان و سهامداران شرکت ارائه کنیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.