Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس رشد اقتصادی شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته 0.8 درصد و رشد بدون نفت 1 درصد برآورد شده است.

افت کشاورزی و نفت‌وگاز ادامه دارد؛ رشد صنعت و خدمات اقتصاد را در شهریور مثبت کرد

بورس24 : در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس رشد اقتصادی شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته 0.8 درصد و رشد بدون نفت 1 درصد برآورد شده است.

بازگشت رشد اقتصادی به محدوده مثبت پس از چهار ماه

رشد اقتصادی ماهانه نقطه‌ای در شهریورماه 1404 را پس از چهار ماه، مثبت برآورد شده است. هرچند که همچنان بخش کشاورزی و نفت‌و‌گاز با رشد منفی مواجه بوده و بخش صنعت و خدمات نسبت به شهریور سال گذشته رشد کرده‌اند.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش جدید خود رشد اقتصادی ماهانه نقطه‌ای را در شهریور 1404 محاسبه کرده است؛ این گزارش نشان می‌دهد که رشد اقتصادی نسبت به شهریور سال گذشته 0.8 درصد بوده است. همچنین طبق گزارش‌های قبلی مرکز پژوهش‌ها، بعد از چهار ماه رشد نقطه‌ای ماهانه مثبت شده است. بخش کشاورزی و نفت و گاز کوچک شده و بخش صنعت و خدمات نسبت به سال گذشته بزرگتر شده‌اند. به عبارتی می‌توان گفت رشد اقتصادی این ماه به علت بخش خدمات بوده و رشد منفی دو بخش دیگر را تا حدی جبران کرده است.

1

هرکدام از بخش‌‌های اقتصادی چه میزان رشد کرده‌اند؟

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس رشد اقتصادی شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته 0.8 درصد و رشد بدون نفت 1 درصد برآورد شده است. 

بخش کشاورزی با رشد منفی 3.8 درصدی سهم زیادی در کم شدن رشد اقتصادی داشته است. براساس آمارهای وزارت جهاد و کشاورزی، در شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته، تولید محصولات زراعی کاهش 12.6درصدی داشته که در رشد منفی بخش کشاورزی موثر بوده است. کمبود بارش در مهر و آبان می‌تواند رشد بخش کشاورزی را که در تمام ماه‌های سال جاری منفی بوده، با مشکلات جدی‌تری در ماه‌های آینده مواجه کند.

بخش نفت خام و گاز طبیعی نیز نسبت به شهریور سال گذشته رشد منفی 1.6 درصدی داشته و به ‌مانند بخش کشاورزی در تمام ماه‌های امسال با رشد ماهانه نقطه‌ای منفی مواجه بوده است.

نقش‌آفرینی صنعت و خدمات در جلوگیری از افت اقتصادی

بخش صنایع و معادن تحت تاثیر رشد مثبت شاخص‌ صنایع بورسی، با رشد 1.4 درصدی مواجه شد. طبق برآوردهای بال پژوهشی مجلس برای دومین ماه متوالی در سال جاری بخش صنعت با رشد مواجه شده است.

نتایج برآوردهای این مرکز نشان می‌دهد ارزش افزوده گروه خدمات در شهریورماه سال 1404 نسبت به ماه مشابه سال قبل، رشد 4 درصدی را ثبت کرده است. در شهریورماه، بخش‌های «اداره عمومی، دفاع و تأمین اجتماعی»، «حمل و نقل و انبارداری» و «املاک و مستغلات» رشد مثبتی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرده‌ و در رشد بخش خدمات اثرگذار بوده‌اند..

منبع خبر: اقتصاد نیوز

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24