Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

سهم قدیمی و کم‌هیجان دیروز، حالا با طلا برق می‌زند؛ «کفرا» پس از سقوط سنگین ارزش بازار، با خروج از زیان، رکوردشکنی فروش و سهامداری در معادن طلا، دوباره در کانون توجه بازار سرمایه قرار گرفته است.

پیش‌بینی سود خالص ۱۶ میلیون دلاری «کفرا» در ۳ سال آینده/ دلیل صف خرید سنگین سهم در بورس چیست؟ 

بورس24 :شرکت فرآورده های نسوز ایران با نماد «کفرا» در بورس از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین فعالان صنعت نسوز کشور به شمار می‌رود که سهامدار عمده‌ی آن تاصیکو است و کنترل نهایی شرکت نیز در اختیار مجموعه شستا قرار دارد. در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲، میانگین سود خالص سالیانه این شرکت حدود ۶ میلیون دلار بوده است.

همچنین تقسیم سود بالا و سودآوری پایدار از ویژگی‌های برجسته‌ی کفرا محسوب می‌شود و همواره در بازار سرمایه به‌عنوان یکی از نمادهای بنیادی شناخته می‌شود. 

طرح‌های توسعه و چالش‌های اخیر 

در سال ۱۴۰۲، دو طرح توسعه‌ای شرکت شامل پروژه فرآوری مواد دولومیت کلسینه نهاوند و پروژه جمبزه به بهره‌برداری رسیدند. با این حال، طرح نخست در دستور فروش است و طرح دوم به سوداوری رسیده است. 

اُفت ارزش بازار و بازگشت به سودآوری 

نماد کفرا پس از کاهش ۸۰ درصدی ارزش ریالی و ۹۵ درصدی ارزش دلاری، اکنون با ارزش بازار ۲ همت (۱۸ میلیون دلار) معامله می‌شود؛ در حالی‌که میانگین ارزش دلاری آن تا سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ میلیون دلار بود. در مهر ماه، شرکت رکورد تاریخی فروش خود را ثبت کرد که نشان‌دهنده‌ی اثرگذاری مدیریت جدید است. همچنین در فصل تابستان ۱۴۰۴، کفرا با ۹۰۰ میلیارد ریال سود ناخالص و سود عملیاتی، از زیان‌دهی خارج شد. 

برنامه‌های مدیریتی جدید 

مدیرعامل کفرا چندی پیش با حضور در برنامه «تراز» در استودیوی بورس24 اعلام کرد که کفرا با تمرکز بر تولید نسوزهای صنعت سیمان و خروج از طرح‌های زیان‌ده، در پی بهبود عملکرد عملیاتی است. در همین راستا، کارخانه نهاوند به مزایده گذاشته شده و برای آن خریدار نیز پیدا شده است.

در هفته‌های اخیر نیز ارزش معاملات سهام کفرا رشد چشمگیری داشته و با خروج سهامدار حقیقی ۵ درصدی، سهامداران جدیدی وارد سهم شده‌اند. 

پتانسیل‌های پنهان؛ سرمایه‌گذاری در معادن طلا 

علاوه بر ظرفیت عملیاتی برای بازگشت به دوران گذشته، کفرا از طریق سرمایه‌گذاری‌های خود در حوزه‌ی طلا نیز پتانسیل قابل توجهی دارد. این شرکت مالک ۱۰ درصد از شرکت معدن طلا تفتان سیستان و ۵ درصد از شرکت معدن طلا کردستان است. 

شرکت پارس تأمین، فعال در حوزه‌ی طلا و مالک معدن تفتان است که کارخانه طلای تفتان با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم در سال در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری آزمایشی رسیده و تا سال ۱۴۰۵ با اجرای طرح توسعه، ظرفیت آن به بیش از ۱۰۲۰ کیلوگرم در سال خواهد رسید. 

از سوی دیگر، معدن طلای کردستان نیز در اوایل سال ۱۴۰۵ با ظرفیت ۵۱۰ کیلوگرم در سال آغاز به کار خواهد کرد. مجموع تولید این دو شرکت بیش از ۱.۵ تن طلا در سال برآورد می‌شود که بیش از ۲.۱ برابر ظرفیت تنها شرکت بورسی تولیدکننده طلا است. 

چشم‌انداز سود و ارزش بازار 

با توجه به سهم کفرا از تولید ۱۲۷ کیلوگرم طلا در سال و فرض حاشیه سود ۵۰ درصدی، پیش‌بینی می‌شود سودی معادل ۱.۵ همت (۱۲ میلیون دلار) نصیب شرکت شود. ارزش بازار سهم کفرا از این دو معدن حدود ۱۰ همت (۸۰ میلیون دلار) برآورد می‌شود.

در صورت بازگشت سودآوری اصلی شرکت به محدوده ۴ میلیون دلار و تحقق ۱۲ میلیون دلار سود از معادن طلا، مجموع سود خالص شرکت در افق سه‌ساله به حدود ۱۶ میلیون دلار خواهد رسید. با در نظر گرفتن نسبت P/E برابر ۵، ارزش بازار بالقوه‌ی کفرا می‌تواند تا حدود ۸۰ میلیون دلار افزایش یابد.

کفرا به معدن طلا رسید

مدیرعامل فرآورده‌های نسوز ایران درباره سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با تولید طلا تصریح کرد: شرکت در دو طرح معدنی طلا تاصیکو سهام‌دار است؛ ۱۰ درصد از سهام شرکت «پارس تأمین» مربوط به معدن طلای تفتان در سیستان و بلوچستان و ۵ درصد از سهام شرکت «طلای کردستان». 

هیراد عباس‌زاده با حضور در برنامه «تراز»  بورس24  اعلام کرد : معدن طلای تفتان با ذخیره بیش از 50 میلیون تن هم‌اکنون وارد مرحله تولید شده است، اگرچه هنوز به ظرفیت اسمی خود نرسیده و تولید در حدود 30 کیلوگرم در ماه برآورد می‌شود، در حالی‌که ظرفیت اسمی طرح ۵۰۰ کیلوگرم در سال است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری پروژه طلای تفتان به ظرفیت کامل برسد و طرح توسعه به 1000 کیلوگرم در سال تا پایان سال وارد مدار می شود.

مدیرعامل «کفرا» درباره معدن طلای کردستان اظهار داشت: این پروژه نیز تا پایان سال به مرحله تولید خواهد رسید. بر اساس اطلاعات موجود، ذخیره قطعی معدن طلای کردستان حدود ۱۵ میلیون تن برآورد شده و در فاز نخست سالانه ۵۰۰ کیلوگرم طلا از آن استحصال خواهد شد.  

وی در ادامه در خصوص مشخصات طلای تولیدی در شرکت پارس تأمین اظهار داشت که محصول طلا در این شرکت با عیار ۲۴ تولید و به فروش می رسد و عمده تولیدات در بورس کالا عرضه می‌شود.

ویدئوی کامل گفت و گوی برنامه ی «تراز» با مدیرعامل شرکت فرآورده های نسوز ایران در ادامه از نظرتان می گذرد...

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24