Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 293
تبلیغ بورس24

سید عباس عراقچی، وزیر خارجه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت (چهارشنبه ۸ بهمن ماه) در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت مذاکراتی میان ایران و ایالات متحده گفت: در روزهای گذشته هیچ تماسی بین من و استیو ویتکاف (نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا) وجود نداشته و هیچ درخواستی هم برای مذاکره از سوی ما ارائه نشده است.

عراقچی: با ویتکاف تماسی نداشتم / اعمال دیپلماسی از طریق تهدید نظامی نمی‌تواند نتیجه‌بخش و مفید باشد

بورس24 : سید عباس عراقچی، وزیر خارجه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت (چهارشنبه ۸ بهمن ماه) در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت مذاکراتی میان ایران و ایالات متحده گفت: در روزهای گذشته هیچ تماسی بین من و استیو ویتکاف (نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا) وجود نداشته و هیچ درخواستی هم برای مذاکره از سوی ما ارائه نشده است.

وزیر خارجه با اشاره به اینکه واسطه‌ها و کشورهای مختلف با ایران در تماس هستند، افزود: ما با این واسطه‌ها که تلاش می‌کنند با حسن نیت نقشی را ایفا کنند، در تماس هستیم. ولیکن هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده و درخواستی از سمت ما وجود ندارد.

آمریکا باید تهدید، زیاده‌خواهی و طرح موضوعات غیرمنطقی را کنار بگذارد

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی درباره همزمانی صحبت از مذاکره و شکل گیری آرایش نظامی پیرامون ایران توسط آمریکا، گفت: در عرصه بین‌الملل این‌ها همیشه با هم بوده‌اند؛ یعنی هم تهدید و هم دیپلماسی. بحث نظامی و دیپلماسی همیشه مطرح بوده و دنبال می‌شده و هر کدام مسیر خودش را دارد. موضع ما هم دقیقاً همین است که اعمال دیپلماسی از طریق تهدید نظامی نمی‌تواند نتیجه‌بخش و مفید باشد. اگر می‌خواهند مذاکره شکل بگیرد، حتماً باید تهدید، زیاده‌خواهی و طرح موضوعات غیرمنطقی را کنار بگذارند.

عراقچی با اشاره به اینکه مذاکره مرام خودش را دارد؛ خاطرنشان کرد: مذاکره باید از موضع برابر، بر اساس احترام متقابل و برای منافع متقابل باشد. این‌که یک طرف بخواهد با استفاده از زور به مقاصد خودش برسد، قابل قبول نیست و نام آن هم دیپلماسی نیست.

منطقه کاملاً علیه تهدید نظامی است

وزیر خارجه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه کشورهای عربی منطقه چون امارات و عربستان سعودی اعلام کرده اند که اجازه استفاده از حریم هوایی خود برای حمله به ایران را نمی‌دهند، آیا تعامل‌ با کشورهای عربی برای جلوگیری از جنگ وجود دارد، گفت: تماس‌های ما با آن‌ها به‌صورت مستمر و مرتب ادامه دارد. سفیرانشان در اینجا در تماس مستقیم با وزارت امور خارجه هستند. من با وزرا در تماس هستم؛ دیشب با وزیر خارجه قطر صحبت کردم.

عراقچی ادامه داد: این نگرش، به نظر من، در کل منطقه وجود دارد که یک تهدید نظامی باعث بی‌ثباتی در کل منطقه خواهد شد، به‌خصوص با توجه به ویژگی‌هایی که حضور آمریکا در منطقه دارد.

وی با اشاره به اینکه این فهم مشترک، به نظرم، در منطقه وجود دارد، ادامه داد: منطقه کاملاً علیه تهدید نظامی است و همه معتقد هستند که بی‌ثباتی منجر به چالش‌های عمده برای منطقه خواهد شد. لذا کشورهای منطقه با این موضوع مخالف هستند.

وزیر خارجه در پایان با تکرار این نکته که کشورهای مختلفی تمایل به وساطت میان ایران و آمریکا دارند، گفت: مواضع ما مشخص است: مذاکره با تهدید نمی‌تواند جور دربیاید و مذاکره در شرایطی باید صورت بگیرد که از تهدیدها و زیاده‌خواهی‌ها دست کشیده شود.

سیدعباس عراقچی در پاسخ کوتاه به پرسشی درباره امکان دیدار با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهای آتی گفت: فعلا برنامه‌ای برای دیدار با گروسی نداریم.

منبع خبر: ایرنا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 266
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24