Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 310
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

بورس24: شرکت سرمایه‌گذاری نیروگاهی ایران- سنا (سنا) از ابلاغیه جدید وزارت نیرو پیرامون افزایش نرخ سوخت نیروگاه‌ها از ۲,۷۰۰ به ۱۲,۸۳۰ ریال به ازای هر مترمکعب از ابتدای آبان ماه ۱۴۰۵ و همزمان تعدیل و افزایش سقف قیمت انرژی در بازار عمده‌فروشی برق به ۷,۰۹۵ ریال به ازای هر کیلووات‌ساعت به‌منظور جبران هزینه‌ها خبر داد.

ابلاغیه مهم وزارت نیرو برای «سنا»: افزایش نرخ سوخت نیروگاه‌ها به ۱۲,۸۳۰ ریال

به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت سرمایه‌گذاری نیروگاهی ایران- سنا که سهام آن در بورس اوراق بهادار تهران با نماد «سنا» خرید و فروش می‌شود، با انتشار اطلاعیه‌ای روی سامانه کدال، سهامداران را در جریان ابلاغیه‌ها و مصوبات جدید وزارت نیرو در خصوص «ضابطه نرخ سوخت نیروگاهی و نحوه اعمال آن در قبوض مصرف‌کنندگان نهایی» و تعدیل سقف قیمت انرژی قرار داد.

پیرو ابلاغیه شماره 1405/59011/100 مورخ 1405.07.25 وزیر نیرو، نرخ سوخت نیروگاه‌های عرضه‌کننده برق در بازار عمده‌فروشی و تابلوی عادی بورس (با عدم لحاظ ۹۲ درصد از نرخ گواهی سوخت)، معادل 12,830 ریال به ازای هر مترمکعب واحد سوخت از تاریخ 1405.08.01 تعیین گردیده است؛ رقمی که نسبت به نرخ قبلی (۲,۷۰۰ ریال) با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.

بر اساس مفاد این ابلاغیه، مدیریت شبکه برق ایران موظف است سقف قیمت انرژی در بازار عمده‌فروشی برق را مطابق با تبصره (1) صورت‌جلسه شماره 429 هیأت تنظیم بازار برق و با توجه به نرخ جدید سوخت اصلاح نماید. همچنین شرکت توانیر مکلف شده است ظرف مدت یک ماه، با همکاری بورس انرژی، سازوکار برخط دریافت هزینه سوخت از نیروگاه‌ها را در زمان فروش برق در بورس یا ثبت قراردادهای دوجانبه طراحی و پیاده‌سازی کند.

در همین راستا، معاون برق و انرژی وزارت نیرو طی نامه شماره 1405/60314/350 مورخ 1405.07.28، افزایش سقف قیمت انرژی را ابلاغ نموده است. مطابق این ابلاغیه، مبلغ 3,495 ریال به ازای هر کیلووات‌ساعت بابت هزینه سوخت به پایه سقف قیمت انرژی سال 1405 (معادل 3,580 ریال) افزوده شده و با احتساب 20 ریال بابت حق‌الزحمه کارگزاری، سقف جدید قیمت انرژی در بازار عمده‌فروشی برق از ابتدای آبان‌ماه 1405، معادل 7,095 ریال به ازای هر کیلووات‌ساعت تعیین و ابلاغ گردیده است تا آثار افزایش نرخ سوخت نیروگاه‌ها را جبران نماید.

شرکت سرمایه‌گذاری نیروگاهی ایران- سنا در خصوص آثار این مصوبات بر شرکت‌های فرعی خود اعلام کرد که آثار درآمدی و هزینه‌ای ناشی از این مقررات بر «شرکت تولید نیروی آذرخش» (مالک نیروگاه علی‌آباد)، متناسب با میزان تولید، فروش انرژی و مصرف سوخت، پس از اجرای سازوکارهای ابلاغی مشخص شده و در صورت‌های مالی منعکس خواهد گردید؛ شایان ذکر است که نیروگاه خرم‌آباد (شرکت فرعی مولد نیروی خرم‌آباد) مشمول مفاد این ابلاغیه نمی‌باشد.

تحلیلگران بازار سرمایه، این اصلاحیه را گامی در جهت تعادل‌بخشی به بازار برق و جبران هزینه‌های سوخت نیروگاه‌ها ارزیابی می‌کنند که ارزیابی دقیق سود و زیان آن منوط به انتشار گزارش‌های عملکرد دوره‌ای شرکت‌های زیرمجموعه خواهد بود.

و

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24