عوامل اثر گذار در شرایط فعلی را می توان به دو دسته عوامل داخلی و خارجی تقسیم کرد. عوامل داخلی را می توان با سیاست ها و تصمیم گیری های جدید به نفع بازار سرمایه هدایت کرد اما در خصوص عوامل خارجی باید صبر و تأمل کرد تا تمام ابهام ها روشن شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، سیاوش وکیلی مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه گوهران امید با بیان مطلب فوق گفت: از جمله عوامل خارجی که چشم بازار به آنها دوخته شده است، نرخ فروش نفت و نتیجه مذاکرات هسته ای است که چون هنوز هیچ خبر قطعی از دورنمای آنها وجود ندارد بازار را با ابهام مواجه کرده است.
وی در ادامه به جریانات داخلی اثر گذار در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: موضوعاتی مانند، بودجه، نرخ ارز، نرخ تورم و رکود و قوانینی که به دنبال بودجه در مجلس در حال بررسی است مانند نرخ خوراک پتروشیمی ها و بهره مالکانه نیز از جمله مواردی است که در هیچ کدام از این حوزه ها هیچ خبر دقیقی وجود ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار در بین ابهام های داخلی و خارجی قرار گرفته است، تصریح کرد: خبر انتشار 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت با نرخ سود 22 درصد برخلاف برنامه دولت و بانک مرکزی در جهت کاهش نرخ بهره بانکی و نظم و انضباط پولی است.
وکیلی در خصوص عملکرد حقوقی ها نیز اظهار داشت: در چنین شرایطی حقیقی ها توان خروج دارند اما حقوقی ها با یکهزار، دو هزار و سه هزار میلیارد تومان سهم اگر اراده هم داشته باشند، نمی توانند برای خروج از بازار اقدام کنند. بدین ترتیب حقوقی ها در این فضا نه می خرند و نه می فروشند و فقط به تماشا می نشینند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: هیچ حقوقی نمی تواند چند هزار میلیارد تومان سهم عرضه کند پس فقط باید در این روزها دوام بیاورد. از طرفی منابع جدیدی هم ندارند که با خرید از بازار حمایت کند همه اینها دست به دست هم داده که حقوقی ها منفعل باشند.
وی اظهار داشت: نهایت کاری که حقوقی ها در این شرایط می توانند انجام بدهند این است که یک سهم می خرند و یک سهم می فروشند که این شیوه فقط در حجم معاملات اثر می گذارد نه در افزایش قیمت ها.
عضو هیأت مدیره شرکت مدیریت توسعه گوهران امید درباره چگونگی برون رفت از شرایط فعلی گفت: بازار تشنه اخبار روشن و شفاف است زیرا بازار هوشمند است.
وکیلی درباره ضرورت همکاری و کمک دولت به بازار سرمایه گفت: یک راهکار کمک دولت به بازار سرمایه در شرایط بحرانی در بیشتر کشورهای دنیا تأمین نقدینگی است اما کمک اصلی تر می تواند حمایت از صنایع باشد. به عنوان مثال اگر بازار متوجه شود که دولت برای جبران کسری بودجه اش قصد دارد روی سود شرکتها با دریافت عوارض یا پرداخت خوراک با قیمت بالا دست اندازی کند اعتمادش را به دولت و در نتیجه سرمایه گذاری از دست می دهد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در خصوص درستی بسیاری از تصمیمات اختلاف نظر وجود ندارد، گفت: کسی نمی گوید کیفی سازی نباید انجام بگیرد، کسی نمی گوید خوراک پتروشیمی ها باید مفت و ارزان باشد اما گاه زمان اجرای تصمیمات از خود اجرای تصمیمات مهمتر است. همه این تصمیمات مهم همزمان شده با یک برهه خاصی که بازار پذیرش آنرا ندارد پس باید فعلاً انجام برخی تصمیمات مهم را به تعویق انداخت.
وکیلی در پایان این گفتگو به دولتمردان توصیه کرد: دولت روزهای سختی را در پیش دارد اما اقدامات اصلاحی باید پلکانی انجام بگیرد، باید فضای عمومی و رکود حاکم در کشور را در نظر گرفت.
وی افزود: آن دسته از عوامل اثرگذار در بازار سرمایه که در اختیار ماست را می شود با سیاست گذاری های درست و رفع به موقع ابهامات از جلوی راه سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه برداشت و آن دسته که خارج از اختیار ماست باید تا منتظر روشن شدن اثر واقعی آن بر صنایع صبور بود و از واکنش های هیجانی اجتناب کرد تا با رفع ابهام نشاط به بازار برگردد.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.