هفته پیش عملکرد بازار طلا باز هم مثبت بود اما کاهش شدید قیمت ها در روز گذشته سبب شد رشد قیمت ها بسیار اندک باشد. هفته پیش قیمت طلا رکوردی جدید ثبت کرد و نوسان قیمت ها شدید بود. تحلیلگران معتقدند این وضعیت ادامه می یابد. درباره عواملی که در هفته ها و ماه های آینده بر بازار تاثیر دارند و قیمت ها دیدگاه های مختلف مطرح است. در مطلب حاضر به نتیجه دو نظرسنجی درباره قیمت ها و برخی نکات درباره وضعیت بازار اشاره شده است.

بورس24 : هفته گذشته برای هفتمین هفته پی در پی عملکرد بازار طلا مثبت بود و روز گذشته در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، قیمت نقد هر اونس فلز زرد در سطح 2883 دلار قرار گرفت. قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم به ترتیب 32.2 دلار، 980 دلار و 961 دلار بود. قیمت آتی طلا روز جمعه در محدوده 2894 دلار قرار گرفت. روز گذشته قیمت آتی طلا 51 دلار و قیمت نقد این فلز حدود 48 دلار کاهش یافت. قبل از بررسی وضعیت بازار طلا به نتیجه دو نظرسنجی درباره افق بازار در هفته پیش رو اشاره می کنیم.
در نظرسنجی این هفته کیتکو، 71 درصد تحلیلگران و 65 درصد سرمایه گذاران درباره افق بازار طلا در هفته پیش رو خوشبین بودند. در مقابل، 14 درصد تحلیلگران و 24 درصد سرمایه گذاران معتقد بودند قیمت طلا این هفته کاهش می یابد. در یک نظرسنجی دیگر، تحلیلگران متوسط قیمت هر اونس طلا در هفته جاری و چهار هفته آینده را به ترتیب 2940 دلار و 2845 دلار پیش بینی کردند.
آنچه گذشت
هفته پیش نوسان قیمت طلا نسبتا بزرگ بود و قیمت فلز زرد به رکوردی جدید رسید. کاهش شاخص دلار یک عامل رشد قیمت طلا بود. روز جمعه در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، رقم شاخص دلار در سطح 106.8 قرار گرفت. افت شاخص دلار به رشد قیمت طلا کمک می کند.
سرمایه گذاران در بازار طلا هفته پیش بر داده ها از اقتصاد آمریکا، اخبار تنش های تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور و اظهارنظرهای رییس بانک مرکزی آمریکا تمرکز داشتند و بازار آرام نبود.
هفته پیش گزارش نرخ تورم آمریکا در ماه قبل که روز چهارشنبه منتشر شد مهم ترین گزارش اقتصادی بود. در این گزارش مشخص شد نرخ تورم در مقیاس سالانه و ماهانه رشد کرده است. با انتشار این گزارش شاخص دلار رشد کرد و برخی تحلیلگران پیش بینی کردند نرخ های بهره در آمریکا سال جاری اصلا پایین آورده نخواهد شد. بالا باقی ماندن نرخ های بهره در آمریکا به زیان بازار طلاست.
هفته پیش قیمت طلا از داده های اقتصادی، اخبار از اقدامات ترامپ و نیز سخنان رییس بانک مرکزی آمریکا تاثیر پذیرفت. تهدیدهای تعرفه ای و غیرتعرفه ای ترامپ سبب نگرانی درباره آینده می شود و بر جذابیت طلا می افزاید. اساسا طلا حوزه امن سرمایه گذاری است و در دوران های بحرانی مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرد. یک عامل مهم رشد قیمت ها در هفته های اخیر افزایش ریسک هاست. از آنجا که انتظار می رود اقدامات آشوب زای ترامپ ادامه پیدا کند جذابیت طلا از این جهت حفظ می شود. البته نباید فراموش کنیم که رشد هیچ بازاری برای همیشه ادامه پیدا نخواهد کرد. روز گذشته یک عامل کاهش شدید قیمت طلا اقدام به فروش از سوی عده ای از سرمایه گذاران بود. پس از مدت ها رشد بازار همیشه عده ای مایلند از بازار خارج شوند و این رویداد به کاهش قیمت ها منجر می شود. نکته دیگر این است که افزایش قیمت ها از تقاضا برای کالا می کاهد.
هفته پیش سخنان رییس بانک مرکزی آمریکا بر بازار طلا فشار وارد کرد. او گفت بانک مرکزی برای پایین آوردن نرخ های بهره عجله ندارد. این یعنی فعلا قرار نیست نرخ های بهره پایین آورده شود در نتیجه رونق بازار طلا با مانع مواجه می شود.
هفته پیش رو
بازار طلا از عوامل متعدد تاثیر می پذیرد و فعلا عواملی نظیر تنش های تجاری، وضعیت سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا و تغییرات شاخص دلار بر بازارها از جمله بازار طلا تاثیرات بزرگ دارند. این هفته برخی گزارش های مهم از اقتصاد آمریکا، اروپا و چین منتشر می شود و نیز گزارش نشست قبلی کمیته سایستگذاری بانک مرکزی آمریکا در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت. در این گزارش مشخص می شود دیدگاه مقامات بانک مرکزی در باره اقتصاد و نرخ های بهره چیست. اگر مشخص شود آنها معتقدند فشارهای تورمی رشد می کند و باید نرخ های بهره بالا باقی بماند آنگاه بازار طلا زیر فشار قرار می گیرد.
بانک مرکزی آمریکا هر سال هشت نشست سیاستگذاری دارد. نخستین نشست امسال ماه پیش برگزار شد و در آن تغییری در نرخ های بهره ایجاد نشد. نشست بعدی اواسط ماه آینده برگزار می شود و تحلیلگران معتقدند در این نشست نیز تغییری در نرخ های بهره ایجاد نمی شود. حتی برخی تحلیلگران معتقدند سال جاری میلادی در هیچیک از نشست ها نرخ های بهره پایین آورده نمی شود. یک احتمال این است که ترامپ فشارهایی بر بانک مرکزی وارد کند تا این نهاد نرخ های بهره را پایین آورد. این یک اتفاق بسیار منفی است زیرا سبب تضعیف استقلال بانک مرکزی و بر هم خوردن سیاست های پولی می شود. همچنین اعتماد سرمایه گذاران و مصرف کنندگان به تصمیم های بانک مرکزی از میان می رود.
در هفته ها و ماه های آینده همین عواملی که هم اکنون بر بازار طلا تاثیر دارند یعنی اقدامات ترامپ، تنش های تجاری و غیرتجاری، سیاست های پولی بانک مرکزی و مصرف طلا بر بازار تاثیر خواهند داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.