در هفتمین ماه سال هستیم و شرایط بجای آنکه بهتر شده باشد در حال بدتر شدن است. اقدامات اخیر ترامپ نشان می دهد او قصد ندارد برنامه های تنش زای خود را تغییر دهد و مصمم است ثابت کند آمریکا می تواند دیگر کشورها را وادار کند تغییر رویه دهند. از سوی دیگر تغییری در سیاست های اقتصادی دولت چین مشاهده نمی شود و این درحالیستکه داده ها از اقتصاد این کشور همچنان منفی است. در مطلب حاضر به وضعیت بازارها و شرایط کلی اقتصاد جهان و نیز تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو اشاره شده است. این هفته شاخص دلار و قیمت طلا رشد کرده اما ..

بورس24 : این هفته نوسان شاخص های مالی در بورس های بزرگ زیاد نبوده و شاخص های مالی در بورس آمریکا اکنون در سطح پایان هفته قبل قرار دارند البته شاخص نزدک رشد کرده است. در بازار نفت نیز آرامش حاکم بوده و قیمت ها طی هفته تنها اندکی رشد کرده اند. عملکرد بازار طلا این هفته مثبت بوده اما قیمت مس کاهش یافته است. قیمت هر تن مس در بورس لندن در سطح 9625 دلار قرار دارد که 250 دلار پایین تر از پایان هفته قبل است.
این هفته بازارها عموما از خبرهایی که درباره تصمیم های جدید ترامپ در حوزه تعرفه ها منتشر شد تاثیر پذیرفته اند. ابتدای هفته ترامپ اعلام کرد بر کالاهای صادراتی تعداد زیادی از کشورها از ابتدای ماه آینده میلادی تعرفه بالا اعمال می کند البته مذاکرات تجاری ادامه خواهد داشت و اگر توافق حاصل شود تعرفه ها اعمال نمی شود یا کمتر می شود. تنش های تجاری طولانی شده و تکلیف مذاکرات مشخص نیست. شاید برای مدتی بسیار طولانی تر تنش ها ادامه یابد و در این حالت فشار بیشتری بر بازارها و اقتصاد جهان وارد خواهد شد.
این هفته نیز مانند هفته های قبل عواملی نظیر داده ها از اقتصادهای بزرگ، اظهارنظرهای ترامپ و مقامات بانک مرکزی آمریکا، روند مذاکرات تجاری و دیدگاه هایی که تحلیلگران مطرح کرده اند بیشترین تاثیر را بر بازارها داشته اند. بازارها این هفته نسبتا آرام بوده اند.
اواسط هفتمین ماه سال جاری میلادی هستیم و بازارها همچنان دچار بی ثباتی هستند زیرا تکلیف بسیاری امور از جمله روابط تجاری آمریکا با ده ها کشور دیگر، وضعیت اقتصاد چین، سیاست های پولی بانک های مرکزی بزرگ و .. مشخص نیست. داده ها از اقتصاد چین همچنان منفی است و دولت برای کمک به اقتصاد نه برنامه های تدوین کرده و نه وعده ای داده است. اگر تحولی رخ ندهد سال جاری نرخ رشد اقتصاد چین بسیار پایین تر از نرخ هدف دولت خواهد بود. این یعنی سرمایه گذاران در بازار مواد خام باید احتمال های منفی را جدی بگیرند.
احتمالا ابهام و عدم قطعیت ادامه پیدا خواهد کرد و بر همین مبناست که نهادهای بین المللی از جمله بانک جهانی و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش جدید خود دیدگاهی منفی درباره افق اقتصاد جهان مطرح کرده اند. آنها در گزارش های اخیر نرخ رشد اقتصاد جهان و برخی اقتصادها در سال جاری را پایین تر از گزارش های قبلی پیش بینی کرده اند.
آشوب آفرینی ترامپ قطعا ادامه پیدا خواهد کرد و این عامل سبب ابهام و ضعف اقتصاد جهان می شود. در محیط مبهم، بازیگران اقتصاد یعنی سرمایه گذاران، مصرف کنندگان و شرکت ها ترجیح می دهند محتاط باشند و این به معنای ضعف اقتصاد است.
هفته پیش رو
هفته آینده، هم داده های مهم از اقتصاد آمریکا، چین و اروپا منتشر می شود و هم برخی مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره وضعیت اقتصاد و سیاست های پولی اظهارنظر خواهند کرد و انتظار می رود هیجان بیشتری در بازارها مشاهده شود. به تدریج سرمایه گذاران با این وضعیت بی ثبات سازگار می شوند و شاخص فشار کمتری بر بازارها وارد شود.
تقویم اقتصاد جهان
روز دوشنبه وضعیت صادرات و واردات چین در ماه گذشته میلادی، تولید صنعتی در ژاپن و وضعیت شاخص های اقتصاد آلمان مشخص خواهد شد. اقتصاد چین در وضعیت مطلوب قرار ندارد و تاثیر تنش ها در آینده مشهودتر خواهد شد. درباره دیگر اقتصادها نیز همین واقعیت صادق است. تاثیر تنش ها و تعرفه ها در آینده بیشتر می شود نه کمتر و خنثی کردن این تاثیر آسان نخواهد بود.
روز سه شنبه پنج داده مهم از اقتصاد چین در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد: تولید صنعتی، سرمایه گذاری، قیمت مسکن، نرخ رشد اقتصاد در سه ماهه دوم امسال و خرده فروشی. در این روز همچنین شاخص عمده فروشی در آلمان، تولید صنعتی در منطقه یورو، تورم کانادا و تورم در آمریکا منتشر خواهد شد. همچنین تغییرات ذخیره نفت آمریکا در هفته جاری مشخص می شود. گزارش تورم آمریکا مهم ترین گزارش در تقویم اقتصادی این هفته است زیرا محتوای گزارش بر سیاست های پولی بانک مرکزی این کشور و رفتار سرمایه گذاران در بازارهای مختلف تاثیر خواهد گذاشت.
روز چهارشنبه نرخ تورم در انگلستان و شاخص بهای تولیدکننده و وضعیت تولید صنعتی در آمریکا اعلام می شود. همچنین دو تن از مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره وضعیت اقتصاد و تورم سخن خواهند گفت. بانک مرکزی معتقد است هنوز تاثیرات تنش های تجاری بر اقتصاد و تورم آمریکا مشخص نشده و به همین دلیل نمی توان نرخ های بهره را پایین آورد. بالا باقی ماندن نرخ های بهره به ضعف اقتصاد منجر می شود و ترامپ بسیار مایل است بانک مرکزی فورا نرخ ها را پایین آورد. فعلا آقای پاول، رییس بانک مرکزی در برابر فشارهای ترامپ مقاومت کرده است.
روز پنجشنبه یک معیار از تورم در منطقه یورو اعلام می شود و در آمریکا وضعیت بازار کار در هفته جاری، خرده فروشی و شاخص بهای صادرات و واردات اعلام می شود.
روز جمعه در آمریکا وضعیت ساخت مسکن و شاخص اعتماد مصرف کنندگان اعلام خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.