نوسان قیمت طلا هفته پیش زیاد بود و در نهایت عملکرد هفتگی بازار منفی شد. قیمت سه فلز گرانبهای دیگر یعنی نقره، پلاتین و پالادیوم هم کاهش یافت. در مطلب حاضر به نتیجه دو نظرسنجی درباره افق بازار طلا در هفته پیش رو و وضعیت کلی بازار فلز زرد اشاره شده است. برخی تحلیلگران ..

بورس24 : هفته گذشته نوسان قیمت طلا بزرگ بود و روز گذشته در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان قیمت نقد و آتی هر اونس فلز زرد به ترتیب در سطح 3335 دلار و 3340 دلار قرار گرفت. قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم به ترتیب 38.2 دلار، 1400 دلار و 1220 دلار بود. عملکرد این سه فلز نیز منفی است. قبل از بررسی وضعیت بازار طلا به نتیجه دو نظرسنجی درباره افق بازار در هفته پیش رو اشاره می کنیم:
در نظرسنجی این هفته کیتکو 14 درصد تحلیلگران و 66 درصد سرمایه گذاران درباره افق بازار طلا در هفته جاری خوشبین بودند. در مقابل، 36 درصد تحلیلگران و 19 درصد سرمایه گذاران معتقد بودند قیمت طلا این هفته هم کاهش خواهد یافت.
در یک نظرسنجی دیگر، تحلیلگران متوسط قیمت طلا در هفته پیش رو و چهار هفته آینده را به ترتیب 3330 دلار و 3300 دلار پیش بینی کرده اند و این یعنی دیدگاه آنها درباره افق کوتاه مدت بازار مثبت نیست.
آنچه گذشت
هفته پیش قیمت طلا 15 دلار کاهش یافت. روز چهارشنبه قیمت آتی هر اونس طلا به 3450 دلار رسید که کمی پایین تر از رکورد قیمت ها در ماه می بود اما در دو روز پایانی هفته بازار نزولی شد و قیمت فلز زرد در نهایت در سطح 3335 دلار قرار گرفت.
هفته پیش شاخص دلار کاهش یافت و روز گذشته در سطح 97.7 قرار گرفت با این حال عملکرد بازار طلا مثبت نبود زیرا این باور در بازارها ایجاد شده که تنش های تجاری در حال کاهش است و این باور از جذابیت طلا کاسته است.
تنش های تجاری، ابهام درباره آینده، کاهش شاخص دلار، تنش های ژئوپلیتیک و خرید طلا از سوی بانک های مرکزی مهم ترین عوامل رشد قیمت طلا در سال جاری میلادی تاکنون هستند. قیمت طلا در هفت ماه اخیر رشدی چشمگیر داشته و از 2650 دلار به محدوده 3500 دلار رسیده البته اکنون زیر این رقم در نوسان است. به رغم تداوم اثرگذاری عوامل حمایت کننده از بازار، عده ای از تحلیلگران می گویند با توجه به تحولات دو هفته اخیر، سرمایه گذاران باید محتاط باشند نباید تصور کنند رشد قیمت این فلز در نیمه دوم سال جاری میلادی قطعی است.
هفته گذشته خبرهایی از نزدیک بودن حصول توافق تجاری بین آمریکا و برخی کشورها منتشر شد. با آنکه درباره تحقق این پیش بینی های مثبت قطعیت وجود ندارد و تنش آمریکا و اقتصادهای بزرگ نظیر چین و اروپا باقی است اما جو بازارها مثبت شد و شاهد رشد شاخص های مالی در بسیاری بورس ها از جمله بورس آمریکا بودیم.
توصیه تحلیلگران به سرمایه گذاران این است که تصور نکنند تنش ها بزودی از میان می رود و بازار طلا سقوط خواهد کرد زیرا حتی اگر توافق حاصل شود میزانی از تعرفه بر کالاهای وارداتی به آمریکا باقی خواهد ماند و نیز بازار طلا صرفا از تنش های تجاری تاثیر نمی پذیرد که کاهش تاثیر آن سبب تغییر مسیر بازار شود.
اگر مذاکرات تجاری ادامه پیدا کند و به توافق منجر شود احتمالا نهادهای سرمایه گذاری در گزارش های جدید خود تغییراتی در پیش بینی قیمت طلا در ماه های آینده اعمال می کنند.
یک نکته مهم این است که نوسان قیمت طلا در ماه های اخیر شدید بوده و بازار به اخبار تنش های تجاری و دیگر عوامل واکنش بزرگ نشان داده است. این روند در ماه های آینده هم ادامه می یابد بنابراین شاید تغییرات قیمت ها شدید باشد. در ماه های آینده اغلب بازارها از جمله بازار طلا بی ثبات خواهند بود.
هفته پیش رو
هفته جاری نشست سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا، داده های مهم از اقتصاد این کشور و اظهارنظرهای ترامپ درباره مذاکرات تجاری و تعرفه ها بیشترین تاثیر را بر بازار طلا خواهد داشت. هفته پیش رو نرخ رشد اقتصاد آمریکا و وضعیت بازار کار این کشور در ماه جاری مشخص می شود و محتوای این گزارش ها سبب تغییراتی در ارزش دلار خواهد شد و بر سیاست های پولی بانک مرکزی تاثیر خواهد داشت.
بانک مرکزی آمریکا در چهار نشست سال جاری خود تغییری در نرخ های بهره نداده و بعید است در نشست این هفته نرخ ها را پایین آورد. البته انتظار می رود در دو نشست اواخر سال جاری نرخ ها پایین آورده شود.
بانک مرکزی بر مبنای داده ها از اقتصاد درباره سیاست های پولی تصمیم می گیرد و رشد تورم یک تحول نگران کننده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.