در نخستین روز ماه جدید میلادی عملکرد بورس آمریکا منفی و عملکرد بازار طلا مثبت است. این هفته شاخص دلار و قیمت نفت رشد کرده اند اما قیمت مس کاهش یافته و سرمایه گذاران به دلیل اقدامات ترامپ ریسک نپذیرفته اند. نگرانی درباره ضعف اقتصاد آمریکا و تشدید تنش ها بر رفتار سرمایه گذاران اثر گذاشته است. در مطلب حاضر به وضعیت بازارها و تقویم اقتصاد جهان در هفته پیش رو اشاره شده است.

بورس24 : این هفته نه تنها داده های مهم از اقتصادهای بزرگ منتشر شد بلکه بانک مرکزی آمریکا نشست سیاستگذاری داشت و خبرهایی از مذاکرات تجاری آمریکا با کشورهای دیگر منتشر شد و همه این عوامل بر رفتار سرمایه گذاران موثر بود. این هفته شاخص دلار و قیمت نفت رشد کرده اما قیمت مس کاهش یافته است. ارقام شاخص های بورس آمریکا اکنون پایین تر از ابتدای هفته هستند.
امروز وارد هشتمین ماه سال جاری میلادی شده ایم و بیش از هفت ماه است که ترامپ در کاخ سفید حضور دارد و مشغول ایجاد آشوب و بی ثباتی در بازارها و جهان است. این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد زیرا درباره بسیاری امور هنوز ابهام وجود دارد و تکلیف بسیاری مسایل مشخص نشده است.
امروز ترامپ بر کالاهای صادراتی ده ها کشور تعرفه جدید اعمال کرد و این یعنی نمی توان روی حاکم شدن ثبات در اقتصاد جهان حساب کرد.
در دو هفته اخیر برخی خبرها درباره حصول توافق تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری این کشور منتشر شده است. امیدواری به کاهش تنش های تجاری به رشد شاخص های بورس آمریکا و برخی بورس های دیگر منجر شد اما همه می دانند که مذاکرات تجاری بین اقتصادهای بزرگ یک فرایند طولانی و پیچیده است و با توجه به این که ترامپ دائما نظر خود را تغییر می دهد سرمایه گذاران نباید امیدوار باشند بازارها به ثبات برسند. امروز شاخص های بورس آمریکا به میزانی چشمگیر کاهش یافته اند و یک عامل این کاهش، نگرانی درباره تشدید تنش های تجاری است.
درباره افق بورس ها و بازارهای دیگر در ماه های آینده دیدگاه های مختلف مطرح است و هنوز تحلیلگران در این زمینه به اتفاق نظر نرسیده اند.
در هفت ماه سال جاری میلادی عملکرد طلا، بیت کوین، مس و برخی دارایی های دیگر مثبت بوده و در بورس آمریکا دو شاخص نزدک و استاندارد اند پورز بارها به رکوردهای جدید رسیده اند اما واقعیت نگران کننده این است که بر مبنای عملکرد ماه های اخیر نمی توان عملکرد آینده این بازارها را پیش بینی کرد.
سرمایه گذاران مایلند بدانند شرایط در ماه های آینده به چه شکل است. واقعیت این است که نهادهای بین المللی از جمله صندوق بین المللی پول، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، بانک جهانی و .. دیدگاه مثبت به افق اقتصاد جهان ندارند. آنها معتقدند سال جاری نرخ رشد اقتصاد جهان و اقتصادهای بزرگ پایین تر از سال قبل است و این ضعف سال آینده ادامه پیدا می کند.
البته ریسک رکود بسیار کم است زیرا داده هایی که اخیرا از اقتصادهای بزرگ منتشر شده از تاب آوری آنها حکایت دارد. امروز وضعیت بازار کار آمریکا در ماه قبل مشخص شد. محتوای این گزارش منفی بود یعنی مشخص شد نرخ بیکاری رشد کرده و تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده در اقتصاد بسیار کمتر از پیش بینی اقتصاددان ها بوده است. گزارش یاد شده سبب نگرانی سرمایه گذاران شده است.
هفته پیش رو
این هفته داده های بسیار زیاد از اقتصادهای بزرگ منتشر نمی شود و می توان انتظار داشت هیجان کمتری در بازارها مشاهده شود. مثل ماه های اخیر، سرمایه گذاران بر داده ها از اقتصادهای بزرگ، اظهارنظرهای ترامپ و اخبار مذاکرات تجاری و تنش های ژئوپلیتیک تمرکز خواهند داشت.
تقویم اقتصاد جهان
روز دوشنبه نرخ تورم سوییس، سفارش های کارخانه ای در آمریکا و شاخص اعتماد سرمایه گذاران در منطقه یورو منتشر خواهد شد.
روز سه شنبه شاخص کایکسین از فعالیت های خدماتی در چین، وضعیت بخش خدمات در منطقه یورو، انگلستان و آمریکا در ماه قبل و تغییرات ذخیره نفت آمریکا در هفته جاری مشخص می شود. این هفته نوسان قیمت نفت زیاد نبوده و قیمت ها نسبت به پایان هفته پیش تنها کمی بالاتر است. نگرانی درباره تداوم تنش های تجاری و ضعف اقتصاد جهان به کاهش قیمت نفت کمک می کند.
روز چهارشنبه سفارش های کارخانه ای در آلمان و خرده فروشی در منطقه یورو اعلام می شود و یکی از مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره وضعیت اقتصاد و تورم سخن خواهد گفت.
روز پنجشنبه وضعیت بازار کار آمریکا در هفته جاری، وضعیت صادرات و واردات چین و تولید صنعتی در آلمان اعلام می شود. در این روز بانک مرکزی انگلستان نشست سیاستگذاری خواهد داشت.
روز جمعه در چین سرمایه گذاری مستقیم خارجی، وام دهی و عرضه پول اعلام خواهد شد. وضعیت اقتصاد چین مطلوب نیست و نکته مهم این است که دولت چین قصد ندارد اقدامات فراگیر برای کمک به اقتصاد انجام دهد.
داده هایی که اخیرا از اقتصاد چین منتشر شده منفی است یعنی وضعیت بهتر نشده و چالش های داخلی و خارجی باقی هستند. از سوی دیگر اقدامات ترامپ نشان داده او به دنبال ثبات نیست و به همین دلیل باید بسیار محتاط بود. قبلا تصور می شد اگر کشورها در مذاکرات تجاری با آمریکا به توافق برسند مسایل حل می شود اما ترامپ دائما خواسته های جدید مطرح می کند و کشورها را به تعرفه های بالاتر تهدید می کند. نباید درباره بهبود شرایط در آینده نزدیک خوشبین بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.