امروز بازارهای جهان فعالیت هفتگی خود را آغاز می کنند و این در حالیستکه شرایط همچنان مبهم و نگران کننده است. در چهار هفته اخیر یعنی ماه مرداد رویدادهای مهم در جهان رخ داده و در مطلب حاضر به این رویدادها و اثرات آنها بر بازارها اشاره شده است. شاهد رشد بورس های بزرگ و قیمت نفت هستیم و دیدگاه نهادهای سرمایه گذاری درباره افق بازار طلا تغییر کرده است.
بورس24 : در چهار هفته اخیر یعنی ماه مرداد، تحولات بزرگ در بازارهای جهان رخ داده و در مطلب حاضر به عملکرد بازارهای مهم در این یک ماه اشاره می شود. مانند ماه های قبل، در مرداد ماه وضعیت خاورمیانه، سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا، وضعیت اقتصاد چین و اظهارنظرهای ترامپ بیشترین تاثیر را بر بازارها داشتند و انتظار می رود این تاثیرگذاری ادامه یابد. همچنین تردیدی وجود ندارد که بازارها همچنان بی ثبات خواهند بود و لازم است سرمایه گذاران بسیار محتاط باشند.
درخشش بازار طلا
قیمت نقد طلا در ماه مرداد حدود 12 درصد رشد کرد و از 4000 دلار به 4600 دلار در هر اونس رسید. قیمت نقره 23 درصد بالا رفت و از 56 دلار به 69 دلار رسید. قیمت پلاتین و پالادیوم نیز به ترتیب 15 درصد و 7 درصد رشد کرد.
رشد قیمت ها عموما در دو هفته گذشته رخ داده زیرا از یک سو انتشار گزارش وضعیت تورم آمریکا نشان داد فشارهای تورمی کاهش یافته و این یعنی احتمال افزایش نرخ های بهره کمتر شده و از سوی دیگر هفته گذشته وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد خرید اوراق بلندمدت تر خزانه را دو برابر و حتی بیشتر خواهد کرد. این دو عامل به رشد قیمت ها در دو هفته اخیر کمک کرده و سبب تغییر دیدگاه برخی نهادهای سرمایه گذاری درباره افق بازار طلا در 12 ماه آینده شده است.
رشد قیمت نفت
بازار نفت در یک ماه اخیر بی ثبات بوده اما در نهایت عملکرد بازار در این دوره یک ماهه 6 درصد مثبت است. قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب در سطح 94.5 دلار و 86.5 دلار قرار گرفت. تنش در خاورمیانه طی هفته های اخیر کمتر شده اما این به معنای حل شدن مسایل نیست بلکه انتظار می رود در روزها و هفته های آینده شرایط تغییر کند و تنش از سر گرفته شود.
پیش بینی افزایش تنش سبب رشد قیمت ها شده البته کاهش خرید نفت از سوی چین از رشد شدید قیمت ها جلوگیری کرده است. برخی تحلیلگران معتقدند در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی خرید نفت از سوی پالایشگاه های چین 1.2 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد و در این حالت قیمت ها رشد خواهد کرد.
رشد بورس ها
عملکرد برخی بورس های بزرگ از جمله بورس آمریکا در ماه مرداد کمی مثبت بود. هر یک از سه شاخص اصلی بورس آمریکا یعنی نزدک، متوسط صنعتی داوجونز و استاندارد اند پورز حدود دو درصد رشد کردند. گزارش هایی که شرکت های بورسی از عملکرد سه ماهه دوم خود منتشر کرده اند مثبت است و نیز کاهش تنش در خاورمیانه سبب خوشبینی سرمایه گذاران شده است.
افق بورس ها از دید بسیاری از تحلیلگران مثبت است حتی اگر تنش در خاورمیانه شدت پیدا کند. احتمال افزایش نرخ های بهره در اقتصادهای بزرگ کمتر شده زیرا قیمت نفت خیلی رشد نکرده و بازارها با وضعیت خاورمیانه تا اندازه ای سازگار شده اند. بسیاری از سرمایه گذاران با رویکرد بلندمدت وارد بازار می شوند و در بلندمدت بورس ها رشد می کنند نبابراین جای نگرانی نیست.
رشد قیمت فلزات پایه
در یک ماه گذشته قیمت فلزات پایه رشد کرده البته این رشد شدید نبوده است. قیمت مس حدود 5 درصد بالا رفته و قیمت روی 8 درصد رشد کرده است. نوسان قیمت مس در هفته های اخیر شدید بوده است. تحلیلگران معتقدند افزایش قیمت ها بیش از آنکه حاصل بهبود شرایط اقتصاد جهان باشد حاصل اختلال در عرضه و پیش بینی رشد تقاضا در برخی بخش های اقتصاد جهان است.
برای مثال پیش بینی می شود در بخش فناوری پیشرفته، مراکز داده و توسعه شبکه های برق رسانی جهان، میزان استفاده از مس بالا رود و از آنجا که عرضه با سرعت رشد نمی کند قیمت ها افزایش یافته است. برای درک وضعیت بازار فلزات پایه در ماه های آینده باید بر وضعیت اقتصاد چین، اقتصاد جهان و تحولات ژئوپلیتیک تمرکز داشت. برخی تحلیلگران معتقدند بعید است قیمت ها بطور پایدار بالا رود.
کاهش شاخص دلار
در ماه مرداد عملکرد شاخص دلار حدود 2 درصد منفی بود. گزارش وضعیت تورم آمریکا نشان داد فشارهای تورمی رشد نکرده است. از سوی دیگر وضعیت بازار کار آمریکا چندان مثبت نیست و این یعنی بعید است بانک مرکزی آمریکا در نشست های آینده خود نرخ های بهره را بالا ببرد. ثبات نرخ های بهره بر ارزش دلار فشار وارد کرده است. از سوی دیگر برنامه وزارت خزانه داری آمریکا در باره خرید میزان بالاتر از اوراق بلندمدت تر خزانه بر ارزش دلار فشار وارد کرده است.
افق شاخص دلار مبهم است زیرا درباره وضعیت تورم در آمریکا در ماه های آینده قطعیت وجود ندارد. اگر تورم کاهش یابد ارزش دلار هم پایین خواهد آمد. بانک مرکزی آمریکا هر سال هشت نشست سیاستگذاری دارد و در سال جاری در پنج نشست خود تاکنون تغییری در نرخ های بهره نداده است. نشست آتی این نها اواسط ماه آینده میلادی برگزار می شود.














نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.