Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

گمانه زنی ها درباره افق بازارها در نیمه دوم سال جاری میلادی ادامه دارد. واقعیت این است که برخی روندهای نیمه نخست ممکن است ادامه یابد و برخی احتمالا معکوس خواهد شد. تحولات مهم در اقتصاد جهان و صحنه سیاسی رخ داده و اثرات آن ادامه می یابد. در نیمه نخست سال جاری عملکرد بازار طلا بسیار مثبت بود و نهادهای سرمایه گذاری معتقدند رشد بازار ادامه می یابد. از سوی دیگر قیمت پلاتین رشد چشمگیر داشته اما درباره تداوم این رشد تردید وجود دارد. افق بازار نفت، بورس های بزرگ و .. نیز مبهم است اما می توان بر مبنای ..

بروزرسانی وضعیت بازار پلاتین، نفت و دلار

بورس24 : در آغاز نیمه دوم سال جاری میلادی هستیم و بازارها همچنان از عواملی نظیر تنش ها و مذاکرات تجاری، تنش های ژئوپلیتیک، سیاست های پولی بانک های مرکزی و وضعیت کلی اقتصاد جهان تاثیر می پذیرند. هفته پیش بازارها آرام بوده و سرمایه گذاران ترجیح دادند وقت خود را صرف ارزیابی شرایط کنند. این هفته نیز احتمالا همین روند ادامه پیدا خواهد کرد. این هفته تقویم اقتصاد جهان پرترافیک نیست و تعداد اندکی داده مهم از اقتصادهای بزرگ منتشر می شود. تحولات در بازارها در نیمه نخست سال جاری میلادی عموما غیرمنتظره بود. در مطلب حاضر به وضعیت بازار پلاتین، افق بازار نفت و تغییرات ارزش دلار اشاره می کنیم.

تغییر مسیر پلاتین؟

نوسان قیمت فلزات گرانبها در هفته های اخیر شدید بوده و عملکرد آنها مثبت است. قیمت پلاتین در سه ماهه دوم سال جاری میلادی که بتازگی پایان یافته 36 درصد رشد کرد زیرا واردات چین افزایش و تولید در آفریقای جنوبی کاهش یافته بود. همچنین میزان بالا پلاتین به آمریکا صادر شد زیرا این نگرانی وجود داشت که پلاتین وارداتی به این کشور مشمول تعرفه های ترامپ شود. تنها در ماه گذشته قیمت این فلز 28 درصد بالا رفت و این بیشترین رشد ماهانه از سال 1986 بود.

قیمت این فلز ماه قبل به 1433 دلار یعنی بالاترین میزان از یازده سال پیش بود. در ماه های آوریل و می یعنی دو ماه و سه ماه پیش، چین به ترتیب 10 تن و 10.5 تن پلاتین وارد کرد. در سه ماهه نخست سال جاری میلادی تولید جواهرآلات با پلاتین در چین رشد 26 درصدی داشت و به همین دلیل واردات آن رشد کرد. حالا این سوال مطرح است که آیا رشد قیمت ها ادامه پیدا می کند؟

اکنون این باور وجود دارد که ظرفیت افزایش قیمت پلاتین اندک است و شاید رشد اخیر قیمت ها از میان برود زیرا واردات به چین کاهش و تولید در آفریقای جنوبی افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر تنش های تجاری سبب کاهش تولید حودرو شده و نیز بر تولید خودروهای برقی که در آنها از پلاتین استفاده نمی شود افزوده شده است. این عوامل سبب می شود درباره رونق بازار این فلز گرانبها تردید بوجود آید.

رشد تولید ادامه می یابد

امروز هشت عضو مهم اوپک پلاس یعنی عربستان، روسیه، الجزایر، عراق، قزاقستان، کویت، عمان و امارات در نشست آنلاین خود تصمیم گرفتند ماه آینده میزان عرضه روزانه نفت را 548 هزار بشکه یعنی بیش از آنچه انتظار می رفت، بالا ببرند. این ائتلاف که سهمی بزرگ در تامین نفت مورد نیاز جهان دارد در سه ماه اخیر هر ماه عرضه را بالا برده است. پیش بینی شده بود میزان افزایش عرضه در ماه آینده 411 هزار بشکه باشد.

بازار نفت سال جاری میلادی تاکنون عملکرد منفی و نوسان های بزرگ داشته است. افق بازار منفی است زیرا اقتصاد جهان دچار ضعف است و تولید چه از سوی اوپک پلاس و چه برخی کشورها نظیر آمریکا و کانادا در حال افزایش است.

برخی نهادهای سرمایه گذاری معتقدند قیمت نفت برنت پایان سال جاری به محدوده 60 دلار در هر بشکه کاهش خواهد یافت. بعید نیست چنین شود زیرا عرضه از سوی اوپک پلاس به سرعت در حال افزایش است و سال جاری نرخ رشد اقتصاد جهان پایین تر از سال پیش خواهد بود. رشد عرضه از سوی اوپک پلاس قیمت نفت را پایین نگه می دارد و سبب می شود تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا به راحتی نتوانند وارد بازار شوند. هزینه تولید برای آنها بالاست و در قیمت های کنونی تولید برای این شرکت ها صرفه ندارد.

آژانس بین المللی انرژی و اوپک در گزارش های اخیر خود پیش بینی رشد تقاضای جهانی برای نفت را پایین آورده اند. سال جاری سال مطلوبی برای بازار مواد خام از جمله نفت نیست.

دلار زیر فشار می ماند؟

عملکرد شاخص دلار سال جاری میلادی تاکنون بسیار منفی است و با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد جهان و سیاست های پولی بانک مرکزی آمریکا انتظار می رود در نیمه دوم سال نیز وضعیت شاخص دلار منفی باشد.

تنش های تجاری باقی است و مذاکرات با ده ها کشور هنوز به نتیجه نرسیده است. نکته دیگر این است که حصول توافق به معنای لغو تعرفه ها نیست و انتظار می رود تعرفه ها کم شود نه لغو. از پیش اقتصاددان ها درباره تاثیر تعرفه ها بر اقتصاد آمریکا هشدار داده بودند. تعرفه ها سبب ابهام، کاهش مصرف، رشد فشارهای تورمی و کاهش سرمایه گذاری می شود و همه این موارد بر ارزش دلار فشار وارد می کند.

بازار ارزهای معتبر دچار بی ثباتی است و این وضعیت ادامه خواهد یافت. در ماه های آینده ده ها بانک مرکزی بزرگ نرخ های بهره را تغییر خواهند داد و این عامل در کنار وضعیت شاخص های اقتصاد جهان و تنش های گوناگون بر ارزش ارزها تاثیر دارد.

در نظرسنجی جدید خبرگزاری رویترز از کارشناسان بازار ارزهای معتبر مشخص شد دیدگاه آنها درباره افق شاخص دلار در ماه های آینده منفی است یعنی از دید آنها دلار زیر فشار خواهد ماند. احتمال کاهش نرخ های بهره در آمریکا، تداوم تنش های تجاری و میزان بالای بدهی ها که سلامت مالی کشور را تهدید می کند عوامل مهم فشار بر ارزش دلار هستند.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24