Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مجمع شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی امروز برگزار شد. این مجمع 11 ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

مجمع «بکام» 11 ریال سود تقسیم کرد

بورس24 : مجمع شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی امروز برگزار شد. این مجمع 11 ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

*توضیحات مدیرعامل درباره وضعیت وصول مطالبات و روند پرونده حقوقی شرکت

 تاکنون هیچ نشانه یا قرینه جدی وجود نداشته که این بدهی شرکت قابل وصول نباشد یا نیاز به حذف یا ذخیره‌گیری آن در دفاتر باشد. در همین راستا لازم می‌دانم از اعضای هیئت مدیره بابت تلاش‌ها و پیگیری‌هایشان تشکر کنم. مبلغ اولیه این بدهی ۱۱.۲ میلیون یورو بود که سهامداران قدیمی شرکت با آن آشنا هستند، چراکه این موضوع به عنوان بند شرط طی سال‌های قبل در گزارش حسابرس ذکر می‌شد؛ مانند پرونده اتیوپی که خوشبختانه هیئت مدیره موفق به حل آن شدند.

در خصوص بدهی ارزی نیز با پیگیری‌های انجام‌شده این مبلغ به ۵.۲ میلیون یورو کاهش یافته و طی سال جاری نیز یک میلیون و صد هزار یورو آن وصول شده است. در مورد مطالبات سوریه نیز در صورت تثبیت شرایط و امکان پیگیری، بر اساس قرارداد موجود امکان وصول مبلغ فراهم خواهد شد.

حواشی این پرونده منجر به محکومیت شرکت بر انجام تعهدات، از جمله تحویل لیست کابل خاص به شاکی شد. با اجرای حکم، بیش از ۹ میلیارد تومان با رأی کارشناس و تائید اجرای احکام از حساب‌های شرکت برداشت شد و پرونده در همان زمان مختومه تلقی شد.

در سال ۱۳۹۴، بازرسی کل کشور به این حکم اعتراض و از دیوان عالی کشور تقاضای اعاده دادرسی کرد و پس از حدود ۴ سال، دیوان عالی کشور به دلایل شکلی، رأی قبلی را نقض و برای رفع ایرادات به مرجع بدوی بازگرداند. در سال ۱۳۹۸، پس از رفع ایرادات، کارخانه اقدامات حقوقی لازم را انجام داد و وکلای شرکت لایحه دفاعیه تهیه کردند. نهایتاً، رأی جدید به نفع شرکت صادر و پرداخت مجدد منتفی شد.

اما در اواخر سال ۱۴۰۱، با اعتراض شاکی، حکم برای تجدیدنظر ارسال و مقرر شد دادگاه در مرداد ۱۴۰۲ برگزار شود. متأسفانه رأی تجدیدنظر بدون اطلاع شرکت در اسفند ۱۴۰۲ صادر و در فروردین ۱۴۰۳ به ما ابلاغ شد. بر اساس قانون، رأی تجدیدنظر قطعی است و تنها راه اعتراض، درخواست اعمال ماده ۴۷۷ از ریاست محترم قوه قضاییه است که درصد پذیرش آن بسیار محدود است.

خوشبختانه با پیگیری‌های هیئت مدیره، پرونده جهت رسیدگی مجدد در ماده ۴۷۷ پذیرفته شده و امور در مراحل نهایی قرار دارد. همزمان از مجاری دیگر نیز پیگیری حقوقی و اجرایی لازم صورت گرفته و ایرادات نیز اعلام شده است. همچنین، از وزیر محترم دادگستری درخواست بررسی پرونده صورت گرفت و دستور پیگیری صادر شد.

به طور خلاصه، تعهد شرکت در سال ۱۳۹۲ به ‌طور کامل اجرا و مبلغ مربوطه نیز کسر شده است؛ لذا اجرای مجدد این حکم، غیرمتعارف و دارای تبعات مالی جدی است. طی ماه‌های اخیر، بخش عمده‌ای از حساب‌های شرکت توسط اجرای احکام مسدود یا برداشت شده و مجموع مبالغ برداشت یا توقیف‌شده حدود ۹۰ میلیارد تومان است.

پیگیری این مسائل حقوقی طبیعتاً زمان‌بر است، اما شرکت با تمام توان در حال پیگیری و انجام اقدامات حقوقی و اداری برای حل این موضوع و جلوگیری از تضییع حقوق سهامداران است. امیدواریم در آینده نزدیک وضعیت این پرونده نیز نهایی و تعیین تکلیف شود

*وضعیت اسناد مالکیت و املاک شرکت

در خصوص برخی املاک و دارایی‌های شرکت، تاکنون موفق به دریافت اسناد رسمی مالکیت نشده‌ایم. علت اصلی، مسائل مربوط به شهرداری، آتش‌نشانی و سایر مجوزهای لازم است که پس از رفع آنها، امکان دریافت سند مالکیت فراهم خواهد شد. لازم به ذکر است که این املاک فعلاً در تصرف شرکت بوده و مالکیت آن‌ها به ما منتقل شده است، اما هنوز سند رسمی به نام شرکت ثبت نشده است.

در خصوص زمین‌های اصفهان، سال‌ها قبل شرکت بابت بخشی از مطالبات خود از نمایندگی، یک قطعه زمین در منطقه مشا تملک نموده است. این ملک شامل سه دانگ است که در حال حاضر فرآیند کارشناسی برای تعیین ارزش آن در حال انجام است تا در صورت توافق، بتوان سه دانگ دیگر را به مالک دیگر واگذار یا بفروشیم. این ملک نیز فعلاً فاقد سند قابل انتقال است.

همچنین بخش دیگری از املاک شرکت در منطقه میاندورود مربوط به پرونده حقوقی سال ۱۳۹۰ است که توسط آقای میری و آقای رمضانی پیگیری شده بود. طی آن سال‌ها قراردادی منعقد شد و زمین‌هایی به شرکت واگذار شد، اما عملاً این اراضی که در شمال کشور واقع هستند، در اختیار و تصرف افراد متعدد قرار گرفته و بخش زیادی از آن‌ها ویلاسازی و خانه‌سازی شده است. پرونده حقوقی این زمین‌ها همچنان باز است و شرکت در تلاش برای تعیین تکلیف آن‌هاست.

در خصوص آپارتمان‌های دریافتی از شرکت مخابرات بابت تسویه مطالبات نیز باید گفت سند مادر یا سند کلیه مجتمع صادر شده اما شرکت همچنان در فرآیند دریافت اسناد تفکیکی است. هرچند این واحدها دارای گواهینامه رسمی بوده و شرکت هم اکنون از آنها بهره‌برداری می‌کند، اما هنوز سند تفکیکی به نام شرکت صادر نشده است.

*بر اساس دستورالعمل حاکمیت شرکتی، معاملات و تهاتر با اشخاص وابسته باید پیش از اجرا برای بررسی و تأیید به کمیته حسابرسی ارجاع شوند تا هم ریسک تصمیم‌گیری کاهش یافته و هم هیئت مدیره امکان اتخاذ تصمیمات آگاهانه را داشته باشد. کمیته حسابرسی با ارائه مشاوره و اطمینان‌بخشی به هیئت مدیره، نقش مهمی در ارتقای شفافیت و کنترل داخلی ایفا می‌کند.

*متاسفانه در برخی موارد این فرآیند به درستی رعایت نشده و هیئت مدیره بدون بهره‌گیری از نظرات کمیته حسابرسی اقدام کرده است. بر همین اساس، مسئولیت نهایی تصمیمات انجام‌شده برعهده هیئت مدیره خواهد بود. عملکرد مبتنی بر حسابرسی سنتی نیز غالباً پس از وقوع رویدادها صورت می‌گرفت و این موضوع موجب بروز اشکال در کنترل‌های داخلی می‌شد؛ اما استانداردهای جدید بین‌المللی و مدل کوزو (COSO)، بر استقرار کنترل داخلی پیشگیرانه و همزمان با فرآیند تأکید دارند.

*تأکید می‌شود استفاده صحیح و کامل از کمیته‌های تخصصی مانند کمیته حسابرسی می‌تواند نقش مهمی در کاهش ریسک و افزایش شفافیت داشته باشد.

*وضعیت پروژه اتیوپی  و مسئولیت پاسخگویی به سهامداران

در راستای توسعه فعالیت‌های شرکت، قراردادی منعقد شد که در جریان اجرا با مشکلاتی همراه بود و سال‌ها مورد اعتراض سهامداران قرار داشت تا وضعیت آن مشخص شود. خوشبختانه طی یکی دو سال اخیر، شرکت موفق شد بخش نهایی این پروژه را به خوبی مدیریت و تعیین تکلیف کند.

اگر کل پروژه را از نظر مالی بررسی کنیم، هرچند سود قابل توجهی حاصل نشده، اما پروژه زیان‌ده نیز نبوده است؛ به ویژه با بازگشت و فروش کابل‌ها از اتیوپی به عنوان کابل مسی، بخشی از زیان جبران شد. گزارش‌های لازم به هلدینگ ارسال شده است، اما بعضاً به دلیل ارسال گزارش‌ها پس از وقوع رویدادهای مالی، این موارد در صورت‌های مالی تأثیرگذار نبوده یا افشای کامل آنها انجام نشده است.

بر اساس قوانین و مقررات بورس، شرکت موظف است هرگونه رویدادی که می‌تواند بر سود و زیان آینده تأثیر بگذارد را افشا کند. اما تحلیل رویدادها و ریشه‌یابی اتفاقات گذشته الزامی برای افشا نداشته و در قالب گزارش‌های عادی به سهامداران منتقل می‌شود.

از سوی دیگر، سهامداران حق دارند درباره دلایل بروز مشکلات پروژه و اقدامات انجام‌شده، پاسخ شفاف و روشن دریافت کنند. مسئولیت پاسخگویی نیز با مدیران و افرادی است که مستقیماً در اجرای پروژه مؤثر بوده‌اند.

*سهامدار عمده بکام: شرکت باید اشتباهات خود را بپذیرد و خوشبختانه گزارش عملکرد بدون هیچ سانسوری در اختیار ما قرار گرفت. مدیران، گزارش را بررسی و درباره برخی جابجایی سودها شفاف‌سازی کردند. البته بخشی از سود به شرکت شهید قندی منتقل شده که به دلیل روابط گروهی موضوع خاصی نیست، اما درباره مواردی که بر سهامداران تأثیرگذار است، پیگیری لازم را انجام خواهیم داد و با هیچ‌کس تعارف نداریم.

زیان شرکت پلیمر ایساتیس به هیچ عنوان مورد تأیید ما نیست و قطعاً برای مشخص شدن دلایل و جلوگیری از تکرار آن پیگیری خواهیم کرد. به همه مدیران عامل شرکت‌های زیرمجموعه تأکید می‌کنم فرآیندهای مالی خود را به دقت کنترل کنند و هرگونه هشدار یا ریسک را به موقع گزارش دهند تا از انباشت زیان در شرکت جلوگیری شود. در حال حاضر گزارش‌ها تحت بررسی بوده و نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.

*در خصوص واحدهای مسکونی مشهد و فروش به مدیران ، با وجود فرسودگی و مشکلات موجود، تمام مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم طی شده است. تاکنون قیمت کارشناسی هیچ‌یک از این املاک مستقیم یا غیرمستقیم در اختیار هیچ‌کدام از اعضای شرکت قرار نگرفته است. اگر هر یک از همکاران مستنداتی در این خصوص در اختیار دارند، لطفاً سریعاً به بنده ارائه دهند.

*همچنین تأکید می‌شود ارزیابی دارایی‌ها توسط کارشناس مستقل انجام می‌شود و حتی اگر هیئت مدیره ضریبی بر قیمت بگذارد و مزایده برگزار شود، تخلف فقط در صورت بر هم زدن فرآیند مزایده مطرح است، نه صرفاً شرکت در آن. اگر در روند مزایده یا فرآیند واگذاری، مورد یا اشکالی مشاهده شد، حتماً گزارش شود.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24